Şimdi Ara

Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü 29 Şubat'ta yayınlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü 29 Şubat'ta yayınlanıyor






    Microsoft'un pek çok devrimi beraberinde getirecek Windows 8 işletim sisteminin Tüketici Önizleme sürümünün tarihiyle ilgili bugüne kadar pek çok haber yapıldı. Nihayet Microsoft sürümün yayın tarihini resmi olarak duyurdu. 




    Bu yılın artık yıl olmasını değerlendiren Microsoft, ay sonunda Barselona'da başlayacak MWC 2012 fuarının 29 Şubat Çarşamba gününe denk gelen ayağında düzenleyeceği bir etkinlikle Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünü tanıtacak. Etkinlik saat 14.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin internet üzerinden canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyor. 




    Bilindiği gibi MWC 2012 fuarı tüketici elektroniğine yönelik bir fuar. Microsoft'un fuarda Windows 8 gibi bir yazılım ürününün tanıtımını yapması biraz garip karşılanıyor. Bunun yanında etkinlikte Windows Phone 8 sürümünün tanıtılacağını iddia edenler de var.

     








  • oha bea.bari saat olarakta 23:59 da başlatsınlar tam olsun. Ces te denenler yalan çıktı. Şubatta değil mart ta yayınlanıyor resmen.
  • Tüketici ön izleme sürümünü indirenlerin %99.99u işletim sistemini PClerine veya notebooklarına kuracaklardır. dokunmatik arabirimiyle ön plana çıkarılan windows 8 dokunmatik olmayan cihazlara kurulacak. nasıl olcakta dokunmatik olmayan cihazlar üzerinde tam puan almaya çalışacak? Dolayısı ile bugünkü teknolojik imkanlarımıza yönelik olarak işletim sistemini ön planda tutmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.. Yani klavye ve mouse'un daha yaygın olarak kullanıldığı bir ortamda benim işletim sistemim çok güzel dokunmatik arabirimine sahip demek müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi birşey olur sanırım. Microsoft bir akıllılık yapacaksa eğer bu gerçeği ön planda tutup bize bu işletim sistemini PClerimiz için neden satın almalıyız ve nasıl kullanmalıyız sorusuna cevap arar.. yoksa dokunmatik bir cihaz alıpta işletim sistemini zaten değiştirecek değilim. Sadece tabletler düşünülerek geliştirilen bir işletimi de olamaz. Microsoftun bu noktada yapacağı en güzel şey dokunmatik arabirimini tabletler için geliştirirken PCler için yine alışageldiğimiz donanımlarla en rahat kullanım imkanı sunar.. Şayet benim bu arayüzü kaldırmam için bir seçenek sunarsa windows8de anında değiştiririm. geliştirici önizleme sürümü klavye ve mouse ile işkenceye dönüştü resmen..




  • bir de dx12 çıkar sonra satar peynir ekmek gibi
  • dx 11.1 li gelecek :). Bakalım nasıl olacak
  • Kullanılabilir sürüm mü olacak bu? yani beta gibi birşey mi sorunsuz kullanabilicezmi retail sürüm çıkana kadar
  • Tablet arayüzü kolaycana kapatılabiliyor...

    Windows 8 in en önemli özelliği optimize edilmiş olması... Arka planda kullanılmayanların uyku konumu geçmesi ile batarya tüketimi düşürülmüştür... Açılış hızı genel manada bariz hızlanma getirmiştir...


    Dokunmatik notebooklar zaten yavaş yavaş yaygınlaşıyor.. Sakın Slate tipi notebooklardan bahsettiğimi sanmayın... Gerçi piyasada dokunmatik maasaüstü bilgisaayar bile var...


    Windows 8 her koşulda faydası görülecektir... En dandik bir netbook bile windows 8 in artılarından faydalanacak..
  • anladığım kadarı ıle ms mobil sektöre ağırlık veriyor.PC de sadece astar değişimi yapıcak.
  • Bu windows 8'in tam sürümü ne zaman gelicek veya bu tüketici önizleme sürümü tam sürümmü olmuş oluyo anlayamadım ben
  • çıkış süresini çok ileriye atmışlar. şubat denildiği için şubatın ortaları daha uygun olurdu. ya da aradaki sürümlerden biri yayınlansaydı en azından bu kadar haber, reklam vs. sonucunda milletin merakı biraz giderilmiş olurdu. neyse bakalım nasıl olucak...
  • tuketici on izleme surumu oldugundan tam surum olmayabilir ama bu hali son surume en yakin halidir hatta bu haliyle cikarip yamalarla varsa puruz kapatirlar... win8 her ortama 1 isletim sistemi mantigi oldugundan normal isletim sistemi dokunmatik ekranli cihazlarla da kullanilabilecek sekilde tasarlandi bu acidan bakarsak aslinda tam anlamiyla dokunmatik ekranlar icin uretilmedi yani kullanim aliskanligina gore arayuzu degistirebilirsiniz benim asil merak ettigim mevzu guvenlik mevzusu bu acidan belirgin bi ilerleme oldumu acaba , cunku yamalarla gedikli tasa donene isletim sistemleri ilk ciktigi gibi hizli ve donani dostu olmuyo (yada sonradan microsoft bilerek yapiyo bunu yamalarla millet makina alsin diye ... win7 ilk ciktiginda eski laptoplara yukluyoduk bi sorun olmuyodu simdi yeni islemcileri bile az biraz kastiriyo hep bunlar service packlerle oldu xp de ayni )
  • Niye dokunmatik arayüz kalveye ve mouse ile işkence olsun ki ? Parmağınla dokunacağın yerlere mouse imleci ile tıklayacaksın o kadar. Ben Win8'de umutluyum. Yine eski sürümlerindeki gibi tam teşekküllü bir işletim sistemi olma özelliğini korurken, daha eğlenceli, sosyal ağlarla tam entegre, daha hafif bir işletim sistemi olacak. Elbette final sürüm satışa çıktıktan sonra service pack 1 gelene kadar belli uyum/stabilite sorunları olacaktır.
  • Tüketici ön izleme sürümü son sürüme yakın hali değil, bildiğimiz beta1 sürümüdür. Microsoft; sürümleri beta, rc1 , rc-escrow, rtm-escrow, .. vs diye adlandırmaktansa böyle isimler vermeyi uygun görmüş.

    Daha yolları uzun.. Her şeyin değişme ihtimali var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 9 Şubat 2012; 13:15:03 >
  • Bu beta sürüm gibi, bundan sonraki rc sürüm gibi olacak. O yüzden rc sürümde bazı özellikler eklenmiş ya da çıkartılmış olabilecek.

    Ben ön izleme sürümünü çok az sorunla kullanıyorum. O yüzden beta sürümü sabırsızlıkla bekliyorum.

    Bu beta sürüm yüseltme şeklinde de yüklenebilecek mi yoksa sıfır kurulum mu yapacağız, merak ediyorum doğrusu. Ayrıca update şeklinde internetten yükselebilirse çok iyi olacak diye düşünüyorum.
  • Yükseltme fiyatlatı ne kadar olur acaba orjinal ultimate den

    orjinal windows 8 e geçme fikri olan var mı?
  • betasını bir süre kullandım, kullandıgım kadarıyla eğer cihazlar üzerinde yüklü gelmezse w7 yi bırakıp yasal olarak bu sürüme geçmek mantıklı gelmiyor.
  • Batuist çok karamsar düşünmüşsün bence yişne de saygı duyarım fikrine. Dokunmatik ekran olayı da dediğin boyuttamıdır değilmidir bir örnek vereceğim. 2 ay önce vatan kampanya yaptı, siteden seçip dayıoğluna dokunmatik ekran almaya gittik, 290 liraydı sanırım, alırken emin olmak için dokunmatik ekran bu değil mi diyorum, hiç bir eleman bilmiyordu. Paşa paşa kullanıyoruz şu an.
    Her atın binicisi var, arkadaşın yazdığı gibi Ankara'da bile Hanefilerin yemediği çok çeşitli deniz ürünleri marketlerde vızır vızır satıyor, özellikle Demetevlerde camiilerden biliyorum çok sayıda şafi vatandaş var, onların aldıkları deniz ürünleri o sektöre yetiyorda artıyor bile. Windows8de o veya bu şekilde satacak ve kısa zamanda ilk sıraya oturacaktır kanatimce.
  • beleş sürümü hangi tarihte yayınlanacak :)))
  • Bi deneyelim bakalım ne gibi katkılar sağlamış microsoft amcamız :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makarov06

    Kullanılabilir sürüm mü olacak bu? yani beta gibi birşey mi sorunsuz kullanabilicezmi retail sürüm çıkana kadar

    Güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.