Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Esk-3008 , insaatmüh. , insaatmüh. , Esk-3008 , burgazz Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
3.587
Cevap
183
Favori
212.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


(En Son Oy Tarihi: 19.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Benim teslimat Aralık zammı öncesine yetişmese ben de iptal edenler birisi olurdum. Aralık 2023 öncesi zamsız fiyattan aldığımız için burada bazı troller fırsatçılıkla suçladı bizi. 5 ay oldu keyifle biniyorum ve satmayı da düşünmüyorum.


    ".... bu kampanya çok cazip daha fazla erteleyemedim ben girdim."


    Sizin adınıza da sevindim. Hayırlı olsun tekrar.

  • GAYRI kullanıcısına yanıt
    Sorular cevapsız kalmadı. Ben özelden iletişim bilgisi istedim. Birlikte servise gidelim dedim. Bilgileri özelden veremedi arkadaş.
  • sipahiysn kullanıcısına yanıt

    İlkbahar ve çok sıcak olmayan yaz günlerinden söz ediyorsak (zira hava şartları (soğuk daha fazla) enerji tüketimini çok etkiliyor) -Buna 20 derece sıcaklıkta diyelim- Kendi deneyimim ve youtube daki kullanıcı deneyimlerinden çıkardığı sonuç 2 kişi klima açık 130 km hızla 24 kWh/100 km enerji tüketimi elde edilir sanırım. Bu da 88,5 kW bataryası uzun menzil T10x'in %100'dan %10'a (ful depodan benzin lambası yanıncaya kadar gibi düşünün) varsayarak 333 km yol gidilebileceğini düşünüyorum.

    Kışın ise 10 derece altındaki sıcaklıklarda aynı senaryoda 300 km'yi zor görürsünüz.


    Bu arada şehiriçi kullanımda ise tam bir mucize gerçekleşiyor ve aynı hava şartlarında tüketim 13 kWh/100 km'lere düşüyor ki 600 km'lerin üzerinde bir menzil hayal değil.


    20 derece hava sıcaklığında, 110-120 km/h süratlerde 4 kişi ve dolu bagaj 22 kWh/100 km tüketim değerlerini uzun yolda bizzat deneyimlemiştim. Ben uzun yolda batarya seviyesi %30'lara düştüğünde bulduğum ilk boş yerde şarj etmeyi tercih ediyorum. %10'a kadar düşmesini beklemek risk almak demek zira.





  • sipahiysn kullanıcısına yanıt

    arkadaşa sorunlu bir araç denk gelmiş muhtemelen. her markada her elektronik cihazda olabilecek bir durum maalesef. önemli olan sorundan sonra firmanın tutumudur. bunu düzeltmeye çalışıyorlarsa sabredilebilir, olmazsa mahkemeye gidilebilir vs vs.


    geçen gün örnek verdim; önceden hyundai tucson kullanıyordum, yine tucson sayfalarında gezerken bir kullanıcı aracının sorunlarını saymış, son kasa tucson araç kullanılmaz halde ve öylece bekliyormuş. birçok markada çözüm bulunamayan sorunlar çok oluyor sonucu mahkeme ile biten, tabi 7-8 yıl sonra  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 


    Togg çözüm için uğraşıyordur diye düşünüyorum. kimse kolay kolay bu araç olmuyor sana yenisini verelim demiyor maalesef. ama çözemiyorlarsa demeleri lazım. işte orada sıkıntı büyüyor. inşallah çözülür zamanla , ne diyelim.





  • osmandemi2 kullanıcısına yanıt

    Farkedilir bir menzil artışı oldu. 1.4.0 güncellemesine batarya yönetim sistemi iyileştirmelerinin dahil olduğu söyleniyor zaten.


    Güncelleme sonrası (15-20 derece sıcaklıkta), daha evvel WLTP değerlerinin altında kalan profil (menzil) değerlerim daha yüksek gerçekleşmeye başladı. Şehiriçi 600 km menzil sunuyor. Ama şarj etmek için pil seviyesinin %10'lara düşmesini beklemiyorum tabii. Menzil bir yana tüketim değerlerinin bariz şekilde düşmesi çok güzel.

  • sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Aslında mesele basit. Her üretimde sıkıntılı ürün çıkabilir. Bu belli marjlar dahilindedir. Önemli olan bu marjların hesaplanan çerçevede kalması ve bu marja girenlerin mağduriyetinin giderilmesi. Burada mağduriyeti giderilmemiş arkadaşlar var gibi duruyor. Umarım haklarında hayırlısı olur. Ama bir kişinin başına kötü bi şey gelmesi aracın kötü olduğunu göstermez. Onun aracının kötü olduğunu gösterir.
  •  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
     YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
    [simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/2300861/18e2d3a3-8
     YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU075-47d5-982a-2ca037c0d2e0.jpeg[/simage]

    Merhaba tekrar konu zaten şuanda yargıda, avukatım herhangibir sosyal mecra veya forumda evrak vs paylaşma dedi ve yasal prosedür (Servis bakım onarım) aynen devam etsin dedi. Sizlere sadece kısa bir mail trafiği paylaşıyorum.




  • muratt29 M kullanıcısına yanıt

    tekrar geçmiş olsun hocam.

    ben herkesi kendim gibi bildiğim için; ne gereği var niye yalan söylesin ki insanlar diyorum ve soruna baştan inanıyorum.


    ama sağa çekme problemi için 2 derece demişsiniz. çok fark ediyor mu yolda anlamadım !

    sıfır civic aldım 2018 de, 2 sene onu kullandım, sonra satıp 15 binde yine sıfır gibi ama ikinci el çok az kullanılmış Tucson aldım 2018 model Elite paketi, onu da 3 sene kullandım. +2010 mondeo da aynıydı.  


    iki aracımda da direksiyon düz giderken hafif sağa yatık duruyordu, bunu yetkili servislere sorduğumda "normaldir, her araçta var, özellikle yapılıyor zaten o fabrikada" gibi cevaplar verdiler. dışarıda tanıdık çok bilinen övülen ustalara da sordum aklıma gelince, onlar da "normaldir o kadar" dediler.


    araçlar otobanda giderken direksiyonu burakınca 50-100 metre mesafede 0.5-1 metre civarı belki biraz daha fazla sağa gidiyordu sürekli. iksi de  


    herkes bunun sorun olmadığını söyleyince ben de sorun etmedim senelerce kullandım bu araçları.


    hatta bir ara biri şöyle bir şey söyledi, "bu araçları özellikle böyle yapıyorlar ki kullanıcı direksiyonu bırakmasın, kontrol hep sürücüde olsun" ...  mantıklı gelmedi değil ama saçma da bir yandan  . çünkü bir gün otobanda hız sabitleyici açık giderken, 2010 model Mondeo aracımla" uyuya kaldığım için direksiyonda, sağa çeke çeke sağdaki tırın altına doğru gidiyorken tırın kornasıyla uyandım ve hemen düzelttim direksiyonu.


    şimdi sanırım aynı şey togg aracımda var, daha önceki tüm araçlarımda da vardı yani. artık normal karşılıyorum haliyle.  otobanda 100 metrede 1 metre sağa kayması çok problem değil herhalde diye düşünüyorum.  


    sizin araçta bu çok daha fazla ise sorun büyük olabilir tabi. ama ufak ufak çekme normal galiba.





  • muratt29 M kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Umarım, mahkemelik olmadan sorun çözülür.

  • Çok teşekkür ederim hepinize, geçmiş olsun sizin yaşadığınız problemler içinde.

    2 derecelik sapma çok fark ediyor hocam araç bir anda yan şeritte çok büyük problem.

    Saygılar herkese
  •  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


    Nisan ayının sonu yaklaşıyor. Reklam gibi oldu; ama cazip bir fırsat olarak gördüğüm bu durumu Konu'ya yeni giriş yapanlar da gördüm istedim.

    Piyasa şartlarına göre gerçekten fırsat. Elektrikli otomobil (hatta otomobil) almayı düşünenlerin değerlendirmesi tavsiye olunur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAYRI -- 25 Nisan 2024; 11:3:13 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Sağ yada sola çekmesi normal diyen ustaya saygılarımı iletiyorum.


    Araç bir tarafa çekiyorsa, rot balans lastikler yada direksiyon kutusunda problem vardır.

    30 tane araç değiştirmişimdir hiç biri bir tarafa çekmiyordur, hele uzun yolda yorar adamı bir tarafa çekmesi.

  • GAYRI kullanıcısına yanıt

    acele edip şubat ayında almamış olsaydım iyiydi de.

    ben sonuçta kısmet oldu da aldım Allah'a şükür diyorum. gerisi önemli değil. 2-3 sene borcunu öderim ömrüm yeterse, ölürsem de satıp borcu ödersiniz diyorum artık. tabi insanoğlu gözü doymuyor toprağa girmeden, 4 çeker olanı alsaydım 0-100 ü 5 saniyenin altında, offf  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    sizin gibi normal değil bu, benim aracımda direksiyon dümdüz, hiç de sağa çekmiyor diyenler de oldu ama.

    ustalar servisler hep aynı normal dediler hocam.

    100-200 metrede bir düzeltme yapmam gerekebiliyordu, yolun da meyiliyle bunu zaten mecburen yapıyordum düz de gitse. aracı sattım, benden başka kullanan kimse de bu araç sağa çekiyor, sorunlu demedi, gariptir. ben özellikle test ettiğim zaman fak ediyordum sadece.


    ama arkadaş direkt sağ şeride geçiyor demiş, o kadar belirgin değildi.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Cem Yılmaz'ın kaynımda da var espirisine benzemiş savunmanız geçmişteki aracınızda olması birşey ifade etmiyor doğrusu olamaması gerektiğidir. Olsada bişey olmaz gibi bi yaklaşım hatalı. Eşimin kullandığı 2004 model honda jazzda özellikle baktım en ufak sağa sola çekme yok 2018 civicde de olmamasını beklerim.

  • muratt29 M kullanıcısına yanıt

    Yaşadığınız problemleri sağa çekme vb. Video çekip atabilme şansınız var mıdır.

  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Tabiki en kısa sürede.

  • GAYRI kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.