Şimdi Ara

Ülkedeki işsizliğin ana sorunu vasıfsız diplomayla masa başı iş,memuriyet isteme. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
4
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Tamam işte orda okuyan adamda mantıken eğitimine uygun iş bekleyecek açmasınlar olsun bitsin 16 sene okuyan adamın yarım ton mermer taşımamak istememesi gayet hakkı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Adam kısmen doğruyu söylüyor ben 1 sene masa başı aradım , bulamadım , sonra denk geldi girdik asgari ücret bir tık üstüne , senelerce çalıştım sonra bıraktım şuan serbest çalışıyorum hatta servis şoförüyum kendimizin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    yarım ton mermer ağır işçi olsun demedi kimse saptırmayın  masa başı iş harici lojistik satış mağza sektörüne bile yanaşmıyorlar illa memur tarzı laptop çay kahve oturdukları yerden rahat şartlarda istiyorlar gözümle görüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Haziran 2023; 14:1:14 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hocam illaki dediğiniz gibi vardır ama benim çözemediğim şu mimarlık bitiren birininin mimarlık yapmak istemesi normal değil mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hayır yanılıyorsun Nedemek dünyanın heryerinde Adalet yok gelişmemiş geri kalmış Ülkelerde yok Avrupa Ülkelerinde herkesin çalışma saatleri belli.Benim arkadaşım Pragda çalışıyor 1 saat bile zorlayamaz seni kimse diyor.Çevremizden duymasak inanacaz sana.Polonyada çalışan arkadaşım Kontrat sistemi var diyo İstersen saatlik çalışıyorsun istediğin günde gitmiyorsun işe diyor.Hikaye uyduruyorsunuz veya işinize gelmiyor Türk toplumunu inandırmaya çalışıyorsunuz kabullendirmeye çalışıyorsunuz yalan söylüyorsunuz herkes anlıyor bunu bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    bizdede çalışma saatleri belli git belçikda kargo elmanı yada avm de tezgahtar ol nekadar uygulanıyor görürsün hatta avmlerde en çok uzun süreli elaman çalıştıran ezen ülkelerin başında USA gelir tamamen patronun insiyatifinde özel sektör,kariyerli statülü insana geçerli kurallar dünyanın heryerinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Haziran 2023; 14:11:12 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hayır ABD de birkere saatlik ücret heryer.Onlarda istediğin saate kadar çalışabiliyorsun kimse birsey demiyor ama yasal saatin dışında zorlama die birşey yok.Kanunlar var yasalar var Abd nin yasalarıda kanunlarıda tarafsız ve serttir hiç gözünün yaşına bakmaz ordaki hakimler Allah peygamber demez neyse keser cezasını.Olayları karıştırmıyalım ben orda Adaletsizlik olmaz demiyorum adeletsizlik Dünyanın neresine gidersen git vardır.Ama önemli olan adaleti birileri tahsis edeceki o önemli.Nusret örneği Abd de nasıl çalışanlar mahkemeye verdi örnek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Belki.
    Ama ilkokul mezunu olup sadece kravat takarak bankalara kadrolu girmiş ya da memur olmuş, ülkenin kaymağını yemiş neslin bu konu hakkında hiçbir şey söyleme hakkı yok. Vasıfsız dediğiniz üni mezunları, bu beleşçi nesli bilgi birikimleriyle yerden yere vurur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dh nin klasik periyodik olarak açılan konularından.


    iş beğenmiyorlar

    her üni mezunu iş bulacak değil ya

    aslında pahalılık yok her yer arabaaaa

    avmler dolup taşıyor


    ay sonu maaşlar yatınca başlıyorlar konulara.  



    Biz dedik sanki her köşe başına üniversite açında üniversiteleri itibarsızlaştırın diye. Üniversiteleri lise seviyesine çektiler bom bok ettiler, bütün eş dost akrabaya adrese teslim kadro ile doldurup eğitimin içini boşalttılar. Sonra da çıkıp diyorlar ki üni mezunları şöyle üni mezunları böyle.


    Evet üniversite diploması geçmişten beri iş girişte tek neden değildir. Peki mesleki eğitim olarak ne katıldı bu ülkeye. Ne değişti ? Hiç bir şey. İlk okuldan üni aşamasına kadar eğitim saçma sapan bir hal aldı. Liseye kadar sağlam bir eğitim verilip, sonra mesleklere ayrılıp, akademik kariyer yapmak isteyen üniversiteye gidecekti. Liseler ilkokul üniversiteler lise oldu. Akademik kariyer yapanlar da bir süre sonra yurt dışına gidiyor zaten.


    Ve okuma hayatı boyunca milyonlar harcayan gençlik de beşeri sermaye katmak için harcadığı parayı iyi bir işte kazanarak yerine koymak istiyor. Fakat ülkeyi Asgari ücretliler topluluğuna dönüştürdüğünüz için evet insanlar bu parayı beğenmiyor. Kira mı ödeyecek, fatura mı ödeyecek, giyim kuşam mı alacak, yemek mi yiyecek, evlenip yuva mı kuracak, kültüren olarak etkinliklere mi gidecek ? Sizin yaşamaktan kastınız hayatta kalmak olduğu için insanlara tepeden bakmaya devam edin böyle.



    Kardeşim yurt dışında gitti geldi, karı koca cv si dopdoluydu. Yüzlerce yere başvurdu ve almadılar. Nedeni ise bu cv ile ileride bizi bırakır demeleri. Öyle çok vasıflı bir diploma da işe yaramıyor. İş verenler köle arıyor.





  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    taksas dallas da kuzenim kocasıyla beraber yaşıyor gece 11 e kadar çalışıyorlar özel sektör patronun insiyatifine bağlı dünyanın hiç biryerinde mavi yaka eleman sektörü 4-6 saat çalıştırmaz oyle birşey yok, sizin tvlerden gördüğünüz beyaz yaka holdinglerde üst seviye kurumlarda çalışanlar için geçerli vahşi kapitalizim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Haziran 2023; 14:52:39 >
  • Funder kullanıcısına yanıt

    senin deden ninen üni mezunumu kesin yüksek lisanslıdırda  ne alaka? 1970-1980 arası üni okuyan çok enderdi benim ilkkul öğretmenim bile lise mezunuydu o senin sandığın gibi torpille değil okuyan birey sayısı çok azdı sınavlarla alıyorlardı .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Haziran 2023; 14:57:48 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Valla bilemiyorum artık.Tek bildiğim birşey var bu sorun gitgide büyümeye devam ediyor Ülkedeki siyasiler bu soruna net çözüm bulmadığı takdirde hiçbirşey yolunda gitniyecek.Restorana oturuyorsun gençler sana hakaret edicek şekilde hazır olda bekliyorlar.Eskisi gibi öyle kalkıpta şikayetde edemiyorsun etsende hiçkimsenin umrunda olmuyor dikkate almıyorlar.Ok yaydan çıktı artık.Herkes kendi bilir benin hiç umrumda deği ben daha artık hiç umursamıyorum bu Ülkeyi sadece kendim için yaşıyorum.Gençlerin hayatı kararmış vaziyette bu ileride daha çok sorun katıcak yapcak birşey yok bu Ülke bunları hak ediyor.Nedesek boş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu cevap ne alaka ? Lise bitirip atanan nesli savunuyor birde. Torpil de yokmuşmuş :) En kebap işlere millet kravat takarak giriyordu 90lara kadar. Sadece Ümraniye, Çekmeköy ilçeleri böyle beleşçilerle dolu. Ek olarak kendi akrabalarımdan biliyorum. İlkokul bitirip hastaneye hemşire olarak atan bakalım şimdi yiyorsa :)

    Ne yazdığımı zerre anlamamış ya da işine gelmiyor. Klasik akpli işte. Blok 🤌🏼


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar fakirlikten yokluktan okuyamıyordu çocuk yaşında fabrikaya girip çalışmaya başlıyordu babasının anasının eline maaş sayıyordu, he he sana uzaydan indircekler üni mezununu o yıllar tabiki torpil her zaman vardı ama o senin sandığın gibi değil.

  • Asıl sorun KHK ile haksız yere işini gerçekten çok iyi yapan binlerce insanın atılmasıdır bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    İşgal edemiyorsan paralelini oluştur, adamların mottosu bu zaten. Akpli çocuklarının hepsinin ODTÜ filan okuyamayacağı aşikar. Haliyle okuyabilecekleri kadar paralelini oluşturacaksın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

    Sen de suç kalkmışsın aktrollere laf yetiştirmeye çalışıyorsun. O kıvırdıkça sen deliriyorsun 😀

    Sıkıntıdaki vatandaşlarla dalga geçmek için buraya geliyorlar adamların hobisi bu bak bu gün iş çok diye konu açarlar yarın yollar araba dolu fakirlik yok diye konu açarlar ciddiye alma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Açmasan bu sefer de halk cahil kalıyor olacaktı.

  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Sence şuan ki insanlar ne kadar bilgili?

  • por favor kullanıcısına yanıt

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.