Şimdi Ara

09 2014 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Alonso dan Vettel e cevap geldi. Oda başladı..
  • Alonso gene iyi iş çıkardı. Geriden geldi 5 saniye bekledi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki yarış bitti. En azından Alonsonun bize yaşattığı heyecan var ortada.

    V10 ve V8 sesli araçların yarışına bir kere olsun gidemediğim için nekadar pişman olsam nekadar ağlasam azdır. Artık izlemesek mi. Nasıl baskı yapsakta ayrılmaz parçamız olan o sesleri geri getirsek. Bu yarıştan sonra anladımki adına Formula1 deyip ağzıma alamayacağım artık.
  • Sanırım Vettel F1 2013 falan oynarken geçemeyince restart falan atıyordur direkt.
  • Bu arada o kadar yorum yaptık. Yok Hamilton, yok Bottas falan ama günün adamı benim nazarımda kesinlikle Massa'dır.
    Orda o hızlarda giderken, yarım saniye içerisinde hemen refleks gösterip oluşan kazanın cididyetini devasa bi oranda düşüren ve belki de büyük yaralanmaları önleyen Massa'yı ayakta alkışlıyorum. Gerçekten tecrübesini konuşturdu ve ne kadar büyük pilot olduğunu ordaki akıllıcak hamlesiyle gösterdi. Saygılar...
  • Birincilik çekişmesi olmasa da fena yarış olmadı.Hamilton rahat kazandı ve Rosberg ile puan farkı kalmadı.Önümüzdeki yarışlarda bu ikilinin arasındaki tansiyon hep yüksek olacaktır.Bottas oldukça iyi iş çıkardı keza Ricciardo da öyle.Zaten Vetetlin bu kadar baskı altında kalmasının sebebi bu.Yoksa kendinin de defalarca pistin limitlerini aştığını görürsünüz.Resimlerde görebilirsiniz.

    http://s27.postimg.org/wuyzut1bn/Br3l_Qh_IEAALp_PW.jpg

    http://s10.postimg.org/k0w67fgzt/Br3nl_C_CMAIuux_Q.jpg

    Alonso ise yine elinden geleni yaptı Vetteli ağlatması bile yeter.




  • Formula1 yarışlarında çocukların ne işi var?Bugün 2 ergen Gençin Pit ekibine Şikayetlerini dinledik.Tabi vettele özel bir paragraf açmalı:2 ci sıradan başladıgı yarışı Beşinci sırada ite kaka,aglaya aglaya bitirdi.8 ci sıradan start alan Ricciardo yarışı üçüncü bitiriyor ve Vetteli yine tokatlıyor.Bence yarışın Adamı Valterie Bottas.Boyyas 17 ci sıradan başladıgı yarışı ikinci bitirdi.Yaptıgı sollamalar çok üstündü.Massa yarışdışı kalması oda aynı şekilde başarılı olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loko -- 7 Temmuz 2014; 14:27:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperioИ

    Bu arada o kadar yorum yaptık. Yok Hamilton, yok Bottas falan ama günün adamı benim nazarımda kesinlikle Massa'dır.
    Orda o hızlarda giderken, yarım saniye içerisinde hemen refleks gösterip oluşan kazanın cididyetini devasa bi oranda düşüren ve belki de büyük yaralanmaları önleyen Massa'yı ayakta alkışlıyorum. Gerçekten tecrübesini konuşturdu ve ne kadar büyük pilot olduğunu ordaki akıllıcak hamlesiyle gösterdi. Saygılar...

    Çok haklısın. Massa Ferrari'ye dikine çarpsa Kimi o araçtan yürüyerek çıkamazdı.
  • Kimi'nin kazadan sonra söylediği ilk sözler (telsizden) Is Felipe alright? yani : Felipe iyi mi? olmuş

    https://twitter.com/InsideFerrari/status/485763071340974081



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1_ -- 6 Temmuz 2014; 23:46:34 >
  • Vettel Alonso'nun tekerini pist dışında görür görmez kokpite çentik falan atıyordu herhalde. Aha geçti, aha yine geçti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Cezayı pit yaparken silecek Alonso. En fazla 2 sn kaybedecek yani.

    Keşke öyle olsa.

    Alonso hala pit e gelmedi eskinden 3 tur içinde gelmeliydi pilot. Şimdi nasıl anlamadım.

    Bu sene getirilen yeni cezalardan bu.

    Pilot 5 sn dur kalk cezası yedikten sonra yarışa devam ediyor.

    Pit stop yapacağı zaman pite geldiğinde 5 sn boyunca araca hiçbir müdahale yapılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarış genel olarak zevkliydi. Yarışa dair benim aklımda kalanlar Raikkonen'in kazası, Rosberg'ın yolda kalması ve Alonso-Vettel çekişmesiydi. Öncelikle Kimi'nin kazasından başlamak lazım... Kimi'nin bu sene oldukça şanssız bir sene geçirdiğini zaten biliyorduk ancak bu kadarı da pes artık dedirtti. Kaza anında Kimi, dışarı taştıktan sonra tekrar piste dönmek istediği yerdeki tümsek otomobil zıplattı, haliyle Kimi de kontrolünü kaybedip kaza yaptı. Kimi belki 10 cm daha geriden veya ileriden piste dönmeye kalkışsa belki de bu kaza gerçekleşmeyecekti. Burada Massa'ya da ayrı parantez açmak lazım, kaza anında o manevrayı yapmamış olsa durum çok daha vahim olurdu. Birkaç yerde okudum, kazanın ardından Raikkonen ilk olarak Massa'yı sormuş. Bu da Raikkonen'ın ne kadar centilmen bir sporcu olduğunu gözler önüne seriyor. Böylesine kötü bir kazanın tek sevindirici yanı; Kimi'nin herhangi bir sakatlığa maruz kalmamış olması. Nitekim Ferrari, Kimi'nin Almanya GP'sinde yarışacağını açıkladı.

    Rosberg'in yolda kalmasına gelirsek... Aslında böyle şeyler hep Hamilton'ı bulurdu. Ancak bu sefer Rosberg'i buldu, bu durumda Hamilton'ın işine yaradı. Kendi evinde, kariyerinde ilk kez kazandığı Silverston'da, takım arkadaşının yolda kalmasıyla Hamilton'ın şampiyonaya tekrar ortak olması da kaderin cilvesi olsa gerek.

    Alonso-Vettel mücadelesi muazzamdı gerçekten. İşin tek kötü tarafı Vettel'in tabiri caizse ağlaması oldu. Yahu F1'de 4 kez şampiyon olmuşsun, bu konuda pek çok efsaneyi geçmişsin, F1 tarihinin en başarılı ismi Michael Schumacher ile istatistikler bazında kıyaslanıyorsun, ancak griddeki ezeli rakibini geçemiyorsun diye gelip mızmızlanıyorsun. Ayıptır yahu. Neymiş, Alonso yer bırakmamışmış. E trafikte mi otomobil kullanıyorsun be adam, herhalde Alonso da pozisyonunu korumak için savaşacak. Oldu o zaman bundan sonra pilotların arkasına Vettel gelince, önündekiler hemen kenara çekilip Vettel'e yol versin. Demem odur ki, 4 kez F1 şampiyonluğuna ulaşan bir pilota bu tip ağlayıp sızlamalar yakışmıyor. Bunlar F1'in ruhuna ters hareketler ve beyanlar. Daha az şampiyonlukları olmasına rağmen Hamilton, Alonso ve Raikkonen gibi pilotların Vettel'den daha üstün, ondan daha iyi pilot olarak görülmesinin en büyük nedenlerinden birisini bugün gördük. Hiçbirisi bu mücadelelerde Vettel gibi ağlamıyor, sadece işlerine bakıyorlar. Ancak Vettel bunun tam tersi davranışlarda bulunuyor.

    Bu arada bu konu, "Bugünün En Popüler Konuları" arasına girmiş. Görünce biraz şaşırsam da, bir F1 sever olarak hoşuma gitti bu durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 7 Temmuz 2014; 1:08:49 >




  • Yarış gayet keyifliydi Alonso Ferrarinin sınırlarını zorladı gerçekten ah az biraz daha iyi olsa araç kim bilir neler yapardı en son geçilmesinin sebebide artık lastikleri bitti Vettel'in 4 yıl dünya şampiyonu olduğunu ama hadi 1-2 dünya şampiyonluğunda biraz cabalayarak aldı ama diğerlerinde sadece Webber ile yarıştı altındaki arabayla Ferrari ile Mclarende aracını geliştirmedi anca şimdi akıllarına geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C@n PolaT

    Yarış gayet keyifliydi Alonso Ferrarinin sınırlarını zorladı gerçekten ah az biraz daha iyi olsa araç kim bilir neler yapardı en son geçilmesinin sebebide artık lastikleri bitti Vettel'in 4 yıl dünya şampiyonu olduğunu ama hadi 1-2 dünya şampiyonluğunda biraz cabalayarak aldı ama diğerlerinde sadece Webber ile yarıştı altındaki arabayla Ferrari ile Mclarende aracını geliştirmedi anca şimdi akıllarına geldi.

    hocam araç iyi değil bildiğin leş, arkada vettel takip ederken hız grafiklerine dikkat ettim baya. alonso maksimum sürat 296 km, vettel 317, ara hızlanmalarda daha beter durum, viraj giriş-çıkış ve virajdaki anlık hızlarda 9 ile 15 km sürat farkı vardı. buna rağmen iyi iş çıkardı alonso.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.