Şimdi Ara

Token Shop'tan Neden Kaldırıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konu hakkın bilgisi olan var mı?


    Ah'da çıkıyor.Shop'ta yok.



    Token Shop'tan Neden Kaldırıldı?


    Token Shop'tan Neden Kaldırıldı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35359C425 -- 3 Ağustos 2022; 4:52:4 >







  • Token shoptan neden kaldırıldı konusuna gelip content hakkında bilgi edinmek isteyen arkadaşlar falan var gerçekten ilginç. Gideyim mültecilerle ilgili konuya bakayım da hava durumu nasıl olacakmış haftaya öğreneyim bi. 15 yıldır üyeyim foruma ben daha doğru dürüst content konuşulduğunu görmedim zaten eskiden farkı sadece artık oyundaki ekonomiye yönelik şeyler de konuşuluyor. Enflasyonun alıp başını gittiği nüfusun yarısının açlık sınırında yaşadığı ülkede taş satıp para kazanılsa insanlar taş satar bu da ayrı konu. Bir ton discord topluluğu var oyun konuşulan sizi tutan ne? Burada da başlık başlık ayrılmış zaten girme hoşuna gitmeyene

  • Evet dün akşam eve geldim update gelmiş yaptım oyuna girdim bende fark ettim sorduğum kimse bilmiyor wowheadde vs bir yerde de bilgi yok henüz belki update sonrası bir hata olabilir bugun sezon 4 gelince belki düzeltilir yeni bir update ile...

    Burada böyle bir açıklama var ama..

    https://us.battle.net/support/en/article/17446#:~:text=The%20WoW%20Token%20is%20only,a%20European%20region%20Blizzard%20account



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CB1111 -- 3 Ağustos 2022; 12:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Lirası ile token alınamayacakmış artık. Sadece AH ile.



    Token Shop'tan Neden Kaldırıldı?
  • İyi mi oldu kötü mü oldu bu şimdi?

  • Zauriel. kullanıcısına yanıt
    Bunun bize ne gibi zararı var onu düşünüyorum da aklıma bir şey gelmedi. AH üzerine dokunmamalari iyi olmuş. Diğer türlü bizde token kalkmış olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana göre bu "TL" 'yi olabildiğince sınırlandırmaktır.

    Utanmasalar Türkiye'de oynayıp TL alışveriş edenleri kapı dışarı edecekler "yeter oynadığınız pisti boşaltın" gibisinden.


    TL geçişinden beri Heroes of the Storm'da Gem alışı yapılamıyor TL ile kendi shop'undan gerçi diğer para birimleri ile yapılabiliyor mu komple mi kalktı araştırmadım.


    Arkadaş çeşitli websitelerinde çeşitli oyunlara hiç abartmıyorum %90 indirim geliyor dolar cinsi olduğundan o bile pahalı geliyor bahsettiğim oyunlarda 2 yıllık 3 yıllık oyunlar.İşin kötüsü atıyorum %90 enflasyon açıklanıyor tüüüm finans ile uğraşan kurumlar bunun fazlasını fazlasını ülke de zam olarak bize yansıtıyor mesela dolar 18 diyelim 3 tane zincir market kendi aralarında anlaşıp doları 19 20 olarak öngörüp ona göre zam yapıyor gerçi sadece özel sektör değil tabi ki mesele yanlış anlaşılmasın.





  • Token'ı TL ile ucuza alıp golda çevirip yabancılara gold satışı vs. yapılıyorsa o sebeple önüne geçmişlerdir. Başka bir şey aklıma gelmiyor.


    Ama düşününce bizim oyuncu kitlesi pek gerçek para verip token almaz ondan "çoğunluk" kitleyi etkilemez diye düşünüyorum.


    Gerçekten bir suistimal etme durumu varsa adamlar haklı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 3 Ağustos 2022; 21:58:57 >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    iyi de madem böyle bir şeyi biliyorlar adama atarlar perma ban geçerler? şimdi yazdığınıza göre adamlar bunu biliyor olmalı biliyorsa yasak bir şey sonuçta?


    şimdi bunu engellemek için bir şeyi komple kapatmak da acizlik olur herhalde biraz.

  • gerçekten firma menapoza girdi ne yapacağını şaşırdılar. wowhead ülkeye erişimi kapatır. bunlar her gün yeni bir nane çıkartır. bari biraz açıklama yapsalar neden niye o da yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 4 Ağustos 2022; 11:23:37 >
  • Valla ben alıp alıp satıyordum. Kimisi demiş bizi etkilemez diyede, 37 yaşında çalışan adamın gold kasanını tebrik ederizde, bana abes geliyor.

  • De get D kullanıcısına yanıt

    Nasıl alıp alıp satıyordun?

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    Niye ban atsınlar ki yasak bir şey değildi. Şimdi token yerel fiyatlandırmayla satıldığı için engellemişler. Bu gayet doğal bir şey, yerel fiyatlandırma yapılan pazarlarda dış ülkelerin satın alım yapmasını ya da yerel fiyatla alınan ürünün başka yerlere gift olarak yollanmasını falan genelde engeller oyun şirketleri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 4 Ağustos 2022; 13:16:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben üstteki mesajımda bilhassa çoğunluk almıyor dedim. Alanlar elbet vardır.


    Sonuç olarak bir suistimal varsa adamlar bunun önüne geçer. Gametime 6 aylıkta 100 lira geliyor ama token'ı sudan ucuza vermek gibi bir niyetleri olmayabilir çünkü gold, RMT dediğimiz gerçek para ile yapılan alışverişlere konu olan bir şey ve oyun içi transfer edilebiliyor bölge farketmeksizin.


    Token diyelim 20 euro EU'da, sen Türkiye'de yaşıyorsun ve token'ı çok ucuza alıyorsun TL ile. Bu adam Blizzard'a 20 euro vermek yerine TL kur olan bir hesap açar (Türkiye sunucusu olan vpn gırla var) veya TL kur hesabı olan birinden sürekli gold çeker kendine bir komisyon mukabilinde.

  • başkasına gold satmak veya kendi kafana göre game time satmak da yasak. gift zaten kapalı. neye göre yasak bir şey değil? sizin dediğiniz fark etmedikleri yada göz yumdukları içindir yoksa bunlar yasak adam game time ı goldu hepsini benden al der. diğer tüm yollar yasal değil. yaparsın ama bir şey olursa sorumluluğu o kişinin ban v.s


    bizde zaten kendimiz yerel fiyatla alıyorduk. o zaman yurtdışı satışını engellesin ülke içinde engellemek saçma? gifti kaldır dı? hala nasıl yapılıyor? o zaman bu kendi açıkları yada bilmediğimiz yollar var demektir. kendileri de bilmiyor ya yeni fark ettiler yada bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 4 Ağustos 2022; 14:39:57 >
  • e tamam hadi TL ile almasını engelledi goldu yaw adam milletten TL ile zaten türk oyuncudan gold satın alıp onuda satar :D ki zaten öyle de yapıyorlar. şimdi bunu nasıl çözecek blizz abimiz?


    yakında ülkemizde goldu da yasaklar belki :D

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    normal oyuncu için değil ama üstte arkadaşların dediği gibi 200 TL verip token alıp AH den karşılığı olan goldu alıp VPN li başka bir hesaba aktarıp onu yabancılara euro değerinde artık ne kadar fark ile satıyor ise o adama olan olmuştur. tabi bu durumda bu yolla alamayacağı için artık gold farmlayan oyuncuların goldu daha değerli olacak diye tahmin ediyorum bu sefer onlardan toplayacaklar belki %20 30 ise şimdi daha çok toplamaya çalışacaklardır. diye bir tahmin de bulunuyorum.


    oyun mu finans simülasyonu mu belli değil AD:adsasdad

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    Goldu farmlayıp satmakla, TL ile ucuza token alıp gold satmak tabiri caiz ise arbitraj yapmak çok farklı şeyler. İkisi de yasak tabii o ayrı mesele.


    Bu düzenleme gelmeden önce 1 tokenı satın almak 200 tldi. EU bölgesine göre neredeyse 2 katı daha ucuz. Bu suistimal edilebilecek bir şey.


    Ha sonuçta işi ticarete dökmeyip, bireysel olarak token satın alan sıradan oyuncular için kurunun yanında yaşın da yanması gibi bir şey ama nihai olarak Blizzard'ın yaptığı şey kendi açılarından oldukça haklı bir hamle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 4 Ağustos 2022; 17:5:12 >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    anlamadığım ise madem bu kadar çok alıp satılıyor du şimdi engellediler. malum türkiye de 1 tane adam 20 euro olarak vermez. almaz. arkadaş tokenin değeri hiç değişmiyor talep fazla da olsa az da olsa. ne iş ? :D nasıl bir doğal piyasa ise (!)

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Yani Token alıp AH'de satıyordum

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.