Şimdi Ara

World of Warcraft'a Başlamak Hakkında Düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıktan da görüldüğü üzere wow a başlamayı düşünüyorum. Öncelikle classic ve normal hali olmak üzere 2 tane wow launcherı mevcut. Bunların tam olarak farkı nedir? Hangisinde başlamalıyım? Oyuncu sayısı başlanmaya değer seviyede mi? Solo oyun için elverişlilik durumu nedir? Bunlara göre başlamayı düşünmekteyim.




  • Klasik: Oyunun 15 yıl önceki nostalji versiyonu. Oyuncu sayısı gayet kalabalık. Sadece aylık abonelik ücreti ödeyip oynarsınız. İçerik kısıtlıdır, sadece iki ek paket vardır. Solo yapılacak pek aktivite yoktur. Sosyal yönü daha fazladır. MMORPG'dir. İnsanlara ve guildlere daha bir bağımlısınız. Token sistemi yoktur.


    Retail: Günümüz versiyonudur. Oyuncu sayısı gayet kalabalıktır. 1 ay sonra çıkacak ek paketin ücretini ve aylık abonelik ücretini vermeniz lazım. 9 ek paket içerir. Solo yapılacak pek çok şey vardır. Sosyal yönü biraz daha düşüktür classic versiyona göre. mmoRPG'dir. Guildlere ve insanlara o kadar da bağımlı değilsiniz. Guild işleriyle, adamcılıkla vs uğraşmadan rastgele insanlarla heroic raid kesip ortadan toz olabilirsiniz. Token sistemi vardır. Gold biriktirecek seviyeye gelince oyuna para vermeden goldlarınızı satıp shoptan oyun süresi dahil pek çok şey satın alabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guadalcanal -- 16 Ekim 2022; 22:49:48 >




  • guadalcanal kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim son bi husus oyunu hiç bilmeyen bir kişinin kendi başına sıkılmadan oyunu öğrenip gelişip gelişemeyeceği hakkındaki düşünceniz.

  • Eski yıllarda oyun nasılmış vs. dersen classic oynayabilirsin. Ben şahsen modern wow'u daha çok seviyorum. Daha kullanıcı dostu ve öğrenimi kolay olur senin için.


    Oyunda oyuncu sayısı problemi yok, kum gibi oyuncu var. Solo oyunculuk için de oldukça iyi bir oyundur, solo da takılabilirsin ama birkaç arkadaşla birlikte oynamak daha keyif verebilir tabii.


    Buna rağmen tek başına oturup quest, achivement, meslek vs. yapabilirsin. Dungeon ve raid aratma sistemi ile de kolay zorluktaki dungeon ve raidleri de tecrübe edebilirsin.


    Pvp seviyorsan battleground gibi maç aratabilir kafana göre pvp de yapabilirsin.


    Ben de son zamanlarda solo oynuyorum.

  • thebiocher T kullanıcısına yanıt

    Mesajı güncelledim siz yazmadan önce, tekrar okursanız sevinirim.


    Kendi başınıza kolaylıkla öğrenirsiniz, tutoriallar vs yeni oyuncu dostudur. Ancak bu demek değildir ki hiçbir kaynağa bakmadan oyunu öğrenirim. En basit oyuncudan en pro oyuncuya kadar bu oyunda gelişme göstermek için çeşitli wow kaynaklarından guide okumak zorunludur. (Maalesef Türkçe içerik yok gibi bir şey)


    MMO kültürüne sahip birisi için kavrama süresi çok daha kısa olacaktır.

  • Hiç bulaşma bu saatten sonra.

  • Retail'i tavsiye edebilirim fakat Shadowlands'e sakın para ödeme önümüzde ki 2 hafta içinde kaldırılacak sadece Dragonflight'a para verip ve aylık ödemeni yapıp Pre-Patch sırasında oyuna başlayabilirsin


    Dragonflight'ı belli bir düzene sokunca Classic'i aynı aylık üzerinden oynayacağın için orada da oynayabilirsin oranında tadını bedavaya çıkarabilirsin.


    Yani Dragonflight Pre-Patch sırasında oyuna başlamak için en iyi zaman bu forumda bazı arkadaşlara asla ve asla kulak asma.


    Hani sorsak "niye başlamayalım?" diye kem küm edip iki lafı bir araya getiremezler.

  • @guadalcanal durumu çok iyi izah etmiş. Bir kaç ekleme yapmak istiyorum.
    Hiçbir kaynak kullanmadan da oynayabilirsiniz lakin bir yerden sonra birseylerin yanlış gittiğine ve sürekli soru işaretleri oluşur aklınızda. Bu aşamada her soruyu internette aratmak zorunda kalırsınız. Bunu da yapmanızı öneririm. Bunun için dil bilmeniz şart değil. Wow mmo forumları bu konuda ciddi kaynak sağlıyor. Aynı şekilde buradan da sorabilirsiniz. Her ne kadar wow topluluğu oyun içinde pek yardımsever olmasa da forumlar bu konuda tam tersi istikamet de. VPN ile ulaşabileceğiniz wowhead var. Alamayacağınız hiçbir cevap yok.
    ------
    Yeni başlayan oyunculara bende retail öneriyorum. Dileyen klasik ilede başlayabilir pek tabi.

    Ayrıca oyun geçmişten günümüze inanılmaz bir evrim geçirdi. Özellikle yeni başlayanlara yönelik. Bu açıdan düzgün bir MMO arıyorsanız wow doğru adres.

    @mczaga mesajını dikkate almanı öneririm. Her ne kadar bir sürü ek paket olsa da eski tüm paketler ücretsiz versiyona eklenir. Bunu kast ediyor. Biraz bekleyip güncel paketi alarak başlamanı öneririm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Gelen cevaplar doğrultusunda başlamaya karar verdim. Classlar hakkında sormam gerekenler bulunmakta. Bu soruları burdan mı sormalıyım, yoksa ekstra konu açabilir miyim? (Forum kurallarını bilmediğimden soruyorum)

  • thebiocher T kullanıcısına yanıt
    Daha çok soru gelecek aklınıza. Bu konuda herhangi bir kısıtlama olmamakla beraber, tüm sorunlarınızı bu başlık altında toplaminizi öneririm. Ek olarak bu sorular için sabit başlıklar da bulunmakta.
    Konuyu favorilerime aldım, gördükçe ve bilgim dahilinde olan sorularınızı yanıtlayacagim.
  • Hunter classı hakkında kolay olduğuna dair duyumlar aldığım için tercihim o yönde oldu. Yalnız gelişme sürecinde seçmem gereken şeyler çıktı karşıma. Skillerimi hangi yönde geliştireceğim ve talent skillerimde nerelerden gideceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Kısaca Hunter classı hakkında bilmem gereken herşeye ihtiyacım var.
  • thebiocher T kullanıcısına yanıt
    Normalde bir sınıfı seçerken sınıfın hikayesini öğrenmenizi tavsiye ederim ama bu sonraki iş. Bu sınıftaki karakterleri diyorum. İleride bunu yaparsanız karaktere bağlanırsınız. Bir sınıfı sırf kolay veyahut zor diye ayrıma koymaktansa, ben hangisinden keyif alırım? Bu soruyu kendinize sorup o şekilde başlamanızı öneririm. Aksi durumda ileride karakteri bırakıp başka sınıfı kasmaniz olası. Bu çokta kötü birsey değil. Ben tüm sınıfları max levelle taşıyan tiplerdenim mesela.
    Hunter değilde genel olarak tüm sınıflar için şunu söyleyeyim. Sürekli yetenek kazanacaksınız. Amacınız tüm yeteneklerin ne olduğunu öğrenmek olsun. İşte burada dil bilmiyorsanız eğer. Yetenek ismini aratıp çeviri yoluyla öğrenebilirsiniz. Beğendiğin herhangi birisine ver şimdilik. İlerleyen zamanlarda bunu değiştirebilirsin. Yeteneği kullanarak tabi öğrenebilirsin ama kaçırdığın çok fazla detay olacaktır. Tavsiyem yetenek açıklamasını kesinlikle okuman olacaktır.
    Genel kanının aksine ben spesifik skill sayısı daha çok olan sınıfları öneriyorum. Warlock druid rogue. Bunlar hem benim favorilerim hemde yeni başlayan kişilere. Oyuna daha çabuk adapte olmasını sağlayacağını düşünüyorum. Hunterla başlayıp akabinde rogue dönen birisini hatırlıyorum mesela. Aşırı zorlanmisti oyunda, gibi gibi nedenlerle.




  • aschil kullanıcısına yanıt
    Anladım, deneyimle öğrenmek en mantıklısı o zaman. Beğendiğim olarak düşünürsem Demon Hunter çok ilgimi çekmişti. Warlock ile karşılaştırırsak düşüncelerinizi merak ediyorum.
  • thebiocher T kullanıcısına yanıt
    Tema olarak benzer olsa da (kaotik, siyah, lanetli) aslında tamamen zıt sınıflar. Warlock'ın benzeri mage. İkisinde temelde büyücü.
    Demon Hunter oldukça özgün bir sınıf. Çoğu MMO oyununda benzeri pek yok (oynanış açısından)
    Tavsiyem tüm sınıfları kendiniz oynamanız yönünde. Denemek için. Sınıf deneme modu vardı bi ara. Hala oyunda aktifmi emin değilim.
    Bu yönde düzgün bir içerik olmasa da. En azından bir ön fikir verme amaçlı şu videoya da göz atabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=YYmrbT0gR40&t=901
    (videoyu detaylı izlemedim)
    Şunu söyleyeyim. Sınıf kasmaktan çekinmeyin. Değiştirme konusunda kendinizi sınırlamak zorunda değilsiniz. Her sınıfa bakıp hoşunuza giden bir sınıf seçin.




  • aschil kullanıcısına yanıt
    Aslında Hunter açarken bu kralın videosunu izleyip açmıştım. Yani oynaması hoşuma gitti aslında da diğer classlar dan da açmak istediklerim var. Bundan dolayı bu sınıfların ustası insanları arıyorum. Tr topluluğu da çok büyük olmayınca bilemedim ne yapmam gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guadalcanal

    Klasik: Oyunun 15 yıl önceki nostalji versiyonu. Oyuncu sayısı gayet kalabalık. Sadece aylık abonelik ücreti ödeyip oynarsınız. İçerik kısıtlıdır, sadece iki ek paket vardır. Solo yapılacak pek aktivite yoktur. Sosyal yönü daha fazladır. MMORPG'dir. İnsanlara ve guildlere daha bir bağımlısınız. Token sistemi yoktur.


    Retail: Günümüz versiyonudur. Oyuncu sayısı gayet kalabalıktır. 1 ay sonra çıkacak ek paketin ücretini ve aylık abonelik ücretini vermeniz lazım. 9 ek paket içerir. Solo yapılacak pek çok şey vardır. Sosyal yönü biraz daha düşüktür classic versiyona göre. mmoRPG'dir. Guildlere ve insanlara o kadar da bağımlı değilsiniz. Guild işleriyle, adamcılıkla vs uğraşmadan rastgele insanlarla heroic raid kesip ortadan toz olabilirsiniz. Token sistemi vardır. Gold biriktirecek seviyeye gelince oyuna para vermeden goldlarınızı satıp shoptan oyun süresi dahil pek çok şey satın alabilirsiniz.

    Klasik’in solo aktivitesi olmaz olur mu görevler var Retail’de ki sosyal aktivite neyse bunda da o. Nesi eksik anlamadım.
    Retail için hem sosyal yönü yok hem de mmorpg denmesini de anlamadım




  • Anladığım kadarıyla class sorunu yaşıyorsun, bu oyunun lanetidir hangi classı mainlesem düşüncesi. Eğer şimdiden bunu belirlemeden başladıysanız ve aklınıza tam olarak 1 class yerleştirmediyseniz muhtemelen oyun süreniz boyunca sadece class değiştirip duracaksınız. Bunu bu oyuna başlayanların yüzde 70i yaşıyor, en sonunda sıkılıyor çoğu oyundan. Tavsiyem çok araştırma yapmayın, her class yerinde iyi ve aranıyor. Oynayacağınız classın stillerine bakın, açın video tüm classların gameplayini izleyin 3er dakika falan, ona göre kesin 1 class belirleyip başlayın aksi halde "şunu da mı deneseydim" diyip duracaksınız.

  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    Classicte stratholme harici binek farmı yapamazsınız tek başınıza, toplayacağınız pet yoktur, toy yoktur vs. Bu gibi içerikler retailde solo bir oyuncuyu yıllarca idare edebilecek bir düzeyde. Şu an 2000 benzersiz pet achievementi geliyor retaile. Mount sayıları 700+ oldu ortalama oyuncularda. Achievement puanları 35k üzerinde. Bugün başlayan bir oyuncunun bu sayılara ulaşması en kötü üç yıl sürer diye tahmin ediyorum.


    Classic için MMOPRG, retail için mmoRPG dedim. Bu ikisi arasında fark var  Bu madseasonshow'un yaptığı hoş bir yakıştırma iki versiyon için.

  • İyi yapmışsın başlamakla, ben de yıllardır döner döner oynarım , paket öncesi başladım bir iki karakter kasıyorum, görev yapmak ayrı , dungeon yapmak ayrı güzel. Oyun sonunda öğrendikçe raid yapmanın zevkini başka bir oyundan alman zor zaten , üstte arkadaşların dediği gibi mount kasmak ayrı bir zevk , meslek kasmak ayrı pet olayı ayrı , ben hiç girmedim bunlara ama heroic raid bitirince content içerisinde verilen ve yeni raid gelince artık düşmeyen mountlara yıllar sonra binmek bile ayrı zevk veriyor .
  • Recruit a Friend daveti atabilirim arkadaşlar ister yeni başlamak isteyin isterse 12 ay ara vermiş olun fark etmiyor daha detaylı konuşmak için özel mesaj atabilirsiniz bekliyorum.Mesaj atarsanız sevinirim  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 23 Ekim 2022; 21:29:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.