Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (459. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.187
Cevap
242
Favori
476.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xsamuss X kullanıcısına yanıt

    Yurt dışından birisi getirirse daha iyi olur. Getirirken kutuları açıp valize öyle olsun

  • rica ederim, en güzel yöntem gelen birinin getirmesi, ama @Ken Block43 arkadaşımızın yazdığı gibi getirirken kutulardan çıkartmalarını tavsiye ederim.

  • selamlar. ortalama set kurmak istesek nasıl bir bütçe oluşturmak gerekir sizce. ilk mesaj üzerinden 9 yıl geçmiş malum alternatif markalar, mevcut markalarda yeni modeller vs çıkmıştır. yoksa arkadaş giriş orta orta üst vs. çok güzel setup olarak açıklamış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 29 Nisan 2024; 23:52:37 >
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt

    En az 60-70 bin hocam

  • KcRasco K kullanıcısına yanıt

    Ne alacağına bağlı hocam ve ne yapacağına. Zevkine ara sıra oynarım çok merakım yok dersen logitech bile olur ama uzun süre kullanacağım ben bu işte hevesliyim ayar falan da çok kurcalarım dersen Direct Drive setlere bakmalısın.


    Mesela ETS oynayacağım, ara sıra caddecilik yaparım dersen t300 olabilir ikinci el bakabilirsin. 17 üstü alma 23k ya sıfırı var itopyada şu an.


    Ama pist yarışları ve rally seviyorsan direct drive şart bence. Hatta sadece o pürüzsüz his için bile alınır DD sistem.


    DD sistemlerde de garantili bakarsan R5 var gelbura ve hobicadde satıyor. Düz 38K denebilir ama sahibindene baktım az önce ve güzel 2 ilan gelmiş onları değerlendirebilirsin. Şahsen yurt dışından getirip garantili ürün parasına garantisiz malzeme satanlardan almak istemediğim için gidip moza aldım ben. En azından garantili olmuş olur dedim. Ama ikinci el kelepir Fanatec csl DD bulursan onu da kesin değerlendir.


    Bunun dışında moza R9 ve simagic alpha mini kalıyor geriye yine garantili olarak. R9 seti ES direksiyon ve srp pedalla alacaksan daha uyguna geliyor fakat R9 seti cs direksiyon ve crp pedalla alacaksan fiyat fırlıyor ve o zaman simagic alpha mini daha mantıklı oluyor.


    R9 ve alpha mini ikisi de güzel cihazlar. Moza'ın malzeme kalitesi ciddi anlamda iyi. Yazılımı da sürekli güncel. Simagic zaten bilindik marka, prfesyonel cihazları da var. İstanbuldaysan gelbura mağazasına gidip ikisini de deneyebilirsin. Ben upgrade yapmak istediğimde ist gidip öyle alacağım. R9 ve alhpa mini arasındaki farkı çok merak ediyorum. :D


    sonuç olarak;


    dişli sistem logi olsun dersen ilk maddede dediğim nedenden dolayı. 15bine halledersin.


    almışken de biraz daha uzun ömürlü olsun daha hissiyatlı bir şey olsun dersen t300rs ikinci el max 17 sıfırı max 23/24'e halledersin.


    DD sistem dersenn. Sıfır sistem için en az 38k daha iyi sıfır bir sistem için 60K civarı. Ama ikinci el olsun dersen 28-50 civarı halledersin.


    Bir de DD sistem için kesinlikle güzel bir stand lazım. O da 6k dan başlıyor 20k ya kadar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 30 Nisan 2024; 23:11:28 >




  • selamlar hocam. açıklama için teşekkürler. muhtemelen yaz ortası ya da yaz sonu alabilirim satışların durumuna göre  


    istanbulda değilim malesef Bodrum'da da sim cafe tarzı bir yer görmedim. denk gelmemiş ya da algıda seçicilik olmamış olabilir. çok eskiden g25 le oynadım ama hissiyatı nasıldı hatırlamıyorum bile. izmir ya da istanbula gittiğimde deneyerek bi hissiyata göre mi almak lazım bilemiyorum. 2 tane moza r5 set var onlar mı bahsettiğin hocam sarı sitede.

    mesajda belirttiğim gibi hangi ürünler denk bilmediğim için kıyaslama yapamıyorum fanatec csl moza 5 ya da alpha mini arasında nasıl kıyas yapmak lazım.

    crp ve srp pedal arasındaki farkı da göremedim gelburada açıklamalardan anlamadım mesala. ilk sayfaların hepsini okumadım çünkü 9 sene önceki markalar modeller eskimiştir diye düşündüm. yanlışsa oradan başlayayım diyeceğim de 450 sayfa. ben sondan 10 sayfa okudum anca yalan yok :)


    yurt dışından getirtsek çok mantıklı olur mu fiyatsal anlamda. tek seferde belki ağırlıktan dolayı ya da valiz adedinden dolayı zor olabilir ama yan komşum şuan bile amerikada. orada da evi işi olduğu için her gittiğinde 1 parça getirtebilirim olmadı.





  • Yurtdışından getirtmek için glocalzone tarzı uygulamalı kullanabilirsiniz. Ben ordan getirtmiştim
  • sayfayı yenilemediğimden editini yazdıktan sonra gördüm şimdi :)

    bu arada g25 zamanında pc masama kur sök yaptığım için oynamak için kutudan çıkar kur oyna o sırada pc iptal oluyordu öyle olunca çok verim alamadım. şimdi 10 m2 hobi odasında olduğu için bilgisayar vs. stand yani bi koltuk sistemi kurarım diye düşünüyorum. f1 olmaz muhtemelen ama wrc rally tarzı daha çok hitap eder bana. Hafta sonu Bodrum rally vardı dedim bu yaştan sonra yarışamayız bari sim kurayım dedim  


    https://www.instagram.com/reel/C6QxvcBrMsZ/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 1 Mayıs 2024; 1:36:57 >




  • Degerli dostlar elimde bazi sim urunleri mevcut ilgilenen varsa ulaşabilir. Hepsi tr urunu ve distributor garantili.

    Moza r16. 370000
    Moza gs steering wheel. 20000
    Moza rm hd racing meter. 7500
    Moza rs steering wheel. 20000

    Bu fiyatlara bulabilir misiniz bilmiyorum. İsteyen pm den yazabilir
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt

    370 bine adamlar araba alır hocam  

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    en son bisikletim varken duymuştum bu lafı  

    37 olacak sanırım

  • Arkadaşlar sarı sitede Fanatec ilanları var return ürünlermiş. Sizce alınır mı? 47 bin podium dd2 var ama return olması biraz aklımı kurcalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jermines -- 2 Mayıs 2024; 17:43:0 >
  • Ahahahah evet bir 0 fazladan kacmiş 37bin olacak
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt

    Bodrumda ya da Antalya'da ortombo büyük bir cafe açtı ona bakabilirsin hocam. Gerçi arası çok da yakın değil ama yine de denemeye değer :D


    G25 G27 zamanın güzel cihazları. Hala kullananlar da var direksiyondaki geri dönme toplama hissiyatını versin ben eğlenceme bakarım diyenler için g920 ye kadar güzel cihazlar.G920 g923 ile hala alıştırma yapan bazı ralli pilotları var tanıdığım, t300 kullananlar var. Bu şuna benziyor, en iyi mouse'u alınca CS'go da herkesi vuracam birinci olacağımmm değil olay. Ben T300'de de güzel kullanıyordum R5'de daha fazla hissiyat var kullanırken neymiş arkadaş bu DD teknolojisi diye yüzümde gülümsemeler oluştu ama tur sürelerim uçup gitmedi. Hem yetenek hem araç için doğru setup yapmakta olay. WRC de güzel ssetuplar yapmaya başaldım mesela dün dünya sıralamasında 600 küsürlerden 68'e kadar çıktım.  


    Ama DD'nin faydasını daha çok rally de gördüm ben. Hızlı direksiyon hareketlerinde damper ayarı açık olmasına rağmen pürüzsüz oluşuyla çok iyi hakimiyet sağlanıyor. Arkadan kayma tepkilerini hissetmek çok daha hızlı. Sen de hızlıysan hemen toparlayabiliyorsun. T300'de bunu biraz zor yapardım, kayıştan oluşan bir gecikme oluyordu hafif, dişli logitechler de bu daha da fazla.



    Dediğim gibi güzel bir bilgisayarın var veya almayı düşünüyorsan (ben pek konsol sevmem) uzun süreli oynarım çok hevesim var diyorsan hiç ucuza kaçma en az bir Moza R5 ya da fanatec CSL DD ile başla. Aldım mı bir kere alayım diyorsan da Moza R9 - Simagic Alpha Mini - Fanatec clubsport base'ler ile başla.


    Fanatec teslimatta en çok problem çıkartan firma şu anda. Hisseleri düşüyor batacak diye ceo değişti yeni gelen biraz toparlar gibi oldu ama yine düşüşte, bakalım durumları ne olacak. Bayilik üzerine çalışmadıkları için, yazın alacağın ürünü şimdiden yurtdışı bir adrese sipariş vermende fayda var. Moza biraz daha hızlı bu konuda ve hatta bazı teknomarketlere ya da gelbura gibi sim ürünleri satan marketlere yolluyor, çünkü distribitörlük veriyor moza. Simagic'de öyle, simucube'da.


    Garanti olayı ise fanatec'de yanında yurt dışına çıkarırsan geçerli. Türkiyeden yolladım gidip tamir olsun gelsin dersen gümrükte takılır kalır ve vergi çıkar. Garantili ürün satıyorum demek bana çok saçma geliyor sarı sitede. Şu anda elindeki malı yurt dışına birine gönderip tekrar geri adresine gelmesini sağlasın o adam. Vergi ödeyip ürünü millileştirmemişse %90 takılacaktır. Hediye gelen ürün takılıyor ya, firmalar sponsorlu ürün yollamyor artık yurt dışından tanıtılsın diye.





  • Fanatec işi artık çok zor görünüyor firma sayısı arttı.Çinli firmalar piyasayı ele geçirecek gibiler. Kaliteleri çok iyi ve hızlı stok üretiyorlar. Müşterilerini dinliyor adamlar.Simagic daha porf takılırken Moza daha oyuncu odaklı takılıyor.Çinli firmalar sayesinde DD ler bence çok hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor.

  • jermines kullanıcısına yanıt

    Return ürün tüm iadeleri temsil ediyor yurtdışında. Servise gönderilen de olabilir, kutusu bile açılmadan iade edilen de. O ilan sanırım Drone Dünyasına ait. Garantili veriyorlar zaten herhangi bir sıkıntıda tamir değişim yaparlar. DD2 için çok güzel fiyat. DD2lere normalde Fanatec 5yıl garanti veriyor, en sağlam basei. Sadece 440 sonrası güncellemeyi manuel yapmanız lazım. Genelde güncelleme hatasından brick oldu zannedilip iade gönderiliyor. Cihazı gerçekten brick etmek çok zor. Onu da tamir edebiliyorlar bu arada, eski DD1imi hayata döndürmüşlerdi.


    DD1-DD2si olanlar için bilgilendirme geçeyim.

    Cihazın içinde 3 devre kartı var. Base(Main), Motor ve QR olarak sıralı güncelliyor otomatik yaparsanız. Base güncellmesinden sonra cihazı resetleyip yeniden başlatıyor. 440a kadarki güncellemelerde versiyon 692de bitiyor. Sonra nedense fanatec sürüm kodunu değiştirmiş 3.0.0.5 yapmış. Base güncellenip cihaz tekrar açıldığında diğer kartlar 692 üstü bir versiyon beklerken 3ü görünce güvenli moda alıp kitliyor kendini. Bu senaryoda fan son hızda çalışıp PC tanımıyor. Brick oldu sanılan kısım burası. Arka tuşa basılı tutarak açmanız lazım. Direk force update menüsü gelecek ekrana. Cihazı tekrar açmak için daha önce hangi sürüm kuruluysa ona dönmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız cihaz açıldığında ekranında Motor ve QR sürümleri gözüküyor. Eski driverlarda bu sürümleri arayıp tespit edebilirsiniz. 440 sonrasına güncellemek için manuele geçip önce Qr sonra Motor güncelliyoruz. En son Base güncellemesini yapıyoruz. Cihaz yeniden başladığında kartların sürümleri birbiriyle eşleşecek. Sonra tekrar otomatikten devam edebilirsiniz güncellemeye.





  • Moza da boyle dertler yok basiyorsun şak diye güncelliyor.
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt

    Moza nın güncelleme olayı çok iyi.Simitleri bile base üzerinden güncelleye biliyorsun.Simagic de simidi pc ye usb ile bağlaman gerekiyor güncellemek için.

  • Potato_GLaDOS kullanıcısına yanıt
    Yazılım olarak sıkıntılı diyorlar Moza için fanateclere kıyasla. Siz ne düşünüyorsunuz kullanan biri olarak. Gerçi ben konsol tarafında da uyumlu olmasını tercih edeceğim için fanateclere daha yakınım ama onlarda da garanti olayı ve distribütörü olmaması kafamı kurcalıyor.
  • jermines kullanıcısına yanıt
    Bir yıl kadar moza R9 kullandım kullandığım süre boyunca yazılım ile alakalı hiç sorun yaşamadım.Şuan Simagic kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.