Şimdi Ara

Teknoloji Devlerinde İşten Çıkarma Kasırgası (Tech Layoffs 2024 Şubat - Güncel) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    Senior Junior'dan ziyade AI'i nasıl kullandığın önemli. 10 kat biraz abartı ama 5 kat artar yerine göre.


    Birt de bütün devler aynı işi yapmıyor sonuçta yaptığın iş de çok önemli. A yazılımcısının yaptığı işin %70'i ni AI yapıabiliyor B yazılımcısının yaptığı işin %30'unu AI yapabiliyor gibi...


    Mesela Front-End devin yaptığı iş çoğunlukla backende servis atıp oradan gelen datayı texte, gride, charta falan basmaktır.


    FE dev'in yaptığı işte algoritma pek yoktur. İş düz bir flowdur çoğunlukla. O yüzden AI'den çok fazla destek alabilir.


    Yakın bir zamanda Freelance bir front-end projesi almıştım. Bilgimi tazelemek amaçlı Reactla yapayım dedim. Kodun yaklaşık %80'ini GPT+GH Copilot yazdı.


    Ama mesela Web tabanlı oyun etkileşim gibi işlerde bu oran %40'a falan düşüyor. Çok fazla dallanıp budaklanan karmaşık algoritmalar kuramıyor hala AI.


    Ne olursa olsun şu bir gerçek AI en az kullandığım projede bile 20 saatte yazacağım kodu 16-17 saate düşürüyor. Bu saatten sonra ben AI kullanmıyorum diyen yazılımcı yazılımcı değildir.





  • threadreaderapp.com
    Thread by @thekxss on Thread Reader App
    https://threadreaderapp.com/thread/1754098653050892609.html

    Şu floodda bahsedilen durum bence çok doğru. Yakında vahşi bir sektöre dönüşecek yani şuan inşaat sektöründe yaşananlar birçok mimar ve inşaat mühendisinin kendi işini yapabilmek için asgari ücrete talim etmesi artık yazılım sektöründe de yaşanıyor.

  • Bloomberg Televisionyoutube
    We take a look at the recent uptick in layoffs and the business cases made to justify job cuts. -------- Follow Bloomberg for business news & analysis, up-to-the-minute market data, features, profiles and more: http://www.bloomberg.com Connect with us on... Twitter: https://twitter.com/business Facebook: https://www.facebook.com/bloombergbusiness Instagram: https://www.instagram.com/bloombergbusiness/
    https://www.youtube.com/watch?v=Wc6Y1yDKREM



    Bloomberg olaya el atmış güzel bir video yayınlamışlar.

  • 2024 Şubat Tech Layoffs


    Bumble, yaklaşık 350 çalışanını işten çıkarıyor, bu da işgücünün %30'una denk geliyor.


    Apple, şirketin otonom elektrikli araba projesi şimdilik durdurulduğundan, bu projede çalışan yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor olabilir.


    Sony, PlayStation biriminden 900 çalışanı işten çıkarıyor, bu da bölümün işgücünün %8'ini etkiliyor. Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla ve Firesprite stüdyoları da bu durumdan etkilenecek.


    Expedia, 2024 yılında özellikle Ürün & Teknoloji bölümünde, şirket işgücünün %8'inden fazlasını oluşturan 1,500 rolü kesmeyi planlıyor.


    Rivian, EV'ler için giderek zorlaşan bir pazarda maliyetleri düşürme çabası içinde maaşlı işgücünün %10'unu işten çıkarıyor.


    Cisco, çalışanlarının %5'ini, 4,000'den fazla insanı etkileyen bir kesintiyle işten çıkardığını açıkladı.


    Mozilla, bir dizi üründe yatırımını geri çekiyor, bu da yaklaşık 60 çalışanın işten çıkarılmasıyla sonuçlanacak.


    Grammarly, şirketin "AI destekli geleceğin işyerine" odaklanma çabalarının bir parçası olarak dünya genelinde 230 çalışanı işten çıkarıyor.


    Amazon, One Medical ve Amazon Pharmacy sağlık iş kollarında işten çıkarılacakların sayısı henüz bilinmemekle birlikte, işten çıkarmalar yapacağı bildiriliyor.


    Okta, yaklaşık 400 çalışanı işten çıkarıyor. Bu işten çıkarmalar, Okta'nın yaklaşık 300 çalışanı işten çıkardığını açıklamasının neredeyse tam bir yıl sonrasına denk geliyor.


    Snap, "hiyerarşiyi azaltma" çabası içinde işgücünün %10'unu kesme planlarını açıkladı, bu da yaklaşık 500'den fazla çalışanı etkiliyor.



    Bu işten çıkarmalar, mevcut teknoloji şirketlerinin yenilikçi alanlarda yapacakları veya yapmayı düşündükleri değişikliklerden geri adım atmalarına neden oluyor ve artık eskiden laboratuvar havasında çalışan şirketleri yalnızca kendi işini yapar hale getirilmesine neden olmakta. Bu durum, sektörlerdeki inovasyon süreçlerinin yavaşlamasına ve şirketlerin risk alma kapasitelerinin azalmasına yol açmakta olduğu değerlendiriliyor.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.