Şimdi Ara

Skoda yetkili servisinin aracımla 405 km yol yapması. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
11.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence bir avukata verin misliyle değiştirebilirsiniz belki

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Aracimin sunroofundan ses geliyordu ayar yaptılar daha da bozdular sonra tamir ediyoruz diye izolasyon yaptılar olmadı en son parça değiştirdiler dün teslim aldım tam bakamadım ama olmuş gibi tamirinj hiç yaptirmasam ya da parçayı degistirmesem ayıplı mal olarak kanunen bir ihtimal şansım olurdu ama servisin sahsi araca kullanmasından misliyle araç değiştirilmesi çıkmaz hocam.
  • Alıntı

    metni:
    sesin geldiğini onaylamlari üzerine aracı servise aldılar ancak 1 hafta sonra merkezin söz konusu arızanın garantiye girmediğini sadece ayar yaptıklarını söylemeleri üzerine aracı servisten teslim aldım.


    Alıntı

    metni:
    .... Kabul ettim benden habersiz bir işlem yapılmamasını söyledikten sonra aracı bıraktım. 3 hafta sonra araca izolasyon yaptıklarını ....



    Arabayı 1 hafta bırakmışınız, sonra 3 hafta daha bırakmışsınız. Yanlış anlamıyorum değil mi ?


    Namuslu, kibar ve sabırlı olmanın enayilik olarak nitelendirildiği bir dönemdeyiz. Servisteki adamlarda şu uyanmış "arabayı arayıp sormuyor nasılsa".


    Neyi yapacağına haftalarca karar veremeyen servisten bahsediyoruz bu arada bu normal değil.


    Geçenlerde yine vag servislerinden birinde motor arızası yüzünden servise araç bırakıp, haftalarca tamir edilmediği gibi aracın birde üstüne şahsi işlerde kullanıldığı, hatta trafik cezaları (tek değil birden fazla) yediği haber olmuştu.


    Ankara'da bir özel toyota servisine gidiyorum adamların 3 günde yaptıkları şeyler :


    Direksiyon kutusu revizyonu,

    EGR temizliği,

    Turbo revizyonu,

    Z rot, rotil v.s...

    Sağ porya bilya değişti,

    Ön amortisörler değişti,

    Diskler torna,

    Baskı balata değişimi ve senkromeç arızası tamirleri.

    (evet şanzımanı indirdiler)

    Birde marşpiyer düzeltip boyadılar aynı anda.


    Bütün bunlar için yetkili servis 1 hafta yatar demişti. Araç lazım olduğu ve özel servisin fiyat avantajından dolayı dörtnallara yaptırdım. Toyota övmüyorum bu arada bana sıfır vag verin en kötüsünü verin öpe koklaya binerim.


    Kullanabileceğiniz bütün yasal hakları kullanın. 1 sunroof için araç 1 ay yatar mı ?





  • Antor kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 hafta ses garantiye girer mi girmez mi mevzusu ve ayar 4 hafta izolasyon sonrasında parça degisimi için durdu yüce auto da devrede olduğu için onlara sürekli her işlemden sonra foto rapor vs gönderdiklerini ardından onların onay verdiklerini sürecin öyle devam ettiğini o yüzden uzun sürdüğünü söylediler muhatabım sadece aydoganlar ankara yetkili servisi değildi ayrıca vukuatli bir olaydı skodanin satış sonrası genel müdürünün bile konudan haberi vardı mesajlasiyorduk linkedin üzerinden daha sonra ankara bölge müdürüne iletildi böyle bir şey olacağı aklıma bile gelmedi
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt

    araç takibi şart artık. elinde öyle bir delil olsa anasını bellersin.

  • wincheaster W kullanıcısına yanıt

    Güveni kötüye kullanma olabilir aracın başka yeri de bozulmuş olabilir burada servisin elemanlarimi bişey yaptı gizlenmeye çalıştı benim aklıma o tarz şeyler geliyor çünkü normal değil siz yinede bir avukata danışın onlar hep bu tarz olaylarla karşılaştıkları için gereken ekspertiz vb uygulama olacaksa yaptırırlar. Geçen buna benzer bir olayda farklı bir serviste aracın tamirbsuresi uzayınca araç sahibi şikayet ediyor aracı polis marifetiyle çıkartıp ekspere sokuyorlar aracın parçalarının yan sanayi parçalarla değiştirildiği tespit ediliyor flaan çok garip şeyler anlattı her an herşey olabilir bu ülkede artik

  • Küçük servislerde olağan bir durum bu. Arkadaşımın yetkili lada servisinde çok görmüştüm bu durumu. Doğuş oto’ya götürüyorum ben. Öyle bir yerde imkansız.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama servis skoda saat wolkswagen ve Mercedes servisi gayet büyük bir servis ankaradaki dogus skodaya bakmıyor
  • Geçmiş olsun, gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'de en doğru dürüst usta var ne de milletin malını önemseyen var. Hiç utanmadan babasının malı gibi kullanmış, yeri geliyor baba vermiyor çocuğuna arabasını. Avrupa da filan olsa yüksek tazminat öderler böyle bir şeye girişemezler bile malum Türkiye işte.

  • wincheaster W kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun dostum ancak servislerin araçları böyle boş yatırmaları hiç hoş değil. Bence yatırarak vazgeçirmeye çalışıyorlar başka açıklaması olamaz. 2008 model aracın kaskodan ön cam değişiminde önce cam gelecek, eski cam kırılacak, temizlenecek, yapıştırıcılar kurumadan teslim edemeyiz 4 gün sürer dediler.


    İkame araç istedim. O zaman camı sipariş edelim gelsin takalım ertesi gün alın dediler. Bir cumartesi günü aracı verdim, pazar günü güvenliğe anahtarı vermişler gidip güvenlikten anahtarla aracı teslim aldım.


    Fotoğraflar gönderir genel merkeze, ayarı da yapar sizi yollar. Şikayet devam ediyorsa ve karar parça değişimiyse tekrar randevuya gidersiniz parça gelmiştir, değişir.


    Altı üstü sunroof. Yanılıyorsam düzeltin bir lineer motor, bir camı kaydırıp fitile basıyor. Ya da bir rotasyonel motor (99% ihtimalle böyle) halatla çekiyor yine fitile basıyor, bir kilit, bir de su tahliye var.


    ABC sütunların iç plastikleri söküp, tavanı indirip her şeye müdahale edebilirler. Bütün aksama ulaşmak için bu sök taklar zaten vidasız geçme olduğundan sökmek 1, takmak 2 saat sürsün. 3 saat sürer. Ayar için işlemlerin 1 saat süreceğini düşünsek (en fazla) fazla fazla sabahtan akşama kadar halledilecek bir iş.


    Servis ciddi anlamda ayıp etmiş. Para almayacağını düşündüğüm iş için yıldırmaya çalışmış. Biraz konu dışına çıkıyorum ama çok doluyum. Memlekette genel bir hava var; Resmi daireye gidiyorsun rica minnet iş yapılıyor, özelde becerilemeyen işe para alınıyor paranla rezil oluyorsun. Kimse çıkıp ben bu iş için para alıyorum teşekkür bile etmenize gerek yok demiyor. Herkes bir şeyleri sallamanın başından göndermenin derdinde. Doktora gidiyorsun hasta olmadığına ikna etmeye çalışıyor, bu çabanın onda birini gerçekten teşhise kullansa derdinden kurtulacaksın. Her yerde bir laçkalık var. Ülkeyi halen ayakta tutan nedir anlamaya çalışıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 20 Nisan 2024; 23:36:12 >




  • Antor kullanıcısına yanıt
    Bana da ikame araç verdi servis aslında ama ikame aracı yanlış biliyorlar herhalde araçları degistirdik sandılar. Ben ikameyi kullandım onlar benimkini bir de benim koyduğum yakitla. Çok karamsar olmayın hocam güzel düşünmek lazım güzel olsun. Kötüler kadar iyilerde var ama kapitalist düzen malesef insanları yalana dolana itiyor desteklerinizi bekliyorum.
  • Aydoğanlar yazısını başta yazsaydın keşke boşuna okumuş olduk. Aydoğanlar varsa işin içinde herşey olabilir.

  • spooker42 kullanıcısına yanıt
    Bizim ağzımız sütten yandı bilmiyorduk tecrube ettik forum ahalisinin haberi olsun duysun görsün ankara aydoganlar yetkili servisin yaptığını
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt
    Tabi ki iyi yapmışsınız ben tepki olarak yazdım
  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mesajınızı dikkate alacağım. Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçuna girebilir.
  • yollar once siemens sx1 telefonumu servise vermiistim servis elemaninin tatil fotolari kalmisti içinde, buna benzer bisey ben turkiyede ses geliyor diye bir arabanin heleki tavaniysa asla söktürmem, bunlar conta filan takamaz su alir filan diye korkumdan elletmem, büyük cesaret , servisinkide büyük serefsizlik ya kaza yasansaydi?
  • kusura bakma da çok kabullenmişsin gibi. içlerinden geçerim var ya o servisin. beni 1 ay beklet, sorunumu çözme üstüne bir de arabamla benim koyduğum benzinle 400 km yok yap.. olacak iş değil.


    bir de aklınızda olsun doğuş servislerine gidin. oralarda hayatta böyle şeyler olmaz. aydoğanlar biraz vukuatlı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 21 Nisan 2024; 1:45:1 >
  • Death Time kullanıcısına yanıt

    Ankarada doğuş skoda yok sanırım

  • Death Time kullanıcısına yanıt
    Böyle şeyler insanın başına her gün gelmiyor. Herkesin malı kıymetli ben gösterebileceğim tepkiyi o anlık ruh halimle gösterdim haklıyken haksız konuma da dusebilirdim. Ayrıca servise gittiğimde yanımda 4 yasinda oğlumda vardı. Belki o an tartışma sonrasında dediğim gibi polisi çağırıp aracimi sahsi olarak kullanmislar diye şikayet edip yaygara koparabilirdim oda o an aklıma gelmedi. Hukuken ariycam hakkımı dile getirebilecegim her platformda ifade edeceğim. İnsanlar bunların gerçek yüzünü görsün.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dogus var ama skoda için servis hizmeti vermiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.