Şimdi Ara

TBMM'nin 2 ay tatil yapmaya hakkı var mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin tatile hakkı vardır. Aralıksız çalışan birisinden iyi performans beklemek de haksızlık olur. Tatil yapsınlar ama çalıştıkları sürenin de hakkını versinler.
  • 1 defa bile vekil seçilse emekli olup milletvekili emekli maaşı alınmasına ne demeli ?. Ben çocuğumu yetiştirirken doktor, mühendis değil vekil olması için çabalamasını söyleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 4 Ağustos 2008; 19:31:34 >
  • Müstahak
  • Tatil deyince hepinizin aklına tropik adalar vs geldi sanırım.
    Sadece meclis tatil oluyor abartmayın, yani olağanüstü bir durum olmadıkça meclis toplanmayacak.
    Bu adamlar siyasetçi unuttunuz mu? Öbür dönemlerde tekrar seçilmeli, halkın arasında olmalı (veya öyle gözükmeli), üstlerine iş yaptıklarını göstermeleri (veya iş yapıyormuş gibi görünmeleri) gerekiyor.
    Ayrıca milletvekillerinin kendi özel ofisleri muhakkak ki vardır, meclis çalıştığı zamanki gibi çoğu yine kendi çalışma ofisinde bulunacaktır.
    Aslında tatil olunca vekiller için değişen pek birşey olmayacak sadece kavgalara ve tartışmalara 2 ay ara verecekler ve millet biraz kafasını dinleyecek..
  • Bizimkilerin zaten çalışmışlıkları yok ki tatilleri olsun. Ben asıl, bizimkilere çıkarılması için yasa tasarılarını hazırlayan AB-D uzmanlarının tatil yapıp yapmadıklarını merak ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 3RS!N

    1 defa bile vekil seçilse emekli olup milletvekili emekli maaşı alınmasına ne demeli ?. Ben çocuğumu yetiştirirken doktor, mühendis değil vekil olması için çabalamasını söyleyeceğim.

    1 defa vekil seçilip 4-5 yılı tamamlayanlara bir şey dememek lazım. Anayasa mahkemesinin Akp'yi kapatma olayı gerçekleşse ve seçim gündeme gelse, şu anda yürürlükte olan milletvekilliği emekliliği için en az 2 yıl fiilen vekillik yapma şartı yerine gelmeyeceğinden, utanmaz vekilin biri, bir tek gün vekillik yapılsa bile hayat boyu milletvekili maaşı alınabilmesi için teklif vermeye hazırlanıyordu.
    Hayasızlığın, arsızlığın bu kadarı da yaşanmamıştır !
  • Şimdi bu yazdığıma tepki verenler çıkacaktır ama aksini kanıtlayabilen de çıkacağını sanmıyorum.

    Sizler milletvekillerinin ufacık bir işlevi olduğunu düşünüyor musunuz? Akp'li milletvekilleri başbakan ne derse onu yapmıyorlar mı? Yada teklif bizdense evet karşıdansa hayır içgüdüsü ile hareket etmiyorlar mı? Kaçınız hatırlar bilmiyorum ancak bu yıl içerisinde bir oturumda akp'nin kendi verdiği bir yasa oylanacakken salona apar topar koşturarak gelen akp'li vekiller neye, niye ve ne oy vereceklerini bilmedikleri için hemen chp'lilere bakmışlar, chp'lilerin evet oyu verdiğini görünce refleks olarak hayır oyu vererek kendi partilerinin sunduğu chp'ninde desteklediği bir teklifi reddetmiş oldular. Bu adamlar 365 gün 24 saat çalışsa ne fark eder? Başbakanın canı bir yasa çıakrmak isterse hop diye toplayı verir meclisi şıp diye geçiri verir yasayı. Sonra herkes geri tatiline döner.


    Bu arada aranızda gerçekten milletvekillerinin seçilmek için genel başkanı değil seçmeni etkilemesi gerektiğini düşünen arkadaşlar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasago -- 4 Ağustos 2008; 22:43:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Şimdi bu yazdığıma tepki verenler çıkacaktır ama aksini kanıtlayabilen de çıkacağını sanmıyorum.

    Sizler milletvekillerinin ufacık bir işlevi olduğunu düşünüyor musunuz? Akp'li milletvekilleri başbakan ne derse onu yapmıyorlar mı? Yada teklif bizdense evet karşıdansa hayır içgüdüsü ile hareket etmiyorlar mı? Kaçınız hatırlar bilmiyorum ancak bu yıl içerisinde bir oturumda akp'nin kendi verdiği bir yasa oylanacakken salona apar topar koşturarak gelen akp'li vekiller neye, niye ve ne oy vereceklerini bilmedikleri için hemen chp'lilere bakmışlar, chp'lilerin evet oyu verdiğini görünce refleks olarak hayır oyu vererek kendi partilerinin sunduğu chp'ninde desteklediği bir teklifi reddetmiş oldular. Bu adamlar 365 gün 24 saat çalışsa ne fark eder? Başbakanın canı bir yasa çıakrmak isterse hop diye toplayı verir meclisi şıp diye geçiri verir yasayı. Sonra herkes geri tatiline döner.


    Bu arada aranızda gerçekten milletvekillerinin seçilmek için genel başkanı değil seçmeni etkilemesi gerektiğini düşünen saf arkadaşlar var mı?


    CHP hiç bir zaman adam gibi bir sebeple hükümetin karşısına gelmediki, sadece tutturdukları bir konu var dokununmazlıklar onuda kendi döneminde yapmak aklına gelmemiş şimdi sadece aklında o var onla uğraşıyo. Yasa geçirme konusundada haklıdır yapar hangi parti olursa desteklerim nedeni ise ezici üstünlükte oy almasıdır. Halkı temsil etmesi ve yetkilerinin olmasıdır.

    Millet vekilinin sonradan maaş almaya devam etmesinide şöyle düşünün artık ona emekli olunca kimse iş vermez. Amele dahi olamaz kimse altında millet vekili emeklisi çalıştırmak istemez.

    Eğer Millet vekili adayı halktan Destek alıyosa başkan onu aday gösterir, sonuçta bu iş menfaat işi,İktidara oynuyosan bunu yapmalısın , benim düşüncem bu, saflıksa saflık, ama başkasının düşüncesi böyle yorumlanmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkaya. -- 4 Ağustos 2008; 22:30:49 >




  • bence hakları vardır diğer mesleklerle bir tutmamaklazım sonuçta kendi oylarımızla bizi temsilen oraya gönderiyoruz.
  • Sayın cetinkaya öncelikle saf kelimesi için özür dilerim gereksiz bir itham olmuş. Mesajımdan o kelimeyi çıkarttım.

    Mesajınıza gelirsek, ben chp'yi savunmadım. Chp'lilerden bahsetmedim çünkü çıkan yasalarda sayısal olarak çokda bir etkileri olamıyor. O yüzden yıl boyunca meclise uğramasalar bile çok değişen bir şey olmaz. Adam gibi sebeple gelmeme iddanızı başka bir başlıkta sizinle konuşmak isterim. Bu arada chp'yi kesinlikle savunmam, ancak hükümeti savunan arkadaşlara da chp'ye çok yüklenmemelerini tavsiye etmek isterim. Nede olsa Erdoğan, Baykal kabul ettiği ve karşı çıkmadığı için milletvekili seçilebildi yoksa muhtar bile olamıyordu.

    Milletvekili emeklisine kimse iş vermek istemeyebilir demişsiniz ama tam terside olabilir. Ayrıca açık söylüyorum bütün vekillerimiz temiz ve dürüst insanlar olsalar size hak veririm ancak bir çoğu zaten milletvekillikleri sırasında hayatlarını garantiye alacak yatırımları yapmış oluyorlar veya milletvekili olmadan önce bu yatırıma sahip oluyorlar. Mesela doğudan seçilen milletvekillerinin çok büyük kısmı zaten aşiret bağlantılı oluyor. Bu kişilere sonra maaş verilmese hiç bir şey olmaz.

    Ayrıca başkan halktan destek alanı aday göstermiyor kendi adamlarını beğendiği kişileri aday gösteriyor. Daha sonra halka o kişiyi beğendiriyor. Aday olduğu bölgede sevildiği için aday gösterilen kaç vekil vardır? %10'dan fazla olacağını sanmıyorum. Çoğu vekil hayatlarında ayak basmadıkları yerden aday gösteriliyorlar. Mesela maliye bakanı. Eskişehirle uzaktan yakından alakası yokken oradan aday gösterilince en koyu Eskişehirli oldu çıktı. Eskişehir adayı unakıtan değil ben olsaydım akp'li olduğum için sonuç yine az çok aynı olurdu. Zaten bu yüzden bizde partiler hep lider partisi oluyor. Vekillerin kim olduğu ne olduğu önem taşımıyor. Kaçımız oy verdiğimiz şehirden oyumuz sayesinde seçilen milletvekillerini tanıyoruz, meclieste ne yaptıklarını, oyumuzu hak edip etmediklerini biliyoruz? Varsa yoksa başkanı ve yanındaki bir kaç adamı biliyoruz. Mesela geçen gün vefat eden Osman Yağmurdereli, arkasından konuşmak gibi olmasın ama vefatını gazeteler sayfalarca haber yaptı ama mecliste ne iş yaptı, bize ne yarar sağladı ne zararı dokundu biliyor muyuz?

    Benim düşüncem bu yönde. Parti liderlerinin "istersem odunu'da milletvekili seçtiririm" mantığını hala taşıdıkları bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorum. Kesinlikle bizdeki sistemin demokrasi olmadığını monarşi ile demokrasi arasında kısılıp kalmış yarı sakat bir sistem olduğunu düşünüyorum. Birde halkı temsil etmek demişsiniz, kalan %53 ne olucak peki? Onlar 4 yıl adam sayılmayacaklar mı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    Herkesin tatile hakkı vardır. Aralıksız çalışan birisinden iyi performans beklemek de haksızlık olur. Tatil yapsınlar ama çalıştıkları sürenin de hakkını versinler.


    Aralıksız çalışıyorlar derken?
    Hangi arada çalışıyorlar? Çalışma derken açılışları, konferansları, düğünleri kasdetmiyorum. Meclis çatısı altında bizzat memleket meseleleri için mesailerinin ne kadarını harcıyorlar? Millet vekilinin asli görevi milletini mecliste temsil etmektir. Meclis televizyonu komedi gibi seyrettikce içim acıyor. Yasa tasarısı tartışılıyor meclis bomboş. Vekil sıralarını geçtim çoğu zaman bakanların koltukları da boş. Bir millet vekilinin yasa çıkarmakdan daha önemli ne işi vardır?
  • Vekilleride millet seçse böyle yapamazlar işte ama...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35

    Bizimkilerin zaten çalışmışlıkları yok ki tatilleri olsun. Ben asıl, bizimkilere çıkarılması için yasa tasarılarını hazırlayan AB-D uzmanlarının tatil yapıp yapmadıklarını merak ediyorum.




    siyasette ahlak yoktur
    ama halk siyasetçileri ahlaklı olmaya zorlar
    demokratik toplumlarda böyle olur

    sen kendi vekillerine bu kadar hakaret edersen
    siyasetçilerde birbirlerine aynısını yapar, ihanetle suçlar
    ama bu çok derin bir hakarettir
    sonuçta o siyasetçiye oy veren halk kesiminede şunu söylemiş olursun
    "sende hainsin" yada "sen ne yaptığını bilemeyecek kadar salaksın"

    böyle bir ahlakla siyaset olmaz
    devlet yönetilmez
    iktidar olunmaz muhalefet olunmaz
    halk olunmaz

    eğer adam gibi yönetilen bir ülke istiyorsak önce kendimiz siyasi ahlaka dikkat etmeli sonrada siyasetçilerimizi buna zorlamalıyız




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahtiyar0011


    quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35

    Bizimkilerin zaten çalışmışlıkları yok ki tatilleri olsun. Ben asıl, bizimkilere çıkarılması için yasa tasarılarını hazırlayan AB-D uzmanlarının tatil yapıp yapmadıklarını merak ediyorum.




    siyasette ahlak yoktur
    ama halk siyasetçileri ahlaklı olmaya zorlar
    demokratik toplumlarda böyle olur

    sen kendi vekillerine bu kadar hakaret edersen
    siyasetçilerde birbirlerine aynısını yapar, ihanetle suçlar
    ama bu çok derin bir hakarettir
    sonuçta o siyasetçiye oy veren halk kesiminede şunu söylemiş olursun
    "sende hainsin" yada "sen ne yaptığını bilemeyecek kadar salaksın"

    böyle bir ahlakla siyaset olmaz
    devlet yönetilmez
    iktidar olunmaz muhalefet olunmaz
    halk olunmaz

    eğer adam gibi yönetilen bir ülke istiyorsak önce kendimiz siyasi ahlaka dikkat etmeli sonrada siyasetçilerimizi buna zorlamalıyız



    Ama yalan mı arkadaşın söylediği?
    AB-D taslakları hazırlıyor bizimkilerde onaylamıyor mu?

    En basit örnek AB uyum yasaları.Bu yasalar Türk toplumuna uygun mu değil mi?Bizim ülkemizde uygulanabilir mi demeden hop onay.

    ABD istedi diye Irak'a asker yollamak istemeye kalkan,savaş açmaya kalkan siyasetçiler değil mi?

    O zaman bu hakareti onlara gayet uygun buluyorum.




  • Ama öyle demeyin,hakkını yemeyin sevgili vekillerimizin...

    Bazı arkadaşlar eleştirmiş çalışma süresinde meclis ne zaman doldu ki diye?


    Bakanlar Kurulu toplandığında işlerini hallettirmek için(oğlum askere gitmesin diye rapor,amcama fabrika arsası,kuzenime nakliyat şirketi devri için izin) tüm vekiller mecliste oluyorlar o zaman.
  • herşey onların ellerinde anayasayı değiştirmek mesela kanun çıkarmak gibi gibi kendi çıkarları neyse onu yapıyorlar zaten bu ülkeyi seven kişiler gelmedi gelmez meclise ancak kendi çıkarları zaten sevselerdi 2 ay tatil yapmazlardı bu ülkenin binlerce sorunu varken.!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akglsercan

    Ama öyle demeyin,hakkını yemeyin sevgili vekillerimizin...

    Bazı arkadaşlar eleştirmiş çalışma süresinde meclis ne zaman doldu ki diye?


    Bakanlar Kurulu toplandığında işlerini hallettirmek için(oğlum askere gitmesin diye rapor,amcama fabrika arsası,kuzenime nakliyat şirketi devri için izin) tüm vekiller mecliste oluyorlar o zaman.

    hem 2 ay tatil olmasa bir insan kazandigi onca parayi nasil harcayabilir ki

    bu arada unutmayin ki keneye ilk cozum de meclisimiz tarafindan bulunmustur.. corabin icine pacalari sokma metodu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Sayın cetinkaya öncelikle saf kelimesi için özür dilerim gereksiz bir itham olmuş. Mesajımdan o kelimeyi çıkarttım.

    Mesajınıza gelirsek, ben chp'yi savunmadım. Chp'lilerden bahsetmedim çünkü çıkan yasalarda sayısal olarak çokda bir etkileri olamıyor. O yüzden yıl boyunca meclise uğramasalar bile çok değişen bir şey olmaz. Adam gibi sebeple gelmeme iddanızı başka bir başlıkta sizinle konuşmak isterim. Bu arada chp'yi kesinlikle savunmam, ancak hükümeti savunan arkadaşlara da chp'ye çok yüklenmemelerini tavsiye etmek isterim. Nede olsa Erdoğan, Baykal kabul ettiği ve karşı çıkmadığı için milletvekili seçilebildi yoksa muhtar bile olamıyordu.

    Milletvekili emeklisine kimse iş vermek istemeyebilir demişsiniz ama tam terside olabilir. Ayrıca açık söylüyorum bütün vekillerimiz temiz ve dürüst insanlar olsalar size hak veririm ancak bir çoğu zaten milletvekillikleri sırasında hayatlarını garantiye alacak yatırımları yapmış oluyorlar veya milletvekili olmadan önce bu yatırıma sahip oluyorlar. Mesela doğudan seçilen milletvekillerinin çok büyük kısmı zaten aşiret bağlantılı oluyor. Bu kişilere sonra maaş verilmese hiç bir şey olmaz.

    Ayrıca başkan halktan destek alanı aday göstermiyor kendi adamlarını beğendiği kişileri aday gösteriyor. Daha sonra halka o kişiyi beğendiriyor. Aday olduğu bölgede sevildiği için aday gösterilen kaç vekil vardır? %10'dan fazla olacağını sanmıyorum. Çoğu vekil hayatlarında ayak basmadıkları yerden aday gösteriliyorlar. Mesela maliye bakanı. Eskişehirle uzaktan yakından alakası yokken oradan aday gösterilince en koyu Eskişehirli oldu çıktı. Eskişehir adayı unakıtan değil ben olsaydım akp'li olduğum için sonuç yine az çok aynı olurdu. Zaten bu yüzden bizde partiler hep lider partisi oluyor. Vekillerin kim olduğu ne olduğu önem taşımıyor. Kaçımız oy verdiğimiz şehirden oyumuz sayesinde seçilen milletvekillerini tanıyoruz, meclieste ne yaptıklarını, oyumuzu hak edip etmediklerini biliyoruz? Varsa yoksa başkanı ve yanındaki bir kaç adamı biliyoruz. Mesela geçen gün vefat eden Osman Yağmurdereli, arkasından konuşmak gibi olmasın ama vefatını gazeteler sayfalarca haber yaptı ama mecliste ne iş yaptı, bize ne yarar sağladı ne zararı dokundu biliyor muyuz?

    Benim düşüncem bu yönde. Parti liderlerinin "istersem odunu'da milletvekili seçtiririm" mantığını hala taşıdıkları bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorum. Kesinlikle bizdeki sistemin demokrasi olmadığını monarşi ile demokrasi arasında kısılıp kalmış yarı sakat bir sistem olduğunu düşünüyorum. Birde halkı temsil etmek demişsiniz, kalan %53 ne olucak peki? Onlar 4 yıl adam sayılmayacaklar mı?




    Benim vurgulamak istediğim chp karşıtlığı değildir, iktidarı çıkarırsak geriye chp, mhp, dtp kalıyo,
    Mhp nin yaptığı zaten hiçbirşey yok bir proje getirmediler, Dtp yi zaten biliyosunuz, Chp ise sadece muhalif yönüyle ön planda. Şunu untmayınki bugüne kadar hep aşiret ağaları , önemli iş adamları seçildi ama ciddi olarak bakın şimdi Akp sıralarındakilerin hepsi üniversite mezunu bişeyler okumuşlar.
    Bence bu iyi bir gelişmedir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetinkaya.


    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Sayın cetinkaya öncelikle saf kelimesi için özür dilerim gereksiz bir itham olmuş. Mesajımdan o kelimeyi çıkarttım.

    Mesajınıza gelirsek, ben chp'yi savunmadım. Chp'lilerden bahsetmedim çünkü çıkan yasalarda sayısal olarak çokda bir etkileri olamıyor. O yüzden yıl boyunca meclise uğramasalar bile çok değişen bir şey olmaz. Adam gibi sebeple gelmeme iddanızı başka bir başlıkta sizinle konuşmak isterim. Bu arada chp'yi kesinlikle savunmam, ancak hükümeti savunan arkadaşlara da chp'ye çok yüklenmemelerini tavsiye etmek isterim. Nede olsa Erdoğan, Baykal kabul ettiği ve karşı çıkmadığı için milletvekili seçilebildi yoksa muhtar bile olamıyordu.

    Milletvekili emeklisine kimse iş vermek istemeyebilir demişsiniz ama tam terside olabilir. Ayrıca açık söylüyorum bütün vekillerimiz temiz ve dürüst insanlar olsalar size hak veririm ancak bir çoğu zaten milletvekillikleri sırasında hayatlarını garantiye alacak yatırımları yapmış oluyorlar veya milletvekili olmadan önce bu yatırıma sahip oluyorlar. Mesela doğudan seçilen milletvekillerinin çok büyük kısmı zaten aşiret bağlantılı oluyor. Bu kişilere sonra maaş verilmese hiç bir şey olmaz.

    Ayrıca başkan halktan destek alanı aday göstermiyor kendi adamlarını beğendiği kişileri aday gösteriyor. Daha sonra halka o kişiyi beğendiriyor. Aday olduğu bölgede sevildiği için aday gösterilen kaç vekil vardır? %10'dan fazla olacağını sanmıyorum. Çoğu vekil hayatlarında ayak basmadıkları yerden aday gösteriliyorlar. Mesela maliye bakanı. Eskişehirle uzaktan yakından alakası yokken oradan aday gösterilince en koyu Eskişehirli oldu çıktı. Eskişehir adayı unakıtan değil ben olsaydım akp'li olduğum için sonuç yine az çok aynı olurdu. Zaten bu yüzden bizde partiler hep lider partisi oluyor. Vekillerin kim olduğu ne olduğu önem taşımıyor. Kaçımız oy verdiğimiz şehirden oyumuz sayesinde seçilen milletvekillerini tanıyoruz, meclieste ne yaptıklarını, oyumuzu hak edip etmediklerini biliyoruz? Varsa yoksa başkanı ve yanındaki bir kaç adamı biliyoruz. Mesela geçen gün vefat eden Osman Yağmurdereli, arkasından konuşmak gibi olmasın ama vefatını gazeteler sayfalarca haber yaptı ama mecliste ne iş yaptı, bize ne yarar sağladı ne zararı dokundu biliyor muyuz?

    Benim düşüncem bu yönde. Parti liderlerinin "istersem odunu'da milletvekili seçtiririm" mantığını hala taşıdıkları bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorum. Kesinlikle bizdeki sistemin demokrasi olmadığını monarşi ile demokrasi arasında kısılıp kalmış yarı sakat bir sistem olduğunu düşünüyorum. Birde halkı temsil etmek demişsiniz, kalan %53 ne olucak peki? Onlar 4 yıl adam sayılmayacaklar mı?




    Benim vurgulamak istediğim chp karşıtlığı değildir, iktidarı çıkarırsak geriye chp, mhp, dtp kalıyo,
    Mhp nin yaptığı zaten hiçbirşey yok bir proje getirmediler, Dtp yi zaten biliyosunuz, Chp ise sadece muhalif yönüyle ön planda. Şunu untmayınki bugüne kadar hep aşiret ağaları , önemli iş adamları seçildi ama ciddi olarak bakın şimdi Akp sıralarındakilerin hepsi üniversite mezunu bişeyler okumuşlar.
    Bence bu iyi bir gelişmedir.


    Eminmisin?
    CHP'dekilerde okumuşlar hiçbir işe yaramıyor.




  • Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.