Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.008
Cevap
21
Favori
132.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @a-f-h


    merhabalar 01.05.1999 doğumluyum

    2017 yılında diş hekimliği kazandım 01.07.2022 tarihinde mezun oldum kayıpsız

    otomatik 2 yıl tanınan hakkı ertelettim

    nisan ayında bir uzmanlık sınavına gireceğim kazanamazsam ekimde de girmek istiyorum ancak ekim ayı askerlik süresini aşıyor

    yaşım 25 oluyor askerliğimi nasıl erteleyebilirim uzmanlığı kazanınca otomatik erteleniyor ama benim 2. sınava girebilmem lazım(09.2024 oluyor yani ertelemem bittikten 2-3 ay sonra ) ilkinde kazanmak oldukça zor

    izleyebileceğim yol nedir . 1 sene erteleyebilmemin bu tarihi yolu var mıdır


    şimdiden teşekkürler

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?




  • berk civelek B kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

    Teciliniz bitse de 31 Aralık 2024e kadar yüksek lisans / uzmanlık ile tecil alabilmek veya yoklama yaptırıp askere gitmek için süreniz olacak.


    Hatta 2024 Aralık ayında yoklamayı yaptırmak şartıyla mayıs 2025e kadar yüksek lisans / uzmanlık ile tecil alabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @a-f-h


    hocam sınava gireceğim diyerek tecil alınıyor mu kazanıncayı mı kastediyorsunuz. sınav kazanılınca uzmanlık bitene kadar otomatik 4 sene ilerliyor onu biliyorum . yanıtınız için teşekkrüler bu arada

  • berk civelek B kullanıcısına yanıt

    Kesin kayıt sonrası tecil hakkı kazanılıyor. Sınava girmek (veya sınava gireceğini belgelemek) geçici de olsa erteleme imkanı sağlar mı onu şubeyle görüşünüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi günler ben 21 de lisans tan mezun oldum. mezun olduğum yılın eylul ayında yeni bir lisans prog. başadım bu lisans prog. ilk iki yılını lisans sonrası 2 yıl tecil hakkını kullanarak tamamladım. 3. yıla geçerken tecilimin .31.12.2023 de bittiğini farkettim ve tezsiz yüksek lisans a başladım şuan tecilim 09.02.25 e kadar yani 1.5 yıl ertelendi ama bana en az 2 yıl lazım olduğundan bu tezsiziden kaydımı alıp yeni bir tezsiz y.lisans a başvurmak istiyorum mesela ben kaydımı 2024 ün ağustosunda silsem yeni bir güze kayıt yaptırmak için vaktim olurmu tecili bozunca ne zaman süre tanıyorlar

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Haziran 27 2024 te tecilim bitiyor ve daha tecil hakkim yok. Öncelikle ben yedek subay olarak basvurmak istiyorum bunun icin tecil tarihi bitmeden once yani haziran 27 gelmeden yoklamami yaptirmam mi gerekiyor yoksa tecil bittikten sonra da yoklamami yaptirabilir miyim eger yaptirabilirsem ne kadar surem var?

    İkinci sorum da diyelim ki yoklamami yaptirdim yedek subaylik icin agustos ve kasim celbi var. Celbi ben secebiliyor muyum, yoksa tarih itibariyle zaten kasim celbine mi basvurmam gerekecek?

    3. Sorum eger yedek subaylik ve assubaylik cikmazsa 6 ay er olarak yapmak zorunda kalacagim. Erlik icin de kasim sonrasi mi gitmem gerekecek?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birdiyecegimvar B kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

    Eğer daha önce ASAL yoklama başvurusu yapmadıysanız veya aile hekimine askerlik muayenesi olmadıysanız, 31 aralık 2024e kadar yoklama yaptırmak için süreniz var.


    Her celbin belli başvuru zamanı oluyor. Yine de MSB ihtiyacına göre alıyor.

    Aşağıda görselde yazıyor.

    29 şubata kadar mayıs 2024 celbi başvuruları devam edecek.

    1 mart - 31 mayıs arası, ağustos 2024 celbi;

    1 haziran - 29 ağustos arası, kasım 2024 celbi

    Başvuruları alınacak. Artık kendinize göre ayarlarsınız. Ama mayıs celbi diye şubatta işlemleri tamamlarsınız, ama MSB ihtiyacına göre ağustos 2024 celbine kaydırabilir.

    Askerlik işlemleri kapsamında edevletten celp tercihi yapılabiliyor, normal askerlikte (6 ay er veya 12 ay yedek) %100 uyulmayabiliyor.

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

    Her celbin sınıflandırma sonuç açıklanma tarihi tabloda en alt satırda verilmiş. O gün, hangi statüde, hangi birliğe, hangi tarihte gideceğiniz belli olacaktır.


    Sınıflandırmada ne çıkarsa çıksın bedelliye çevirme hakkınız da mevcut. Tabi ki sevk belgesini alıp birliğe katılış yapmazsanız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba benim tecilim haziran ayinda bitiyor. Eylül ayında yüksek lisansa basvurup, baslayip 2.5 sene daha tecil ettirmeyi dusunuyorum ama haziranla eylül arası yoklama vs vererek erteleyebiliyor muyuz çat diye askere cagirilmayayim. Yuksek lisansa basladiktan sonra zaten otomatik olarak tecil uzuyor diye biliyorum. Duydugum kadariyla yoklama, imza vererek yil sonuna kadar tecil uzuyormuş yanlış mı biliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SarıSarman kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658Eğer daha önce ASAL yoklama başvurusu yapmadıysanız veya aile hekimine askerlik muayenesi olmadıysanız, 31 aralık 2024e kadar yoklama yaptırmak için süreniz var.

    Bu durum sizin için de geçerli. Yıl sonuna kadar otomatik atıyor. İmza vermeniz gerekmiyor. O arada yüksek lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    2022 lisans mezunum 2 yıllık tecilim 15.06.24’te bitiyor, 31.12.24’e kadar tecilli mi olacağım yoksa kaçak ve bakaya durumum olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madman999 kullanıcısına yanıt

    Yukarıda da yazdım. 2024 yılında tecili biten ve yoklamasını yaptırmamış herkes için o madde geçerli.

    Ha daha önce yoklama vs tüm işlemleri tamamladınız. Sınıflandırmanız da (gideceğiniz askeri birlik) belli oldu. Üstüne mevcut tecil hakkınızı kullanıp ertelediniz. 15 hazirandan sonra gidecek ilk grupla askere alabilirler. O zaman bir askerlik şubesiyle görüşürsünüz. Diyelim ki 27 Hazirandaki grupla sizi göndeririz dediler. O zamana kadar sevk işlemini yaptırmazsanız öyle bakaya düşersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam ben hiçbir şey yapmadım üni bitti otomatik 2 yıl tecil etti :D e-devlette askerlik kısmına girmeye bile korkuyorum yanlış bişeye tıklarım diye. O zaman yıl sonuna kadar hiçbir şey yapmamıza gerek yok o ara yüksek lisansa başlarsak otomatik tekrar tecil uzuyor.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba.Arkadaş bedelli, sevk başvurusunda bulundu sevk tarihi 08.02.2024 yazıyor ancak 1 gün yol izni belirtilmiş katılım tarihi 10.02.2024.Sanırım katılım tarihi olan 10.02.2024 tarihinde birliğe cumartesi(haftasonu) dahi olsa istediği saatte katılabiliyor.Ancak kafaya takılan mühim nokta şu;

    Uçak bileti almış 10 şubat sabahına.Ordan da birliğe gidecek fakat askerlik durum belgesinde 08.02.2024 tarihinde silah altına alınmış olup…. ibaresi var.Bu durum bakaya kalmış gibi muamele görmesine neden olur mu? Çünkü 8 şubatta silah altında görünüyor ancak 10 şubatta uçağa biniyor.Polis alıp askerlik şubeye götürürse birliğe katılım sağlayamaz.Siz ne dersiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Hepimiz (6 ay, 12 ay, bedelli farketmiyor) böyle katılış yaptık. Teknik olarak askerlik sevk tarihi ile başlar ve bedelliler için 1 aydır. İzin haklarını düşerseniz kışlada / askeri birlikte geçirdiği süre 24-26 gün kadar oluyor. Yol iznini kullanmak sıkıntı bir durum değil.

    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Yili_Bedelli_Askerlik_Faaliyet_Takvimi.pdf

    Burada takvim yayınlanmış. Bir sebepten askerlik uzatmazlarsa yemin töreni sonrası eve dönecekler.


    Yol izinleri zaten ona göre ayarlanıyor, cumartesi katılış yapması sorun olmaz. Zaten personele hafta sonu görevlendirme yazılmıştır, mecbur gelirler.


    Mümkün olduğu kadar erken katılış yapsın. 2018 kasımda bizim katılışlar perşembe-cuma yapılıyordu. Kayıt işleri - aşılar - istihkak dağıtımı için 2-3 günümüz oluyordu. Bu üçlüyü o arkadaşa muhtemelen 1 günde yaptırmaya çalışacaklar, çünkü pazartesi eğitime başlayacaklardır. Ve bu işlemleri yapacak o arkadaş gibi belki 100-200 (belki daha fazla) bedelli adayı daha olacak. Bir de erler de alınıyorsa oraya, nizamiye önündeki hengameyi siz düşünün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba hocam ben şuan yoklama dönemindeyim bilerek muayane olmaya gitmiyorum beni ileri tarihli askere alsınlar diye fakat bu sırada "Yoklama kaçağı" olduğumu biliyorum. Ben fikrimi değiştirip bedelli yapmayı düşünüyorum, fakat benim kaçak durumuna düşmem bedelli yapmam konusunda problem çıkartır mı? Bilgi verebilir misiniz.



    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?




  • Niko97 N kullanıcısına yanıt

    13 temmuz 2022den beri yoklama kaçağı ve bakayalara bedelli hakkı tanınıyor. Sadece ödeyeceğiniz miktar değişir, ama bedelli yapabilirsiniz.

    Yoklama kaçağı olarak geçen her 30 günü 1 ay sayıyorlar. Arta kalan gün(ler) ise, bir sonraki ay diye sayıyorlar. Örneğin 31 gün 2 ay sayılır.

    Daha sonra o ay sayısını aşağıdaki duyuruda da yazan (güncel) ek bedel tutarıyla çarpıp, güncel bedelli ücretinin üstüne ekliyorlar. Total ücreti, ilgili bankaya ödüyorsunuz.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/1cf378618b944b9d96a46178c9a6003f


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 96 Aralık doğumluyum bu yıl sonunda bedelli parasını yatırıp 2025 yılı için tercih yapıcam. Tercihi 2025 Aralık yapıp daha sonra bunu da 2026 yılında başka bir aya erteleme şansımız var mı? Yoksa 2024 aralıkta yapılan başvuru sonucunda her türlü en kötü 2025te gitmek mi gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar @a-f-h hocam öncelikle herkese yardımcı oluyorsunuz Allah razı olsun. Benim iki sorum olacak

    Hocam 95 doğumluyum benim tecilim aralık 2023 de bitiyordu bende aralıkta muayene oldum hizmet tercihimi yaptım Mayıs celbi çıktı. Hizmet tercihi sıralamasında ise ilk sıraya ağustos ayını seçtim. 2024 e girdikten sonra sıralamayı değiştirmek istedim Ağustos değilde hazirana almak istedim. Ama bu sefer sistem bana hizmet sıralaması tercihi yaptırmadı. ''Askerlik durumunuzdan dolayı ilk sınıflandırma dönemi olan MAYIS 2024 celp ve sevk döneminde silah altına alınacaksınız.'' hizmet sıralamasında bu şekilde çıkıyor acaba yaştan dolayımı tercih yaptırmadı bilmiyorum bunun için fikrinizi öğrenmek istedim.


    İkinici sorumda şu ben yedek astsubaylığı istiyorum ama yaşımdan dolayı seçilir miyim bilmiyorum açıköğretim önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum. Yedek astsubaylık için yaş sınırı var mı diploma notuna bakıyorlar mı? yoksa tamamen şans işimi bunu öğrenmek istedim bilgilendirirseniz çok sevinirim hocam.





  • cantr1453 C kullanıcısına yanıt

    Neden yaptırmadı bilemiyorum. Ama normal askerlikte (6 ay er / 12 ay yedek) tercihlere %100 uyulmuyor. MSB, kendi ihtiyacına bakıyor.


    1-10 mart arası askerlik durum belgenizi takip edersiniz. 16 mayısa kadar ilişiği yoktur yazısı süreç sonunda aynı kalırsa, mayıs celbiyle yolcusunuz demektir. 3 mayısta sınıflandırma sonucu edevletten açıklanacaktır.


    MSB'nin ihtiyacı olduktan sonra, yedek subay ve astsubaylıkta yaşa bakmazlar. Bana 30 yaşında yedek subaylık çıktı. Devrelerim arasında benden 2 yaş büyük biri de vardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam yani tamamen MSB'nin ihtiyacına bağlı bir durum. Mesela mayıs değil de belki haziran temmuza da atabilirler. Yedek astsubaylık içinde sanırım diploma notuna bakmıyorlar oda şans işi o zaman.

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.