Şimdi Ara

*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
298
Cevap
32
Favori
90.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayır öyle birşey değil, 1 den 2 geçişte değil.

    Hız azaltımı 3 den 2. Vitese geçişlerde yavaşlarken durmadan hemen hızlanma istenildiğinde

  • Forumda okuduğum konuların bir kısmına yanıt olacak şekilde deneyimlerimi paylaşmak istedim.

    Kasım ayının 3 ünde aracımı Erzurum VW bayiinden Life Manuel Boş paket olarak 606 bin liraya aldım. Bugüne kadar 4000 km civarı yol yaptım. Öncelikle daha önceki aracım 2006 model jetta idi bu araca göre boyutları belirgin olarak küçük geldi tabiki ben bu durumun farkında olarak aldım aracımı ve şu ana kadar herhangi bir rahatsızlık hissetmedim memurum ve tatillerde memlekete gidip gelme durumlarında istediğim ıvır zıvırlarımın hemen hemen hepsini buna da alabiliyorum. Bana göre en büyük avantajlarından bir tanesi arka koltuğun öne arkaya hareket etmesidir.(Erzurum-Hatay arası deneyimimde arka koltuğu öne alıp hem bagaj avantajı sağladım hemde iki aile bireyine yatak imkanı sundum) Boyum 1.90 cm ve bu zamana kadar kullandığım en ferah en iyi baş mesafesi veren bir araç bu bana oldukça konforlu geliyor ve kesinlikle iyi hissettiriyor. Bununla beraber arka koltuğa bir bebek koltuğu koyduk eşim ve kızım içinde makul düzeyde yaşam Alanı sunabiliyor. Bir kullanıcının da belirttiği gibi elinizin temas edeceği her bölüm oldukça yumuşak ve ergonomik diğer yerler sert ancak çirkin yada rahatsız edici bir görünümüne sahip değil. Bunlar deneyimlediğim konfor durumlarıydı. Performans durumunda ise bilenler için Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri vardır Erzincan ve Sivas’ta acelem olduğu için bu bahaneyle de aracın performansını burada test ettim 6. Viteste yaklaşık 120-130 km hızlarda bu rampalara rahat bir şekilde çıktım ve hiçbir rahatsızlık hissetmedim performans olarak kendi açımdan gayet başarılı buldum. Şuana kadar ulaştığım mak hız 200 km oldu ve dışarının sesi benim izlenimime göre 115 km’den sonra başlıyor ve 140 km den sonra biraz rahatsız edici bir hal alabiliyor. Ayrıca 130-140 km hızda tatlı virajları güvenli hissedecek şekilde alabildim buradaki deneyimim Adana Pozantı Hatay arasında oldu. Tabiki oradaki virajların tamamına belirttiğim hızda giremedim. Bir arkadaş yazmış üfleme sesi o durum beni de rahatsız ediyor ve ne gibi bir çözüm bulabileceğimi bilemiyorum. Ayrıca şu ana kadar yakıt tüketimim 4.000 km de ort 7.7-7.9 civarındadır. Genel olarak aracımdan oldukça memnunum ve biran önce bir takım aksesuarların yaygınlaşmasını temenni ediyorum bir iki ufak dokunuşlarla içerisinde ve dış görselliğinde daha da konforlu hissettiren görünüşe kavuşacağı kanaatindeyim.




  • Merhaba arkadaşlar bende de life paket manuel versiyonu bulunmakta yaklaşık 5.000 kilometre yaptım bu araçla uzun yol ve şehir içi olmak üzere uzun yoldaki deneyimlerim 90'da 100 arası gitmek kaydıyla değer 5.05 şehir içinde ise 7,5 litre olarak tespit ettim birkaç nokta isimle paylaşmak istiyorum ses sorunu var içeriye ses alıyor bunun dışında viraja Keskin girerken savurma yapması problemi arka koltuklardaki uyarı sistemini iptal edemiyorsun o soruna klips takmakla çözüm buldum kalkışlarda biraz hantal ancak rampalarda gayet iyi performans sergiliyor lakin bununla orantılı olarak da yakıt tüketimi artıyor genel olarak memnunum görünümü çok tatlı hiç hacim yüksekliği güzel bağış hacmi biraz daha geniş olsaydı iyi olurdu küçük bir aile için ideal bir araba
  • Lütfen herkes tecrubw etttigi deneyimleri paylaşırsa daha verimli bir ortama doner. Ayrıca 110 120 km/ saat arası uzun yol yakit tüketimi 6.5
  • Dün yoldaykrn Devir ve hız göstergelerinin arasında dijital göstrergede yağ sıcaklığı 70 görünüyordu ve yavaşça artıyordu. Dijital olmayan normal yağ sıcaklık kadranı sabit 90 daydı. bugün bakmadım sizce ciddi bir sorun varmıdır?
  • Bagaj kapısı otomatik acılma özelligi var mı.

    Birde bagaj kapağı kısmındaki reflektör olan bölüme aydınlatma yapan var mı acaba. Ara kısım yanmıyor ya oraya müdahele eden var mı acaba
  • *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***
  • holyturk06 kullanıcısına yanıt

    Analog olan yağ değil motor suyu sıcaklığı 90 da durur genelde dijital olarak gösterilen motor yağ sıcaklığı kullanım şekline göre değişiyor

  • dhamat D kullanıcısına yanıt

    Siz motordan gelen üfleme islik gibi gibi bir ses geliyor demiştiniz servisle görüştünüz mu

  • miskin.94 M kullanıcısına yanıt

    Sizdeki de üfleme sesi islik arası bir ses galiba bu genel bir durum mu başka bir sorun mu acaba

  • Caym C kullanıcısına yanıt

    Bu ses blow off diye tabir edilen ses ama modifiye ve spor araçlarda olan bi ses aslında turbodan gelen ama bizim araçlarda bu seviye duyulmaması lazım diye servise sordum onlar da araç yeni olduğu için ve ellerinde başka t cross olmadığı için karşılaştırma yapamadılar önce normal değil dediler turbo hortumlarını oringlerini falan değiştirdiler ama seste bi değişiklik olmadı onlar da bu ses normal dediler ben de vaktim olmadığı için uğraşmadım bakıma gittiğimde tekrar soracağım bakalım.

  • Video çekip yükler misiniz, bizde görüp duyalım bu sesi.

  • klonwars K kullanıcısına yanıt

    Maalesef şehir dışındayım bi süre araç yanımda değil. Diyelim ki yokuş çıkıyorsunuz gaza basıyorsunuz gazdan ayağınızı çektiğinizde bir hava boşalma sesi geliyor motor bölmesinden camlarınız ve radyonuz kapalı olmalı duyabilmeniz için.

  • Arkadaşlar sizin bu üfleme ıslık diye bahsettiğiniz ses yukarıda belirtilen gibi blow off yani turbo tarafından geliyor. Modifiye yapanlar bu sesi duymak için para ödüyor :)

    Ben bunu sorun olarak görmüyorum. Aşırı duyulan bir seste değil. Bence sorun edilmesi gereken başka problemler var. 2009 kasa leondan geçtim. Elbette 2009 model araca göre extraları ve artıları çok daha fazla ancak olmayan özelliklerine dönecek isek, 2022 model arabada el freni halen elektronik değil. Performansı turbo devreye girdiği için asla üzmez. Nitekim ben 1.0 motor olduğu için korkmuş idim. Sorunlara dönecek olur isek kapı sutunlarının orası piano black olduğu için inanılmaz çiziliyor. Aynı şekilde ön konsol altındanki saklama yuvasının önüde o şekilde. Leon daki çıs çıs amortisör sistemi bundan yok :=) Çukurları biraz hissettiriyor. Bagaj vs sorun edilecek bir durum değil gayet yeterli hatta aşağıdaki ayrı saklama bölümüne bayıldım. Yakıt tüketimi makul derecede. Azcık içeriye yüksek süratlerde ses alıyor. 1. vitesten 2. vitese atarken çalkalama yapıyor. (veya ben alışamadım halen).

    Ve gelelim benim için en kötü yanına. İzmirliler bilir balçoca selway den yokuş aşağı bir kaç keskin viraj var. Geçen ay 140km ile girdim allahım sana geliyorum oldu biraz. Yani leon ile tabiki kıyaslayamam aerodinamik yapısı olsun, alçak olması, süspansiyon sistemi olsun vs. vs. ama virajda malesef bana güven veremedi. Başka arkadaşların yorumlarınıda beklerim kendim biraz performanslı sürücü olduğum için beklentimi yüksek tutmuş olabilirim. Burada ki yorumum ile sizleri yanıltmak istemem. Benim yorumuma bakıp aaa bu araba virajda savruluyor deyip vaz geçmeyin :) Parasına göre piyasadaki alınabilecek en güzel araç.

    Bu yorumu yazan insan supersport motor kullanıcısı ve saate 320km ile viraj dönen birisi :) Buna göre değerlendirilmeli.

    Saygılarımı iletiyorum.

    İyi günler dilerim.





  • FRDYY F kullanıcısına yanıt

    Başkan buna cevap bulacağını sanmıyorum 140 la viraj dönen çıkmaz heleki t-cross la *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** 

  • Aracın son hızını merak edenler için aşağıdaki hız testimi atıyorum. Fazla sıkıştırmadan uzun süre sabit bu hızda kalmadan test ettim. Malı üzmenin anlamı yok :) 1.0 motor olmasına rağmen bence boyundan büyük işlere kalkışıyor :=)





    *** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***
  • Buna 110 Taigo’ya niye 95 yaptılar acaba?
  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt

    Almanya'da Taigo T-cross'dan daha ucuza satilan bir model

  • Arkadaşlar bayilerde araç kalmamış, 3/4 ay sonrasına bile söz veremiyorlar ,almak istiyorum ama ,ikinci el fiyatı ,sıfır fiyatından fazla maalesef...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.