Şimdi Ara

Vestel VESplus manyetik kireç önleyici 44.99 Kargo Ücretsiz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
12.055
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ürünleri satanlar ürünün sudaki kireci alıp yok ettiğini iddia etmiyorlar zaten, zararsız veya daha az zararlı bir şekle dönüştüğünü iddia ediyorlar.

    Bununla ilgili tez ve araştırmalar var. Ürünün diğer konvansiyonel yöntemlerle mukayese edilemeyeceği, sonuç vermediği, veremeyeceği türlü kaynaklarda değişik şekillerde ifade edilmiş.


    Ülkemizde bu ürünleri değişik vaatlerle satan firmalara zaman zaman para cezası kesildi, o ürünün satışı yasaklandı. Fakat kanunlardaki açığı kullanan firmalar bir şekilde başka isimlerle bu ürünleri satmaya devam ettiler, ediyorlar.


    Burada sorgulanması gereken, mıknatısların işe yarayıp yaramadığı değil, verilecek para kadar işe yarayıp yaramayacağıdır.

    Teknik olarak bir ürün için bir test verisinde, raporda " ürün kullanımı öncesi ve sonrasında binde 2 kireç tutma oranında azalma meydana gelmiştir " diye bir rapor yazarlar. Binde 2 öyle bir şeydir ki her ölçtüğünüzde farklı bir şey çıkar. Fakat rapor düzenlenir, sunulur. Ne altına imza atan şahıs, ne üniversite ne de firma bu durumdan sorumlu olur.


    İsimleri bor, nano gibi kelimeler içeren veya tasarruftan bahseden ürünlerden uzak durmak iyidir :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    Hiç teknik terimlere girmeye gerek yok. Sadece basit mantık yeterli. Bir mıknatıs en fazla 1 liradır. Çok uçuk bile olsa hadi bilmedin 10 liradır. 1000 lira makina satan bir firma bunu montaj aşamasında makinanın içine neden takmaz ? Bu bile bu aletin ne kadar işe yaramadığının kanıtıdır.

    Ayrıca bende makina aldığım zaman makina montajına gelen vatandaş bana bunu takmamı tavsiye etti. Elinde bir tane anlatıp durdu. 80 lira dedi. Peki bunu kim satıyor markanın kendisimi dedim. Hayır bunu servisimiz takıyor dedi. YANİ BU ALETİ MARKANIN KENDİSİ RESMİ OLARAK SATMIYOR. Servisler bunu satıp büyük paralar kazanıyor.

    Birşey olduğu zaman firmanın müşteri hizmetlerini arayıp bakın böyle birşey taktınız ama böyle birşey başımıza geldi derseniz firmanın size cevabı bizim öyle bir ürünümüz yok, öyle bir ürün satmıyoruz biri ilgilendirmez olacaktır.

    Vestel müşteri hizmetlerini arayın sorun ürün vestelin garantisinde ve satışlardan vestelin bilgisi var bizzat arayıp sordum tavsiye ettikleri gün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • para tuzağı, bilimsellikten uzak, çöpe atılacak para, cehalet huzuru var gibi geliyor bana kola takılan mıknatıslar da böyleydi sanırım kandaki demiri çekip kanın ağırlığını hafifletiyordu
  • Para tuzağı olduğunu düşünmüyorum . Yaklaşık 4 aydır farklı bir ürünü kullanıyorum ve gayet memnunum. Denemeden çamur atmamak lazım . Ülkemiz genelinde sular aşırı kireçli gerçekten ve eğer ki siz de benim gibi kullandığınız aletlerin dibindeki kireç tortusuna takıntılıysanız kullanabilirsiniz. Demlik vs gibi malzemelerin içini kalıp şeklinde kireç kaplamıyor dipte tortu oluyor çalkalayıp döküyoruz. Kullandığım ürünün sitesinde yazan açıklama ise şu şekilde ; belki mantığını anlamak isteyen vardır.
    link: kirec onleyici
    Kireç, evimizde ve içerisinde dolaşan tüm boru hatlarına zarar verdiği gibi kireçli suyun kullanıldığı tüm makine ve araç gereçlere de zarar verir. Bunun yanında temizlik işlerinde hatta el yıkamada bile olumsuz etkisini görürüz. Kireç yüzünden köpürmeyen sabun ve deterjanlar temizlikte iyi sonuç vermeyecektir. Bu da daha çok deterjan ve sabun kullanımına yol açacak ve temizlik malzemelerine verilen maliyetin artmasına neden olacaktır. ZEYKAN manyetik kireç önleyici cihazlarındaki mıknatısların oluşturdukları manyetik etki bütün tesisat boyunca taşınır. Manyetik etkinin su içerisindeki mineraller tarafından taşınması sebebiyle tesisatlarda daha önce oluşmuş kireç tabakaları da kristal yapı değişiklerine uğrayarak çözülür ve kirecin oluşum süresini ve oluşmuş mevcut kireç tabakasını zamanla azaltır. ZEYKAN , minerallerin yüzey yüklerini ve suyun yüzey aktifliğini değiştirir. Bu değişiklikler sonucu, suyun korozyon oluşturma potansiyeli düşer ve tesisatlarda korozyona karşı da koruma sağlanır. ZEYKAN manyetik kireç önleyici, su arıtma cihazı değildir. Tuz,kimyasal madde veya filtre içermez, enerjiye ihtiyaç duymaz. Mikrop yok edici değildir. Sudan kaynaklı kireci yok etmez. Montaj edildiği yerde manyetik alan oluşturarak kirecin yapısını bozar ve kabuk şeklinde sert bir kireç tabakası yerine, küçük tanecikler şeklinde yumuşak bir kireç oluşmasını sağlayabilir. Bu sayede kireci yüzeylere tutunamaz hale getirip su ile birlikte akıp gitmesi sağlanır.

    ZEYKAN manyetik kireç önleyici, gövde ve bağlantı elemanları paslanmaz çelikten olup, içerisinde neodyum mıknatıslar olarak da bilinen neodyum demir bor ( NdFeB) alaşımından mamul mıknatıslar kullanılır. Neodyum mıknatıslar, 14.600-14.800 Gauss’a yaklaşan manyetik akı yoğunlukları , 80 C ‘a ulaşan etkin kullanım sıcaklıkları ile manyetik kireç önleyici üretimi için ideal mıknatıslardır. Nemden dolayı mıknatıs özelliğini kaybetmemeleri için nikel kaplama yapılmaktadır.

    CE ve ISO belgeli bir ürün olarak güvenerek aldım. 3 ay koşulsuz iade 5 yıl da garantisi vardı şimdilik memnunum. Yukarıdaki ürünün etkinliğini kullanmadığım için tam olarak bilmiyorum ama özetle boş bir ürün değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmone -- 29 Nisan 2015; 15:47:09 >




  • bir bardak suya karbonat koyup eriyene kadar karıştırın
    bunun üzerinde duracak şekilde basit bir mıknatısı yerleştirip 1 gece dolapta bekletin
    ertesi günün şafağında bardaktaki suyun yüzeyinde köpük gibi beyaz bir tabaka görürseniz o aslında suda erittiğiniz karbonattır
  • linkini verdiğim arkadaş maxi büyük olan modelini 44 liradan satıyor vestel bayisi 50 liraya bunun mini modelini satıyor bilgisini verelim
  • Komik yorumlar okudum, adam demiş işe yarıyor olsa koskoca firma bunu kendisi takamaz mıydı diye. Kendisi de elbet takar ama o bunu eksik bırakıyor diğer yandan opsiyonel olarak da satıp yine kazanıyor. Fabrikasyon olarak taksa nasıl ürünü satacak? Yada calgon vs gibi firmalar ne iş yapacak. Adam araba üretiyor ama arabaya bi plakalık gibi basit bişeyi takmıyor. Ya da cep telefonu alıyorsun hafıza kartı girişi var ama içinde kart yok, içine bi hafıza kartı koyamıyorlar mı vs vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir de electrolux markali bir alternativi daha vardi, simdi de vardir.electroworld brosurlerinde surekli yayinlanirdi.electrolux guvenilir degil mi?konuyu takip edelim bakalim, kim ne diyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirke kullanın bulaşıklarda güzel bir etki bırakıyor, kirecin tabakalaşmasını önlüyor ama makineyi ne derece etkiler veya görünmeyen yerlerinde de etkili olur mu bilşemeyeceğim. tuz falan hiç önermiyorum kireçli yerlerde zaten daha kötü etmekten başka bir işe yaramıyor.
  • http://www.chem1.com/CQ/magscams.html

    ingilizce içerikli bir sayfa ama kısaca "Magnetic Water Conditioner" denen bu aletlerin bir işe yaramadığını anlatıyor isteyen sayfayı inceleyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 30 Nisan 2015; 0:55:25 >
  • Mayetik alanin su gibi akip tum tesisatta ise yaradigini dusunenler var cok ilginc bir ulkedeyiz. 3 uni. okudum derken saka yapmadim gercekten okudum . Ama bu ulkede bilgi sahipleri pek dinlenmiyor hadi hepsini gectimde 40 tane neodyum miknatisi 5 liraya aliyorken bu alete 40 lira vermek neyin kafasi bari buradan mantik yurutun. Yada alin ya siz bunu. Valla bak. Cok ise yariyor. Kireci altina bile ceviriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu anda mobildeyim kısaca araştırdıklarımı yazayım. Bir otel için bu tür ürünleri araştırdım. Normal ve elektrikli mıknatıs şeklinde olanları var.

    1 ) Bu ürünleri kireci yok eder, önler gibi ifade ile satmak yasaklanmış. Türkiye'de de bu şekilde bir yasağa dair belgeden bahsediliyor. Haber sitelerinden link bulunabilir.

    2 ) Mantık olarak kirecin, kireçtaşına dönüşmeye fırsat bulamaması ve çökelmemesi hedefleniyor. Yani borularda kireç dönmeye devam ediyor ama tabakalaşmaya fırsat bulamaması hedefleniyor. Kireç ve kireç taşının kimyasal dönüşüm formülüyle alakalı olarak inceleme yapabilirsiniz. Kireç CaO, kireç taşı CaO3 sanırım. Yüksek elektromanyetik alan ile bu dönüşüme ilgi azaltılıyor sanırım. Fakat bu minik mıknatıslar ile olacak birşey değil. Belli bir gaussa ulaşan çekim gücü gerekli. Fabrika v.b. devasa tesislerde herbiri laptop büyüklüğünde mıknatıs plakalar borulara çevresel sarılıyor. Tek bir boğum değiş üstelik. Su borusu üzerine 10larca boğum olarak uygulanıyor.

    3 ) Bir diğeri de elekto mıknatıslar. Burada sabit bir çekim yerine belli bir frekansta güc verilip kapanıyor. Bu sayede etkinin arttığı söyleniyor. Yine inanılmaz bir gauss mantığı ile.

    4 ) Bu tür aletlerin kireci önlediğine dair net bir bilgi bulunamıyor nedense. Büyük tesisler ön reçine filtreler, tuzla çalışan kireç önleme tankları ile birlikte kullanıyor bu tür sistemleri.

    5 ) Çekincelerden dolayı halen çözüm bulamadık. Türkiyedeki bir elektro mıknatıs kireç önleyici firması bizim otel için 6000 euroluk bir alet ptojelendirdi sözde. Gelip boruya sarmal yapıp gidecek ama para almak için proje diyor. Aletler belli, suyun akısına göre model belli.

    Aynı gaus ve çap ve akışa göre çalışacak bir öakina 500 dolara yurtdışından alınabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 30 Nisan 2015; 11:45:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 aydir ev tesisat girisine takili olarak kullaniyorum ve acayip bir fark var. Caydanlik ve dusakabinden direk anlasiliyor. Kirec yuzeylere tutunmak yerine akip gidiyor. Kimse denemeden okuduklari ile on yargili olmasin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesisat girişine takılan manyetik bir aparatın bütün tesisattan geçecek olan suyu etkileyeceğine inanmakta ilginçmiş

    Ben n11 de satılan İtalyan mali içi bir tür tuz dolu olan aparatı aldım henüz takmadım. Bu iş ancak kimyasal olarak çözülür manyetik olarak değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    Tesisat girişine takılan manyetik bir aparatın bütün tesisattan geçecek olan suyu etkileyeceğine inanmakta ilginçmiş

    Ben n11 de satılan İtalyan mali içi bir tür tuz dolu olan aparatı aldım henüz takmadım. Bu iş ancak kimyasal olarak çözülür manyetik olarak değil.

    Alla allaaa adamlar üstte birton şey yazmış hala dikine gidiyorsunuz.
    Az da olsa faydası var işte bunu anlamak neden bu kadar zor?Bir de çok biliyor gibi konuşuyorsunuz.

    Bak bir forumdan alıntı.

    Forumda bazı arkadaşlar tarafından gündeme getirilen manyetik kireç önleyici sistemler üreticisiyiz. Bu foruma bununla ilgili yazışmak üzere katılmadım, bir bonsai meraklısıyım ve diğer paylaşımlarımda çalışmalarım fotoğraflarıyla ve yorumlarıyla birlikte görülebilir. Ancak madem konu edilmiş, yine reklama girmeden bir iki cümle ile katılmak isterim. Bu sistemleri, tesisatlarda kirecin cidarlara, yüzeylere tutunmasını engellemek için kullanıyoruz. Tarımsal sulama tesisatlarında, endüstriyel tesislerde ve evsel olarak 10 yılı aşkın süredir uygulamalar yaptık ve hiçbir uygulamamızda olumsuz sonuç almadık. Tamamı amacına ulaştı. Diğer yandan bu sonuçlar ODTU tarafından yapılan laboratuvar testleri ile de desteklendi. Ancak sulama suyuna ve bitkiler üzerine etkileri bağlamında henüz Türkiye'de yapılmış detaylı bir çalışma yok. Ürünlerin diğer ülkelerdeki muadillerinin, mahsul verimi ve kalitesi üzerine olumlu etkileri nedeniyle tarımda kullanıldıkları belirtilmiş. Bunun dayanağı ise şöyle; manyetik alan sadece kireç kristallerinin değil sudaki diğer minerallerin de moleküler şeklini değiştiriyor. Nasıl ki kalsit kristalleri halinde olan kireç aragonite dönüşüyor ve iğneli yapısını kaybederek küresel bir hal alıyorsa ve bu sayede yüzeylere tutunma özelliğini kaybediyorsa, diğer minerallerde de benzer değişimler oluyor. Manyetik alanın kutupsallığına göre minerallerin molekül boyutlarını büyütmek veya küçültmek mümkün oluyor. Diğer yandan içerisindeki mineralleri bir yana bırakırsak, manyetik alan su molekülleri üzerinde de değişime yol açıyor. 104 derece olan H-O bağ açısı 180 derece oluyor ve suyun yüzey gerilimi düşüyor. Yüzey geriliminin düşmesi suyun arındırıcı, temizleyici özelliğini artırıyor. Yani fiziksel sertliğin düşmesi ile birlikte nasılki su daha iyi köpürür ve sert suya göre daha iyi temizler, bu daha da görünür hale geliyor. Bu aparatların deterjan sarfiyatını azaltması da buna dayanır.




  • LostNdumb kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman bu işi şöyle çözelim

    Tesisat girişine takan yukarıdaki arkadaş 1 liraya ph ölçme kağıdı alsın ve kendi suyu ile komşunun suyunu hakkaniyet ile ölçsun resimlerini buraya koysun

    Kağıt farklı renk çıkarsa bizde dediklerimizi yutariz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    Tamam o zaman bu işi şöyle çözelim

    Tesisat girişine takan yukarıdaki arkadaş 1 liraya ph ölçme kağıdı alsın ve kendi suyu ile komşunun suyunu hakkaniyet ile ölçsun resimlerini buraya koysun

    Kağıt farklı renk çıkarsa bizde dediklerimizi yutariz

    Yukarıdaki yazıyı okudun mu?
    Adamlar bu sistemin kireci YOKETTİĞİNİ iddia etmiyorlar.
    Kirecin kimyasal yapısı değişiyor ve tutunurluğu ortadan kalkıyor (ya da azalıyor.)
    Böyle olduğu için rezistans gibi malzemelere kireç tutunamıyor ve kireçlenme olmuyor.
  • Zamannda kanseri önleyen bilezik gibi,yada dengenizi arttırdığını iddia eden bileklikler gibi bi işe yaramaz aletler.Bizim millette üreticiden daha çok aldığı mal koruyan fanatikler oldukça daha çok kazanır bunlar. bırakın fanatikleriyle takılsınlar arkadaşlar.
  • VESPLUS manyetik kireç önleyici, 14800 gauss (N52) ‘da suyun içerisindeki kalsiyum ve magnezyum moleküllerini
    (kireç oluşumuna sebebiyet veren moleküller) iyonlarına ayrıştırır.Bu işlem esnasında suyun biyolojik yapısı
    herhangi bir değişime uğramaz.Bu metodla kireç sistemden arıtılmaz. Ancak güçlü manyetik alan sayesinde
    kireç molekülleri belirli bir süre için nötralize olur ve tutunma özelliklerini kaybederler.Diğer bir ifadeyle,
    fiziksel değişime uğrayarak aragonit (eriyik) yapıya dönüşürler ve tahliye suyu ile birlikte sistemden atılırlar.
    Bu süreçte suyun sertlik derecesi değişmez.VESPLUS Manyetik Kireç Önleyici bir arıtma veya filtrasyon
    işlemi yapmaksızın kirecin verdiği zararları önler.




    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/vesplus-maxi-manyetik-kirec-onleyici-160991466




  • arkadaslar ortada tartisacak bisey yok kirec onlemesini gectim adamlar vestel marka urun aliyor ne diyimki
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.