Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (322. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
7.035
Cevap
518
Favori
361.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Onlarda bir değişiklik yok o zaman hocam, teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    kardeş sen profesyonelmisin tradermisin sinyal takip edersen hiç bişey alamazsın.altın bu düşer çıkar orta uzun vade düşünerek alınır.
    ben mesela 27.3 dolardan gümüş almaya başladım dün 26.4 den yine aldım dahada düşer ama ben yakalayabilirmiyim çok zor genelde piyasa kapalıyken dibi görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 1 Mayıs 2024; 10:46:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Yatırım tavsiyesi değildir.


    ama altın fonu alacak olsam BES den alırdım. Alırken kredi kartı ile ödenirse valör devreye girer sözleşmesine firmasına bağlı olarak. mesela çoğunda 35-45 gün oluyor. ama bazı BES lerde dezavantajı olmadan valör 3-5 gün ödemesi gününü iti ayarlarsan 45gün diyorlar ( ama bana sakın sorma ghangisi nasıl nerde diye, ben sadece sosyal medya x platformunda yorumları okudum , tecrübem deneyimim yok, kendin araştır, hatta üşneme az al dene burdanda paylaş. çok az alırsın zararı ne olur ki . )


    ama asıl benim akılma yatan kısmı. sen devlet katkısınıda hesaba katınca oluyor. Yani devlet katkısı %30 geliyor, bazı bes lerde onuda iyi secenler oluyor daha iyi getiri oluşturuyor vs. devletkatkısı sembolşik gibi olsadfa genede getriyor birşeyler diyende var, benim bes imde daha daha iyi diyende var.


    yatırım tavsiyesi değilde alternatiflerde düşü,nülmesi mantıklı bir seçim olabilir. Bazısı çok harika bes planı seçip, altın ağırlıklı yapmış ki son 6 ayda altının primlenmesi ile fizikiden, altınS1den , gramdan, vs vs hepsinden daha iyi BES den altından getiri elde ettim diyorlardı ( devley katkısı ile en mantıklı seçm diyorlardı)





  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Bes mantıklı değil devlet paranı rehin alıyor fonları değiştiriyorsun ama sistem den para alamıyorsun başka bir şey'e yatırım yapamıyorsun.

  • 20 küsür yıldır sömürülüyoruz tam bir sömürge ülkesi olduk çapsız muhalefet AKP'yi iktidarda tutmak için elinden geleni yapıyor.


    Ankarada ekmek 10 TL oldu herkese hayırlı olsun.

  • kendi fikrimce bi hesap yaptım altın ve TL faizi bugünkü şartlara göre devam ederse yıl sonunda eşit kazandırıyor.ytd

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Neye göre kime göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Yapmayın bunu bu kura güvenip hesap asla yapmam sadece alım yaparım kanımca 3 vakte kadar ömrü var kurun 45 yada 50 gider tekrar yazıyorum burdan sedece alım yaparım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 1 Mayıs 2024; 12:40:15 >
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    dolar yıl sonu 40-41 olur diye düşünüyorum ama Nascıların ne yapacağı hiç belli olmaz bu çetelerin daha ne tuzaklar kuracaklarını bilmiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt

    Yine milleti terse düşürecekler bunlara güven olmaz AKP'nn oyunları bunlar.

  • DHTech D kullanıcısına yanıt

    Bes son derece mantıklı ama nasıl strateji yürüttüğünüze bakar.


    BES eski dezavantajlarını yitirmiş durumda üstelik daha da gelişmekte.Oldukça iyi bir para biriktirme hatta belli bir yaşa geldiğinizde parayı sistemde tutarak maaş şeklinde alma yöntemi de.


    Misal kendi senaryomda 18 yaşına geldiğinde çocuğuma 250 bin dolar bırakma planım var kendi gelirlerim dışında çünkü iş hayatına atılıp şu anki ortalama bir insan gibi finansal kaygıları olsun istemiyorum.Bunu çok özel birşey yapmadan 15 yılda sadece düzenli 100 dolar yatırarak başarmam çok kolay.


    250 bin doları olduktan sonra yılda 30 bin dolar çekse bile o para büyümeye devam ediyor.Yani istese hayatının sonuna kadar iyi bir maaşla çalışmadan yaşayabilir.Bunun için de aman aman bir finansal okur yazarlığı olmak durumunda değil.Şimdi karşı çıkanlar olacaktır X e yatırsan Y ye yatırsan daha iyi kazanırsın diye de.Ben bir bakış açısı sunmak istedim sadece.



    Yoksa şu anda devlet katkısıyla birlikte özellikle enflasyonun bu kadar yüksek olmadığı yıllarda büyük bir gelir avantajı elde ediyorsunuz.



    250.000 dolarda yılda 24 bin dolar çekseniz bile sadece %10 parayı büyüterek hiç eksiye düşmeden devam edebiliyorsunuz. %10 aşağı düşülmesi pek mümkün olmayan S&P ve nasdaq endeks getirisinin altında olan bir kazanç oranı.Asıl soru kaç kişinin cebinde 250 bin dolar toplu var da çocuğa al koydum hesabına diyebiliyor.Bu yüzden BES iyi bir para biriktirme stratejisi o kadar da teşviği ve bizim fonlardan daha iyi yönetilen bes fonları varken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 1 Mayıs 2024; 13:11:34 >




  • Ömür boyu maaş alma yok, sağlıktan yararlanma yok, içerden paranı çekemiyorsun 10 yıl esir kalıyorsun üstüne bir de 56 yaşı beklemek saçmalık bu sefer fazladan prim ödüyorsun azraille pazarlık yapmadık ne zaman öleceğimiz belli değil özel sektörde çalışmak istemiyorum 10 yıl ödeyim 35 veya 45 yaşında emekli olayım neden 56? sen devlet olarak 40 yaşındaki adamı eyt'den emekli ettin nasıl olacak bu adalet?

  • bide şu var para çekme gününüz geldiğinde yine yağmacı bir iktidara denk gelirseniz kötü olur.

    BES e para verirsek memur maaşlarını ödeyemeyiz deyip paranıza çökebilirler, şükürcü müslüman ülkede herşey olur paranız birilerinin audi mercedes ferrari filolarına dönüşebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    BES teki paralar hazineden ödenmiyor. BES şirketlerinin takasbank havuzunda saklanıyor. yani devletin olayla ilgisi yok. ha devlet katkısını ödemem derse diyebilir çünkü o para devletin parası yani hazinenin.

    peki devlet özel sektör şirketlerindeki vatandaşın parasına çökebilir mi? çok saçmalarlarsa olabilir lakin o vakit BES teki paraya çökerler argümanını savunanlar bankalarda tek 1 kuruş dahi para tutmamaları gerekir çünkü bankalardaki heaplara da çökebilirler o vakit.

  • DHTech D kullanıcısına yanıt

    şimdi BES te 10 yıl bekleme olmasa istediğin yaşta BES ten emekli olabirsen.

    devlet sana neden %30 katkı versin? devlet enayi mi


    istediğin vakit istediğin yaşta tüm paranı çekmek istiyorlar paranı normal tefas fonlarına yatırırsın olur biter.

  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler tavsiyen icin biraz dusundum 7.5 stopaj olsa da altini makas farki vb. Derrtlerle ugrasmamak için n yine tefas fonu olarak almak en mantiklisi sanirim. Fiziki veya kargoyla alinca dunya masraf biniyo ustune. Bes yerine de kendim tefas ustunden yatirim yapmayi tercih ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    ben bazen kredi kartıyla fiziki altın alıyorum. ama nasıl alıyorum.

    bazı kredi kartlarının e ticaret bonus kampanyaları oluyor mesela 1500tl harca 100tl puan kazan v.s işte onlar denk gelince 1-2 gr cık alıveriyorum. bonuslar masrafları karşılamış oluyor.

  • DHTech D kullanıcısına yanıt
    Elimde stopajsız altın fonu var :) satılık.
    Şaka bir yana hsyf harici fon alınmaz artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tam olarak ne yapmaya çalışıyorlar anlayamıyorum bu sistem cazip mi?

  • aklınıza takılanlara cevap olacak 2 video




    Fonlarda Vergi Muafiyeti Soru-Cevap


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]İYİ GELİRyoutube
    İyi Gelir'in sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCY7m... Platformumuza üye olun, yatırım fonlarıyla ilgili en detaylı analizlere ulaşın! https://fonanaliz.iyigelir.net/ Videoları “Beğen”meyi, “Paylaş”mayı ve hakkında "Yorum" yapmayı ihmal etmeyin. "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın ve canlı yayınlarımızı kaçırmayın. Sosyal Medya Hesaplarımız: Twitter: https://twitter.com/iyigelirnet Linkedin: https://www.linkedin.com/company/42436255 Instagram: https://www.instagram.com/iyigelirnet/ Facebook: https://www.facebook.com/iyigelirnet Spotify: https://open.spotify.com/show/2tgLI7Z9cRzFvz1d0evUG5?si=CkdDy3-3STutGcbgD4aSeA Daha Fazlası İçin: Blog Sayfamızı Ziyaret Edin: https://iyigelir.net/blog/ Web Sitemizi Ziyaret Edin: https://iyigelir.net İyi Gelir, yatırım fonlarını tek bir uygulamada buluşturan ve fonları analiz imkanı sunan ilk dijital yatırım platformudur. Yatırım fonlarıyla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı İyi Gelir Fon Platformu, yatırım yönetiminde sunduğu modern yöntemlerle yatırımcıların kararlarını çok daha etkin bir şekilde verebilmesine destek olmaktadır.
    https://www.youtube.com/watch?v=PFbicglqd_E&feature=youtu.be

    Fonlarda vergi muafiyeti ile ilgili karar Resmi Gazete'de açıklandı.

    23.12.2020'de uygulanmaya başlanan:

    Para piyasası

    Borçlanma araçları (TL)

    Kıymetli maden

    Fon sepeti (yabancı hariç)

    FKatılım (döviz hariç)

    fonlarındaki %0 olan stopaj oranı 31.07.2024 tarihine kadar %7,5'a çıkartıldı. Muafiyet devam etsin istemiştik, ama maalesef olmadı; ama muafiyet öncesi oran %10 iken %7,5'e çekilmiş oldu.


    Sevgili Takipçilerimiz, aşağıya bu kararın fonlarınız üzerindeki etkilerini yazıyoruz. Lütfen dikkatli okuyun:

    oEğer yukarıdaki kategorilere giren fonlarınızı 23.12.2020-30.04.2024 tarihleri arasında aldıysanız, ne zaman satarsanız satın, vergi ödemeyeceksiniz!

    nEğer yukarıdaki kategorilere giren fonları 1.5.2024-31.7.2024 tarihleri arasında alırsanız, ne zaman satarsanız satın %7,5 vergi ödeyeceksiniz.

    lMuafiyet 31.7.2024'ten sonra uzatılmazsa, vergi oranı %10 olacak.

    arDikkat!! Hisse senedi fonlarında (katılım hisse ve serbest hisse fonları da dahil) (yabancı hisse fonları hariç) herhangi bir değişiklik yok. Onlarda zaten muafiyet öncesi de vergi bulunmuyordu. Yine vergi yok!

    dAynı şekilde %51 hisse içeren değişken fonları 1 yıldan uzun tuttuğunuzda onlarda da vergi yok.

    Bugün Serra Hoca, konuyla ilgili canlı yayında sorularınızı yanıtlayacak. İyi Gelir Youtube ve XSpaces kanallarından takip etmeyi unutmayın..a Yeni Stopaj Oranları 




    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]






    2. video henüz ieleyemedim.


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]BEKAPyoutube
    Telegram Link https://t.me/+__ESohMRwXtiOGJk YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=lygN6yZTZrE&feature=youtu.be


    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]Yücel Ferek youtube
    Merhaba sevgili dostlar, 30.04.2024 tarihine kadar uzatılan fon stopaj istisnası 3 ay daha uzadı. Ancak artık istisna oranı %0 değil. İyi seyirler dilerim. Yücel
    https://www.youtube.com/watch?v=W18qlMy4exI&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 1 Mayıs 2024; 16:37:24 >




  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.