Şimdi Ara

Ryzen 1700 Fps Anlık Düşme ve Tekleme Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
3
Favori
11.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Ryzen 1700 1080/1080ti ye nasıl,ne şekilde darboğaz yapar öğrenebilir miyim? Yanlış anlaşılmasın ryzen 1700/x/1800x işlemcilere 1080 ti sli ancak darboğaz yaptırır deniliyordu da gerçekten merak ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel sistem 5820K ve X99 Ultra Gaming kalan parçalar Ryzen ile aynı.
    Dostum darboğazlık bir durum yok zaten. Konumuz darboğaz değil tekleme ve Fps düşüşleri bu da işlemci kullanımı %30ken de oluyor. Darboğazlık bir durum yok. Varsa bir uyumsuzluk veya Ryzenin daha tam oturmaması ile alakalı bir problem var. Bu ne kadar genel ne kadar değil onu araştırıyorum ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 6 Ağustos 2017; 12:18:41 >
  • khaos kullanıcısına yanıt
    az bi miktar yaptırır özellikle bf ve gta da bazı sahnelerde çünkü hem intel aynı konfigürasyonda daha yüksek fps veriyor hemde ryzen sistemde gpu kullanımı %80 lere kadar düşebiliyor..ama arkadaşın attığı videoyu izledim onunki darboğazlık bi durum değil tamamen sistemle alakalı.
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsam düzeltin lütfen bir işlemcinin darboğaz yaptığının en basit göstergesi gpu daha düşük yüzde ile calışırken cpu nun %100 e dayanması değilmidir? Ben konu sahibi arkadaşın probleminden bağımsız soruyorum öğrenmek için
  • khaos kullanıcısına yanıt
    genelde öyle ama bazende şöyle olabiliyor mesela iki işlemci var biri i7 biri ryzen 1700 i7 nin çekirdek sayısı daha az dolasıyla çekirdeklerin çalışma yüzdesi daha yüksek ryzende daha düşük şimdi bu durumda şöyle düşünebilirsin ryzen çekirdekleri %100 çalışana kadar darboğaz olmaz yada başka sistemdede daha yüksek fps vermez diye ama durum öyle değil ryzenin çekirdeklerin kullanımı %50-60 geçmediğinde dahi i7 daha fazla fps verebiliyor kısacası genel darboğaz için konuşursak dediğin gibi ama ryzeni sokarsak işin içine durumlar değişebiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khaos

    Yanılıyorsam düzeltin lütfen bir işlemcinin darboğaz yaptığının en basit göstergesi gpu daha düşük yüzde ile calışırken cpu nun %100 e dayanması değilmidir? Ben konu sahibi arkadaşın probleminden bağımsız soruyorum öğrenmek için

    Doğru fakat bu dediğiniz intel işlemciler için geçerli. darboğaz olup olmadığını anlamanın basit yolu. Ancak amd işlemcilerde durum biraz farklı. Özellikle amd 6 ve 8 çekirdekli işlemcilerde eski yeni farketmez örneğin phenom x6 işlemciye gtx 1080 ti ekran kartı tak işlemci kullanımı %70 i geçmez. Ama buna karşın gpu kullanımı da cok düşüktür. Ekran kartı darboğaz yiyor ama Amd'nin işlemci kullanımı düşük gözüküyor. Fx serisinde de benzer durum var.Özetle amd de işlemci kullanımından darboğaz olup olmadığı anlaşılmıyor. Gpu kullanımına bakmak daha doğru olur . Bir de şöyle bir durum var, her darboğaz durumu oyunda tekleme kasma anlamında ortaya çıkmaz. Oyun akıcıdır ama ekran kartı işlemciden dolayı gerçek performansını yansıtmaz 120 fps alacakken işlemciden dolayı 70 fps alıyordur . Bu da bir darboğazdır. Konudaki arkadaşın tekleme sorunu darboğaz değil de ryzen işlemcilerin optimizasyon kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Win 10 da bile kasma sorunu yaşayanlar var. Yazılımsal sıkıntılar var. Umarım düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kısaca özetlemek gerekirse optimizasyon yani yazılımın işlemciye uyumu arttıkça problem ortadan kalkıyor işlemcinin "fiziksel" gücü daha uygun kullanılmaya başlanıyor ki bu durumda da takip ettiğim kadarıyla intel in de ileriye dönük planlarında çoklu çekirdeğe daha fazla yönelecek ve "bugün" için daha performanslı 2-4 çekirdekli işlemciler yavaş yavaş yerini 6-8 çekirdekli işlemcilere bırakacak.Bu gerçeği bizim kadar yazılım geliştiriciler de görüyor
  • Yavaş yavaş toparlıyorlar ya da toparlamaya çalışıyorlar. Yalnız daha tam oturmamış, stabil olmayan bir platform almış olmak ise benim canımı sıkıyor. Bilgisayar piyasasının genelinde olan bir sorun bu. Hemen hemen her yeni çıkan üründe stabilite ya da performans sorunları oluyor. Fakat bunların tam olarak ne olduğunun bilinmemesi, bizi ne kadar etkileyeceğinin satın almadan önce söylenmemesi doğru seçim yapmamızı zorlaştırıyor. Ram sorunu ilk çıktığından beri var. Bunu ilk elden açık açık söyleyebilen bir tane doğru düzgün inceleme sitesi yok. Bu fps tekleme, sekme sıkıntısı da pek çok kişide var tahminimce ama fark edip de net bir şekilde ortaya koyabilen yok.

    İntel yılların birikimi ile platformlarını çok güzel oturttu ve stabil hale getirdi. Her sene ufak güncellemelere çok yüksek fiyatlar talep ediyor o kötü kısmı ama Amdnin de oyunlarla uyum, fps dalgalanması gibi sorunlara acilen çözüm bulması lazım. Ben Ryzen aldım fiyatına göre sundukları çok güzeldi, bu sefer oldu dedim ama oyunlarda böyle bir sıkıntı ile karşılaşınca insan soğuyor daha pahalı ve daha düşük performanslı olsa bile İntel'e döneyim diyorum içimden. Amd kullanmak istiyorum ama bu şekilde zor. 1 yıl ya da daha fazla süre AMDnin ya da uygulama üreten oyun firmalarının optimize etmesini bekleyemem ki. Para tekrar kazanılır ama vakit geri gelmez. Oyun haricinde render için ise bir sıkıntı yok. H1Z1 daah erken erişim oyunu sıkıntıları var diyelim ama aynı parçalarla sadece anakart ve işlemciyi değiştiriyorum H1Z1'de tekleme yok fps artıyor. Aynı şekilde BF1'de de öyle.

    Bazı yerlerde açıklama getiriyorlar. Amd zen mimarisi çekirdek arası belleğe şu şekilde erişim sağladığından dolayı tekleme vs. gözükebilir, hpet özelliğini ve smtyi kapatmak lazım. İyi de ben bunu bir bütün olarak aldım. Niye özelliklerden vazgeçmek durumnundayım. Demek ki oyun için şu an iyi bir işlemci değil.

    Sonuç olarak aklımda bin tane soru işareti var şu an, acaba ramleri tam tanıyamadığından oyun içinde ramlerden bilgi çağırırken sıkıntı oluyor da o yüzden mi tekliyor yoksa zenin mimarisinden dolayı mı işlemci fps düşmesine ve anlık takılmaya sebeb oluyor yoksa uygulamalar optimize değil de mi böyle sonuçlar doğuyor diyorum. Bu da doğru yol haritası çizmemi engelliyor. Sorunun kaynağını bilsem ona göre hareket edeceğim mimariden dolayıysa diyeceğim ki bu düzelmez ben farklı sisteme geçeyim, optimizasyon sorunu ise bekleyeyim veya vaktim yok beklemeyeyim diyeyim.

    Bu başlığı açma sebebim de aynı sorunu gözlemleyebilen arkadaşlar yazsın ki ortada genel bir sıkıntı var mı yok mu tespit edelim çözüm arayanlara yol gösteren bir bilgi kaynağı olsun.




  • hocam intel her zaman inteldir hem bu paraları verip hemde eziyet çekilmez ryzen intelden çok çok ucuz olsa neyse..millete kalsa sistemlere para verelim ama aylarca duruma göre daha uzun süreler optimizasyon bekleyelim çıkan sorunlarıda bir şekilde araştırarak yada çözüm bekleyerek geçelim mantığındalar bana çok saçma geliyor nasıl ki intel bu işi sorunsuz şekilde yapabiliyorsa amd de yapsın piyasaya öyle sunsun bu sorunlarla uğraşmak yada sonucunu aramak bizlerin işi değil...
  • Abi biz de ryzen 5 1600 lü sistem topladık. Dxdi error verip duruyor sistem. Eski sistemim olan 4670 li olana yeni psu yu, gpu yu taktım error falan vermiyor. Bozuk işlemci olabilir mi bilmiyorum ama onu eliyorum. Ram corsair'in sitesinde uyumlu olarak görünen 8 gb 2400 mhz olanı. Geriye anakart kalıyor. Bunu garantiye falan nasıl anlatacağız bilemiyorum. Ryzen power plan, çipset falan yükleyince tomb raider girip benchmark başlattığım gibi dxgi error veriyor. Diğer oyunlarda öyle. Ya donma oluyor ya da error verip masaüstü atıyor. Ne yapacağımızı bilemedik öyle kaldık. Kuzen için topladık bir de bunu. 11 gün sonra yurtdışına götürecek kasayı. Yazılımsal gibi sorun sanırım. A320m ds2 anakartına bios güncellemesi falan mı lazım bilemiyorum. Film bile izlerken random sürelerde ekran donuyor. Gpu driver crash veriyor herhalde o anda. DDU ile sildim yükledim, en güncel orjinal windows 10 sürümleri ile format attım, driver yüklemedim sadece windows update yaptım falan ama nafile. Bazen düzeldi sanıyorum 1 saat oyun oynanıyor. Sonra yine crash vermeye başlıyor. Sütten ağzım yandı yemin ediyorum bir daha yeni bir ürünü kesinlikle almayacağım. Bu nedir arkadaş ya. İşlemci güzel olabilir ama crash, freeze bilmem ne ne demek aklım almıyor. Şunu halledip çıkarmak yerine adamlar beta cpu çıkardılar resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 9 Ağustos 2017; 12:58:4 >




  • Bios update kesinlikle yapmalısın ama riskli bir işlem. İstersen götür serviste yapsınlar. Sorun ekran kartndan da olabilir. Pci Ex iletişiminden de olabilir. Dediğin gibi bir çok eksikle ve optimizasyon sıkıntısı ile piyasaya sürmüşler. Bazen bunu İntel de yapıyor. O yüzden en mantıklısı en son çıkan en yeniyi almak değil de bir önceki sürümün en güçlülerini almak olabilir. Ben Gigabyte'ın e-support sitesine kendi sorunumla alakalı yazdım. Defolu işlemci olabilir dediler. İşlemcide sıkıntı yok ama Prime X370 anakartımla sorunsuz çalışıyordu. Velhasılı senin de dediğin gibi beta ürün çıkarmışlar. Senin sıkıntın da başka bir parçadan olabilir. İşlemci, ekran kartı ya da anakartta bir sıkıntı var olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 9 Ağustos 2017; 15:19:30 >
  • pubg de arkadaşım oyunun 10 saniye boyunca 1 fps ye düştüğünü söyledi geçen gün 1500x kullanıyor oda işlemcilerin bazıları fab. çıkışlı sıkıntılı olabilir mi ?
  • 10 saniye uzunmuş. Bende Pubgde o kadar uzun bir takılma olmuyor. İşte bunun gibi ne kadar kişide olduğunu öğrenebilirsek belki gelişme olabilir. Hatalı işlemci olma ihtimaline dair net bir fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebrak

    Bios update kesinlikle yapmalısın ama riskli bir işlem. İstersen götür serviste yapsınlar. Sorun ekran kartndan da olabilir. Pci Ex iletişiminden de olabilir. Dediğin gibi bir çok eksikle ve optimizasyon sıkıntısı ile piyasaya sürmüşler. Bazen bunu İntel de yapıyor. O yüzden en mantıklısı en son çıkan en yeniyi almak değil de bir önceki sürümün en güçlülerini almak olabilir. Ben Gigabyte'ın e-support sitesine kendi sorunumla alakalı yazdım. Defolu işlemci olabilir dediler. İşlemcide sıkıntı yok ama Prime X370 anakartımla sorunsuz çalışıyordu. Velhasılı senin de dediğin gibi beta ürün çıkarmışlar. Senin sıkıntın da başka bir parçadan olabilir. İşlemci, ekran kartı ya da anakartta bir sıkıntı var olabilir.

    Ağlıyorum şu an ya. Allah razı olsun ki böyle bir konu açmışsınız. Yorum yazdıktan sonra yeniden eskiye doğru mesajlarınızı okumaya başladım. HPET ve SMT diye bahsettiğiniz şeyleri gördüm ve bios'a bulmak için girdim. SMT ve HPET kapatıp ekran kartını underclock yapınca hata vermediğini gördüm. Sonra AMD powerplan yüklersem nasıl olur acep diyerek onu yükledim ve seçtim. Yine crash yok. Crash olmadığını görünce ekran kartının uygulamasında gaming mode olarak seçilen mhz li seçeneği seçip eski hızına yükselteyim dedim crash verdi. Nette biraz gezdim smt'nin açık olması gerektiğini okudum tekrar açtım ve bam. Sorun morun kalmadı. 10 kere benchmark yaptım. sıkıntı mıkıntı yok. Bütün şey o HPET denen zıkkımmış. Ha bir de oyunun önceliğini gerçek zaman seçtim. Bilmiyorum bir etkisi oldu mu ama çoook teşekkür ederim. Benim sorunumu başkasına yazdıklarınız ile çözmüş oldunuz. Sizin de en kısa sürede çözülür inşallah. 4 gündür kafayı yemek üzereydim artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok sevindim Allah cümlemizden razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazdıklarınızın tamamını okumadım ancak birde smt'yi kapatıp denermisiniz... Bende de aynısı oluyordu smt yi kapatınca stabil oldu, yanımda kıyamet kopuyor fps 20 civarı düşüyor inanın...
  • Hpeti açmayın arkadaslar. İntel de de problem yaşatıyor.



    Umarım konuyu acan arkadaş kalıcı çözüm elde edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaşa objektif yorumları ve verdiği bilgiler için teşekkür etmek gerekiyor. Dediğiniz gibi belkide sizin gibi diğer Ryzen kullanıcıları da bu sorunu yaşıyor, ya görmezden geliniyor ya da farkedilmiyor. Oyun oynamak için sistem toplayan insanları gerçekten aydınlatmışsınız. Belli ki oyunlar için Ryzen'lerin oturması için zaman gerekiyor. Umuyorum ki bu problem Ryzen 5'lerde ya da Ryzen 3 lerde olmuyordur.Söz konusu durum darboğazdan çok öte. Online oyuncu için 1 sn'lik donma her şey demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 9 Ağustos 2017; 18:45:30 >
  • Ssd varken gereksiz olan hızlı getirmeyi kapatıp dener misiniz? Superfetch ve prefetch kapatma diye aratırsanız nasıl kapatılacağı anlatılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßekir

    Tekleme sorunu chipset driverını kurmamış olmandan veya onunla ilgili benzer bir sorundan olabilir. Kuruluysa da silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsin ama ondan önce kontrol etmen gereken bir nokta var; Power Options. Balanced modda ise benzer problemler yaşayabilirsin, High performans'da olması gerekir. Eğer bu şekilde değilse ilk söylediğime bakabilirsin. Sonrasında %99 problemin çözülecektir.

    Eğer bunlarla çözülmezse ekran kartı sürücünde sorun olabilir, onu da güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Deneyimlerimden yola çıkarak problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum, donanımsal bir problemin yok gibi. Debug ledde sanırım bende de 24 ama tam hatırlamıyorum, bilgisayar kaşla göz arasında açıldığı için hiç uyku modunu deneme gereği duymadım :)

    Merhaba, ben de benzer bir problemi yaşıyorum, chipset driverini kurarken izlemem gereken yol nedir?https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-X370-PRO/HelpDesk_Download/ Bu linkteki en son yayınlanan yonga setini yüklesem yeterli midir?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.