Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss , TheMessage , emreeregiz Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (3 Mobil) - 13 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.828
Cevap
200
Favori
251.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


(En Son Oy Tarihi: 8.6.2024)
Giriş
Mesaj
  • Yerli milli olması güzelde elektrikli araç şuanda türkiye için çok yeni bir konu ve fiyatları çok yüksek , 300-400 binden aşşa olmayacaktır bence benzinli olarak da üretilmeliydi o zaman rekabetçi bir fiyata çıkabilirdi .. Biz bu arabaya 2030 dan önce alınabilir bir fiyat konulacağını sanmıyorum .. Ama en azından elektrikli araba konusunda treni kaçırmamış olmamız güzel 2040'da yerli araba alıp binebilriz her türlü teşvik verilmeli bence ilerde yerli bir markamız olmalı ..
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Dikkat eksikliği var hocam bende görmemişim kusura bakma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günümüzde tesla'nın en zayıf batarya grubu 6-7 bin dolara yani yaklalık 36-40 bin TL ye o da anavatanında satılmakta. Elon Musk:ın söylediği bu. 4 adet petlas 20 inch lastik en ucuz 5000 TL diyelim. 4X 100 bg. elektrik motoru tanesi 1300 dolardan 5200 dolar. 42000 tl gibi bir rakam eder. 20 inch özel alaşım jantların takımı 6000 den aşağı değil. Toplam 93000 tl karoseri, elektroniği, koltukları v.b hesaba katmadan, hiç kar, vergi koymadan hesap 93000 tl çıktı. Bu araba en az 250000 tl civarında satılmalı ki firmayı kurtarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünya görsün Türk'ün gücünü beygir gücü 400 müş olacak tabi biz bugünlere bu başarıyı taşiyip geldiysek beygir üzerinde geldik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakıyorum da Türkiye'nin üreteceği elektrikli arabanın çoğundan daha yerli ve milli olduğuna karar veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 28 Aralık 2019; 8:34:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muazzam. Siyasi mesele olarak kalmaz inşallah.

    2022 de enflasyon ne olur bilinmez. Ülkenin ekonomisi ne olur bilinmez. Bilinecek tek şey her durumda fiyatının alınabilir seviyede olması gerektiği.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela 10000 e yapılacak işi 50000 e yapan ve sana bana yük olan yandaş mı daha yerli ve milli yoksa burada senin araba kadar yerli ve milli görmediklerinmi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 farklı model yapacaklarına sadece suv-sedan yapıp hem ar-ge den hem de sürüm maliyetinden tasarruf etseler daha mantıklı hamle olurdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tasarımlar şuan için harika ama ilk üretim suv 2022 de sedan ise 4 sene sonra ozamana kadar bu tasarımlar basit kalmaz mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arabalar zengilerin ihtiyacını görür ve onlar alabilir. 5 tane model olacak uygun fiyatlı araba illaki olacaktır ancak ne kadar uygun tartışılır bence en uygunu 150k olur. Teşviklerle kredilerle belki alınabilir ama asgari ücretli bu yükün altına giremez. Baştada dediğim gibi zenginler için vergisiz alınabilecek arabalardan olur eğer üretimi durmazsa. 2022 de bu arabayı alırız hayalleri kurmayın nasıl ki iphone 11 çıkınca iphone 7 plus alma zamanı geliyorsa bunda da böyle olur. Diyelim ki asgari ücretli bi şekilde borca girdi aldı. 3-5 yıl sonra pil değişimi olacak en az 30-50 bin arası pil parası tutar zaten. Bu arabalar şuan için hayal ama üretimi durmadan geliştirilmeye devam edilmesini çok isterim. İlerde belki daha uygun olur alabiliriz. Tek avantajı vergi olmaması.
  • Umarım seri üretimi olur ama bana hiç gerçekçi gelmiyor.Çok ama çok eksiğimiz var. Arge, parça üretimi,ülke geneli şarj istasyonları vs.

    Ülkedeki siyasiler oy uğruna gerçekleşmeyecek o kadar yalan söylüyor ki insanın inanası gelmiyor.

    Fiyat olarak zaten benim gibi orta seviyede çalışanlara hitap etmiyor ama en azından seri üretimini görmek isterim.

    Vatana hayırlı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bataryayı kim üretiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat ediyor musunuz bilmiyorum. Yollar , tıpkı benim çocukluğumdaki gibi triportör dolmaya başladı. Biri demişti: "Yavaş yavaş Hindistan oluyoruz". Kastettiği, Uzakdoğu'daki tuktuk dolu yollar aslında.

    125'lik PCX, 20 000TL olmuş. Tarihte ilk defa Rusya'dan şeker ithali yapmışız. Bursa'da kendine göre sözde lüks sitelerin bulunduğu 15000 nüfuslu mahalleye tek bir derslik yapmamışız. Ama 600 yıllık Ulucami'nin arkasına , Sovyet zevki TOKİ binalarını dikmişiz.
    Ben , Pininfarina , Murat Günak gibi profesyonellere yaptırılan konsepti güzel ama abartılı buluyorum. Konseptse , her hangi bir fuarda pek çok örnek görebiliriz. Çinliler, her yıl ortaya yeni modeller saçıyor mesela.

    Renault Zoe ayarında , ulaşılabilir bir araca ben de hayır demezdim. Ama anahtar kelime fiyat. Zaten iç piyasaya satamazsan batarsın.

    Ama bu rakamları ve hedefleri samimi bulmuyorum. Zaten telaffuz edilen rakamları, en içten Diriliş Ertuğrul izleyicileri bile vermezler , veremezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 28 Aralık 2019; 11:7:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsim koyulurken dikkat edilmesi lazim. Arcelik gibi olmasin sonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 28 Aralık 2019; 11:39:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl maliyet hesabı? Gülsen mi ağlasan mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Neyine inanmadın dostum söyle de kanıtlayayım. Beraber gülelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Maliyet nedir nasıl hesaplanır okuyup öğrenebilirsin. Anlatmakla uğraşacak değilim ama bi öğrenmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında yerli veya değil diye anlamsız tartışmalara gerek yok. Bir örnek vereyim; 1935 yılında Toyota ilk aile aracının prototipini (A1) üretirken motorunu Chevrolet'ten, elektrik ve şasesini Ford'dan kopyalıyor ve günümüzde dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda olmasına rağmen hibrit araçları için kullandığı bataryaları kendisi üretmiyor, Panasonic'ten alıyor.

    Gönül ister ki aracın her şeyi %100 yerli olsun ama bu şimdilik mümkün değil. Bakın, Tesla bataryayı Panasonic'ten alıyor, Çin'de üreteceği araçlar için batarya yetiştiremeyeceğinden dolayı LG Chem ile anlaşma yapıyor. Ama öte yandan, elbette kârını ve rekabetini maksimize etmek için farklı teknolojilerin peşinden koşuyor ki; buna bir örnek, süper kapasitör üreten Maxwell firmasını satın almasıdır.

    Mercedes, motorunu Renault'tan alır; Toyota, BMW'dan; yıllar önce Fiat ile Peugeot ortak platformda araç üretir... Yani; yerlilikten bahsetmenin hiç bir anlamı yoktur şu aşamada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Lordum sen anlat biz de öğrenelim. Benimki maliyet hesabı değil dikkatini çektiyse. Üretim yeri itibari ile bildiğim parçalar üzerinden alt alta koyup topladım. Şasi, kaporta, koltuk, deri işçiliği, test, v. b unsurların maliyetini bilmiyorum. Bunları yazmadım. Fiyatını söyledim parçaların hiçbirisi ülkemizde üretilen şeyler değil. Tesla bile batarya bloğunu Panasonic firmasına yaptırıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.