Şimdi Ara

Teknoloji Devlerinde İşten Çıkarma Kasırgası (Tech Layoffs 2024 Şubat - Güncel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Ne yazdıracaksınız?

  • ugarb kullanıcısına yanıt

    matriks iq diye bir program var.

    bunun içinde yapay zeka ve makine öğrenimi başlığı var.

    veriler veriliyor , çeşitli girdiler veriliyor ve çeşitli sonuçlar alınıyor.

    ancak bu sonuçlar ve girdi kısmı yetersiz ve program içinde uygulaması zorlu. sonuç olarak sadece işime yaramayan c# kod veriyor.


    kullanıcı arayüzü de yetersiz ve karışık zaten.


    bu problemimi ortadan kaldıracak, ilgili programdan copy paste ile yazılacak ayrı bir yazılıma ihtiyacım var. arayüzü daha sade basit. kullanımı kolay.


    internetten ücretsiz veri çekecek, girdi seçeneklerini daha fazla ayrıntılar/seçenekler ile seçimler yapabileceğim, makine öğrenimi seçenekleri seçimi - eğitim -backtest - optimizasyon - tekrar backtest ve sonuçların grafik üzerinde gösterimi.


    tabi son olarak matriks iq da kullanabileceğim bir dosya çıktısı  


    matriks iq demo sürümü herkese açık ve kullanılabilir. ne kadar süre kullanılabilir bilemiyorum.





  • Alanında araştırmaci ve uzman kimse bt alaninda issiz kalmaz. Çıkanlar zaten çıkacaklarını yaptıkları işten ve iş yükünden fark etmiş olmalı. Hiçbir şirket kendisi için deger üreten para kazandıran birini işten çıkarmaz.
    Özellikle büyük firmalarda çok fazla ARGE vb işler için aldıklari personel var.
    Google'ın ana modellerinde değer üreten veya kritik nokta.kovulan personel olduğunu düşünmüyorum.
  • batkent B kullanıcısına yanıt

    İleri seviye yazılımcı işsiz kalamaz!

    Kendi mesleği mühendislik olup, bunu yazılımla birleştiren kişinin işsiz olması zor.

  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Twitter vakasını araştırmanızı öneririm. Bu alanda çok ciddi teknolojilerde imzası olan insanlar 7-8 ay işsiz kaldılar.
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Çok detayını bilmiyorum o konunun ama insanın (özellikle bu ülkede) inanası gelmiyor. Bizim ülkenin en büyük eksik iş gücünü oluşturuyor bana göre.

    Bir makinenin kullanım arayüzünü, makine ile birleştirebilen, yani hem mühendislik hem yazılımda iyi olan birisi işsiz olmamalı. Ciddi tecrübe yıllar alan bilgi birikimi gerekir.

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Tam anlamafım ama bir atkadaşım benzer bir iş için böyle bir yazılımdan bahsetti bana, Yabancı bir fon yönetimi miydi neydi, onların yaptığı, hatta içinde eklenti vardı, mqb miydi neydi tam hatırlamıyıtum, yazılım içinde kodu compile edip, bir çeşit alım-satım robotu oluyor du, yazılımla entegre çslışıyordu.

    Sizin tarif ettiğiniz C# kodunu vermesi kısmını kafamda oturtamadım.

  • sysarchitect kullanıcısına yanıt
    Hocam burası Amerika. Burda sözleşmeler "at will" tiptir. Yani iş veren istediği an seni işten çıkarabilir. Tazminat falan da yoktur. Firmaya kalmış verirse 1-2 haftalık maaş verir, bak ay değil haftalık. Filmlerden görenlerin buna şaşırması normaldir.
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    aslında doğru anlamışsınız. sonuçta bir strateji oluşturmak amacım.


    çeşitli verileri ve girdileri programa verip sonucunda bir strateji sonucu almak hedefim.


    sadece son kısmı bağlayamamışsınız. o da normal. çünkü matriks iq programının işleyişini bilemiyorsunuzdur muhtemelen.


    matriks iq programında ya kod verip çalışma/çalıştırma imkanınız var ya da matriks iq programına uyumlu bir dosyayı karşıya yükle gibi bir özellikle programa onu bilgisayarınızdan yüklemeniz gerekiyor. benim bildiğim bu şekilde.


    'çeşitli verileri ve girdileri yazılıma verip, sonucunda bir strateji sonucu almak hedefim' bunu şuan matriks iq'da yapamıyorum. bu işi sağlayacak yardımcı bir yazılıma ihtiyacım var. bu yazılımın çıktılarını da bir şekilde matriks iq 'da kullanmam gerekiyor. ki işime yarasın.




    ps. ben fon falan değilim   olsam zaten burada bu işleri niye konuşayım. bireysel bir ihtiyaç durumu benimki. şirketim falan da yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 25 Ocak 2024; 10:48:21 >




  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Isten cikarmak icin makul bir sebep bulmak zorunda degiller zaten. Kizin da bildigi ama video cektigi icin boyle sormasi normal.


    Amerika'da sozlesmeler "At Will"dir, yani sozlesme imzalandiktan hemen sonrasinda dahi seni isten cikarabilirler. Ya da kendin de istifa edebilirsin, iki taraf icinde is akdini mazeretsiz fesh etme imkani verir bu. Kiz biraz da itiraz ediyor gibi yapiyor ki 2 haftalik tazminat alabilsin. Boyle isten cikarmalarda firma ister 1 ister 2 hafta maas oder. Oyle Turkiye'deki gibi 5-6 maas tazminat, SGK'nin 3-5 ay devam etmesini falan beklemeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Ocak 2024; 15:56:30 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Öyle ise bile ortada daha 2024 tam başlamamış iken bile böyle bir işten çıkarma akımı pek normal değil. Çığ gibi büyüyor. Bizimkilerin 1 milyor milyar yazılımcı safsataları çöp olmuş durumda.
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Hocam, Pandemi sirketlere bir seyi ogretti. Madem bu kadin gibiler evden calisarak bu isi yapiyor, o zaman remote Hintli ya da Pakistanli calistirip onlara 10'da birini oderim diye fikir sahibi oldu sirketler.


    Evden calismanin sonu budur, hic kimse 3-5 yil sonrasina bakmiyor, ohh evden calisiyoruz diye sevindiler, sonu bu olacakti ama, ise gelmeden yapilabiliyorsa o zaman neden sana $80-90K maas odeyim? 10K'ya Pakistanli, Hintli'ye yaptiririm dediler.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Bunu gerçekten pandemi zamanı keşfettiklerine inanıyor musun ? Adamlar zaten SF Silikon Vadisinin tamamını yıllardır asyalılar ile dolduruyorlar. İlla uzaktan vs. gibi bir durum söz konusu değil.

  • millet atıp tutuyor. 2 hafta önce bir başka görüşme teklifi aldım. düsseldorf da firma. teklif 50k bürüt. neti? 32000 euro. yani aylık 2650 euro.


    elin 3 çocuklu afganı almanya'da aylık 3300 euro alıyor. hayat boyu garanti ücret işte.


    yazılımcı olacaklara kolaylıklar diliyorum. piyasayı bok ettiler. hindu bengali getirerek ücretleri düşük tutmaya çalışıyorlar batıda.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Biraz gerçekleri konuşalım, maalesef haklısınız. Piyasada ölücü şirket kaynıyor berbat bir konuma geldiğini düşünüyorum artık bizim sektörün ve belki geleceğe nazaran bu günler iyi günler bile olabilir.
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Yazılımcı bu yüzden uzun yıllar biryerde çalışamıyor, bu değişim yüzünden kaynak kodları da açık hale geliyor, herkes birbirinden faydalanıyor, piyasa gelişmiyor, emek ayağa düşüyor.

    Eskiden rentasource vardı, şimdi varmı bilmiyorum, bazı basit ama uzun zaman alacak işleri, buraya ihale edip, ana omurgayı kendimiz yapıyorduk. Şimdi bakıyorum, hazır arayüzler var, özelleştirilmiş, çeşitli bağlantı ve veri işleme üniteleri olan endüstriyel kartlar var, alıp istediğin gibi düzenleyip, istediğin yerde kullanıyorsun. Hiçbirşey eskisi gibi değil. Birde özeleştiride bulunalım, github ta ki bazı projelere bakıyorum, pes diyorum cidden! Geriye doğru hızla gidiyoruz..

  • sysarchitect kullanıcısına yanıt
    Yanlış yorumluyorsun hocam. Bir Hintli'nin uzaktan çalışmasıyla bir Hintli'nin California'da çalışması apayrı şeylerdir. Hindistan'daki evinden çalışsa online, $10,000 öderler yıllık. California'da çalışsa yıllık $100,000 ödemek zorundalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Ocak 2024; 4:35:5 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Zaten kira ile SF'deki pahalılık ile o yıllık 100k verdikleri adamları soyuyorlar ki. Kaç yaşında koca koca adamlar hayatsız şekilde 6 kişi bir evde yaşıyorlar.
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Hocam, Amerikan topraklarinda ayda 1000 dolara adam calistiramazsin, her meslegin minimum wage'i var. Iste o San Fransisco'daki adama 100,000 dolar vermek yerine yilda 10,000 dolara Hindistan'da yasayan adami online calistiriyor sirketler artik. San Fransisco'daki adam ben 50,000'e calisiyorum bile dese sirket icin zarar etmek demek bu.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.