Şimdi Ara

Superonline Aradı ! AKK sız pakedi olanlar için zam kapıda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
4
Favori
8.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 10 megabit sınırsız kullanicisiyim suana kadar 49 lira fatura ödüyordum.
    Uydunete geçmeyi düşünüyorum ama kampanyaları çokta iyi değil fakat su zamlı fiyattan çok daha iyidir.
    Müşterisini soyan bir firma ile daha fazla uğraşacak kadar enerjim kalmadı.
    Fakat sizin yapacaklarınızı çok merak ediyorum.
    Taahhütsüzler konu ile ilgili yaptıklarınızı yazmaya devam ederseniz kullanıcılar olarak aynı gidişatı takip edebiliriz...
  • bende gece kuşuna geçtim. zaten çalışan birisiyim. gece 7-12(bazen 1) kullanıyorum. haftasonları yoğun kullanımım oluyor. o yüzden 99tlyi gerek görmedim. Ayrıca sorduğumda, gece kuşundan akksız tarifeye geçmek için taahüt bozmamda gerekmiyormuş. Sadece taahüt yenilenmiş olacakmış.

    Şimdilik gece kuşu kullanayım bakalım yeterli gelmezse (dizi sezonu filan başlayınca özellikle) akksıza geçerim.
  • Arkadaşlar bu zam olayı neticesinde ben ilk olarak süperonline müşteri hizmetlerine internet üzerinden bir şikayet göndermiştim ayrıca btk üzerinden de şikayet dilekçesi oluşturmuştum. Az önce superonline müşteri hizmetlerinden arandım site üzerinden faturamın 199 tl gözükmesi konusundaki şikayetimle ilgili olarak müşteri hizmetleri yapılan faturalandırmanın hatalı gözüktüğünü ve zam yapılmayacağını söyledi ısrarla da teyit aldım 199 tl olmasa da zam yapılacak mı diye zam yapılmayacağını söylediler faturanın hatalı olduğunu ay sonunda 199 tl fatura gelmesi durumunda tekrar müşteri hizmetlerini aramamı ve hatalarını düzelteceklerini ilettiler teşekkür edip kapattım bilginize müşteri hizmetleri görüşmeleri kayıt altına alındığı için herhangi bir sorunda bu görüşmeyi referans gösterip tekrar itirazda bulunacağımı da belirttim.
  • tonyhawk kullanıcısına yanıt
    tam tabirince dalga geçiyorlar. bu kadar sacma bir aciklama olamaz.
    internet sitesine milleti kampanyasından caydırıp taahhüte geçirmeye çalışıyorlar ya da müşteriyi oyaliyorlar.
    belki eylül ayı faturası ile ağustos ayı faturasını karıştırmış olabilirler.
    adam akıllı bilgilendirme yapmadıkları gibi bu tür sacma salak islerle ugrasmak cok sinir bozucu.
    müsteriye yaptıkları yanlarına kalmamalı ...
  • tonyhawk kullanıcısına yanıt
    Onların açıklamalarına güven olmaz.Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor belki eylül ayını kurtarabilirsiniz sizi yanlış bilgilendirmelerinden dolayı fakat diğer aylarda 199tl faturanıza işleyecektir.İlk 3 gün kullandıgım kotayı gece kuşuna aktarmışlar zorla iptal ettirdim.5 kişi aradı zor çözdü sorunumu.Biri zaten işler diyor biri ayrı pakettten ötürü işlemez diyor.Yani onların verdiği bilgi kesin değildir.
  • hocam üstüne basa basa 3 sefer ilerki dönem için zam yapacak mısınız dedim herhangi bir zam yapılmayacağını ilettiler ki kaldıki btk dilekçemde de bu durumu belirttim tüketici hakem heyetine gidip bu kayıtların istenmesini ve dinlenmesini sağlayıp kendimi haklı duruma getirecek kaydı verdiler bana buda bir başlangıç haklarımızı arayalım biz kendi hakkımızı arayıp savunmazsak bu firmalar daha çok üzerimize binerler tüketiciler olarak biraz daha kendimizi korumamız gerektiğine inanıyorum ben 2013 yılındaki akk uygulamasından da yine bu şekilde yazılı müşteri şikayeti ile başlatmıştım. şikayet incelemesinden sonra müşteri hizmeleri telefon ile arayıp şikayetimde haklı olduğumu ve terkardan akksız tarifeye geçtiğimi bildirmişti tüketici hakem heyetine dahi gitmemiştim şuan da elimde en azından zam yapılmayacağı konusunda sözlü beyanları var.




  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Sadece 1000 Mbps tarifede upload hızı 20 Mbps, diğerlerinde 5 Mbps sabit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriderya -- 12 Eylül 2015; 2:06:16 >
  • Bence de guvenmeyin...

    Ben bugun 3 defa aradim.Faturam gelecek ay ne gelecek diye sordugumda 69 TL dediler.Peki bana bu tarifemle ve ucretiyle ilgili mail atar misiniz dedim atamayiz dediler.Konusma kayit altina aliniyor de mi dedim evet dediler onu gonderin dedim hukuki yollarla fln dediler.Ben neden online islemlerde faturami 199 TL goruyorum dedim.Dakikalarca bekledikten sonra evet hakliymissiniz 199 TL dediler...Ben musteri miyim musteri temsilcisi mi egitiyorum...

    Dersin ki maliyetler 3 sene once 69 TL ye kurtariyordu simdi 79 TL ne bileyim 89 TL oldu anlarim...Ama taahhut vermezsen 199 TL ne demek ya...

    Ben de tasinma asamasindayim ne yapacagim cok kararsizim...Birilerinin bu tekelci firmalara haddini bildirmesi gerek...
  • Hocam kayıtlar emin olun saklanıyor ve herhangi bir olumsuz durumda bunları tüketici hakem heyetlerine verme yükümlülükleri var ben şuan için üstelemiyorum eylül faturası gelince duruma göre önce bu aramaları beyan edip süperonline a şikayetimi tekrarlıyıcam kayıtların incelenmesi konusunda daha sonra bir çözüme ulaştırmazlar ise tüketici hakem heyetine gidicem ve yapmış olduğum şikayetle ilgili bana verilen cevap görüşmesinin dinlemelerinide belirticem. siz uyanık olun onlar bizim açığımızı arıyor biz onlarınkini yakalamalıyız bu kayıtlardan birşey çıkmaz demeyin en basit örnek olarak size başımdan geçen bir olayı anlatayım 3 sene önce kardeşimin nişanı için pegasustan 7 adet uçak bileti aldık iki hafta sonrası için aradan bir bucuk saat geçtikten sonra babamlar arabayla gidelim demişler ve o ara ben işteyken telefonla arayıp bilet ücretini iade istemişler ki kampanyalı biletlerde iade olmuyor anneme telefonda sadece kdv sini iade ederiz demişler ama annem bilet ücretinin kdv sini iade edemeyiz şeklinde anlamış bunu konuşurken de yinelemiş kdv si iade edilmiyicekse tamam kdv yi iade etmeyin geri kalan ücreti iade edin diye ve kabul etmiş tabi iade olarak sadece kdv miktarı kartıma yansıyınca ben bilet alımından iki bucuk saat sonra geri aradım şirketi ve annemin kdv yi iade edemeyiz şeklinde anladığı için iadeyi kabul ettiğini eğer bilet ücreti iade edilmiyicekse iptal etmek istemediğimi biletleri kullanacağımızı belirttim ama bunlar sürekli ağırdan aldılar olayı biletleri geri versinler diye hergün aradım uçuş gününe kadar bunlar ses kayıtları inceleniyor vs durumundalar tabi iade etmediler biletleri kullanmamız için ondan sonra ben bu yaptıklarının tüketici haklarını ihlal ettiği yönünde yeniden başka bir şikayette bulundum ve görüştüğüm müşteri temsilcisi eğer biletleri geri istediysem ve iade edilmediyse müşteri temsilcisi benim haklı olduğumu biletleri geri bana iade etmeleri gerektiğini söyledi ve konuyu üst kademeye iletti orda benim bütün bu görüşmeleri mi incelediler ve kendi müşteri temsilcisinin hatalı davrandığını kabul edip bilet ücretlerinin tamamını bana geri iade ettiler o yüzden burda karşınızdaki müşteri hizmetleri birşey bilmiyor gibi bir durum yok anlayacağınız orda benimle konuşuyorsa söyledikleri şirketi bağlıyor.
    Bana zam yapılmadığını faturanın yanlış gözüktüğünü beyan ettiler mi ettiler bu beni haklı duruma getiriyor o yüzden bekliyorum şuan ben haklı durumdayım. ha ne olur eylül faturası ücretini mecbur 69 tl yaparlar bu hatalarından ötürü ekimi 199 yapıcaz derlerse o zamanda bu yapılan zamla ilgili tüketici hakem heyetine şikayette bulunurum sonuç beklerim kazanırım kaybederim ama hakkımı aramaktan sonuna kadar vaz geçmem.




  • ben gece kuşuna geçtim. ama eğer bu paketi alabilirseniz çok sevinirim sizin için. Ben de kendi adıma üzülürüm. Ama telefondan 69 dedilerse elinizde kanıt olur. Hatta ne zaman kadar 69tl olacak diiede fazladan koz almaya çalışın. Tam benlik bir olay aslında ama çalıştığımdan vakit bulamadım uğraşmaya ve gece kuşuna geçtim. Takipte olup destekçinizim..
  • Btk cevabı işte buyrun.Ben fahiş fiyat arttırımından bahsettim.Devlet kurumu önündeki bana verilen cevap.

    "Şikayetinize istinaden Şirketimizce yapılan inceleme neticesinde Haziran 2015 dönem faturanızda tarafınıza taahhütsüz tarifenizin ücretinin 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla değişeceği hususunda bilgilendirme yapıldığı görülmüştür. Bu husus ayrıca Şirketimiz internet sitesinde duyurulmuş olup Şirketimizce herhangi bir fazla faturalandırmanın gerçekleştirilmediği hususunu bilgilerinize sunarız."


    tonyhawk sizede cevap olur.Faturanız bekledğinizden çok fazla gelecektir.

    Ayrıca ilk 4 günlük faturayı da (25tl) kurtardım.Bana haber verilmedi diye konuya girdim ve internet sitesinden şikayet oluşturdum işte verilen cevap.
    Faturalandirma konulu şikayetiniz incelenmiştir. Şikayetinize istinaden Şirketimizce yapılan inceleme neticesinde 9. dönem faturanız düzenlenmiştir. Saygılarımızla SUPERONLINE İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 15 Eylül 2015; 18:16:26 >




  • hocam ben yaptığım görüşmeyi burda sizlerle paylaştım ay sonu faturam gelsin ben bu durumu faturam elime geçtikten sonra 199tl gelirse tüketici hakem heyetine başvuru yapıcam çünkü telefon kayıtlarımda bana söylenen zam yapmadıkları sistemde hatalı gözüktüğü ve eğerki faturanın 199 tl gelmesi gibi bir durum olursada müşteri hizmetlerini aramamı ve faturamı düzelticeklerini güzelce beyan ettiler.haziran ayı faturasında tarife ücetlerini değiştiriceklerini yazmışlar ama yeni ücret konusunda bilgilendirme bulunmuyor bunu böyle yazıyla yazıp btk ya ben yükümlülüğümü yerime getirdim deme ye getiriyorlar ama tüketici hakem heyetleri bu durumu açıkca bize eksik bilgilendirme yapıldığını göstericek nitelikte şeyler olarak değerlendirirler hangimizi arayıp eylülde yeni tarifeniz 199 tl olacak denildi yada zam yapmadan önceki faturada aynı şekilde gelecek ay faturanız 199 tl olacak diye bir ibare var mı ? bu noktada lütfen haklarınızı arayın şimdi tarife değiştiriyorsunuz iki yıl tahhüt verip iki sene sonra diyecekler ki biz taahhütsüz fiyatları 400 tl yaptık taahhüt verin sizi 150 tl den ücretlendirelim bu böyle sürer gider ben demiyorum ki size kesin olarak benim tarifem zamlanmadı bekliyorum bana söylediklerini kendimi haklı çıkartmak için kullanmak için elimde haklı olduğumu gösteren şeyler varken ben iki sene tahhüt vereyim demem
    Yapılan zam oranı konusunda ayrıca şikayette bulunacağım ülkede enflasyon oranları belli kira zammı yaparken bile kira kontratında yıllık zam oranı ayrıca belirtilmemişse ve ya kontratın süresi doldu ise borçlar kanununa göre zam yapma hakkı var ev sahiplerinin öyle kafalarına göre kben kirayı 100 tl iken 500 tl yaptım diyemiyorlar .
    Ben inanıyorum ki bu zammı tüketici heyetinden de geri döndürebiliriz . yüzde 288 zam oranına evet yapılabilir diyen bir tüketici hakem heyeti üyesi çıkar mı sizce ?

    Bu konuda biraz araştırma yaptım amatör olarak ama tüketici haklarının 62. maddesinde şunlar var .

    MADDE 62 – (1) Bir ticari uygulamanın; mesleki özenin gereklerine uymaması ve ulaştığı ortalama tüketicinin ya da yöneldiği grubun ortalama üyesinin mal veya hizmete ilişkin ekonomik davranış biçimini önemli ölçüde bozması veya önemli ölçüde bozma ihtimalinin olması durumunda haksız olduğu kabul edilir. Özellikle aldatıcı veya saldırgan nitelikte olan uygulamalar ile yönetmelik ekinde yer alan uygulamalar haksız ticari uygulama olarak kabul edilir. Tüketiciye yönelik haksız ticari uygulamalar yasaktır.

    d) ‘işletmeden tüketiciye yönelik ticari uygulamalar’ (aşağıda ticari uygulamalar olarak da anılacaktır) bir ürünün tüketicilere tanıtımı, satışı veya tedariği ile doğrudan bağlantılı olmak üzere bir tacir tarafından gerçekleştirilen bir eylem, ihmal, davranış biçimi, beyan, reklam ve pazarlama da dahil olmak üzere ticari iletişimi ifade eder;

    (e) ‘tüketicilerin ekonomik davranışlarını önemli ölçüde kısıtlamak’ ticari uygulama kullanarak tüketicinin bilinçli olarak karar verme yeteneğini azaltan ve bu suretle tüketicinin aksi halde vermeyeceği bir satın alma kararı vermesine neden olmayı ifade eder;




  • 10 MBit AKK'siz kullanıyorum; konuyla ilgili Tüketici Şikayetlerine attığım mesaj üzerine aradılar ve taahhütsüz olan üyelerin

    durumunun bu olduğu, (kullandığınız internet kampanyası bitmiş diyor 5 yıl sonra!) başka bir tarifeden yararlanabileceğim gibi robotik- basmakalıp cevaplarla -129 TL nin faturaya yansıyacağını belirtti.

    Aynı şekilde sizin gibi gerekli yerlere başvuracağım. Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim. Teşekkürler.
  • Bende de durum aynı. Konu açtım ama buraya da yazayım. 20 mbit, 25 gb akk 50 liraydı, şimdi 64 liraya geçirmeye çalışıyorlar. 50 liradan fazla vermek istemiyorum.İNternet niye pahalanır ki , anlayamıyorum.

    Uydunete geçeceğim sanırım ama 2 ay taahhüdüm var süpronlinela. Bozarsam ne olur?

    şu an için gördüğüm kadarıyla 50 liralık kampanya yok süpoeronlineda.

    Uydunetin 20 liralık tarifesinin son günü. O yüzden başvuracağım.
  • Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Şirketin başındakiler dolar peşinde olabilir.
  • Ben de ayni durumdayim ve dediginiz gibi gecmis donem faturalarina baktigimda Haziran 2015 faturasinda uyari var fakat kacimiz maili acip faturayi goruntuluyoruz ki...Bu zaten cakalliktan baska birsey degil...

    Ben de bir sikayet maili atayim diyorum.Ama ardindan ne tarifeye gecsek bilemedim...Gece kusu iyi gibi...Zaten ortalama 100 GB kullanimim var...
  • Bu akk siz 25 mbh nin upload hızıda mı 25 mbhs ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donatn

    Bu akk siz 25 mbh nin upload hızıda mı 25 mbhs ?

    Upload 5 mbit.
  • Yakın zamana kadar 89 liraya 50 mbit, 250 AKK olan tarifeyi kullanıyordum ve taahhüt bitmişti. Taahhütsüz 99 liradan mis gibi devam ediyorken 129 liraya çekmişler. İşin kötü yanı taahhüt vermek istediğimde el mecbur 100 mbit 250 AKK tarifelerden birini seçmek durumunda kalıyorum. 50 mbit genişlik fazlasıyla yetiyorken sırf 250 AKK alabilmek adına boş boş 100 mbite terfi edeceğim. Acaba 25 mbit sınırsızı 99 liraya alsam mı diyorum ama 25 mbit kullanımım için yeterli genişlik sağlar mı emin değilim.
  • Adamlar nasıl bir sisteme gitti ise neredeyse herkez tepkili.Bende 50 mb 100 gb gecekuşu var bize bir ewtkisi oldumu bilemiyorum ama bu firmanın yaptığı şey saçmalık.DÜnayda ucuzlarken bizde iyice cep yakmaya başladı bu internet.dünyanın bir çok ülkesinde insan hakkıdır diye bedava dağıtılıyor bizde birkaç kodaman yüzlerce milyon dolarlıks ervetlerine birkaç yüz milyon dolar daha eklesin diye işkence çekiyoruz.

    Antaldığım kadarıyla bu AKK saçmalığı kalkacak ve bu adamlarda 24 ay tahhüt ile bir an önce müşterileri kendilerine bağlamak istiyor.sabretmek lazım daha iyi kampanyalar muhakkak çıkacaktır.Bu esanada 69 tl falan ödeyen arkadaşlar 100 tl ye mahkum olmak yerine uyduneti falan değerlerdirsin.Tabi imkanı ve zamanı olanlar..Müşteri kaybı geri adım attırı bu açgözlülere.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.