Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (460. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.208
Cevap
243
Favori
478.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jermines kullanıcısına yanıt

    Ben de kullanıyorum. Kendi yazılımı kaynaklı hiç bir sorun görmedim hatta aldığımda en gücel sürüm R5 olmasına rağmen (base tamamen değişti arkasına hub geldi ve kasa tamamen yekpare oldu) firmware güncellemesi gelmiş.


    Uyarı verdi yazılımı elfreni, direksiyon base ve pedalları tek tuşla hepsini teker teker güncelledi.


    Yazılımda en çok hoşuma giden pedallar, elfreni için doğrusal grafik yerine farklı açılarda grafik tanımlayabiliyorsunuz. Bende loadcell yok mesela, fakat loadcell'i simüle edebiliyorum hafiften. İlk basışta az frenaj yapsın sona göre çoğalsın gibi. Gaz debiraj da aynı.


    Elfrenine de benzerini yaptım. İlk çekişte hemen etki etmesin dedim sona doğru güçlensin şeklinde ayarladım. Şu an direksiyon bağlı değil bağladığımda SS atarım programdan tekrardan.


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]









    Kendi yazılımdan yana sorun yok fakat oyun yapımcılarına moza base ID'leri mi vermiyor yoksa yapımcılar inadına mı yapıyor bilmiyorum ama deviceID dosyalarına moza 'yı eklemiyor kimileri. Ya da moza para vermiyor bunlara bilemiyorum artık. Bu yüzden FFB sorunsuz çalışsa da pedalları ve direksiyonu tanıtman gerekiyor oyunlarda. Sadece ACC'de ayar yapmadım direkt gerekli tuşların hepsini tanıdı. O da sanırım sponsorlu araçları olduğu için olabilir.



    Fanatec biraz daha eski olduğundan bir de güzel reklam yapıyor. Oyunların device ıd kısmına girince fanateclerin hepsi eklenmiş oluyor.




    Örneğin Dirt ve EA WRC'de (ikisinin yapımcısı da aynı) sorunsuz çalışıyor çok güzel fakat oyuna girdiğinizde direksiyonu kapatıp açmak gerekiyor FFB bildirimi için, ben hep böyle sanıyordum ama meğer çözümü varmış tesadüfen buldum konuyu. Bunun nedeni de dediğim gibi device ID'yi xml dosyasına eklememiş olamaları. Bir sürü marka var ama moza yok, üstelik kaç tane güncelleme geldi oyuna ama eklemediler, art niyetten dolayı herhalde bilemiyorum. Ama çözümü basit, aşağıdaki dosya yolunda " action_defines.xml " bu dosyayı bulun ve paylaştığım kodları


    </device_list> tagının üstüne yapıştırın


    C:\Program Files\EA Games\EA SPORTS WRC\WRC\Content\input\Windows

    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\DiRT Rally 2.0\input



    <device official=”false” type=”wheel” name=”moza_wheel_r16_r21″ id=”{0000346E-0000-0000-0000-504944564944}” priority=”100″ />


    <device official=”false” type=”wheel” name=”moza_wheel_r9″ id=”{0002346E-0000-0000-0000-504944564944}” priority=”100″ />


    <device official=”false” type=”wheel” name=”moza_wheel_r5″ id=”{0004346E-0000-0000-0000-504944564944}” priority=”100″ />


    <device official=”false” type=”pedal” name=”moza_pedal_crp” id=”{0001346E-0000-0000-0000-504944564944}” priority=”100″ />


    <device official=”false” type=”pedal” name=”moza_pedal_srp” id=”{0003346E-0000-0000-0000-504944564944}” priority=”100″ />



    Bunu yaptıktan sonra oyuna her girdiğinizde direksiyon açıksa eğer kapatıp tekrar açmanız gerekmiyor. Oyuna büyük güncelleme geldiğinde bu dosya da yenileniyor ve eski haline dönüyor. Tavsiyem, çalışan dosyayı hazırladıktan sonra kopyalayın ve saklayın. Güncellemeden sonra tekrar aynı yola kopyalayın.




    Dirt 'de direksiyondaki telemetri ayarı içinse,


    D:\Belgeler\My Games\DiRT Rally 2.0\hardwaresettings içindeki hardwaresettings.xml dosyasında udp ayarlarını "10790" ile değiştirin. EA WRC için de arıyorum bakalım ama bulamadım henüz. Gerçi çok şart değil direksiyondkai devir göstergesinin yanıp sönmesi ama çalışırsa güzel olur :D AC ve ACC'de diğer yarış oyunlarında da sorunsuz çalışıyor telemetri ışıkları.



    Yani kısacası yazılım olarak sorunlar buglar şunlar bunlarla karşılaşmadım hiç. Normalde oyunlar için bir sürü ayar çektiğimiz için böyle ufak şeyler beni etkilemedi. Ama kişi pc den pek anlamıyor, tuşuna basarım açarım, oyuna girer oynarım başka hiç bir şeye dokunmam da araştırmam da diyorsa onları zorlar tabi. Sadece moza değil diğer markalar da zorlar. :D




    WRC generations 'da da thrustmaster API vardı. onu aktif hale getirince oyunun içinden yapılan direksiyon açı ayarı direkt etki ediyordu. Ama pek sağlıklı çalışmazdı. Bir de thrustmaster kullanırken en nefret ettiğim şey oyunları simge durumuna küçültüp tekrar açtığımda FFB nin tamamen kaybolmasıydı. Bir kere ACC oynarken bir şey oldu simge durumuna düşürdüm oyunu, thrustmaster uygulamasına girdim çıktım. Oyunda FFB gitmişti, bütün oyun çöp olmuştu baştan başlamak zorunda kalmıştım. Bunun gibi saçma sapan sorunlar hiç yok. Ben bayağı memnunum yazılımından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 6 Mayıs 2024; 15:38:59 >




  • jermines kullanıcısına yanıt

    Sifir problem

  • Faneteci almak için corsair devreye girmiş. Bence özellikle ülkemizde resmi satışın gerçekleşmesi adına bizim için güzel bir olay olur.
  • jermines kullanıcısına yanıt

    Corsair CEO’su Andy Paul, “Fanatec, güçlü bir topluluğa sahip inanılmaz bir marka ve Corsair’in Fanatec’in sadık müşterileri, çalışanları ve iş ortakları için ideal bir yuva olduğuna inanıyoruz. Bu işlem şirketin önemli seviyeye ulaşan borç yükünü çözecek ve şirketi büyüme ile ürün portföyünü genişletmeye devam edebilecek şekilde konumlandıracak”


    inşallah satın alım sorunsuz gerçekleşir ve marka kurtulur, Corsair in kalite çıtası belli, Fanatec gibi bir markaya yakışır şekilde yöneteceklerdir.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Corsair sevdiğim ve kaliteli bir marka. Ellerinde Fanatec tekrar dirilecektir. Aynı zamanda ürün çeşitliliğini de arttırarak sadece dd değil giriş seviyesi ürünler de eklenecektir diye düşünüyorum. Bu markaya zarar verir mi kişiye göre değişebilir ama bence zarar vermez. Ama fanateci zor zamanlardan kurtaracak hamle olur.
  • Corsair satın alması şüphesiz ki Fanatecin hem tedarik hem de satış sonrası sorunlarını çözecektir. Redditte son zamanlarda en çok bu konudan şikayetçi insanlar. Üstelik corsairin globalde dağıtım ağı gayet iyi, belki ülkemizde de resmi olarak satışa başlarlar da tekel olmuş distribütörle güzel bir rekabete girerler.
  • Konuda elinde acaba Moza TSW olan var mı?

    Ürünü satın aldım birkaç gündür deneyimliyorum ürünle alakalı birkaç soru sormak istiyorum kıyaslama yapabilmek adına.
  • what_tha kullanıcısına yanıt

    Çok güzel bir haber ama vallahi hiç sanmıyorum, onlar bu fiyata satıyorsa biz de satarız modunda olmazlarsa burası Türkiye değil demektir Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Tek artısı bayilik sistemi olur. Ek çin vergisi sadece çinden gelen ürünleri mi kapsıyor yoksa çin üretimimi ondan emin değilim. Fanatec'de Alman tasarımı ama çin üretimi üstünde öyle yazıyor. Moza'yı bütün vergiler dahil hesaplayınca distribitör fiyatına yakın fiyatlara geliyordu. Hele bir de bizde ekstra konsol vergisi var %40 mı %30 mu ne. Fanatec DD pro gibi modeller resmi kanalla gelince deli gibi pahalı olacaktır.


    Sahibinden fırsaçılarına daha da fazla gün doğar :D İkinci el kısmı çıkmaza girebilir bizim ülkemiz için. Bakalım ne olacak.



    Bol ARGB'li gamer DD prolar falan yaparlar artık Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 





  • Arkadaşlar selam..

     

    Ben de forumu ve sizlerin yazdıklarını takip ediyorum, aralarda bakıyorum.

     

    Sistemi artık tamamlamış biri olarak farklı farklı konularda kendi deneyimlerimi ve görüşlerimi paylaşayım, belki birine faydası olur (yazdıkça çok uzadı artık idare edersiniz)

    (şu anda benim sistemim simucube 2, heusinkveld sprint pedal, 3 lü monitör, alüminyum profil kokpit vs..)

     

    Sistemi yavaş yavaş yükseltmek yerine önce idare edebilecek seviyede bir sistem aldım, sonra en üst sisteme geçtim, bu şekilde zaman ve paradan daha fazla tasarruf ettiğimi düşünüyorum, bir çok aşamada upgrade yapılırsa örneğin 4-5 kere base değiştirilirse, doğrudan son sisteme geçmeye göre toplamda daha fazla maliyeti olabilir.

     

    Çeşitli konularda deneyimlerimi aşağıda listeliyorum :)


    ·       G29 ve pedalları bu işi deneyimlemek için bulunmaz nimet, fiyat performans zirvede.. Ben denedim ve olaydan memnun kaldım, maddi olarak gözüme kestirdiğim için iade edip Ts-PC' ye geçtim.


    ·       Aynı şekilde Assetto Corsa fiyatıyla ve mod zenginliğiyle, ffb kalitesiyle vs bulunmaz nimet. Steam şu anda usd fiyatlamaya geçse de yine de fiyatı uygun.

    ·       Yeni başlıyorsanız ve elinizde bunlar (G29 ve Assetto) varsa zaten çok büyük keyif alabilirsiniz. Ekonomi odaklı yurdum sim severlerine yeterli olur :)

    ·       Daha fazlazını harcayarak tabi ki daha iyisini alabilirsiniz ama biliyorsunuz işin sonu yok, öncelikle oyundan keyif almaya odaklanmak daha önemli.


    ·       G29 dişli sistem, ben denediğimde gücü fazla olmasa da direkliği hoşuma gitmişti (arada kayış olmadığı için etkiler daha direk yani aslında direct drive’ a daha yakın), pedalları load cell olmayan pedallara göre sertliği vs çok iyi.. (sıkıntısı tıkırtılı çalışması)


    ·       Thrustmaster TS-PC ve T-LCM pedallar yaklaşık iki sene ana sistemim oldu (kokpit ve 3’ lü monitör ile beraber), diğer oyunları bir denesem de  %99 Assetto Corsada turlamaca ve zaman kasmaca..

    ·       TS-PC tabi ki G29’ a göre daha dinamik ve güçlü ve çok zevkli sistem, şu anda buna sahip olanın DD sisteme geçmeye çok acele etmesine bence gerek yok (ama G29'dan upgrade yapılacaksa tabi ki DD düşünülür), load cell pedallar ve diğer kısımlar (ekran kartı, monitör, kokpit vs..) bence daha öncelikli olur. Biraz yüksek güçte kullandığımda soğutma fan sesinin çok yükseldiğini hatırlıyorum, oynarken çok takmasam da sistemi kapattığımda sesin yüksekliğini farkediyordum. Gücü ve dinamikliği, detay seviyesi iyi. Ferrari 488 direksiyonu ve open wheel addon direksiyonu gayet iyi.

    ·       Esas önemli olan T-LCM pedallar.. Bu pedallar çok iyi. Ben ilk başta yay hissiyatını sevmediğim için yaylar yerine yurtdışından T-LCM için elastomer upgrade seti aldım (etsy sitesinde var örneğin). Bu upgrade ile hissiyattan çok memnundum, kesinlikle yapılmalı (maliyeti uygun tutulmalı, bence kargo ve vergi dahil 80-100 usdye kadar uygun, yoksa toplam maliyet zaten daha üst seviye pedal setlerine yaklaşıyor). Gerçek load cell modunda çalıştığından emin olunmalı (base’ e takınca bir yazılım sorunu sebebiyle potansiyometre modunda çalıştığı için load cell çalışmıyordu, direk usbden taktım düzeldi). Fren pedalının sıkılığı için alttaki bir somunu aralarda gevşiyordu, arada bir sıkmak gerekiyordu ama yine de değer.

     

    ·       Kokpiti alüminyum profil olarak MayCAD programı ile kendim çizdim, dizayn ettim, parça listesini döktüm ve sipariş verdim, kendim topladım. Ayrıca bir de koltuk aldım tabi.. Ben uğraşamam derseniz doğuş kalıp ve wolf racing tavsiye ederim, ben aldığımda wolf henüz yoktu ve doğuş kalıp ERA kokpitler satıyordu (zaten ben de ERA tabanlı bir çizim yaptım, 3lü monitör standını ayırdım, kokpit altına tekerlek koydum, hareket ettirebiliyorum, robot süpürge altına girebiliyor vs..). Diğer marka hazır kokpitlere o kadar para vereceğime modülerlik, çeşitlilik vs açısından alüminyum sigma profil tercih ettim.


    ·       Simucube 2 ile ilgili olarak, başka DD kullanmadım ama tabi ki ilk söyleyeceğim TS-PC’ ye göre çok çok güçlü, detay seviyesi ile ilgili olarak tabi ki daha direk ve detaylı, gecikme daha az, ama tur sürelerinde çok iyileşme sağlar mı emin değilim. Bazı kaymaları daha hızlı toplayabilirsiniz, kalitesi çok yüksek, daha zevkli olabilir ama benim için esas iyileşme sistemin sessiz çalışması oldu, yoksa TS-PC bu kadar direk olmasa da gayet keyifli, aradaki bir kaç kat fiyat farkına değer mi soru işareti.


    ·       Mevcut pedallar heusinkveld sprint, bu pedallar çok modüler, ayarlanabilir ve kaliteli. T-LCM’ den sonra bunların hissiyatına bir süre alışamadım (çünkü T-LCM’ lerden çok memnundum, ayarsızlık sıkıntım da yoktu), ama şimdi istediğim gibi ayarladım sıkıntı yok. Bu pedallardaki 65 kg loadcell, T-LCM’ deki 100 kg load cell’ e göre çok çok daha güçlü (T-LCM yetersiz değil yanlış anlaşılmasın). Belki 50% daha güçlü basmam gerekiyor ki maksimuma gelebileyim, zaten pedalların maksimum gücünde sürekli kullanmam mümkün değil. Kendi yazılımında gösterdiğine göre 30-40 kg olarak yani maksimumun 60% ‘ı civarında kullanabiliyorum.

     

    ·       Yurtdışından 150€ üzeri ürün getiririm vergisini de veririm diyorsanız bir daha düşünün. Ben fanatec shifter v1.5 vites getirteyim vergisini veririm dedim. Türkiyeye gümrüğe usbsi ve nakliyesi ile beraber 290 €’ ya geldi (yaklaşık 10.500 TL). UPS Kargo ile aracı gümrük müşavirine yönlendirdim. Çıkan vergi 15.000 TL, ayrıca müşavirlik hizmeti için ücret 10.000 TL daha istediler (yani ürün ile beraber 35.000 TL’ ye gelecek, ürünün kendisi 10 bin TL iken???). İadesi için istenen kargo ücreti ise yanlış hatırlamıyorsam 900€ idi. Bu durumda mecburen ürünü gümrükte terkettim, onun yerine sarı siteden bir tane aldım daha ucuza geldi.

     

    ·       Bu arada DD sistemler arasında seçime gelince toplam maliyet olarak en uygun hangisi ise bence alınabilir, markalar arasında önemli fark olacağını düşünmüyorum ama örneğin hepsi bir arada gönlünüze göre base+direksiyon simidi+pedalları uygun fiyata görüyorsanız (özellikle ikinci el) makul olabilir. Güç olarak da 5-6 nm hariç 8-9 ve üzeri olanlara bakılabilir, ben 32 nm gücün 20-40% civarını ancak kullanıyorum, daha fazlası da keyfe keder olabilir denedim ve kullanılabiliyor ama bence gerekli değil, çok yorucu ve sürekli kullanımda eklem sıkıntılarına yol açabilir.

    ·       Fiyat olarak örneğin 30 bin TL’ ye 16 nm moza buluyorsanız ama 50 bin’ e 25 nm simucube varsa tabiki simucube alınmalı, diğer bir deyişle %50 fiyat farkı için en iyisi alınabiliyorsa alınmalı, en azından benim felsefem bu şekilde (burada esas sıkıntı diğer parçalar olacak, yani simit vs bulmak simucube ile biraz sıkıntılı ve pahalı, diğer markalar o konuda maliyet yaklaşsa da tam çözüm sunuyor, markadan bağımsız uygun fiyat bulmak bu yüzden önemli).

     

    ·       Ben kendi adıma yurtdışı fiyatından daha yüksek fiyata satanlara pek bakmıyorum, yurtdışından uygun fiyata alınmış gerçek ikinci ellere bakıyorum, uyanıklığın lüzumu yok (uygun ilan için çok uzun süre bekledim ama sonunda simucube 2 ultimate + SRB GT3 v2 simit + heusinkveld sprint pedalları geçen sene 70 bin TL’ ye aldım, yanında iki tane simucube 2 qr vardı bir de, satıcı sağolsun..).


    ·       Şu anda kurun belli bir seviyede kalmasıyla sarı sitedeki bazı ilanlar TL bazında avantajlı gibi görünüyor (usd bazında bakarsanız avantajlı ilanlar olabilir).


    ·       Üç kuruş daha kazanacak diye aylardır inatla fiyatlarını düşürmeyen hatta artıran satıcılar görüyorum, iki kuruş fiyat kırıp ürünü satıp parayı faiz vs değerlendirselerdi hem kendileri için daha iyi olurdu hemde bizlere bir fayda olurdu da neyse..

     

    Sim severlere selamlar..





  • https://www.sahibinden.com/s/lTWwBUit

    Arkadaşlar G29 ve stand satıyorum.




  • Ortombo cammus C5 ve C12 getirmiş.



    www.ortombo.com
    Cammus C5 direct drive direksiyon seti
    https://www.ortombo.com/cammus-c5-direct-drive-direksiyon-344




    www.ortombo.com
    Cammus C12 All in One direct drive direksiyon seti
    https://www.ortombo.com/cammus-c12-all-in-one-direct-drive-direksiyon-345



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 15 Mayıs 2024; 13:15:30 >
  • Potato_GLaDOS kullanıcısına yanıt

    Ortombodan bir şey alınmaz hocam. Baya bir üstüne kâr koyarsk satıyor

  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Siyah kırmızı ve turuncu renk seçenekleri ile xblos R25 öneririm kesinlikle pişman olmazsın sağlam ve kaliteli

    hobicadde.com
    Xblos R25 Direksiyon Standı Siyah
    https://www.hobicadde.com/xblos-r25-direksiyon-standi-siyah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ken Block43

    Ortombodan bir şey alınmaz hocam. Baya bir üstüne kâr koyarsk satıyor

    Karşılaştırmak için c5 in fiyatına baktım 250$ sitesinde.Ortombo dan alınca 550$ ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 15 Mayıs 2024; 21:5:26 >
  • SurvivorsDev S kullanıcısına yanıt

    Sagolun sattım cihazimi standla birlikte. Bir daha girersem bu işe dedike kokpit monitor ve DD bir wheel ile gireceğim bu şekilde sarmıyor bu yaştan sonra.

  • Potato_GLaDOS kullanıcısına yanıt

    Ona gerek yok gelburadaki moza ürünleri ile ortombodaki moza ürünlerini karşılaştırın hocam.

  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Fanatec tarafında girerseniz size elfreni vites ve loadcell pedal tarafında yardımcı olurum belkide simit konusundada kendimiz tamamen orijinal cihaz gibi uyumlu sistemler yapıyoruz ayrıca cihazınızın konsol uyumu varda konsolda çalışıyor bu söylediğim sistemler

    elfrenimiz bu şekilde


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
  • SurvivorsDev S kullanıcısına yanıt

    Hocam el freni harici ürünleri paylaştığınız bir yer var mı? Uzun zamandır Caravangoes M2 pedalların stoğa girmesini bekliyorum. Pedalları yapan Aleksei bu ay tekrar stoğa gireceğini söyledi. Sizin pedalınız nasıl? Daha önce de FGT kokpit vardı sanırım elinizde. Hala satıyor musunuz?

  • akmanarts A kullanıcısına yanıt

    Yakında sqentinal vites çıkıcak numune , f Gt kokpit bitti ama lazımsa ayarlarız , pedal kaç kg loadcelli ve kaç paraya alıcaktınız ? Tufytech olarak markamız var yakında çeşitler eklenicek Instagram sayfamız var

  • 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.