Şimdi Ara

Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
6.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Haziran 2014; 11:51:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, beğendiğinize sevimdim :)
  • Yorumlarınız için teşekkürler. O zaman için elimdeki imkansızlılar yüzünden detaylı resim ve video kaydı yapamadım. Yazı aslında kısa değil, aksine yazıyı yazdıktan sonra uzun bulup yazının daha kısa bir versiyonunu yazmayı düşünmüştüm :)
  • Elektrikli otomobiller, Ocak 2014 tarihli en son ÖTV düzenlemesine göre motor güçlerine bakılarak üç kategoride vergilendiriliyor.

    Motor gücü 85 kW'ı geçmeyen elektriklilere %3, 85 - 120 kW arasında olan elektrikliler %7, 120 kW'dan fazla olan elektriklilere ise %15 ÖTV uygulanıyor. Model S, tüm motor çeşitleriyle birlikte en üst vergi dilimi olan %15'e giriyor. Yakından inceleme imkanı bulduğum diğer elektrikli modellerden örnekleri çoğaltırsak, aynı şekilde BMW i3 125 kW güç üreten motoruyla %15'e, Smart Fortwo Electrik Drive 55 kW güç üreten motoruyla %3 ÖTV dilimine giriyor. KDV ile ilgili ise açıkcası bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkocakm -- 5 Mart 2014; 17:20:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MB-CLS

    daimler teslanın %10 ortağıymış. 200km yi napacaksın hocam sen 200km yi nerde göreceksin hadi gördün diyelim kaç dakika gidebileceksin ?

    mesele benim için bir arabanın 0-200 hızlanmasıdır sonrası hikaye zaten. ya araç oluyo ya viraj ya ışık bir şekilde basamıyosun. elektrikli araçlarda iyi hoşda tahrik his denen bir şey yok. akülü araba gibi sabit sesde gidiyor. sadece sesi için m5 alırım boşverin elektriği mazotu benzini. biz neden otomobil genelde takılıyoruz elektrikli araçlar için değil tabiki. bir amg sesi bir m sesi için. bir gtr uzaması için

    söylemek istediğimi söylemişsin hocam, 200km den sonrasını neden isterler bir türlü anlamam, bence 150den sonrası bile çok tehlikeli, hele hele türkiye gibi bir memlekette, otoyolun ortasında büyük bir çukur görmek işten bile değil.. virajda olmasa araçta olmasa yapılmaması gerek..

    yalnız ses konusunda düşüncelerine katılmıyorum, tamam fosil yakıtlı bir motora göre çok daha sessiz ve tahrik hissi yok fakat okadarda değil..http://www.youtube.com/watch?v=9bnO9srCDK8 bu videoda 1:18 - 1:22 arasındaki ses hiçte fena değil bana göre ama fiyatı türkiye için çok çok yüksek, normal bir premium araç düzeyinde olanı üretilirse ozaman alınabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed

    quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin


    Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız, verdiğiniz videoların hepsi kısa mesafe veya çeyrek mil yarışları, kısa mesafede teslanın elektrik motoru ve fixed speed avantajı ile öne atlayacağı zaten aşikar, benim bu konuda herhangi bir karşıt görüşüm olmamış zaten, videoları dikkatle incelerseniz hem m5 hemde e63 belli bir hızdan sonra teslanın yanından mermi gibi geçme eğiliminde , zaten yapılan testlerde çeyrek mili bitirdikleri anda tesla 110 mph, m5'in ise 122 mph hıza sahip olduğu belirtiliyor, bu bile size biraz fikir verebilirdi aslında 100 kmh'den sonraki hızlanmalar için, tekrar inceleyip iyi analiz edin paylaştığınız videoları, sadece izleyip geçmeyin, zira vermiş olduğunuz videoda m5 patinaja düşüyor kalkarken, aklı selim insan referans bile almaz bu videoları, her neyse ben size teslanın 0-200 hızlanma süresini vermişim değil mi ? tam 20 saniye, yani bmw 335i den bile yavaş bu süre, Otomobilin ivmelenmesi 150-160'tan sonra 2 litre atmosferik motorlardan farksız adeta;

    Tesla S vs M5

    http://www.zeperfs.com/duel3969-4700.htm

    Tesla S vs E63

    http://www.zeperfs.com/duel4700-4475.htm

    Tesla S vs C63

    http://www.zeperfs.com/duel4700-1599.htm

    Tesla S vs M3

    http://www.zeperfs.com/duel4700-1598.htm


    liste böyle uzar gider...


    quote:

    Elektrikli motora laf atmak çok enteresan. İçten yanmalı motorun tork-güç karakteristiği neredeyse sürekli değişkendir. Elektrikli motor 0 dan başlayıp en üst devirlere kadar maksimum tork verebilir. Bu nedenle vitese de ihtiyaç duymaz. Tamamen durma pozisyonunda gaza dokunduğunuz an maksimum torku basar. Öyle belli bir devirde çalışmasına falan gerek kalmaz.



    kesinlikle yanlıştır, her elektrikli motorun karakteristiği aynı olmamakla birlikte elektrikli motorun sürekli maksimum torku sağlayabilmesi fiziksel olarak da imkansızdır ama verimine göre correlation factor 1 e yaklaşabilir haliyle daha lineer bir grafik okursunuz ama bu da bütün devirler için geçerli olmayacaktır elbette.

    Buyrun model s'in tork-hız grafiği;

     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Gördüğünüz gibi yüksek hızlara hatta 200 lere ulaşıncaya kadar motorun torku neredeyse 150 nm ye kadar düşebiliyor böylece aracın daha fazla ivmelenmesi mümkün kılınmıyor, yani teslanın maksimum hızının 210 olması ile şanzıman oranının pek alakası yok, zira verilen dişli/son dişli/lastik/devir ölçüleri ile 240-250 gibi hızları görmesi de teorik olarak mümkün ama motorun kabiliyetleri daha sonrası için sınırlı durumda. maksimum gücünü 6000 devirde verirken yaklaşık olarak bu devirden sonra torku da parabolik olarak azalıyor ve bu aracın 16000 devir çevirdiğini de unutmayın lütfen.

    Buda tesla roadsterın tork-devir grafiği;

     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Kırmızı çizgi elektrik motorunun torkunu belirtiyor, siyah olan ise 4 silindirli içten yanmalı bir motorun torku. Elektrik motoru şarjı aldığı andan itibaren maksimum torkunu belli bir devir bandında sürdürebiliyor (teslanın kalkış anındaki muazzam ivmesinin sebebi), ama daha öncede bahsettiğim gibi çalıştığı devir bandının sadece 1/3 ü kadar bu durum sürüyor daha sonra torku belirgin şekilde düşüyor (teslanın yüksek hızlardaki düşük performansının sebebi). Diğer tarafta içten yanmalı motor ise maksimum devrine kadar ortalama tork değerinin üzerinde bir tork performansı sergileyebiliyor, işte bu noktada içten yanmalı motorların elektrik motorlarına üstünlüğü öne çıkar.

    Elektrik motorlarının gaz salınımı/tüketim/verim vb. kriterler dışında en çok avantajı olduğu konu şehir içi kullanım durumlarında ani ivmelenmesidir, söz konusu performans olduğunda ise günümüzdeki içten yanmalı motorlar ile rekabet etmeleri mümkün değildir. Ancak yakın gelecekte bu durumun değişeceğini umuyorum zira onlarca marka şimdiden elektrik motorlarını motorsporlarında kullanabilmek için büyük çapta ar-ge çalışmalarına başladı.

    quote:

    Şu haliyle bile 200e kadar onunla kapışacak araç yok gibi birşey. Yapılmaya kalksa araçta ön ve arkada iki farklı motor olduğu için iki şanzıman gerekir.


    Şaka yaptınız heralde yada ironiydi tam anlam veremesem de :) , en azından bu derece absürd fikirler belirtmeden önce tesla forumlarına bari baksaydınız madem teknik verilere itibar etmediniz.

    Her neyse, buyrun teslanın 0-180 kmh hızlanması ve m5'in 0-315 kmh hızlanması, siz kendiniz karar verin neyin ne olduğuna madem :)

    http://www.youtube.com/watch?v=ndb_4L-6ZP0

    http://www.youtube.com/watch?v=Wzv2Bc4ylGY

    şimdi merak ettiğim tek konu milyar dolarlık araba pazarında insanlar araçları seçerken 200 km hıza hangi saniyede ulaşıra mı bakıyorlar ?

    yada 120 150 km hızdan sonra düşen tork vs gibi şeylere mi ?

    lafım genel otomobil bölümündeki yorumlara halen daha araçların son hızı bu abi kaç basıyor gibi muhabetlere gelince harbiden daral geliyor şahsen

    otobanda 150 - 200 km hızla hiç düşürmeden 1 saat boyunca yolculuk yapan kaç kişi var ? anlık hızlanmalar hariç

    bu arada araç seçerken saniye bazında oranlara bakarak araç seçen varsa saygı duyarım

    herkesin kriterleri farklıdır tabi km\yakıt dengesi bakım masrafları vs

    tesla gibi araçlar geleceğin araçları seçme şansım olsa m5 yüzüne bile bakmam




  • Tesla Model S'i gectigimiz gunlerde ABD'de bizzat test etme imkanim olmustu. Baslik acmayi dusunuyorudum bu surusle ilgili ama usengeclik ettim biraz sizin actiginiz iyi olmus. Sayfaniza baktim gayet guzel anlatmissiniz araci.

    Birazda kendimden ilave yapayim:

    - Araci bizzat kendim kullandim. Washington, DC bolgesinde sehirici ve otoban karisik bir test surusu yaptik.

    - Oncelikle sunu soyleyim; bugune kadar yurtdisinda ve Turkiye'de bircok arac test ettim ama Tesla'daki satis temsilcisi kadar isine hakim, bilgili ve zeki birisine daha rastlamadim. Eger bu tesaduf degilse (ki sanmiyorum), Tesla sadece elektrikli arac uretme konusunda degil satis temsilcisi secme konusunda da son derece titiz ve basarili

    - Araca gelecek olursak bu arac anlatilmaz yasanir, o sabit yuksek torkun itis gucunu anlayamazsiniz Rahatlikla diyebilirim ki bugune kadar kullandigim en iyi aracti. Tesla Model S ile imzayi koymus. Bence gelecek elektrikli araclarda. Benzinli ve dizel araclar yakinda tarih olur.

    - Sadece hizlanma degil, yol tutusta harikaydi. Arac arkadan itis ve cekis kontrol acik olamsina ragmen bir miktar patinaj yaptirmanizada izin veriyor. Surusu son derece keyifli. Virajlarda limitlerini zorlamama ragmen en ufak bir dengesizlik gostermedi. Aracin zemine konumlandirilmis bataryalari ve arkada yine zemine yakin motoru sayesinde agirlik dagilimida mukemmel. Yuksek hizlarda stabiliteside cok iyi. Direksiyon dusuk hizlarda son derece yumusak ama yuksek hizlarda son derece sert. Yani tam olmasi gerektigi gibi.

    - Arac arkadasinda dedigi gibi gercekten cok guclu ve bu sadece kagit uzerinde degil. Yuksek torklu (ve en onemlisi sabit) elektrik motoruna sahip olmasi ve sanziman olmamasi sayesinde gaz pedalina tepkiler cok hizli. Akselerasyon mukemmel. Ne vites gecisi derdi var ne turbo boslugu nede motor sesi.

    - Motor sesi konusuna ayrica girmem lazim. Daha once hybrid araclarda kullandim. Tamamen elektrikli Golf'de kullandim. Golf elektrikli olmasina ragmen biraz sesliydi. Hani bu metro vagonlarinda falan olur, elektrik panosundan gelen bir zirilti vardir. Buna benzer bir sesi vardi Golf'un ve surekli geliyordu. Tesla'ya giderkende boyle bir beklentim vardi acikcasi tamamen sessiz bir arac beklemiyordum. Ama Tesla bu isi cozmus, gecekten hic ses yoktu.

    - Diger bir onyargimda kaliteydi. Aracin dizayni, ortadaki buyuk ekran ve kapi kollari gibi yeni tasarimlarin kullanilmasi, Tesla'nin spor sedan uretme konusunda mesela bir BMW, Audi gibi tecrubeye sahip olmamasi ve ABD menseyli olmasi dolayisiyla gorunumu muhtesem olsa dahi bozuk yollarda heryerinden takirti tukurtu gelen bir arac bekliyordum acikcasi. Tesla bu konuda da beni yaniltti. Ozellikle yolun en bozuk kisimlarindan gitmeme ve muzik sistemini kapatip dinlememe ragmen en ufak rahatsiz edici ses duymadim (ic aksam sesi konusunda son derece hassas oldugumu ayrica belirteyim) Ic aksam son derece rijit ve kaliteli malzemeden uretilmis.

    - Aracin baska bir avantajida cift bagaja sahip olmasi. On tarafta Porshe tarzi bir bagaj var. Bu bagaji sahsi, ozel esyalariniz icin kullanabilirsiniz mesela.

    - Gorunum zaten cok etkileyici. Ledlerinde destegi ile arac butun gozleri uzerine cakiyor. ABD'de bilen bilir bir araca oyle kolay kolay donupte bakan olmaz. Ortalik arabadan gecilmedigi icin birisinin donup bakmasi icin ancak Ferrari falan kullanmaniz lazim. Ama Tesla'ya millet yolda durup bakiyordu. Yalniz arka tarafin tasarimi Jaguar'i andirmiyor degil hani

    Gelelim eksilere:

    - Ortadaki buyuk ekran cok kaliteli ve basarili fakat hersey icin o ekrani kullanmak zorunda kalmak bence kotu olmus. en basitindan bir bagaj kapagini acmak, ic aydinlatmayi acmak icin bile ekranin menuleri arasinda gezinmek zorundasiniz. bence bu kotu.
    - Aracta orta konsol (vites konsolu) bulumuyor, onun yerine devasa bir esya koyma bolmesi var. Minivan tarzi olmus. Spor sedan bir araca yakismamis acikcasi. Ortanin dolu olmasini tercih ederdim. Satis temsilciside ayni fikirde oldugun soyledi.
    - Koltuklar bu tarz bir arac icin zayif kalmis biraz. Muhtemelen baska bir ureticiden temin etmis olabilirler. Mesela bir BMW F10'nun koltugu yaninda cok kucuk ve sonuk kaliyor. Daha cok kompakt bir arac koltugu gibi. Ama koltuk ve konsol disinda BMW'lerden hicbir eksigi yok hatta fazlasi cok.

    Uzun lafin kisasi "bu arac bir harika dostum "

    Not: BMW M3 ve M5 ile kiyaslayanlar olmus. M5 kullanmadim bilemem ama M3 bu aracin yaninda halt etmis. Onu soyleyim. Suan 75 bin dolara arac alicak olsam hic dusunmeden Tesla Model S alirim. ABD icin bu fiyat biraz ekstra donanimli bir BMW 5 Serisi fiyati. Bence boyle bir arac icin hicte cok pahali sayilmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 4 Haziran 2014; 2:28:47 >




  • Diğer testler gibi bu test de gayet güzel olmuş, eline sağlık okuldaş. Akselerasyon'u da severek takip ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
  • diesotto D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hayatımda ilk defa bir arabaya sahip olmak istedim Şanzımanların, turbo sistemlerin bir sürü handikapı var. Elektrik buna çare olacak gibi. Üstelik bu daha başlangıç.

    Teslanın yerinde olsam bu arabayı ilk Türkiyeye getirirdim. Vergilerden dolayı Türkiyede bir arabaya 200bin lira ise o araba aslında 100binlik oluyor malesef. Ama elektrikte öyle aşırı vergiler yok. O dediğin bmw m serisi falan burada 700 bin TL yi buluyor. Ama bu arabada gerçekten değerini veriyorsun. Türkiyeye getirip 160-170 binden başlayan fiyatlar olsa biraz da tanıtım yapsalar şu an 150-400 bine kadar satılan bütün arabalara rahmet okutabilir.

    Hele bunun bir de 100 bin altı fiyata daha az lüks ve performansından biraz kırpılmış halini yapsalar bizim dizel otomatik meraklısı milletimizi baştan çıkarabilir.

    Renge bak
     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi




  • quote:

    Hele bunun bir de 100 bin altı fiyata daha az lüks ve performansından biraz kırpılmış halini yapsalar bizim dizel otomatik meraklısı milletimizi baştan çıkarabilir.


    Geliyor zaten Test surusu sirasinda satis temsilcisi arkadasa sormustum. Yeni modelleriniz olucak mi diye.

    - Oncelikle bir SUV geliyor dedi. Tesla'nin websitesine bakarsaniz SUV'nin nasil bir arac olacagi buyuk olcude belli olmus, cok yakinda piyasaya cikar.

    - Ekonomik modelde geliyor. ABD fiyati 40 bin dolar seviyesinde olucakmis. ve en onemlisi Tesla ruhundan bir sey kaybetmeden uretilecekmis. Belki motoru cok guclu olmayabilir ama bircok ozelligi Model S'e benzer olucakmis.





  • Buarada ABD'de Tesla Model S satislari Mercedes S serisini gecmis durumda. Yollarda daha fazla gorulmeye basliyor giderek.
  • Hele bunun bir de 100 bin altı fiyata daha az lüks ve performansından biraz kırpılmış halini yapsalar bizim dizel otomatik meraklısı milletimizi baştan çıkarabilir. 


    Bizim milleti kim takar hocam. Adamlarin hedefi ABD pazari belki sonra Avrupa bir miktar.

    Bizim pazar devenin uzerinde sinek gibi kalir dunya otomotiv piyasasinda.

    Yillik oto satislari Cin'de 15 milyon, ABD'de 11 milyon, Japonya 9.6 milyon, bizimle ayni nufustaki Almanya 5.7 milyon.

    Turkiye ise ise Cek Cumhuriyeti seviyesinde. yillik 1 milyon.

    Turkiye'de yollarda fazla arac gorulmesinin sebebi yollarin yetersiz olusu, sehirlerde nufus yogunlugunun cok olusu birde eski araclarin kolay kolay hurdaya cikmamasidir. Yoksa bizde oyle fazla arac satildigi falan yok. Nufusa gore cok cok az hatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 4 Haziran 2014; 18:06:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diesotto

    Hele bunun bir de 100 bin altı fiyata daha az lüks ve performansından biraz kırpılmış halini yapsalar bizim dizel otomatik meraklısı milletimizi baştan çıkarabilir. 


    Bizim milleti kim takar hocam. Adamlarin hedefi ABD pazari belki sonra Avrupa bir miktar.

    Bizim pazar devenin uzerinde sinek gibi kalir dunya otomotiv piyasasinda.

    Yillik oto satislari Cin'de 15 milyon, ABD'de 11 milyon, Japonya 9.6 milyon, bizimle ayni nufustaki Almanya 5.7 milyon.

    Turkiye ise ise Cek Cumhuriyeti seviyesinde. yillik 1 milyon.

    Turkiye'de yollarda fazla arac gorulmesinin sebebi yollarin yetersiz olusu, sehirlerde nufus yogunlugunun cok olusu birde eski araclarin kolay kolay hurdaya cikmamasidir. Yoksa bizde oyle fazla arac satildigi falan yok. Nufusa gore cok cok az hatta.

    Otopark problemini de eklemek lazım. Daire başına 1 araç düşecek şekilde her binaya otopark yapılsa park halindeki araçların üçte ikisi gözükmez. Şehir içlerinde trafik bile rahatlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diesotto
    Turkiye'de yollarda fazla arac gorulmesinin sebebi yollarin yetersiz olusu, sehirlerde nufus yogunlugunun cok olusu birde eski araclarin kolay kolay hurdaya cikmamasidir. Yoksa bizde oyle fazla arac satildigi falan yok. Nufusa gore cok cok az hatta.

    Haklısınız ama yine de o kadar küçük değil. koskoca ABD nin %10 u Almanyanın %20 si kadar yine varız. Atladığınız nokta teslanın vergi avantajıyla diğer ülkelerde hiç olmadığı kadar diğer markaların önüne geçebilir burada. Pazarın toplam büyüklüğü kadar o modelin pazarın kaçta kaçına tekabül ettiği de önemli. Almanyada pazarının %5 ini elde etmek çok zor olabilir ama vergi avantajı ile Türkiye pazarında %20 leri bile çok rahat geçebilirsiniz.

    200e bu varken 600 bine m5 alır mısın sen mesela veya ucuz model çıkacak dediğin 40bin dolarlık km de 10 kuruş bile yakmayan araba dururken passata, jettaya kim bakar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed

    quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin


    Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız, verdiğiniz videoların hepsi kısa mesafe veya çeyrek mil yarışları, kısa mesafede teslanın elektrik motoru ve fixed speed avantajı ile öne atlayacağı zaten aşikar, benim bu konuda herhangi bir karşıt görüşüm olmamış zaten, videoları dikkatle incelerseniz hem m5 hemde e63 belli bir hızdan sonra teslanın yanından mermi gibi geçme eğiliminde , zaten yapılan testlerde çeyrek mili bitirdikleri anda tesla 110 mph, m5'in ise 122 mph hıza sahip olduğu belirtiliyor, bu bile size biraz fikir verebilirdi aslında 100 kmh'den sonraki hızlanmalar için, tekrar inceleyip iyi analiz edin paylaştığınız videoları, sadece izleyip geçmeyin, zira vermiş olduğunuz videoda m5 patinaja düşüyor kalkarken, aklı selim insan referans bile almaz bu videoları, her neyse ben size teslanın 0-200 hızlanma süresini vermişim değil mi ? tam 20 saniye, yani bmw 335i den bile yavaş bu süre, Otomobilin ivmelenmesi 150-160'tan sonra 2 litre atmosferik motorlardan farksız adeta;

    Tesla S vs M5

    http://www.zeperfs.com/duel3969-4700.htm

    Tesla S vs E63

    http://www.zeperfs.com/duel4700-4475.htm

    Tesla S vs C63

    http://www.zeperfs.com/duel4700-1599.htm

    Tesla S vs M3

    http://www.zeperfs.com/duel4700-1598.htm


    liste böyle uzar gider...


    quote:

    Elektrikli motora laf atmak çok enteresan. İçten yanmalı motorun tork-güç karakteristiği neredeyse sürekli değişkendir. Elektrikli motor 0 dan başlayıp en üst devirlere kadar maksimum tork verebilir. Bu nedenle vitese de ihtiyaç duymaz. Tamamen durma pozisyonunda gaza dokunduğunuz an maksimum torku basar. Öyle belli bir devirde çalışmasına falan gerek kalmaz.



    kesinlikle yanlıştır, her elektrikli motorun karakteristiği aynı olmamakla birlikte elektrikli motorun sürekli maksimum torku sağlayabilmesi fiziksel olarak da imkansızdır ama verimine göre correlation factor 1 e yaklaşabilir haliyle daha lineer bir grafik okursunuz ama bu da bütün devirler için geçerli olmayacaktır elbette.

    Buyrun model s'in tork-hız grafiği;

     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Gördüğünüz gibi yüksek hızlara hatta 200 lere ulaşıncaya kadar motorun torku neredeyse 150 nm ye kadar düşebiliyor böylece aracın daha fazla ivmelenmesi mümkün kılınmıyor, yani teslanın maksimum hızının 210 olması ile şanzıman oranının pek alakası yok, zira verilen dişli/son dişli/lastik/devir ölçüleri ile 240-250 gibi hızları görmesi de teorik olarak mümkün ama motorun kabiliyetleri daha sonrası için sınırlı durumda. maksimum gücünü 6000 devirde verirken yaklaşık olarak bu devirden sonra torku da parabolik olarak azalıyor ve bu aracın 16000 devir çevirdiğini de unutmayın lütfen.

    Buda tesla roadsterın tork-devir grafiği;

     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Kırmızı çizgi elektrik motorunun torkunu belirtiyor, siyah olan ise 4 silindirli içten yanmalı bir motorun torku. Elektrik motoru şarjı aldığı andan itibaren maksimum torkunu belli bir devir bandında sürdürebiliyor (teslanın kalkış anındaki muazzam ivmesinin sebebi), ama daha öncede bahsettiğim gibi çalıştığı devir bandının sadece 1/3 ü kadar bu durum sürüyor daha sonra torku belirgin şekilde düşüyor (teslanın yüksek hızlardaki düşük performansının sebebi). Diğer tarafta içten yanmalı motor ise maksimum devrine kadar ortalama tork değerinin üzerinde bir tork performansı sergileyebiliyor, işte bu noktada içten yanmalı motorların elektrik motorlarına üstünlüğü öne çıkar.

    Elektrik motorlarının gaz salınımı/tüketim/verim vb. kriterler dışında en çok avantajı olduğu konu şehir içi kullanım durumlarında ani ivmelenmesidir, söz konusu performans olduğunda ise günümüzdeki içten yanmalı motorlar ile rekabet etmeleri mümkün değildir. Ancak yakın gelecekte bu durumun değişeceğini umuyorum zira onlarca marka şimdiden elektrik motorlarını motorsporlarında kullanabilmek için büyük çapta ar-ge çalışmalarına başladı.

    quote:

    Şu haliyle bile 200e kadar onunla kapışacak araç yok gibi birşey. Yapılmaya kalksa araçta ön ve arkada iki farklı motor olduğu için iki şanzıman gerekir.


    Şaka yaptınız heralde yada ironiydi tam anlam veremesem de :) , en azından bu derece absürd fikirler belirtmeden önce tesla forumlarına bari baksaydınız madem teknik verilere itibar etmediniz.

    Her neyse, buyrun teslanın 0-180 kmh hızlanması ve m5'in 0-315 kmh hızlanması, siz kendiniz karar verin neyin ne olduğuna madem :)

    http://www.youtube.com/watch?v=ndb_4L-6ZP0

    http://www.youtube.com/watch?v=Wzv2Bc4ylGY

    efsane cevap olmuş hocam...

    helall




  • Ha şöyle sesiniz çıksın be arkadaş :) Ben de keyifle hazırlıyorum sitedeki içerikleri, önümüzdeki dönemlerde farklı projeler de yolda okuldaş.. ;)
  • Menzili çok iyi değil mi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce forumda şurada Tesla'nın planları hakkında yazmıştım. Buraya tekrar kopyalıyorum.

    "...Tesla'nın kurucusu Elon Musk, 2006 yılında Tesla Blog'da "The Secret Tesla Motors Master Plan" adında bir yazı yayınlamıştı. Yazıda aslında açıkca Tesla'nın kısa ve orta vade planlarından bahsediyordu. Bu plana göre ilk önce yüksek fiyatlı ve az adetli otomobiller üretilecek, daha sonra bu modellerden kazanılan para ile daha düşük satış fiyatına sahip modeller üretilecekti. Nitekim de öyle oldu. Hatırlarsanız Tesla ilk önce Roadster(Ali Ağaoğlu'nun İTÜ'ye hediye ettiği turuncu otomobil) modelini çıkardı.(Sadece Amerika'da satıldı) 911'le yarışıyordu bu araç performans anlamında. Roadster'ın satışıyla Tesla, hem elektrikli otomobillerin performanslarına karşı olan önyargıyı yıktı hem de daha sonraki Tesla modellerinin geliştrilmesi için finansman sağladı. Roadster'ın üretiminden kazanılan parayla Model S geliştirildi. Model S'ten kazanılan parayla Model X üretilecek ve bu model çeşitlendirme çalışmaları belli bir doygunluğa ulaşana kadar devam edecek.

    Model X, geçen yıl tanıtıldı. Bu yıl içinde satışa çıkacak olan Model X, arka kapıları martı kanat şeklinde açılacak ve bir crossover-MPV model olacak. Model S ile aşağı-yukarı aynı fiyata sahip olacak. Ayrıca, dört tekerlekten çekiş opsiyonuna sahip ilk elektrikli model olacak. Model X'ten sonra ise sıra Model S ve Model X'e göre çok daha makul fiyatlı olması beklenen ve daha yüksek adetlerde üretilecek bir şehiriçi otomobili. Bu modelin 2015 Ocak ayındaki Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Asıl bu model segment anlamında i3'ün tam anlamıyla rakibi olacak...."

    Model X Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Master Plan Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi

    Bu arada Tesla Motors, geçtiğimiz günlerde elektrik teknolojisi ile ilgili tüm patentlerini rakiplerinin kullanıma açtı. Gelin siz de bizim teknolojimizi kullanarak elektrikli otomobiller geliştirin, bu işi yaygınlaştıralım diyor.

    "Tesla Motor Master Plan" blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

     Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi Tesla Model S Detaylı İncelemesi ve Testi




  • alpkocakm A kullanıcısına yanıt
    İşte bu süper bir haber, merakla beklemedeyim!
  • https://www.youtube.com/watch?v=aWG6q2IQGD0

    Bu adam müthiş incelemeler yapıyor. Diğer videolarınada bakın derim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.