Şimdi Ara

09 2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YARIŞI 15.00'A DOĞRU TÜRKÇE OLARAK (SMART SPOR HD) f12014tr.blogspot.com.tr ADRESİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.






     09 2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone)


    İngiltere'de bulunan birçok diğer pist gibi, Silverstone da ilk başta bir havalimanıydı. 1945'de ikinci Dünya savaşının sona ermesi ile Donington Park ve Brooklands pistleri tamirata alındılar. Bu sırada yeni bir piste ihtiyaç duyan Royal Automobile Kulübü Silverstone'u satın aldı ve ilk Grand Prix 1948'de düzenlendi. Pist güvenlik önlemleri adına 1949'de bugünküne benzer bir hale getirildi.

    1950 yılındaki ilk Formula 1 Dünya Şampiyonasının ilk ayağı Silverstone'da yapıldı ve bu yarışı Alfa Romeo'su ile Guiseppe Farina kazandı. 1955'dan itibaren Silverstone, İngiltere GP'sine Aintree pisti ile dönüşümlü olarak ev sahipliği yapmaya başladı. Fakat bir süre sonra Aintree'nin yerini Brands Hatch aldı.

    1971 yılında Britanya Yarış Pilotları Kulübü Silverstone'u satın aldı ve tüm pistte modifikasyonlar yapıldı. Yeni pitler inşa edildi ve Woodcote'a yeni bir şikan eklendi. Yeni şikan geçişleri arttırmayı başardı.

    1987'de araç hızlarının iyice artması ile Woodcote'dan önce yeni bir viraj eklendi. 1992 yılında ise Woodcote ve Farm bölümleri arasına birçok viraj konuldu. Son yıllarda da pistin tesislerine ve piste bazı eklemeler yapıldı.

    2010 sezonunda da seyir zevkini arttırmak adına Abbey bölümü tekrar elden geçirildi ve eklenen yeni virajlar ile Silverstone ulusal pistinin düzlüğü de Formula 1'de kullanılan piste eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1_ -- 6 Temmuz 2014; 1:09:47 >







  • ingiltere'de 22 yıl aradan sonra ilk defa bir kadın pilot (williams için) yarışacakmış.. bekliyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oslun -- 1 Temmuz 2014; 16:49:08 >
  • ferrari'lerin çok fena madara olacağı pistlerden birisi, bakalım nasıl bitecek yarış.
  • Gene mercedes' ler kendi aralarında malı götürürler gibi.. Arkasından williamslar yada redbullar gelebilir.. Ferrari' ler ise tahminim alonso 5-4. sıralar, Rai ise 7-13. arası gelir.

    Geçen sene ilk 6 sıralama şu şekilde idi;

    1 Nico Rosberg Mercedes 52 1:32:59.456
    2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 52 +0.7 secs 4
    3 Fernando Alonso Ferrari 52 +7.1 secs 9
    4 Lewis Hamilton Mercedes 52 +7.7 secs 1
    5 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 52 +11.2 secs
    6 Felipe Massa Ferrari 52 +14.5 secs


    Geçen seneden kısa kısa özet görüntüler;







    Pist hakkında kısa bilgi;





    Yarış haftası eğlence had safhada :D Traktör şöförü kimi mi dersiniz, aşçı massa mı dersiniz :D pilotların f1 öncesi karting keyfi :D





  • Mercedes büyük ihtimalle yine duble yapar. Kimin kazanacağını tahmin etmek zor. Hamilton kendi evinde sonuna kadar zorlayacak, Rosberg ise avantajını korumak isteyecektir. Bence 3. sıraya Williams'lardan biri çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Force india' da süpriz at olabilir :D
  • 1. Antreman turu sonuçları

     09 2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone)


    2. Antreman turu sonuçları

     09 2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oslun -- 4 Temmuz 2014; 19:13:01 >




  • eğer vettel mekanik sorun yasamaz ise zorlar diye düsünüyorum
  • SIRALAMALARI 15.00'A DOĞRU TÜRKÇE OLARAK (SMART SPOR HD) f12014tr.blogspot.com.tr ADRESİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1_ -- 5 Temmuz 2014; 14:11:16 >
  • Ferrariden bir pit duvarı faciası daha...19 ve 20. sıraları alarak ilk seansta elendiler...O kadar geç piste yollarlarsa olacağı bu...
  • Diğer takımlar telsizden daha fazla yağmur yağacak diye uyarı yaparlarken Ferari piti neredeydi acaba?Bu kadar beklemeye ne gerek vardı.Daha önce çıkarabilirlerdi pilotları.
  • MAS-BOT-ALO-RAI elendi.Yayını türkçe olarak f12014tr.blogspot.com adresinden izleyebilirsiniz.
  • sürprizlerle dolu bir sıralama oldu.Hamilton kesin gözüyle beklerken bir anda rosberg geldi.ferrarilerin ve williamsların ilk seansta elenmesi. hala şoktayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbindolar -- 5 Temmuz 2014; 16:07:40 >
  • Ferari'den uzun zamandır pole bekliyorduk, bu sefer tersten pole'ü aldılar. Şaka bir yana, Ferrari gibi bir takımın düştüğü durumlara bak. Basiretsiz, yeteneksiz yönetici kadrosuyla ancak bu kadar oluyormuş demek ki. Ferrari'de sene sonunda yönetici bazında köklü değişim şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rosberg için harika sonuç.Yarın polde ve Lewis en azından rakiplerini geçene kadar araya iyi bir fark koyma ihtimali hayli yüksek.Ayrıca Hamiltonun yeri start temasları açısından daha riskli.Hamilton bir kez daha işin psikolojik yönünde çuvallamaya başladı.Hızlı ama sadece hız yetmiyor.Rosberg yarın kazanırsa hem psikolojik olarak büyük avantaj sağlar hem de puan olarak.

    Vettel ve özellikle Button için de oldukça iyi sonuç oldu.Button hafta içi Dennis tarafından açıkça uyarılmıştı.Hulkenberg yine iyi iş çıkardı Magnussen de gayet iyi.

    Ferrari ise yine hayal kırıklığı piste çıkış zamanını bile ayarlayamayan bir pit duvarı.Diğer takımlar telsizden daha fazla yağmur bekliyor Ferraride tık yok.Alonsoya yazık oluyor.Bence sene sonu Mc-Laren takımına geçmesi onun için daha iyi olacaktır.Ferari yine yapılanma falan derken bu seneden farklı olmaz.En azından yeni motor tedarikçisi ve kurgusuyla Mc-Laren sürpriz yapabilir.




  • Hamilton çamurda oynamayı sevmiyormuş. Son tur öncesi de bariz Rosberg'i yavaşlatmaya çalışıyordu. Umarım şampiyon Rosberg olur da Hamilton ukalalığıyla kalır.

    Bir de Ferrari'yi anladım da Williams nasıl yaptı o hatayı onu anlamadım. Marussia'lar bile yapmadı o salaklığı. Sezonun en ilginç sıralama turlarıydı. Yarın bu kadar sürpriz olacağını sanmıyorum ama.
  • Ferrari ve Williams show vardı sıralama Turlarında.Bu nasıl bir ihmalkarlıktırki Yagmuru iyi Analiz edemiyorsun?Yazık oldu ama birde iyi yanında bakmak lazım.Yarın baya bir sollamalar ve geriden ataklar olacak.Hamiltona ise diyecek birşey bulamıyorum.Avucundakini bırakıp gitti.Umarım yarışta daha Akıllı davranır.
  • Arkadaşlar yarışı yarın saat 14.55'ten itibaren f12014tr.blogspot.com.tr/2014/07/f1-ingiltere-silverstone-2014-yars-canl.html adresinden TÜRKÇE olarak izleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1_ -- 6 Temmuz 2014; 1:01:30 >
  • bir ben izleyeceğim bugün galiba

    edit: rai'ye geçmiş olsun diyelim umarım mühim birşeyi yoktur. onu pist dışına ittiren



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Pulse_ -- 6 Temmuz 2014; 15:10:42 >
  • Yarış korkutucu bir kazayla başladı. Kimi duvara çarptı, onunla birlikte Bottas ve Massa da kazaya karıştı. Kimi otomobilden çıktığında hafiften topallıyordu, umarım bir şeyi yoktur. Bu senenin açık ara en kötü kazasıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.