Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.008
Cevap
21
Favori
132.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam hayırlı akşamlar

    kusura bakmayın lütfen rahatsız ediyorum ama daha önce kuzenimin bir sorusuna cevap bulduğunuz için bilgi kirliliğinden kaçmak adına size yazma ihtiyacı duydum. Hocam benim lisans 2021 yılında bitti daha sonra 2 yıllık tecilim bitmeden 2023 temmuz ayında mersin üni tezsiz yl kaydı yaptırdım ve şuan 31 ocak 2025e kadar tecilli görünüyor ben bi işlem yapmadım bu arada her şeyi üniverste halletti. Şimdi Haziran 2024te (yaklaşık 4 ay sonra) kaydımı silip başka bir programa kaydolmak istiyorum. Sormak istediğim soru tam da bunla ilgili. Ben Haziranda kaydımı silersem direkt bu yoklama kaçağı bakaya vs durumuna mı düşüyorum yoksa 31 Aralık 2024’e kadar ilişiğim yoktur olur muyum?

    Şimdiden Allah razı olsun @a-f-h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemhatBaşaran CJIOG -- 17 Şubat 2024; 20:20:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DemhatBaşaran CJIOG D kullanıcısına yanıt

    Daha önce yoklama yaptırmadıysanız 31 Aralık 2024e kadar süreniz olacak. Bu sürede yoklama kaçağı falan sayılmıyorsunuz. Yaz dönemi kayıtları ile tecil alabilirsiniz.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar @a-f-h Hocam,


    Ben tezsiz yüksek lisans 3.döneme başladım. 31 Temmuz 2024'e kadar tecilim var. Dönem bitmeden Nisan gibi okuldan kaydımı sildirirsem 31 Aralık 2024'e kadar yeni bir okula kayıt yaptırıp yeniden tecilimi uzatabilir miyim ?


    Tezsiz yüksek lisans 3.dönemde kaydımı sildirmem de bir sıkıntı olur mu yeniden uzatmak için ?


    Çok teşekkür ederim şimdiden @a-f-h

  • ahmet44445 A kullanıcısına yanıt

    Yukarıda da duyuru linkini verdim, herkes için geçerli. Kayıt sildirseniz de, kendiliğinden silinse de, tecil bitse de; eğer daha önce yoklama yaptırmadıysanız 31 Aralık 2024e kadar yoklama yaptırmak veya yüksek lisans kaydı ile tekrar tecil almak için süreniz olacak.


    Kayıt sildirip/sildirmemek size kalmış. Bildiğim kadarıyla birden fazla yüksek lisans kaydı olması sorun olmuyor (diğer bir yüksek lisansa kayıt esnasında puan falan düşmüyor diye biliyorum).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi selamlar. 31/12/2024'e kadar tecilim var. ben 183 125 kiloyum ve tecili bozmak istiyorum. verecekleri 1 yıl erteleme 31/12/2025'e kadar mı olur yoksa tecili bozduğum tarihten 1 yıl sonrasına kadar mı? teşekkür ederim şimdiden.

  • dikteyta D kullanıcısına yanıt

    daha doğrusu şöyle, ben şuan yoklamaya tabiiyim. 31/12/2024'e kadar ilişiğim yok ama yoklama vermem gerekiyor. e-devletten yoklama için başvuru yapıp aile hekimine gitsem o da beni bir sağlık kuruluşuna sevk etse ve 1 yıl erteleme alsam, bu erteleme 31.12.2025'e kadar olur değil mi?

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben geçen yıl yoklama kaçağı idim 12 ay boyunca, sonra muaneye islerini yaptim Mayıs'ta asker olacağım, ama birliğime teslim olmayacağım 2-3 ay daha çalışmam gerekiyor ? Bakaya kalmak suç biliyorum da hem yoklama kaçağı geçmişi olan birisinin şimdi de bakaya kalması nasıl sonuçlanır? Mahkeme süreci olur mu bir yardımda bulunabilir misiniz konu için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aklıma bir şey takıldı temmuzda tecilimi bozacağım ve çalıştığım yerden askere gideceğim için ayrılacağım sevk kağıdı gün içerisinde mi çıkıyor yoksa çıkması için bekleyeceğim bir süre var mı?

  • GHOST "SIMON" RILEY G kullanıcısına yanıt

    Yoklama işlemlerini de yaptıracaksanız minimum 3 ay sınıflandırma (gideceğiniz askeri birliğin belirlenmesi) bekliyorsunuz. 6-9 ay bile olabilir bu süre. Bugünden yarına olacak iş değil.

    Mesela Temmuzda yoklama yaptırdınız diyelim en erken kasıma gitme ihtimaliniz var. Aralık veya ocak ayı da olabilir. Şubat celbine (şubat-mart-nisan 2025) kayabilir.

    Sevk belgeleri de sevk tarihinden max 10 gün önce verilebiliyor. Celp duyurularını takip edersiniz (aşağıdaki linkten bakarsınız)

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

    224 yılı faaliyet takvimi:

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/4c6f3e99fd4e41998115ea78a4552cc8


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim tecilim temmuzda bitiyor.31 aralık tarihine kadar sürem var sanırım değil mi ? Peki tecilim bittiği tarihten sonra yüksek lisans başvurusu yapabilir miyim ?

  • Merhabalar benim bir sorum olacaktı. E-Devlette, Askerliğiniz 31/12/2024 yılına kadar ertenlenmiştir, diyor. Ne zaman yoklama başvurusu yapmam gerekiyor? Ocak ayında mı askere gidiceğim? Aydınlatırsanız sevinirim. Kafam çok karıştı.

    @a-f-h




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan2270 -- 22 Mart 2024; 15:22:41 >
  • @Woodpeckers
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri
    Yüksek lisans kaydı öncesi yoklama kaçağı veya bakaya kalmadığınız sürece erteleme alabilirsiniz.

    Ya 2024 yaz dönemi yüksek lisansa kayıt olursunuz. Bunun için yoklama yaptırmanız şart değil.

    Ya da 2024 aralık ayında yoklama işlemlerini tamamlayıp (aile hekimi muayenesi dahil) 2025 ocak-şubat dönemi yüksek lisansa kayıt olursunuz.

    @batuhan2270
    2024 Aralık ayına kadar istediğiniz zaman yoklama işlemlerini başlatabilirsiniz.
    2024 yılı celp ve sevk takvimi aşağıda:
    Şubat ve mayıs 2024 celbi kaçtı artık.

    1 mart - 31 mayıs arası, ağustos 2024 celbi
    1 haziran - 29 ağustos arası kasım 2024 celbi
    1 eylül - 30 Kasım arası şubat 2025 celbi
    1-31 Aralık arası mayıs 2025 celbi
    Başvuruları alınacak. Buna göre yoklama işlemlerini yaparsınız.

    Aile hekimi muayenesi de (eğer hastaneye sevk durumu olursa o kısım da) yoklama işleminin bir parçasıdır. Bu da tamamlanmış olmalı.

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için teşekkür ederim hocam sağ olun. Tecilimin Aralık sonuna ertelenmesi için benim herhangi bir işlem yapmama gerek yok değil mi? Anladım yani diğer bahar döneminde dahi yoklama yaptırma şartıyla yl kayıt olabiliyorum.

  • Merhaba. Benim de celp dönemleri ile ilgili bir sroum var. Yardımcı olursan sevinirim. @a-f-h Şöyle ben şuan yoklama kaçağıyım. Ağustos ayında da kpss ye gireceğim için askere ağustos ayı ve sonrasında gitmek istiyorum. Seninde paylaşmış olduğun 2024 celp ve sevk tarihlerine göre mayıs ayının sonuna kadar yoklama işlemlerini yaptırmam lazım. Ancak msb sitesinde şöyle bir şey okudum: https://www.msb.gov.tr/Askeralma/SSS/d0a72674-9038-4e00-9c7c-2713403496bf

    • "Askere gitmek istediğim celp dönemlerine dair tercih yapabilir miyim?
    • Askeralma Yönetmeliği’nin 17,18 ve 26’ncı maddesi gereğince, size en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat ederek veya e-Devlet üzerinden yoklamanızı yaptırmanızı müteakip (yoklama kaçağı olmamak kaydıyla) celp tercihinde bulunabilirsiniz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı öncelikli olmak üzere tercihiniz dikkate alınacaktır."


    Burada parantez içindeki kısımda yazana göre ben mayıs ayında başvursam beni hemen takvime göre 16 mayıs, 27 haziran yada 25 temmuz tarihlerinden birinde mi askere alacaklar? Eğer öyle ise ağustos ayına kadar bekleyip sınavdan sonra yoklama işlemlerini yaptıracağım. Yani ben yoklama kaçağı olduğum için celp tercihinde bulunma hakkım yok mu? Ben daha az para cezası ödemek ve sınavdan sonra gitmek için mayıs ayında başvurup ağustos ve sonrası gitmek istemiştim eğer durum böyle değilse mecbur ağustos ayını bekleyip o ay yapacağım işlemleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samrul98 -- 31 Mart 2024; 15:14:12 >




  • Samrul98 S kullanıcısına yanıt

    Başvurduğunuz tarih itibarıyla hangi celbin başvuruları alınıyorsa o celple gidersiniz (yoklama kaçağı olanlar için). Daha erken almıyorlar. Ama celp tercihi de yaptırmıyorlar.

    Hangi grupla gideceğiniz sınıflandırma günü belli olur. Her yoklama kaçağını ilk grupla almıyorlar. 2 veya 3. grup da çıkabilir.

    22 ağustostan önce sınavlarınız tamamlanacaksa şimdiden yoklamanızı yaptırınız. Daha da bekleyip para cezasını arttırmayınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Sağolun.

  • Bir sorum olacak sizlere.

    2023 ağustos ayından beri çeşitli sebeplerden dolayı bakaya durumundayım. Bu süreçte herhangi bi şekilde "yakalanma" durumum olmadı ve bu süreçte bedelli için paramı biriktirdim. Henüz bedelliye başvurmadım ve parayı yatırmadım. İki ay sonra para tamamen birikmiş olacak çünkü.

    Birkaç gün sonra başka bir şehre gitmem gerekiyor ve otelde kalacağım. Sorum şu: polis veya jandarma otele gelir mi? Gelirse nelerle karşılaşırım. Alıp götürülme durumum olur mu? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altayko A kullanıcısına yanıt

    En kötü tutanak tutup bırakırlar diye düşünüyorum. Alıp götürülme olmaz muhtemelen.

    Ücret hesabı yaparken ek bedel de çıkacak. 182.609 TL üstüne bakaya/yoklama kaçağı kaldığınız her 30 gün için 2663,05 TL daha eklenecek. Mesela 90 gün bakaya kalan birine 3x2663,05 ek bedel çıkıyor. Mesela 90 günü 3 ay; 91 günü 4 ay sayıyorlar haberiniz olsun. 30'un katlarını geçen gün sayısını bir sonraki ay olarak sayıyorlar.

    Bunun hesabını şubede yapıp size ona göre miktar çıkaracaklar.

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?www.msb.gov.tr
    01 Ocak – 30 Haziran 2024 Tarih Aralığını Kapsayan Bedelli Askerlik Müracaat Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/1cf378618b944b9d96a46178c9a6003f

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @a-f-h Hocam konudan bağımsız farklı bir soru sormak istiyorum. Acemi birliğinde piyade olarak yapan (muv özelliği p-303 temel eğitim) biri ustada farklı bir sınıfa ya da mesleğe düşebilir mi? Mesela acemi piyade, usta ikmal, bando vb. şeklinde?

  • bosshsp B kullanıcısına yanıt

    Her ay bir grup eğitim birliğinden çıkıp ustaya gidiyor. Gideceğiniz birliğin er sıkıntısı falan olacak belki o zaman olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.