Şimdi Ara

Ülkedeki işsizliğin ana sorunu vasıfsız diplomayla masa başı iş,memuriyet isteme. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
4
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •    

  • Ülkedeki en büyük sorun liyakat. Bir yere üyeysen veya tanıdığın varsa öküz bile olsan adam oluyorsun bu ülkede. Kahrolsun bu düzen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş yine ak yalaka.

    Demek ki Alman gençler de iş beğenmiyor ki dışardan işçi istiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANA AVRAT KÜFÜR ETMEK İSTERDİM BAŞLIK ATANA DA NEYSE DAHA YENİ CEZA ALDIK...


    İNSANLAR EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLECEĞİ BİR İŞ İSTİYOR.


    PATRONUN SÜREKLİ KENDİSİNİ SÖMÜRMESİNİ DEĞİL.


    ÖZEL SEKTÖR KAN EMİCİ PARAZİTLER GİBİ, ÇOĞUNLUĞU BÖYLE.


    MESAİ YAPTIRIRLAR PARA VERMEZLER NUMARADAN İZİN VERİRLER. HAKKINI ARARSAN ATARLAR...


    HEPSİNDE ÇETELEŞMİŞ KADROLAR VARDIR.


    5 TANE AYRI FİRMADA ÇALIŞTIM BUNLARIN 3 TANESİ FARKLI SEKTÖRLER.



    İNSANLAR BÜYÜK FİRMALARA DAVA AÇMAYA DA KORKUYOR ÇÜNKÜ AVUKATA VERECEK PARASI DA YOK. B


    İŞTE BU KONUYU AÇAN YARATIKLARDA İNSANLAR İŞ BEĞENMİYOR DİYO. BEĞENMİYOR KARDEŞİM BU SONUNA KADAR HAKKI.. ÇÜNKÜ SÖMÜRÜ DÜZENİ VAR

  • Üniversiteleri mesleki kurumlar gibi işletmediler iki tane diferansiyel çöz birazda para bırak al git diplomanı sistemini devam ettirdiler hala devam ediyor bu sistem.


    Meslek kurumları gibi işlese üniversiteler katma değerli bir ülke olurduk. malesef hala yasalarımız bile 1800 model. Türkiye olarak gelecek 100 seneyi çoktan kaybettik. Avrupa ve Amerika ile aramız dahada git gide açılıyor.


    Düşünün birde üniversite sınavı diye birşey var. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin bile böyle bir sınav sistemi yapmıyor. Kalabalık ülke sorunu değil yasaları olmayan emir komuta sistemi dağılmış bir ülke var.



    Adamlar e=mc2 formülünü neredeyse çürütecek farklı paradigmalar üzerine ulaştılar biz hala nınının nınısı ile uğraşıyoruz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 26 Haziran 2023; 18:44:20 >
  • Vasıflı diploma ne oluyormuş. Sanırsın memurluğa en iyi eğitimlileri alıyorlar. Öyle bir eğitim alan birisi memurluğa girip kendini yakar mı?

  • tarkya ali git bak bakalım almanyada abd de mühendis kısmı masa başı aylak aylak saat başı çay kahve eşliğindemi çalışıyor? teknik işlerdeyse işçilerle birlikte işin içinde hepsi yağ kir pas içinde,kimse yatarak, oturarak, oturduğu yerden yellenerek süper güç olmuyor köpek gibi çalışıyorlar üretiyorlar ter akıtıyorlar işin içindeler  kendi amca oğlum bile nyc de 5 ay yapamadı sahaya çıkartıyorlar karda güneşte cildim bozuluyor diye   maslakta yatış ofisine geri döndü türklerin genel sorunu ultra tembel, zora gelemeyen, çalışmayı sevmeyen bir halk oluşu çoğunluk böyle miras yiyici kafasında bu konuda cidden araplara benziyoruz. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Haziran 2023; 18:54:5 >




  • Diploma vasıfsızsa devlet niye veriyor... diploma, o işi yapabilir demek. Laf edilen okulların diplomaları bile Avrupa'da denklik alabiliyorlar. Okulların vasıfsız hale gelmesi bir sorun, ama buradaki sorun demek ki okulların vasıfsızlıkları değil. Entelektüellerin akademik şikayetlerini yanlış anlıyorsunuz.


    Ülkedeki sorun, işlerin vasıfsız olması. Kurumlar, endüstriler ve yöneticileri vasıfsız. Buralarda ne yapsanız iş çıkmaz, böyle iş de beğenilmez tabii.


    Yöneticilerin birinci vazifesi çalışanlarını rahat ettirmek. Almanlarla çalışırken proje yöneticisi elli defa soruyor, ne zaman tatil yapmak istiyorum diye. Kedim hastalanınca veteriner bulur, ulaşımı ayarlar... rahat edeyim diye. Yöneticilik bir iş. Burada mevki zannediyorlar. Medeni dünyada mevki kişilere değil, kurumlara ait. O yüzden sabah akşam şikayet edip durusunuz, hindi gibi düşünürsünüz, işi beğenmiyorlar, çalışacak adam yokmuş... İtalyan'ı gelir size fındık satar, Fransız'ı da sebze... bu kafanızın yüzünden bunlar.


    Diploması olanlara tavsiye... bu yamyamlara kendinizi yedirmeyin. Diploması olmayıp üniversitelerden şikayet edenlere de... konuyu bilmiyorsunuz, ya bir diploma da siz alın veya boşuna kalabalık etmeyin.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    dünyanın heryerinde vasıflı üni vasıfsız üni olayı var bize özel birşey değil inanmıyorsan abd de yoldan geçen überlerin eğitim durumunu sorarsın büyük çoğu kenar köşe diplomalı tipler hatta bir kısmı özellikle bayanları çocuk bakıcısı yada çağrı merkezi elemanı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Haziran 2023; 19:58:18 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Üniversite vasıflıdır. Vasıfsız olma ihtimali yok. Modern dünyada mesleki eğitim yaşam boyudur.


    ABD, endüstrisi küçülen, vizyonunu kaybetmiş bir ülke. ABD dahil on onbeş farklı ülkede onlarca uzun dönemli projeler yaptım, dünyadan sayısız üniversite mezunuyla aynı problemler için yanyana çaıştım. Yani, Uber'cileri yoldan çevirmeme hiç gerek yok.


    2010'dan itibaren endüstrilerde kamusal yatırımlar azaldı. Bunun bazı sonuçları görülüyor.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    var abd,ab, korede heryerde var gençlik iyi tanınmış okullarda okumak için kan, terle çalışır yarışır emek verir, oyle birşey olsa umurlarında bile olmazdı harvard oxford ne diye,en çok burda ütopik hayali hayatlarınıza hayranım zaten 

    hatta kore yapımı dizilerde dandik okul bitiren tipler iş bile bulmaz sokakta yaşamaya başlar senaryo gereği 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Haziran 2023; 20:8:24 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Vasıf kelimesini yanlış anlıyor ve yerinde kullanmıyorsunuz herhalde.


    İyi ve daha iyi üniversiteler diyelim ama vasıfsız üniversite olmaz. Endüstriler vasıfsız olabilir. Vasıfsız dediğiniz üniversiteler bile bilgi ve bilgi işleme yönünüden köklü endüstrilerden daha ilerdedir.


    Ütopik hayal diye eleştirip Kore dizilerini örnek vermek ise ne oluyor bilemedim. Belki biraz kompleks de vardır.

  • orda haklısın kalfiyeli kelimesinide kullana bilirdim ama ikiside aynı kapı sonuçta ünsüz düşük dip puanla girilen okullar demek istediğim bahsettiğim şey diplomanın niteliği kalitesi vasıfsız kelimesini teşbih yaptım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Haziran 2023; 21:43:43 >
  • şu masabaşı iş goygoyu olmasa ne diyeceksiniz acaba şu işsizlik sorunu hakkında, yeto la

  • Üni okumak kişinin kendine verdiği değerle ilgili. Para kazanmak farklı yetenekler istiyor. Para kazanmak için okumak baştan hata. Ama iş hayatında da yaptığın işi para için yapan başarılı olamaz. Başarı hedeftir. Masa başı çalışanlardan yüksek maaş alan çobanda var. Ama buradaki kaç kişi gidip çobanlık yapar buradaki. Gelecek terapist ve sinirbilimcilerin alanlarında. Maaş ise kendi işini kurmakla artıyor. Masa başı başta küçümsersiniz ama sonra ready to flight :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda konu politika yanlışlığı o tamam ama bizim milletimizde de var. Bu gereksiz üniversite açılması 2023 değil 2014/2015 den beri böyle nerdeyse burda konu şu kişinin kendisinin ve ailesinin bilinçli olması bugün tercih yapacak olsam önden Araştıra yaparım bunun ucu nereye gider bu bölümden ne olurum diye kendi çevremde ben sağlık meslek bitirdim liseden hemşire olarak atandım ama bi kaç arkadaşımı da ailesi liseyi okutmadan direk sanayiye çalışmaya gönderdi baktı olmuyor okumuyorlar şimdi sonuç ne lise terk arkadaşlarım sanayide dükkanlarını açtılar para basıyorlar demek istediğim şu 10 yıldır belli zaten iyi bir üniversiteden mezun olamayınca ortada kalınacağı hala zorlamamın anlamı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sistemi diplomalı vasıfsız insan yetiştiriyor. AKP'nin eğitim işini beceremediği tartışmaya açık bir konu değil, ancak;


    Yukarıda bir kardeşimiz de belirtmiş, yahu bre insan 30 yaşına kadar da oturduğun yerden '' ay ben üniv mezunuyum şu işte çalışmağğğm'' diyemezsin kardeşim. Gençler içinde bulundukları duruma adapte olmak yerine oturdukları yerden beklemeyi tercih ediyorlar, aileleri tarafından biz yaşamadık çocuklarımız yaşasın mantığı ile büyütülüp içtiği su bardağını bile götürmekten aciz bu insanlar hala içinde bulundukları durumun ciddiyetini anlamaktan uzaklar. Kabul edin; gençleri yarıdan fazlası artık üniv mezunu ve sizin hiçbir ayrıcalığınız yoooook, derin bir nefes alın oturun, sakinleşin ve bu gerçeği kabul edin.


    Bir an önce hayata atılmak konusunda acele edin, çok geçerli sebepler olmadığı sürece mezuna kalmak bile iyi bir fikir değil, çünkü hayat 1 yıl boşa geçirilemeyecek kadar kısa.


    Tabiki bizlere küçüklüğümüzden beri esnaflık, çiftçilik gibi baba meslekleri öcü olarak öğretildi ama şimdi baktığımızda eminim üniversite okuyanların çoğunluğu keşke bu mesleklere erkenden yönelseydim diyordur, ben de dahil. Bunda hem devletin hem de gidişatı göremeyen bilinçsiz ailelerin büyük payı var malesef.


    Özetle; Gençler kibir kötü bir huydur ve eğer aile evinde iseniz en kötü iş, boş oturmaktan iyidir. Tabiki uzmanlaşabileceğiniz bir iş olması daha iyidir, hiçbir şey için geç değil.


    İçinde bulunduğumuz bu cendereden azim, kararlılık ve akıl ile çıkacağız, çıkmak zorundayız. Başka bir seçeneğiniz kalmadıysa ve kaybedecek bir şeyiniz de kalmadıysa yapabileceğiniz en iyi şey kendinize yatırım yapmak, kendinizi geliştirmektir.


    -İyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zora gelemiyorlar sende türkler dünyanın en tembel toplumlarından biri,teyze oğlundanda görüyorum aylakçının önde gideni aldığı kıytırık diplomayı bir savaş aleti olarak kullanıyor ailesine gözümle şahidim, gelmiş 32 yaşına hala kpss kasıyor utanmalarıda yok bunların derileri timsah derisi gibi çalışmaya niyetleri yok yani illa hafta sonu full yatış hafta içinde 09:00 17 :00 bulucan masabaşı iş anca hayata atılmayı düşünürler.

    Bayıldıkları abd de çalışmayan evladın öz anası babası evden kovar ailen gözünün yaşına bile bakmaz atar kapı dışarı sokaklarda p.i.m.p mi olucan fahişemi olucan umurlarında bile olmaz  ,sokaklarda homeless olurlar beğenmedikleri Türkiye nin aile yapısına kurban olsunlar. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2023; 12:24:4 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.