Şimdi Ara

Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
7.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Komplo değil gözlem.

    yüksek gerilim hattı denilen pilonlar ovalık alana dağılmış. bunlar elektriği ovanın bir ucundan öteki ucuna iletmek için değil miydi? neden tüm ovaya yayılmış? Bu mantıksızlığı açıklayabilir misiniz?

    Atmosferik elektrik buradaki mantıksızlığı açıklığa kavuşturuyor: Pilonlar ovaya yayıldı çünkü amacı atmosfer ile geniş etkileşim alanı sağlamak zorundalar.

    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    İnanış değil, rakamlar. Enerji firmaları araştırmalarında yerüstü kablo (pilon hatlarını) ucuz, yeraltı kablolarını 6-7 kat pahalı gösteriyorlar. Bir enerji firmasının araştırmasında yer altı kablo maliyeti kilometre başına 6.3 milyon dolar olarak gösterilmiş ancak İngiltere'deki Coedwig Brecha Forest kuruluşu, km başına yeraltı kablo maliyetini ortalama 986bin sterlin olarak hesaplıyor.

    Yani enerji şirketleri yeraltı kablo döşeme maliyetini gerçek maliyetten en az 6 kat yüksek lanse ediyorlar. Bir enerji şirketi bu konuda neden yalan söyleme gereği hissetti?

    Atmosferik elektrik bu yalanın arkasında yatan nedeni açıklıyor. Enerji şirketleri pilonlar üstündeki bu yer üstü kabloları atmosferik elektriği çekebilmek için yer üstünde inşa ediyor, bunun için yalan sözylemek pahasına "düşük maliyet" bahanesini öne sürüyor.

    Bana inanıcı diyorsun fakat sen enerji şirketlerinin rakamlarla attığı yalana inanıyorsun.


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • false6 kullanıcısına yanıt
    Mühendisim. Atmosferik elektrik bir gerçek. Atmosferin birkaç yüz metre üst katmanlarında bile an be an trilyonlarca kWh elektrik yüklü olduğu da gerçek, yağmur bulutları yere yakın olduğu için oluşan potansiyel farkıyla üst katmanlardaki elektriği çekerek oluşan şimşek / yıldırımda atmosferik elektriğin gücünü gördüğümüz ve duyduğumuz da bir gerçek.

    Elektrik, 150 yıl önce de atmosferdeki elektrik çekilerek kullanıma sunuluyordu (utilize ediliyordu) 1870'lerde dünya çapında birçok sehirdeki tramvayların elektriği nasıl üretiliyordu sanıyorsunuz?

    Ancak sonradan (burası tahminidir) elektriği sadece tramvaylarda, sokak aydınlatması ve devlet binalarında değil tüm popülasyonun ev ve işyerinde kullanması sağlanarak, o elektrik üzerinden yeni bir sektör yaratmak öngörüldü. Ancak bu sektör, su ve kanalizasyon gibi belediye hizmeti şeklinde olursa kazançsız olacaktı. Kazançlı yapabilmek için elektriğin barajlar ve termik santrallerde üretildiği öğretilmeye başlandı. Bu bilgiler ilkokul kitaplarına sokuldu. Sonradan nükleer adı verilen bir teori ile reaktörler de bu yalan kervanına katıldı. Artık insanlar elektriği milyarlarca dolarlık yatırımlarla tehlikeli ve pahalı hammaddeli tesislerde üretildiğine inanıyordu. Bu sayede elektrik faturaları istenildiği gibi kazık tarifelere ayarlanabiliyordu. Enerji işi dünyanın en karlı sektörü oldu. Sebep budur.


    Tez araştırmaya gerek yok, geçmişi inceleyip sorgulamak yeterli.

    1898'de Almanya Dresden şehrinin ortasındaki elektrik santrali binası.
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı


    ortadaki kulenin üstündeki metalik taç süs müdür, yoksa başka birşeye mi yaramaktadır?


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    atmosferik elektrik teorisi bu tesisin neden öyle bir şekilde olduğunu açıklar. o kulenin üstündeki ortası iğne gibi olan metalik taç, atmosferik elektrikten çekim alanı yaratmak için öyle bir tasarımı vardır.

    Bu konuda daha birçok belgesiyle örnekler verebilirim. Gerçeklere hoş geldiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Ben de bilimden yanayım. Ancak "bilimsel makale" dediğinizde olay bilim olmaktan cıkabilir. Makaleler kesin gerçek değildir. Bilim başka makale başkadır. Makale birilerinin çıkarları gözetilerek yazılmış olabilir. Ancak bilim herhangi bir kişinin cıkarına göre değildir. Bilim, adı üstünde bilmektir. Ben makalelere inanmaktan değil bilmekten yanayım.


    1800'lü yıllarda sehirlerde olup bitenleri ne ölçüde biliyoruz? 1800'lerin sonları, Almanya Dresden şehri. Sehirde çoklu hatlı tramvay işletiliyor. Dresden'de 19 devlet binası elektrikli. Sokak lambaları, aydınlatmalar ve havuzlarda su pınarları elektrik ile çalışıyor. Peki bu elektrik nereden geliyor? Belgeler, şehrin ortasındaki dev kuleli yapının tüm bu elektriği sağladığını belirtiyor. Peki o bina elektriği nasıl üretiyor? Deniliyor ki o binanın içinde buhar makinaları, türbinler, türbinlere bağlı jeneratörler var deniliyor, hani fotoğrafları ? Fotograf yok. Binanın dışardan çekilmiş belki 50 değişik footgrafı var, içerden çekilmiş tek fotografı yok.


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Buradaki verilerden çıkartılabilecek sonuç Dresden'deki o binanın atmosferik elektriği çekerek elektrik üretmesidir.

    O binanın yerinde günümüzde yeller esiyor. Cunku o bina kontrollü biçimde yıkılarak ortadan kaldırıldı. 1800'lerdeki tüm elektrik santrali binaları ortadan kaldırıldı.

    Günümüzde o bina yerinde dursaydı içine bakılabilir, kulenin üstüne cıkılabilir, bu konuda kesin gerçekler bilinebilirdi. Ancak bilemiyoruz. Bilmeye çalışıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Dışardan müdahale olmadıkça depodan alev alan araç oranı yüzde kaçtır acaba :)

    Lpg desen tamam patlama riski var

    Diğer türlü ilk motor bloğu ve pompa/enjeksiyon etrafında yaygındır yangın riski

    Arkadaşlar sizler hiç yaşamamışsın/görmemişsiniz bu tür olayları herhal

    Neyse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 23 Nisan 2024; 15:49:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Dostum dediğin şey elektromanyetizma (böyle bir şeydi adı, yanlış hatırlıyor da olabilirim, neyse önemli değil zaten)

    Evde lamba düğmesine basınca o elektrik santralden gelmiyor sana, doğru

    Lakin

    Bunun için de sisteme çekeceğin elektrik kadar da elektrik vermen lazım

    Bunda komplo teorisi üretecek bir şey yok, evrenin dokusu bu şekilde

    Hatta yanlışım yoksa evrim ağacında bunun videosu bile vardı diye hatırlıyorum anlaşılır şekilde anlatan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 23 Nisan 2024; 15:51:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QapriCe Q kullanıcısına yanıt
    Ya senin inandığın şeyler yalan ise? Senin inandığın şeylerin 100% kesin gerçek olduğunu ispatlayabilir misin ?


    Dağın tepesinde yan yana bu 5 pilon hattının, dağın tepesindeki bir santralde üretilen elektriği ilettiğini, duvardaki prize elektriğin o santralden geldiğini ispatlayabilir misin:


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    İstanbul boğazındaki bu dev pilonun neden orada olduğunu, görüntü kirliliği yaratmak pahasına neden orada olduğunu açıklayabilir misin:


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Çin'de İstanbul Boğazından biraz daha geniş bir boğazda elektriği karşıya iletmek için neden 380 metrelik dev ötesi pilonlar inşa edildiğini açıklayabilir misin


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Çin Pekin'in merkezinde görüntü kirliliği yapmak pahasına neden yer üstü dev pilonlar kurulduğunu o elektriğin neden yeraltından kablo ile taşınmadığını açıklayabilir misin
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Elektrik işinin altından girip üstünden çık bir, geçmişi, bugünü bir araştır. Herşeye inanma, bil. Ancak ondan sonra daha sağlıklı tartışabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıMedya Midasyoutube
    Çanakkale’de bir benzin istasyonundan yakıt aldıktan sonra gitmeye hazırlanan otomobil alev aldı. Araç sürücüsü, arka koltukta bulunan kadın ile kucağındaki çocuğunun can havliyle kaçtığı anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. medyamidas.com Frigya'dan Truva'ya... Gerçek haberin peşinde... Facebook: https://www.facebook.com/MedyaMidascom Twitter: https://twitter.com/MedyaMidascom Instagram: https://www.instagram.com/medyamidascom Yaay: https://yaay.com.tr/medyamidascom Telegram: http://t.me/medyamidascom #Çanakkale #otomobilyangını #carfire
    https://www.youtube.com/watch?v=Y3aOJgeSxz0
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Elektromanyetizma ile dikkatleri dağıtmaya gerek yok. Şu anda an be an Türkiye'de 40 milyon kW (40 bin MW / 40 GW) elektrik üretiliyor. Almanya'da bunun 2 katı, 80GW, Çin'de 20 katı 800 GW, tüm ülkelerde kesintisiz elektrik üretiliyor bu elektrik doğalgaz, kömür yakılarak üretilecek gibi değil. Bu elektriğin arkasında çok büyük ve elverişli bir kaynak olmalı. O kaynak atmosferdir. Şehir dışında bol bol gördüğümüz pilonlara asılı kablolar ile atmosferdeki statik elektrik çekilerek bedavaya elektrik üretilmekte ancak termik santral, rüzgar çiftliği, güneş tarlasında milyarlarca dolar yatırım ile üretiliyor denilerek tarife oyunları ile milyonlarca elektrik abonmanı kazıklanmaktadır.

    Elektromanyetizma diyerek bu kazık oyununu açıklayamayız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Aynı videoyu izliyoruz dimi :)

    Bu dediğim yere geliyor yalnız :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Senin bu dediğin gerçek olsa sanayileşmek için kırk takla atan dünyadan izole edilmiş Sovyetler bu teknolojiyi devam ettirmez miydi? Sovyetleri nasıl ikna etmişler bu kuleleri yıktırmak için?

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Dostum inan ki o "dikkatleri dağıtmaya gerek yok" dediğin şey, senin cevabını aradığın şeyin cevabı tam olarak...

    Böyle düşünürsen, komplo teorinin cevabına ulaşmış oluyorsun zaten :) :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    en güvenli araç dizeldir, motorini alev,kıvılcım ile tutuşturamazsın.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Elektrikli araç yanar, ben buna binemem demek komik. Yanarsa fark edemem demek daha da komik. Birinin risklerini görüp, sadece uzun süredir kullandığımız için diğerinin risklerini görmezden gelmek komik. Yeniliğe açık olmamayı anlarım, herkese göre değil bunlar, ama bunu daha mantıklı argümanlarla destekleyebilirsiniz.


    Mesela dizeli, benzinliyi garajda çalışır bırakıp karbonmonoksit zehirlenmesi yaşama olasılığı var. Fakat bu zamana kadar bu gerçek kimseyi ne garaj kullanmaktan vazgeçirdi, ne de içten yanmalı motorlu araç kullanmaktan... Yakıt doldururken dizel yanmaz ama yan pompadaki benzinli araba patlayabilir. Ama hepimiz hala düzenli olarak benzin istasyonuna gidiyoruz. Egzoza damlayan yağ, antifriz, fren sıvısı tutuşup yangın başlatabilir, ama bakın park yerlerine, yerler yağ lekesi dolu. Herkes kullanmaya devam ediyor yağ kaçıran, sıvı eksikten arabasını.

  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt
    Amerika ise Irak'ta yeni petrol anlaşmaları yapıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım olması gereken olay o aracın zaten trafiğe cikarilmamasidir. Tofaş benim için önemli bir örnek olmaz ama sıfır bir elektrikli aracın roket gibi yanması örnektir






    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Bu tarz icatlar önce denenir kendini ispat eder ve genele yayılır. İlerleyen zamanlarda daha küçük versiyonları da olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BALCKSAGAT -- 23 Nisan 2024; 17:57:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Dizel candır. Elektrikli araçlar çok cici gösteriliyor ama fosil yakıtlı araçlardan daha çok elektrikli yanan/patlayan araç gördük duyduk. Karbon salınımı konusuna da gelecek olursak lityum bataryalar da çok masum değiller. Lityum madenlerinin çevreye zararları hala konuşulmuyor.



    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıeuronews
    Lityum madenleri elektriğe geçişin karanlık yüzünü gösteriyor
    https://tr.euronews.com/2022/02/04/guney-amerika-daki-lityum-madenleri-elektrige-gecisin-karanl-k-yuzunu-gosteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt
    Petrol sadece araçlarda kullanılmıyor ısınma odaklı olarak da kullanılıyor. Birde diplerinde Venezuela gibi Sudan ucuz petrol varken gelip buralardan petrol tedarik etmelerinin başka mevzuları da var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    garajda tüm kapıları kapatıp bir saat aracı çalıştırırsan tabi ki karbonmonoksit zehirlenmesi yaşanır. çıkış kapısı açık garajda olmayacak farazi bir olay.

    egzoza damlayan yağ, bazı araçlarda tasarım hatasından kaynaklı. artık hiçbir araçta egzos üstünden herhangi bir hidrolik boru geçmiyor.

    elektrikli araçlarda yangın ölümcül bir problem olsa da, şarj istasyonunda 1 saat beklemek ölümden de beter bir problem.

    5 milyon liralık Taycan'ı ile neden yavaş gittiklerini de açıklayan problem, adam hızlı gidip şarj istasyonunda yaşamını tüketmek istemiyor.

    benzin istasyonuna uğramak benim için bir zevk, markete uğrayıp kapının yan cebine şişe su alıyorum ve 20 lt benzinim dolmuş bile. Bu keyiften hiçbir topçu bataryası vaz geçiremez beni.

    Not: Aracım hiç yağ damlatmıyor. 66bin km'de 2018 model Mazda 3 1.5 Skyactive-G kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Benzinli yada dizel bir aracı yanarken müdahale ederek söndürebilirsiniz fakat elektrikli araç yanınca ne yaparsanız boş. Söndürülemiyor su karbonmonoksit ne yaparsanız yapın durmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.