Şimdi Ara

Türkiye, 40 adet F-16 alırken Yunanistan ise 40 adet F-35 aldı: İşte tüm merak edilenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
4.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    avantajı isveç in oylamada bizi ab ye kabul etmesi bide bizdeki terörü benimsememesi

    tabi abd burda kaşarlık yapmış

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Başka ülkede olsa 3 katı fiyata daha eskisini, kötüsünü nasıl alıyorsunuz diye gündem olur. Haber kanallarında eski asker bozması kendine ''stratejik bilmemne uzmanı'' diyen tipler övüp duruyor bu anlaşmayı.

  • Savaş uçağı uzmanı malum kesim yine dertlenmiş, karalamaya çalışmış.

    F35 alınsa emin olun o uçakları gömerlerdi.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    O kadar gelişmiş bir sistemi herkes öğrenmesin diye rastgele satmıyorlar bilgileri rakiplerin eline geçmesin diye. Motor da hayalet uçak da hayalet, Rus Çin uçakları motor teknolojisi bakımından uçağı hayalet olmaktan çıkarıyor, bu teknolojiye ulaşmaya çalışıyorlar. Benim de elimde bu teknoloji olsa değil Türkiye İngiltere babama bile şartlı şurtlu satarım. Bakımlarını gözümün önünde yaptırırım. Bir tanesi bile gözden uzakta uçmasın takılmasın diye. Biraz Amerika gözüyle de değerlendirmek lazım. Adamlar uğraşmış dünyanın en iyi uçağını yapmış neden beleşe millete dağıtsın teknolojisini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 30 Ocak 2024; 12:35:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hülooooooğğğğğ

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Sadece 40 adet sıfır uçak değil 79 adet uçağı blok 70 seviyesine çıkaracak ekipmanları da alıyor. Herşey yolunda giderse 40 tanesi sıfır olmak üzere 119 adet blok 70 F-16 sahibi olacağız. Bir dünya da füze, ekipman, silah, yedek motor talebi olmuş hava kuvvetlerinin. Ne kadar eksiği varsa fırsat bu fırsat diye listeye yazmış. Büyük bir savaş hazırlığı için hava kuvvetlerinin tam donatılması hazırlığı gibi geldi. 20 yıl parça alamaz belki o endişeyle hava kuvvetlerinin ne kadar eksiği varsa yazmış listeye. Liste çok uzun ve pahalı şeylerden oluşuyor o yüzden fiyat bu kadar kallavi. Maksimum 23 milyar tahmin ediliyor yani en kötü senaryo bu fiyat. İndirimler iskontolar olur fiyat aşağıya revize edilir farklı bir sıkıntı çıkmazsa. Kurban pazarlığı gibi öküz alırız o parayla diyen adile Naşit el atar duruma :)) Yunanistan'ın da çok masrafı çıkacak ilerleyen dönemde şimdiki fiyat yanıltmamalı. 40 adet F-35 almakla bitmiyor iş bir dünya yan malzeme, ekipman, füze vs de alacak. 8.6 milyar dolar artar. Her şeye rağmen ülke stratejimiz BERBAT.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 30 Ocak 2024; 12:32:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    şans ile bir şey yapılamaz o motorlarda kaç tane parça var biliyormusunuz.. Allah da çalışana yardım eder, çalışanın yolunu açık eder..

  • noobszle kullanıcısına yanıt

    ulan senin babandır.. lafını sana iade ediyorum..

  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım, bence ciddi bir kafa karışıklığı yaşıyorsun, AKP ye ekonomik yetersizlikleri, kabiliyetsizlikleri anlamında laf sokuyorsun(haklı olarak) ama ortalama IQ su 25 olan Aktroller kalitesinde değerlendirme yapıyorsun. f35 i yani en son teknolojilerle donatılmış 5.nesil bir savaş uçağını (Projede bir sürü sıkıntı olmasına, maliyetin beklenenin bir kaç katına çıkmış olmasına rağmen)sorup referans alacağımız kişiler Konyadaki sanayi ustaları mı? Şimdi mesela biz yurtdışından savaş uçağı alacağız, bilim adamları, savaş uçağı pilotları, askeri stratejistler filan değil Konya sanayideki ustalara mı gideceğiz alalım mı abi bunları ne dersiniz diye??? Bu ustalar mesela bize Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, evrendeki karadelikler, astrofizik gibi alanlarda da bilgi verecekler mi?


    Şİmdi senin teorine göre dünyayı dize getirmemizin önündeki tek engel 40 tane F16 öyle mi? Dünyayı dize getirme deyince şahsen benim aklıma Roma İmparatorluğu, Cengiz Han, İskender vs gibi zamanın bilinen dünyasının çoğunu işgal edip uzun süre elinde tutanlar geliyor. Şimdi sen diyorsun ki, 50 sene önce ürettiği uçaktan ABD bize 40 tane verecek ki kendisinde yüzlerce daha fazlası hala var ki F15, F14 gibi eskileri F22-F35 vs saymıyorum bile, neyse bu adamlar ellerinde binlerce olan uçaktan bize verecekler ve biz o 40 tane uçağı alıp, her nasıl olacaksa, bütün dünyayı "dize getireceğiz" öyle mi????


    Sen şimdi durumu dışarıdan değerlendir, biri sana bırak akıllı insanların olduğu tartışma ortamlarını, Türkiye'nin ücra köşesindeki bir köy kahvesinde bile bunu söylese ne dersin? Bu adamı hemen alıp kısırlaştırın üremesin şu zeka seviyesi yayılmasın mı dersin? Karnını tuta tuta adama gülermisin? Emin ol o köy kahvesinde bile buna kimse inanmaz...





  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen ironiden anlamıyor musun. Çok süper yorum yaparım ama terörle mücadeleden içeri alırlar. Ülkemizde doğruyu konuşan, işini düzgün yapan, haklı eleştri yapanlar ya terörist ilan edilir ya vatan haini. Bende malum kitleyle dalga geçiyorum ondan anlıyorlar. Havacılık sektöründe çalışan biri olarak mizah yapıyorum yoksa bende biliyorum neyin ne olduğunu. Allah birdir desem işlerine gelmeyenler ne malum 2 olmadığı cumhurbaşkanımız dan iyi mi bileceksin, devletten iyi mi bileceksin diyecek bir ekip yorum yağdırır. Yorumları daha dikkatli oku.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Hocam pardon ama senin yaptığın ironi gibi değil, daha çok aktrollerin olduğu ortama uyum sağlamaya çalışan biri gibi gözükmüş. Şahsen anlamadım kusura bakma, neyse o zaman şöyle toplayalım, senin bu yazdıklarına kalpten inanacak olan adamlar gerçekten varsa hepsi tespit edilip tek tek fişlenmeli, acil askere alınıp Rusların Ukrayna savaşında suçluları hapisten çıkarıp yaptığı gibi yapılmalı.

  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Yok karşılıklı anlayış çerçevesinde fikirlerimizi ortaya katalım. Kimse kimseyi fişlemesin zarar vermesin. Fikirler havada uçuşsun hepimiz bilgilenelim. Kimse terörist vatan haini ilan edilmesin. İşin uzmanlarını özgürce konuşturalım ve bilgilerinden faydalanalım. Hazine bakanı Berat Albayrak beyefendiye böyle giderse dolar 18 lira olur dediler güldü dalga geçti işin uzmanlarıyla. Dolar şimdi 30 küsür lira beyefendi Londra'da keyif sürüyor cebini doldurdu tabi. Akıllı insanlar bir avuç kaldı onları bıktırır yurtdışına kaçırırsak burda taş kemiririz. Okumuş zeki insanlar her zaman lazım bize. Öyle hamaset olarak asarız keseriz lafları en çok bize zarar verir. Nitekim ülkemizin içine girdiği durum belli. Sıfır ev, araba, yurtdışı gezisi genç kardeşlerim için hayal oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • helikopter motoru yapmak uçak motoru yapmaktan daha zor. çünkü rotor pallerine güç aktarman gerekir. temelde ikisi de gaz türbinli motordur. Türkiye artık her türlü havacılık motorunu üretme kabiliyetine kavuştu. tek gereken şey zaman. kaçamak cevap verdiğin için hiç bir şeyden çakmayan biri olduğunu anlamış oldum. bilgin yok fikrin var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Ocak 2024; 13:25:6 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    ülkede savunma sanayiye en fazla mühendis veren yerde okuyorum beni buradaki lise terk malum parti yandaşları ile karıştırma

  • demek okuyorsun. kendi öğrencilik zamanlarım aklıma geldi. neyse zamanla bilgilerin oturacak.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    hocam sen front-end kodu falan yaz boş ver bu işleri xDDDDDDDDDDDDD

  • haklısın. benden geçti artık. motorları sizin gibi gençler üretecek Allah'ın izniyle.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Koyu Türkçüyüm, akp hükümetinin olduğu bir ülkede savunma sanayide çalışmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 28 Ocak 2024; 13:48:44 >
  • Ben Müslümanım, Atatürk ve Cumhuriyet aşığıyım. İstikbal göklerdedir sözüne inanan bir gençlik geliyor. Bu gençlik uçak motorunu üretir Allan'ın izniyle.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.