Şimdi Ara

Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
7.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıwww.trthaber.com
    Kırşehir'de benzin istasyonunda tanker alev aldı
    https://www.trthaber.com/haber/turkiye/kirsehirde-benzin-istasyonunda-tanker-alev-aldi-763526.html

    Bu da durup dururken yanan benzin tankeri. Benzinli araçlar tehlikeli, durup dururken tankerler yanıyor, benzin istasyonları kapatılsın!!!1111!

  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt
    Lityum batarya ile ilgili en büyük 4. sorun videoda görüldüğü üzere durduk yerde yanmaya başlaması.

    3. en büyük sorun maliyetinin 50 katı fiyata satılması (yedek parça olarak)

    2. en büyük sorun, sürekli hızlı DC şarj yapılır ve sık kullanıldığında iki yıl içinde %20'ye yakın oranda kapasitesinin düşmesi

    Bu sorunlar çok gıcık olsa bile, araç "kullan at" tarzı yürüyen iPad tablet olsa bile gözardı edebilirdim ancak hiç gözardı edemeyeceğim asıl başka bi sorunu var:

    1. 400-500km teorik menzil için bile hızlı şarjda bile bir saat beklemek zorunda kalmak. Ömrümü şarj istasyonlarında geçirdiğimi hayal edemiyorum bile.

    Bugün cep telefonumu %100'e şarj ederken zor sabrettim. %100 olduğu gibi şarjdan çekince çok kısa sürede %96'ya indi çünkü %100'deyken bir süre beklemedim.

    Bataryalar cok nazlı birer ömür törpüsü. No.1 Problem. A Big No.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    🤣🤣🤣 statik elektrik duydun mu bak yine elektrik diyorum. Verdiğin örnekler çok saçma çünkü bu işler düzgün yapıldığı zaman o statik enerji mevzusu olmuyor. Lityum ion sarsintidan da patlayabilir. Bugün ABD elektrikli araçları pohpohlarken bütün stratejik kurumlarının garajlari silme karbüratörlü eski araçlarla dolu. Elektrikli araçlar ne kadar sağlam olsa da solar patlamalardan en fazla zarar gören teknolojiymis. Walking dead , last of us gibi yapimlarda bile dünyanın büyük bir yıkıma girdiğinde çalışacak araçların yine elektronik olmayan araçlar olduğunu gösteriyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    2018 model aracınız yağ damlatmasın bir zahmet.


    Bu arada ben içten yanmalı motora karşı değilim. 0-100'ü sizin aracınızdan 4-5 saniye daha düşük olan, "supercharger'lı," (kompresörlü?) benzinli bir arabam var. Ben yeniliğe karşı gelmek için bulunan bahaneye yorum yaptım.


    Mesela elektrikli araba yanınca söndürülemiyor diye yorum gelecek birazdan. (@BALCKSAGAT, gelmiş bile) Araba yandıktan sonra ne olduğu hiç umrumda değil açıkçası. İtfaiye ve sigorta şirketinin sorunu. Son kullanıcı olan beni ilgilendirmiyor. Benzinlisi de, dizeli de, Fred Çakmaktaş'ın kullandığı ayaktan ittirmelisi de yanınca hurdaya çıkyıor arabanın...


    Menzil ve şarj konusuna da cevap vereyim burada. Kişi kendi kullanımına göre bir araç satın almalı. Uzun yol yapan için elektrikli araç ve şarj durumu bir dezavantaj. Şarj süresi değil yalnızca sıkıntı. Şarj istasyonlarının dolu olması, bozuk olması vs. gibi sıkıntılar da var. Benzin ve dizel gibi her yerde şarj etme olanağı yok (gece boyunca prize takılı şekilde bırakmak dışında)


    Ama mesela, benim yaşadığım şehirde, günlük hayatımda yaptığım mesafe seyahat başına 15km'yi geçmiyor. Sürekli gittiğim tenis kortunun otoparkında şarj istasyonu var. Arabayı park edip, 1-2 saat tenis oynarken şarj edip, eve dönebiliyorum. Sürekli gittiğim, alışveriş yaptığım AVM'nin otoparkında onlarca şarj istasyonu var. Aynı şekilde arabayı park edip, haftalık market alışverişini yapıp, dolu şarjla eve dönebiliyorum. Bunları yaparken benim arabam 100 kilometrede 12 litre yakarken, elektrikli araç bunun çeyreği tutarda elektrik harcıyor. Şimdi gidip de benim gibi birine "Elektrikli araç alma" demek mantıklı mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 23 Nisan 2024; 18:23:38 >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Ayrıca solar patlamalarda en çok sistem sorunu yaşayacak araçlarda bunlarmis. bayramda elektrik rezaleti yaşayanlara sormak lazım birde iyi mi diye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    İyi de burada yangın fotografı nerde?

    E-araçlarda yangınlar ölümcül olabiliyor ayrıca.

    E-araçla yanlışlıkla bir ağaca çarptın emniyet kemeri, airbag seni kurtardı fakat aniden çıkan yangın ile kömüre dönerek öldün.

    Bak bu ölümlü e-araç yangınları 2021, 2022'de henüz e-araçlar çok yaygın değilken. Güncel e-araç yangınlarını takip edemiyorum artık.

    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıKPTV FOX 12 Oregonyoutube
    Portland police said two cars crashed and one caught flames, leaving two people dead Saturday. For more Local News from KPTV: https://www.kptv.com/ For more YouTube Content: https://www.youtube.com/channel/UCyWF77WR3CfkZ52cc9XK5wQ
    https://www.youtube.com/watch?v=RJFuSYz7sPs


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıABC 7 Chicagoyoutube
    Newly-released bodycam video shows the dramatic rescue of a trapped driver moments before his car burst into flames on the Las Vegas Strip. Full story: https://abc7chicago.com/burning-car-rescue-las-vegas-strip-bodycam-video/12757926/ Subscribe: https://abc7.ws/youtube
    https://www.youtube.com/watch?v=OUMJtXIFI9k


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıABC7youtube
    Shocking surveillance video from a gas station in upstate New York shows the moment an 18-year-old man plowed his car into a gas pump, causing it to burst into flames. READ MORE: https://abc7.la/3F5ZH0j
    https://www.youtube.com/watch?v=AXp9d_GOvtY


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıCBS New Yorkyoutube
    Police said two people in the car were killed after the driver struck a guardrail.
    https://www.youtube.com/watch?v=_182Vhx1BL8




  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt
    Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem fakat güneş enerjisi tesisleri büyük bir aldatmaca.

    Ocak 2009'ta büyük şaaşaa ile duyurulan, Kuzey Afrika'ya yerleştirilecek solar paneller Akdeniz altı kablolarla Avrupa'ya elektrik taşıyacak Avrupanın elektriğinin yarısını karşılayacak denilen DESERTEC projesi 15 yıldır hayata geçirilmedi.


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Fakat esas demek istediğim "başarısız proje" demek değil. Esas demek istediğim, 15 yıldır güneş, rüzgar hiç hayata geçmedi Avrupa nın elektrik tüketimi arttı. Bu elektrik nerden geldi? Sihir gibi bu elektrik işi. Elektrik bi yerlerden geliyor ama nereden ? Bu elektrik işinde bir bir yeniği var ama nedir o? Elektrik hiç tükenmiyor. Termik santral bozulur, bir sorun olur Avrupa'nın bir bölgesi karanlıkta kalır değil mi? 50 yıldır nerdeyse hiiç böyle olay olmadı, insan yapımı tesisler maşallah ne de sorunsuzmuş. Konuya bu perspektiften bakınca bazı ilginç durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu konu üzerine daha sonra daha cok yazacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Benzin istasyonunda pompa makinasının üzerine süren alkollü sürücü referans teşkil eder mi? Ben alkol almıyorum, istasyonda tuhaf hareketler yapmıyorum.

    İsviçre'de adam Teslası ile otobanda yan refüje sürterek spin atınca araç bomba gibi patlayıp içinde ölüyor. Ben de otobanda yanlışlıkla refüje sürtüp spin atabilirim


    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıY
    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldıada villamın garajında aracımı şarj edebilirim

    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

    Yollardaki araçların %95 benzinli %5 elektrikli, buradaki kaza olasılığı hesabına girmiyorum bile!

    Ancak bir dakika ! Tüm bu yangın muhabbeti önemli değil ki. Önemli olan 300-500km (en iyimser koşullarla o da) şarj istasyonunda bir saat dikilmek önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Yıllardır siyonist plan projeleri ile bütün dünyayı kandırıyorlar. İnsan sayısını azaltacaklar o kesin Corona ilk deneme idi . İnsanları walking dead , koloni savaşları , last of us gibi yapimlar ile de medeniyet sonrası hayata hazırlıyorlar. Suni kıyamet yakın...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt

    Vatandaşın inandığı şeylere bak.


    En iyisi bloklayıp geçeyim de bir daha böyle zırvaları okumak zorunda kalmayayım.


    Blok.

  • Ağır vasıtaların yük gemisi kamyon tır uçak tren otobüs traktör devasa iş makineleri gibi şeylerin hala dizel olması gerekir. Elektrik gücüyle bu devasa makineleri çalıştıramayız henüz ne pil yeter ne şarj süresi. Lakin önümüzdeki asır bu ağır vasıtaların da tamamen elektrik veya başka temiz enerjiyle çalışacağını düşünüyorum ama günümüz teknolojisinde hala dizel ve nükleer santral olacaktır. Uçak gemileri örneğin nükleer santral ile çalışıyor öyle mazotla falan çalışmaz uçak gemileri.

  • Bu firmanın hidrojen yakan içten yanmalı motoru da duyurulmuştu.
    https://m.chinatrucks.com/news/10114.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkayu -- 23 Nisan 2024; 23:31:11 >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    İşte bunun için ağır vasıta,iş makinesi, tren ve gemilerde hidrojen kullanımının bir geleceği olabilir. Otomobillerde böyle bir gelecek hidrojen için pek olası değil ama saydığım araçlarda hidrojen dizele bir alternatif olabilir. Şu an ciddi bir maliyet ve lojistik engeli var ama küresel ısınma açısından durum aciliyet kesbederse maliyete bakılmaksızın bu araçlarda hidrojen dönüşümü gerçekleşebilir.


    Öte yandan petrol ile çalışan uçak gemileri hep oldu. Zaten ilk uçak gemileri ya buharlıydı ya da dizeldi ve 80'li yıllara kadar ABD donanmasında fosil yakıtlı gaz türbinli uçak gemileri mevcuttu. Bugün İngiliz, Sovyet ve Çin donanmasının uçak gemileri hala gaz türbinli. Fransa nükleere geçti ama öncesindeki tüm gemiler gaz türbinliydi. ABD ise son gaz türibinli uçak gemisi USS John F. Kennedy'i 2007 yılında emekliye ayırdı.

  • Sirrüs kullanıcısına yanıt

    valla ya. vergi yüzünden. giden bi dizele binemedik. çekiyo mu kalkıyo mu evet ama gitmiyor ki abi 130-150 beygir dizeller. bi benzinli gibi olmuyor. 2moto 200beygirden aşaği dizel zevksiz

  • 1.3 multijet ve 1.5 dci yeterince az yakıyor zaten

  • 2014 model Mercedes GLK 220 CDI 4 matic ile uzun yolda 5.6 lt/100 km yaptım, hemde 1800 mt lik torosları tırmanırken.

  • Bir traktör 1 yılda 250.000 km. yol alamaz.

  • dizel en çevreci motordur... kudursun çakma çevreciler...

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Uçak gemilerinin kullandığı söylenen nükleer santral olayında bir aldatmaca oldugunu düşünüyorum. Tamam küçük bir makina ile büyük güç üreten bir tür güç santrali var içinde fakat o Uranyum gibi radyoaktif bir maddenin atom çekirdeklerinin parçalanması ile güç üretmiyor, başka bir girdi kullanarak başka biçimde güç üretiyor.


    Enerji konusunda dünya çapında aldatmaca yapılan Jet uçaklarında da Kerosen gibi daha birçok konu var, bu onlardan sadece biri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.