Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: FreePowerful Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.038
Cevap
518
Favori
361.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hisse senedi yogun fonlar 0 stopaj devam sanirim
  • Altın fonları, ppf'ler %7,5 stopaja tabii 31.07.2024 e kadar.

    Hisse yoğun fonlar %0
    Yabancılar %10 dan devam.
  • Ekonomi düzelmeden yüzde 7,5 çok ya sanki yeniden ppf almak çok mantıklı gelmedi tüm parayı ppf ye yatırmıştım da tekrar alınmaz sanırım yeni birikimleri nereye yatırmak mantıklı olur acaba dolar da ucuz kaldı baya şimdi olmasa bile sene sonu toplamak lazım yavaştan ülkede oyunun kuralları sürekli değişiyor ne yapacağımızı şaşırdık. beklentiler yüzde 0 stopajın devam edeceği yönündeydi kötü oldu 7,5 :(

  • Ahmet_Es kullanıcısına yanıt

    bence şuan elde olan ellenmez, tutulur ve ele geçecek parayla da altın.s1 toplanır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferber

    Altın fonları, ppf'ler %7,5 stopaja tabii 31.07.2024 e kadar.

    Hisse yoğun fonlar %0
    Yabancılar %10 dan devam.

    Stopajdan dolayı Altın, Gümüş fonları artık alınmaz.

  • Yaz gelince öter turnam....


    Doları azıcık kontrollü salarlarsa şaşmayın. İhracatcılar şikayetçi idi zaten, birde turizmciler şikayetçi olunca , malum dolar için bacasız sanayi turizm yazın çok daha bir önem kazanıyor. Serbest piyasa adı altında kontrollü kur hatta sıkı kontrollü kur rejimi de bir yere kadar. Zemberek gibi ilerde süprizler değilde normale yaklaşım olucaktır. Yurtiçinden çok yurtdışı taleplerine daha fazla kulak tıkamazlar gibi düşünüyorum. Tabi ben böyle düşünüyorum diye doğru olmak zorında değil. adı üstünde tahmin düşünce. Doların zaten artması kaçınılmaz bu bahane/sebeblerden bir tanesi. En önemli kritermiş gibi de algılamamak lazım. ÜRETİM MAALESEF TÜRKİYEDE ARTIK SIKINTI, TARIM VE HAYVANCILIK ÖLDÜRÜLDÜ, KÖYLÜ ARTIK MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL. Bu günler dahada kötü günlerin herdaim kapımızı çalabileceği gerçeğidir.


    Bu arada şirketler in bazı yatırımlarına sizden %10 kesilirken neden onlara %0 olduğunu kimse düşünmüyor mu ?

    Şirketlerde canlı KURUMSAL , onlarda şirketlerinde TL faizine, kredi çekme, dolar alma, bono alma, taşınmaz satın alma satma, FON ALMA, Dövizli Altınlı KURKORUMA yaptığını , hatta para büyüklüğü biz KY ( küçüğkm yatırımcıdan = misliyle fazla olunca özel oran aldıklarını, anlaşmaları içerikleri daha farklı oldığunu düşünün. Yani YATIRIM FONU ve/veya HİSSE ALIRKEN neden korkmadığımı, STOPAŞA , YÖNETİM GİDERİNE, KESİNTİLERE TAKILMADIĞIMI ANLAYIN.


    BEN BANA GETİRİSİNE BAKARIM, şu artmış üff vs diyenler var. MAKAS var, ALIM SATIM SATIM arasında uçurum var. Paranı bakadan tek seferde masrafsız hatta şubeye gitsen aktaramazsın çekemezzsin, valörler , terminler , kasa müsait değiller var.


    bu ülkede kuyumcular altından en çok kazananlar. yada emlakçılar, yada galericiler, yada stokçular ... Maalesef onların aç gözlülüğü pandemi ile algımızı bozdu. FAHİŞ fiyatları onblaroşuşturdu, halkda kendini eriyen TL den koruma adına prim verdi onlara. Devlet de hükümet de kontrol ve denetim i ZAMANINDA YAPMAYARAK, cezasını vermeyince fiyat algımızı bozan sistem ozan tabakasının delinmesine aldırmayan ama bedelini ödeyen insanlar gibi bize faturalandı...


    sistem güzedl, tezgah güzel, her daim kasa ve yandaşları kazanıyor, kazandım sanan ise aslında göreceli kaybediyor... faşişt sistem bu şekilde , parayı lidyalılar mı bulmuştu diye söveriz artık... biz 3 kuruşumuzu korumaya çalışırken, servetleri ile dudak uıçurtanlar çıkıyor, medyada 7 ayda zirveye çıktı, görgüsüzce para harcadılar, nerden geliyor bu değirmenin suyu, biz prim veriyoruz. 5para etmezlere prim veriyoruz.


    Adam limuzinle geliyor 1 saat sahne alıyor, bizim kızlar don kilot atıyor, adam geliyor uydurulmuş senaryo şeyleri anlatan sahne alıyor millet biletlere benim emekli maaşım kadar para veriyor. birde sanki herşeyi o anlatan komedyen yaşamış sanıyor inanıyor, ahh ahh show dünyası. O yeni yetmede villa alıyor, miamilere gidiyor, MİLLET MAALESEF ÖZENTİ KENDİ YAPAMADIKLARINI YAPANLARA PARA ÖDÜYOR DAHADA ZENGİN YAPIYOR; KENDİDE ASLINDA DAHADA FAKİRLEŞİYOR. NE DOYUMSUZ CANLILARIZ. ÇELİŞKİLER LE DOLU. KAPİTALİST SİSTEMİN KURBANLARIYIZ.


    eskiden tefeciler vardı şimdi...

    eskiden sokakta park mafyası, değnekçileri vardı, şimdi...

    sizin ( bizim) paramızla servet yapanların finansmanı bizden. sonrada cebelleşiyoruz burda. elalem yaz gelince öter turnam... tatile gider İNSAN gibi yaşar, BİZ KÖLE gibi kendimizi korumaya hayatta kalmaya çalışıyoruz.


    önceden bordrolu köle idim, şimdi güya özgürlük belgeli ( emekli) köle olarak hayatta kalmaya çalışmaya devam.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158588700



    bugün 1 mayıs işçi bayramı, emekçinin konuşulduğu sembolik gün. EMEK VERİP 35 sene çalışırsın bir gecede seni soyarlar. Adıda sistemdir. Devlet baba artık baba değil,


    elin gurbetcisi hollandalı ersin kardeşim sigara almak istemiş en fazla 2 tane vermişler, zamdan sonra istersen karton karton sınırsız al demişler. Adam bazen doğruyu dile getiriyor İLK GİREN İLK ÇIKAR, hollandada olmaz diyor, FIFO, o ürünü stoklayamaz, o ürünü eski fiyattan satmak zorunda diyor. Yeni gelen zamlı satılır diyor. @ersin345


    neyse Turizm e dönelim, sonra solcu, kominist vs yaftalar gelecek. ( eskinin en solcuları halk adamları 6.fikoyu taşkadık diyenleri , işçi hakkı için grev yapanları , şimdi patron olmuş işçnin hakkını çatırçatır yiyopr... sistemin kurbanı iken şimdi sistemin acımazsız dişlisi olmuş... Turist olup özgürce ) kafa ve finansal özgürce) dolaşanlardan olmak nasip olsun bana da size de...


    Ekonomi

    Türkiye artık Avrupalı turist için de ucuz değil; İspanya ve İtalya daha hesaplı!

    Uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında Türkiye ilk 10'da yok


    01 Mayıs 2024 08:07

    • -A+

    İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, görece daha pahalı destinasyonlar olarak bilinen İtalya ve İspanya gibi gözde turizm bölgelerinde, Türkiye’ye kıyasla daha ucuz tatil yapılabileceğini ortaya koydu.


    Ürün ve hizmetleri test ederek tüketici tercihlerini destekleme amaçlı bir uygulama olan Which? tarafından yaz tatillerinin maliyeti üzerine yapılan araştırma sürpriz sonuçlar ortaya koydu.

    4 bin 500 tur paketi karşılaştırıldı

    Aralarında Telegraph’ın da bulunduğu önde gelen İngiliz gazetelerinde de yer verilen araştırma, 15 ülkede yaklaşık 4 bin 500 tur paketi arasında bu yaz için en uygun fiyatlı tatil paketlerinin karşılaştırılması yoluyla yapıldı.

    Which?’in araştırmasına göre, ağustos ayı başında uçuşlar ve transferler dahil bir haftalık konaklama için en ucuz yerin kişi başı ortalama maliyetin 847 Sterlin ile Yunan adası Kalimnos olduğu görüldü.

    Uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında Türkiye ilk 10'da yok

    Telegraph gazetesinde yer alan haberde, Türkiye ve Portekiz’den hiçbir yerin uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında ilk 10’da yer almamasının şaşırtıcı olduğu değerlendirmesi yapıldı.


    Araştırma, genellikle pahalı olarak kabul edilen İspanya'nın Costa Brava ve İtalya'nın Amalfi Sahili'nde, Bulgaristan ve Türkiye gibi geleneksel olarak iyi fiyatlı destinasyonlara nazaran daha ucuz paket fiyatları bulunabileceğini gösterdi.

    Uzmanlar Amalfi Sahili'nin uygun fiyatlı bir tatil algısı yaratmasa da bölgedeki çok çeşitli konaklama ve indirim seçenekleri sayesinde uygun fiyatlı konaklama imkanı bulma şansının yüksek olduğunu, bölgeye çok sayıda uygun fiyatlı uçuşun da olduğunu belirtiyor.


    Amalfi sahil şeridi, UNESCO listesindeki kıyı şeridi boyunca 13 şehir ve kasabaya ev sahipliği yapıyor ve Positano, konaklamanın en pahalı yerlerinden biri olarak değerlendiriliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 1 Mayıs 2024; 9:24:17 >




  • DHTech D kullanıcısına yanıt

    altın ve gümüş fon yöneticileri artık işsiz....


    fon tarafında onların fişi çekilmiş oldu


    almak isteyen artık fiziki olarak alır


    1 mayıs sonrası artık Tefas = Hisse senedi yoğun fon...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 1 Mayıs 2024; 9:17:12 >
  • Adamlar tüm yolları kapattılar.


    Dolar almak istesen alamıyorsun.


    Mevduat faizi yapmak istesen gönül rahatlığı ile yapamıyorsun.


    Altın, gümüş desen ne olduğu belirsiz. Fed tarafının da ne yaptığı belli değil.


    Bir tek borsa yolunu açmışlar. Gel gel diyorlar. Onu da bir gün ne olacağına dair kimse kestiremiyor.


    Mala mülke çok fazla yatıramıyorsun. Bugün bir ev almak istesen 4.5-5 milyonlara gelmiş. 500k-1 milyon arasında birikimi olan bir insan kredi de çekemeyeceği için parayı o tarafa da yatıramıyor.


    Bu koşullar altında, sadece birikim yapan insanların günden güne birikimlerinin yok olduğunu izlediğimiz bir tablo ortaya çıkıyor.


    Birikim yapmayıp, borcu olanlar her türlü kazandı. Kazanıyor...

  • Para piyasası fonlarınıda bitirdiler hem yönetim ücreti hemde üstüne kardan vergi ne kalıyorki geriye
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

    Bu son kararla birlkte altını nasıl almak mantıklı? İnternetten kredi kartıyla mı? Direk kuyumcudan fiziki mi? Borsadan altın s1 ile mi ? Veya farklı bir yöntem ?

  • Bu alınan kararla birlikte serbest döviz fonlarında da stopaj %7.5’a çıkmış oluyor, değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanaslan10 -- 1 Mayıs 2024; 9:56:7 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    kuyumcudan fiziki bence


    S1'e bulaşmayın aşırı saçma hareketleri var

  • Beyler Midastaki dolar için yüzde 4 faizi kullanan var mı aramızda...


    memnun musunuz bir sıkıntı yaşadınız mı

  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

    Peki işçiliksiz bilezik mi yoksa gram altın şeklnde almak mı mantıklı? Bir de kredi kartıyla netten almak ödemeyi 1 ay kadar ötelemek açısından daha avantajlı değil mi?

  • BYF lerde durum nedir.

    oh ne güzel biz uğraşıp didinelim devlet kâra ortak zararda ortak değil niye?

    devleti yönetenler ultra lüks hayatlar yaşasınlar diye, peki bunun karşılığında ne yapıyor performans sıfır pazarda limon satan adamlar daha iyi yönetir.

    şehir belediyesinden belde belediyesine kadar hepsi saray yapmış ultra lüks hayatlar oh ne güzel.A6 yı bile beğenmeyip A8 aldırıyor şükürcülerin baş yobazı.biz neden kendi arabamızı kullanırken bu soyguncular makam arabası diye bizim sırtımıza biniyor.
    bu makam arabaları 5 dikiş milyonluk maaşlar vb zırvalığı kaldırmak isteyen hiç yok.
    memur adamlar nasıl milyar dolarlar kazanıyor hiç araştıran yok işleri güçleri vatandaşı silkelemek elinde olan herşeyi almak.
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Altın almakta para kazandırmıyorki altın alırsan onuda al sat yaparak çevirmen lazım,soyguncu merkez bankaları hem doları hem onsu baskılıyor enflasyon üzeri kazanç yaptırmıyor.
    uzun dönem para kazanmanın tek yolu borsa orasıda kumarhane,doas bile 400 den 284 e düştü demekki hisseler aşırı şişik. alım fırsatı gelene kadar tek güvenli yol faiz.
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Suan icin demedim alim firsati olusmasi hali icin sormustum aslinda
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    onlar zaten %10.



    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 1 Mayıs 2024; 10:13:25 >




  • Kassady kullanıcısına yanıt
    altın 150 lira düşmüş daha nasıl alım fırsatı bekliyorsunuz bilemiyorum.
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Sat sinyali verdi deniyor.

  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.