Şimdi Ara

Yeni Hyundai Tucson Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
16.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    20 binde kavramayi nasil bitiyorsunuz aklim almiyor :) yillardir yari otomatik kullaniyorum, seat renault volvo hyundai.... hic birinde sanzumanla alakali bir problemim olmadi. 20k da kavrama bitiren adam ya araba kullanmayi bilmiyordur yada uretim hatasi olan bir arac satin almistir.

  • 2020 elit model aracımı sıfır aldım bendeki kasa bundan güzel bence hiç pişman değilim her geçen gün arabaya aşık oluyorum Tucson sınıfının en iyisi bence her açıdan yeni kasayı beğenmedim mevcutu biraz daha gelistirselerdi efsane devam ederdi teşekkürler Hyundai

  • Arac çok güzel. Süper ötesi. Arac almayı düşünen insan için kesinlikle dikkat çekiyor, kendini inceletiyor. Ancak arac tr. sartları için çok pahalı. Fiyat hiç rekabetçi değil...

    3008 ve qashqai den müşteri çalmayı hedeflemeliydi. Ölü doğum malesef....

  • geç kalmışsın. kasa 2015 den beri aynı bende 2016 elit plus var degismem 1.6 turbo 177 beygir otopark bile var yani kasa merakı olanlara dicek bisi yok

  • Bunun yerin Cupra Formentor tercih edilebilir çok daha şekil araba bence ama fiyatlar böyle oldukça hayalden öteye gidemeyeceğiz. Herhalde bunu almak için en az 10 yıl çalışmak lazım ki o da asgari ücretin iki üç katı maaşla

  • Geçin bu rakamları kardeşim pandemide çoğu insan işini kaybetmişken bu araba fiyatları akaryakıt fiyatları neden bizde bu kadar aptalca yükseldi !!!! Bizlerin maaşı 3katına çıktıda bizmi bilmiyoruz. Dünyada insanlar bu arabaları 15 aylık maaşı ile rahat alabiliyoken biz kaç ay çalışıp almak zorundayız bi beyin cimnastigi lütfen

  • Avrupa'da ortalama insan için bu araba 25 bin dolar 5 aylık maaş ederken burada 220 bin + ÖTV + KDV ile 400-500 bin yani 100 aylık ortalama maaş ediyor. Sonra dünya bizi kıskanıyor. Hem de nasıl.

  • symbiat kullanıcısına yanıt

    hee bilmiyoruz hiç de biteni görmedik :D bayiden çıkıp yolda arıza veren araçlar var. kuru çift kavramanın ne zaman arıza vereceğini kimse bilmez. millet bayilere gittiği kadar servise gitse kuru kavrama araba almaz. araç 4x4 dizel elite paket 22bin de şanzıman arızası ile servise çekildi 8bin lira hesap çıkarıldı sonra iyi niyet garantisi diye bu seferlik biz yapacağız dediler. bi 20bin sonra ne olacağı belli değil o yüzden ağır araba alırken şanzımanı nedir diye iyi araştırın. amerika da yaşayıp 30 bin dolara tuscon alsam şanzımana bakarmıyım bilmem zaten amerikalı da bakmaz. ama 550bin liraya araba alacaksan 40 kere düşünmek lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo

    Sebebi belli. Plug in hybrid'i vergidiyle hesaplarsan milyonu geciyor..

    Rakiplerinden RAV4 2.5 Hybrid olmasına rağmen 700bin civarında. Tuscon'un vergisiz ham fiyatı RAV4 ile hemen hemen aynı olmalı demek ki o da bu fiyatlara gelebilirdi.


    Bence bu vergi ve kur olayı zaman zaman markalar tarafından fiyatı manipüle etmek için de kullanılıyor. Örnek vermek gerekrise Mazda CX-5 2.0 hacimli benzinli motorla geliyor üst vergi dilimine girmesine rağmen fiyatı 600bin dolaylarında Volvo premium bir marka ve 2.0 hacimli dizel 4x4 XC60 900 küsür bin liralarda bu araçlar bu fiyatlara olabiliyorsa bir düşünmek lazım.


    Araçların ham fiyatını döviz cinsinden bayiye ödeyip, vergi ödemesini TL olarak e-devlet üzerinden alıcı yapsa, piyasada hangi araç döviz cinsindne vergisiz olarak kaç para tam bilsek alıcılar açısında çok daha iyi olacak çok daha iyi kıyas yapabileceğiz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_23

    Tasarım güzel şimdi bunu kabul etmek lazım. Bunu volkswagen yapsa "şahane olmuş" moduna girersiniz ama "güney koreli yapmış olmamış" diyorsunuz. Bunun A markası, B markası yok adamlar güzel yapmış. Tasarım hatları gerçekten çok keskin ve dikkat çekiyor. Özellikle ön ızgaranın yapısı ve arka stop lambalaları dikkat çeken detaylardan. Ben tasarımı çok beğendim ona bir şey demiyorum. Ama artık kimsenin dizel araç almayacağı bu dönemde dizele 500 bin tl bayılmak ne kadar doğru bilemiyorum. Benzinli alalım dersen düşük donanıma itmeye çalışıyorlar. Bu mantık çok yanlış. Her türlü fiyatlar çok yüksek zaten. Dizelleri sallayın. Bence benzinli olanını alıp LPG taktırıp kullanmak daha mantıklı. Tabi durumu olan anca alabilir. Durumu olmayan uzaktan bakar sadece. Bu fiyatlar gerçekten çok üzücü.

    Tabi bu yeni nesil dizel motora LPG oluyor mu, oluyorsa kaç para ve tasarruf oranı ne kadar olur. Bunlar önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bari hibrit olsaymış yav. Bu ne böyle hepsi dizel.

  • bu fiyatla türkiye'de hyundai i30'nun akibetine uğraması muhtemel.

  • bedava


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satmaz diyenler... bayiye gelem 2 elit plus satılmış bile. Galeri aldı ise bilemem ama .araba işi artik başka bi hal aldı .. ama bu millet e de az.sanki.. benzin 20 tl olsun bienne binmeyen belli olsun hükümetin bunu düşünmesi lazım ...nasıl olsa bişey diyen olmaz..
    Yeni Hyundai Tucson Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E0B8030F -- 22 Mayıs 2021; 19:25:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu bizi kıskanan Almanya mıydı


    lütfen bizi artık kıskanmayın

  • Ray Kurzweil kullanıcısına yanıt
    Dolar bu hızla giderse 550 bin TL fiyatı bile çok arıyacaksın : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.