Şimdi Ara

Türkiye, 40 adet F-16 alırken Yunanistan ise 40 adet F-35 aldı: İşte tüm merak edilenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
4.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sioux kullanıcısına yanıt

    peki Anka-3 ve Kızıl Elma da görünmez onlarda yunanı ve oradaki abd birliklerini yok eder


    ayrıca yunanda olmayan ama bizde olan s-400 ,siper hava savunma sistemleri var atmaca var TAYFUN Balistik füzlerimiz var , Aselsanın geliştirdiği yeni milli radarımız var bunların hiçbirisi yunanistanda yok


    bir düzine tayfunla 8 tane rafale in olduğu üssü vurdun mu senin tez çöp olur f-35 ler 40 tane yunanistana gelene kadar kaç kızıl elma kaç anka 3 kaç kaan sahibi olacağız  


    Üstelik mühimmatları kendimiz üretiyoruz yunanistandaki gibi sınırlı değil


    abd daha full desteğine rağmen birşey yapamayan ukraynaya baksın , o kadar gelişmiş mühimmat verdi , ingiltere de öyle yetmedi özel birliklerini gönderdiler ukrayna neredeyse bitecek ,madem görünmez gönderse ya 2 tane f-35 bombalayıp dönsün , görünmüyor ya rusya anlamaz nasıl olsa :))


    ayrıca biz niye komşumuzla savaşalım :) onlar libya da suriyede karabağ savaşında bizi gördü .)


    bizim bu coğrafyadaki yegane düşmanımız başta abd , sonraki şu an savaşta ecel terleri döküyor ..





  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    verdiğimiz parayı kurtardıgımız yok bildiğim kadarıyla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    İlk başta almayacaklardı o zaman projeye bizde mis gibi eurofighter konsorsiyomuna girecektik.

  • Bizim herhangi bir şekilde güçlenmemizi istemedikleri her hallerinden belli, karar verici rol konumunda olmamızı hiç istemiyorlar o yüzden türlü türlü dümenler çevirilip verilen sözlerden cayıyorlar. Ne yapıp edip çin gibi kendi içimizde neredeyse her şeyi üretebilecek kapasiteye gelmemiz şart. Yoksa bir kaç yıl içinde sıkıntıya gireceğiz gibi görünüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABD kesinlikle müttefik olup güvenilmeyecek kahpe bir devlettir! Net.

  • Ülkemizin kendi savaş uçağını yaptığı ve kimseye bağımlı olmadığı günleri de görürüz inşallah...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Venerable kullanıcısına yanıt

    Bir kere sen pazarlığı yaparken madem Finlandiya yı İsveç i nato ya alacaksın pazarlığı neden f35 yerine f16 üzerinden yapıyorsun? Zaten adamlara 2.5 milyar dolar vermişsin f35 lerin hazır. (sözleşme belli)

    Finlandiya yı neden hemen nato ya soktun ne alaka? Böyle pazarlık yapılır mı? Büyük devlet böyle mi pazarlık yapar? Ne halt edicez şimdi? Sen natonun 2 numaralı ordususun civata mısın? Zurna mısın?

    F35 leri alana kadar sokma kardeşim ne kaybedersin? Yunanistan da s300 var ne oldu? Bazı tipler diyor ki s300 ile s400 farklı. He anam farklı biri bmw 530 biri bmw 730.

    Akdeniz gazı ne oldu? Orda da devreden çıktık öyle görünüyor. Böyle diplomasi pazarlık olur mu? Kimsenin yurt dışında bizi salladığı falan yok durum öyle görünüyor malesef.

    Kızıl elmayi Kaan ı falan Türkiye yapamaz keşke yapsa. Keşke yapsa da kafamız rahat olsa. dünyanın gerçekleri var. çin ekonomisi anca yeni yapabildi o devasa imkanları ile. Ruslar su57 yi envantere sokamadı düzgün, o kadar sukhoi mig yapmış adamlar, F35 dediğin uçak gece yattın sabah kalktın olmadı arkasında yılların birikimi var. Bu uçaklar kaporta yap iki teker koy boyayı at işler değil yazılımı var radarı var en önemlisi motoru var, uydu haberleşmesi var, var oğlu var. nasıl yapacaksın sen 5.nesil uçak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Türkiye girmek istedi. Eurofighter konsorsiyumu Türkiye'de üretim, teknoloji transferi, kaynak kodların paylaşımı dahil tabiri caizse tapuyu ülkemize verecekti. İlk zamanlar yapılan bu kadar cazip teklifi reddedince adamlar şimdi almak istediğimiz halde satmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • swashbucker kullanıcısına yanıt

    bu kafalarla zor. teknik okulları kapatıp yer yere imam hatip açıyorlar. çünkü adamlara cahil toplum lazım.

  • 23 "MİLYAR" dolar ?????

    gerisi teferruat.

  • Hani bu füzeleri, sistemleri YERLİ VE MİLLİ imkanlarla üretiyorduk niye alıyoruz o zaman? Ben söylemiyorum kanal kanal gezen çubuklular söylüyor. Hatta Japonya'ya savaş uçağı satıyoruz diyen çubuklu bile izledim   haber global'de.


    F35 projesi 1995'te başladı.

    Wright kardeşler amerikalı.

    Piston motordan 5. nesile kadar 100 senedir uçak üretiyorlar.


    Sen diyosun ki biz uçak yapıcaz daha iyi olacak  


    "Kaan"ı bizim yaptığımızı sananlar da ayrı fecaat   İngiliz Bae systems'e bu uçak için ne kadar para verildi bunu söylemiyorlar ama adamların sitesinde "multi milyarlık proje" olarak geçiyor. Kıyamet gibi iş ilanı vardı proje başında bu sitede. Hadi destek alıyoruz diyelim. Motor filan da ithal hadi olsun da F35'le filan yarışacak uçak mı yapacaksın? Adam 20 senede yaptı sen ilkinde ondan daha iyisini filan nasıl olacak yahu azıcık mantık?!


    Tamamını yaptığın hazır olan tank Altay 16 senedir üretilmedi, bunu yaptırmayan kafa ancak bir kaç seçim daha kazanıp propaganda malzemesi olarak kullanır, parayı da savurur alkışı da alır.





  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    TEİ'nin başındaki abi 13 yıldır görevde.


    1 tane PD 170 (2.1lt piston motorlu) testte uçuyor. Başka da uçan birşeyi YOK


    Söyledi diyorsunuz evet hep söylüyor da "aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" Fuarlarda maketler görüyoruz sadece hiçbir icraat yok.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Gökbey  LHTEC CTS800  ile uçuyor.


    Yerli motorla test ediliyor haberi seçimden 15 gün önce çıktı 1 kere. Bir daha hiçbir kaynakta yerli motorla uçtuğuna dair birşey yok. Yabancı kaynakların da tamamı ve satınalmalar  LHTEC CTS800  olarak geçiyor.





  • F-16'nın F-35 karşısında hiçbir şansı yok arkadaşlar. F-16 radarında uçağı göremezken, F-35 çoktan F-16'ya kitlenmiş ve füzesini ateşlemiş olacaktır. Test pilotuna göre F-16 ilk füzeden kurtulmuş bile olsa, F-35 bir tane daha füze ateşleyebilecektir. Düşünün uçak hala ekranınızda gözükmüyor. Birbirlerine denk uçaklar değiller.


    Benim merak ettiğim başka bir husus var. F-35 Yunanistan'dan kalksa ve Ankara'ya kadar gelse bizim radar sistemlerimiz tarafından tespit edilebilir mi? Bu çok daha büyük ve de ciddi bir problem bence.



    suaviyoutube
    Özetlen; F-35 karşısında F-16'nın hiçbir şansı yok arkadaşlar. Alıntıdır; Merak edenler okuyabilir. " F35'lerde sekiz milyon satır bilgisayar kodu var. bu ne anlama geliyor derseniz... kendisine yönelik tehditleri tanımlarken, f16'lara göre neredeyse yüz kat fazla parametre kullanabiliyor. f16'nın radar kesit alanı dört metrekareyken, f35'in radar kesit alanı 0.005 metrekare... biz fanilerin karmaşık teknik konuları daha kolay kavraması için şu örneği veriyorlar, güvercinin radar kesit alanı bile 0.01 metrekare... yani, f35 radarda güvercinden bile az görünüyor! f16 brandasız kamyonet gibi, ne taşıdığını görüyorsun, f35'in silah yükü ise, dışardan görünmüyor, gövdesinin içinde saklı duruyor. bu yekpare tasarımı, radar izini azaltıyor. f35'in varsa, ege denizi'nde habire yaptığımız gibi “it dalaşı” yapmana gerek kalmıyor. çünkü, f16'lar f35'i anca 32 kilometre mesafede tespit edebiliyor, f35 ise f16'yı tee 180 kilometre mesafedeyken algılıyor. sen onu görmüyorsun, o seni çoktaaan görüyor. hedefe yaklaşmıyor, hedefi de kendisine yaklaştırmıyor. f35'in sensorları, uçağın adeta bir küre gibi koruma kalkanının tam ortasında uçmasını sağlıyor, kendisine yönelen füzeleri/uçakları o kadar erken fark ediyor ki, f35'e yaklaşabilmek imkansız oluyor. işte bu yüzden, f16'yla f35'i anca havacılık fuarında yerde park halinde dururken yan yana görebilirsin, havadayken imkansız. f35 bu teknolojik üstünlüğüyle “bilekli pilot” dönemini sona erdiriyor. dünyanın en iyi savaş pilotlarına sahip olmamız, f35'e sahip olan ülkelere karşı anlam ifade etmiyor. f35 havadayken “karargah” görevi üstlenebiliyor. kendi ülkesinin fırlattığı balistik veya seyir füzesinin kontrolünü havadayken devralabiliyor, bu füzeleri istediği gibi yönlendirebiliyor. kendisinin tespit ettiği hedefi, kendi ülkesinin savaş gemisinin ekranına aktarıp, gemiden atış gerçekleştirebiliyor. insansız hava aracı sürülerine çobanlık yapabiliyor, üçlü kol halinde havalanan iha'ları devralıyor, istediği gibi yönlendirebiliyor, hedefini iha'larla uğraştırırken, kendisi başka hedefe yönelebiliyor. f35 çok daha fazla yakıt alabiliyor, bu sayede, f16'ya göre üç misli büyüklüğünde harekat yarıçapına sahip oluyor.
    https://www.youtube.com/shorts/Hw4lJsjChb8




  • bilade B kullanıcısına yanıt

    Söylediğine itirazım yok. Yeter ki yerli motor ile test uçuşu yaptığını kabullen.

  • Adamlar F35'i 40 senedir geliştiriyor bizim akıllılar da Kaan Kaan diyip duruyorlar.


    5 senede yaparız kanka ne olacak.

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    S-400 güzellemesi yapmış. S-400'ler nerede? Bir depoda öylece yatıyor. Kendi sistemine entegre edemiyorsun öyle de kalacak.


    Haşmetli liderimiz 60 senedir tüm sistemleri Nato'ya entegre bir ülke olarak gitti Rusya'ya yaranacağım birilerine atar yapacağım diye S400 aldı. Olan bize gelecek F-35'lere oldu, bir ton prestij kaybettik en sonunda da artık modası neredeyse geçen F-16 için dilendik.



    Çok ilerideyiz kanka.

  • tam bir dış politika rezaleti birde bu yeni verilen uçakların egede ve suriyede kullanılmasını yasaklayan bir maddenin de anlaşmada olduğu söyleniyor ki doğru ise en büyük dış politika rezaletimiz, atar gider yaparak ülke yönetilmez bu noktaya S-400 satın alınmasıyla geldiğimiz unutulmasın.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Keşke gerçek olsa ama seçimden 14 gün önceki haber dışında bişey yok.



    Resmi açıklamada diyor ki: "TUSAŞ tarafından geliştirilen T700-TEI-701D motorunun, 2025 yılında Gökbey helikopterinde kullanılması planlanıyor."


    Yine resmi açıklama:

    2022 sonunda Pratt & Whitney PT6T-67A turboşaft motor ithal edilmeye başlanmış. 2023 yılında 100 adet gelmiş. 2024 sonuna kadar toplam 150 adet ithal edilmesi planlanıyor.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.