Şimdi Ara

0TL ye 10km yol gidiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç aydır 2.el araçlara bakıyordum, nedeniyse evimle çalıştığım yer arası 10km. Dolmuşla 2.25tl x2den 4.5TL günlük yol masrafı yani aşırı çok değil günümüz şartlarında ancak dolmuşlar sağ olsun tamamen kafalarına göre geliyor. Sorduğumda 10 dakikada bir ancak külliyen yalan. Ayrıca aksıran, tıksıran, burun mukozasını oraya buraya süren. Sabahları misler gibi kokan şeyler yemiş ve her iki dakikada bir geğiren tipler sayesinde nefret ettim dolmuştan. Zaten can güvenliği falan yok.

    İşte bu yüzden 2.el araçlara bakıyorum dedim. Ancak yürüyen her hangi bir araç 10bin TL aldı değil. Hadi bir şekilde aldın (10 bin TL krediye 12 ayda 11-12bin civarı geri ödeme yapabiliyorsun). Aracın masrafı yakıt + sigorta + muayene şeklinde toplanıp aylığa hesaplanınca 300tlyi buluyordu. 90liradan aylık 300liraya çıkmak da çok işime gelmedi. Hele bir de aracın eski olup sorun çıkarma olasılığı beni daha da fazla düşündürüyordu.

    Derken artan kilolarım pantolonun düğmelerinin iflas etmesiyle ayyuka çıkınca hem spor yapmak hem de çok sevdiğim dolmuşlardan uzak durmak adına sıfır emisyon işine giriştim ve yazın markete gitme için aldığım süper dandik ultra uyduruk bisikletimle 10kmlik yolu kat ettim. 50 dakika falan sürdü.

    Hatta bu fikri ilk ortaya attığımda gidemezsin, tehlikeli, ana yoldan başka yol yok şeklinde bir sürü akıl veren oldu. Ancak inadım inat dedim ve iyi ki demişim. Keşke şu yağmur işine de bir çare bulabilsem. Güne o kadar güzel başladım ki anlatamam. Ana yolun hemen paralelinde ara sokakları kullanarak gayet de güvenli gidilebilen bir yol da buldum. Sanırım tek sorun köpekler olacak.

    İmkanı olan, yolu müsait olan (dağlık bayırlık ya da sürekli anayolun kestiği istanbul gibi şehirler hariç ) herkese de tavsiye ederim.

    Başlık için kusura bakmayın.







  • Bir süre sonra sıkar bence tabi güzergaha da bağlı düzlükse pek sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir de bisiklete KM göstergesi takardım. Her ne kadar gerçek KM'yi göstermese bile seviyorum gösterge görmeyi. Bir de rakam olarak değilse bile hızınızı referans alacak bir ibre olurdu.
  • İyi bi karar hocam benim yeni çalıştığım hastane ile ev arası 1.5-2 km bisikletim var zaten öncelikli amacım spor yapmak için sedona 420 bisikletim var onunla gitmeyi düşünüyorum yol da düz zaten bursada iniş çıkış zor oluyordu

    Ayrıca bisiklet kullanmak keyiflidir özgür olduğunu hissettirir ve maddi-manevi faydalarını görürsün bi süre sonra stresinin azaldığını farkedeceksin tavsiyem şöyle orta halli sedona merida yada giant giriş modelleri alın çünkü kötü bisiklet keyif vermez yorar bi süre sonra bıkabilirsiniz dağ bisikleti kesinlikle git gel için kullanmayın ayrı bi eziyet olur şehir bisiketi yada yol bisikleti gibi seçeneklere bakmanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Ben bir de bisiklete KM göstergesi takardım. Her ne kadar gerçek KM'yi göstermese bile seviyorum gösterge görmeyi. Bir de rakam olarak değilse bile hızınızı referans alacak bir ibre olurdu.

    Bir telefon tutacağı ve akıllı telefon ile bu iş olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte Bisikletli sürücülerin güvenliğine önem veren biri olarak, kendim de trafikte görünebilirlik adına Malum çin sitelerinden uygun fiyata uyarıcı ışık vs aldım. Kask da almayı düşünüyorum. Havalar şimdi düzeldiği için bisiklet temizlik işini de yapacağım.

    Benim bu konudaki tek sıkıntım: TER

    İşe gidiyorum, takım elbise veya illaki gömlek giyiyorum. Daha sabahtan terlemiş şekilde gidebilmem için mutlaka iş yerimde duş olması gerekir. Yani siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum. Ama ben rahat edemem.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Sabah 7 gibi yola çıkıyorum, bir de 12km/s gibi kanı hızında gidiyorum terleme hiç olmuyor. Dönüşte direk eve duşa. Şimdilik bu şekilde zaman ne gösterir bilemem.
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Lise son sınıftayken de 3km yolu bisikletle gidiyordum. Ancak o genel olarak trafik içindeydi. Pek sıkıntı yaşamamıştım. Bu yıl değil ancak gelecek yıl baharda ya yeni bisiklet alırım ya da bisikletin parçalarını yol bisikleti ekipmanlarıyla değiştirim. Şuan da tekeri dağ bisikletiyle yol bisikleti arasında bir teker. Ancak pedallarla ve vitesle ilgili ciddi sorunum var.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    0TL ye 10km yol gidiyorum.
    Şunun aynısından vardı bende. Çocuk aklıyla doğru göstermesi pek umrumda değildi ama kalibrasyon yapılabilir tabii. Benim için önemli olan bir gösterge olsundu.
  • Terden yana sıkıntınız var ise, elektrikli bisikletleri araştırın derim.

    Özellikler ev ve iş yerinde koyacağınız güvenli bir yer varsa gayet iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Terden yana sıkıntınız var ise, elektrikli bisikletleri araştırın derim.

    Özellikler ev ve iş yerinde koyacağınız güvenli bir yer varsa gayet iyi olur.


    tam da şu an elektrikli motorları araştırıyordum, sonradan bisiklete takılanları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    0TL ye 10km yol gidiyorum.
    Şunun aynısından vardı bende. Çocuk aklıyla doğru göstermesi pek umrumda değildi ama kalibrasyon yapılabilir tabii. Benim için önemli olan bir gösterge olsundu.

    Aynısı bende de vardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Madem 2. el alacak paranız var, bisiklet de size yetti, dandik bisikletinizi daha profesyonel biriyle değiştirmenizi öneririm.
    Şöyle hafif alaşımlı, sizi yormayacak, bir de kıyafet, aksesuar falan. Yılın 7-8 ayında rahat kullanırsınız.

    Bedava demişsiniz ama bence sağlığınıza + yatırım yapıp kârâ bile geçersiniz.
  • baya yavaş sürmüşsünüz. kondisyonunuz arttıkça süre azalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağmurlu ve karlı havalarda sıkıntı olur hocam.yazın güneşli günlerde kullanırsınız kışında münübüsle işe gidip gelirsiniz olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 5 aydır aşağı yukarı 10 km uzaklıktki işime elektrikli bisiklet ile gidipt geliyorum suan itibariyle 1550 km yol gitmiş km sayacı doğru gösteriyor kesinlikle tavsiye ederim arabanın yüzüne bakmıyorum artık bütün hafta garajda yatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir yazı. Okumadım. Hakkında hayırlısı.
  • Buna ben de niyetlendim, 15 km'di mesafem. İLk gidiş geliş ziyadesiyle zor olduğundan 60 cc motor taktım :) Ama bir kaç sefer ciddi tehlikeyle başbaşa kalınca motosiklete devam ettim..
  • Yolda asfalttan ayrilmiyorsaniz ince tekerlekli bisiklet+ sabah biraz sabırlı sürmek (ter meselesinden dolayi) sizi çok rahatlatır. İyi bisiklet+ portbag, ışık, kilit vs. Ortalama bir sistemi iki aylık dolmuş parasına, iyi bir sistemi üç aylık dolmuş parasına kurarsınız. Sabahları soğuk ise bir de eldiven alın kesinlikle, eller dönüyor. Sonrasında yağışlı havalar hariç sürekli olarak bisikletle git gel yapılır, alıştıkça süre de kısalır. Yarış/sehir bisikleti ile terlemeden rahatça 30 dakikada o yolu kat edersiniz yokuş yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir fikir ben de hevesleniyorum ama ter olayı çok sıkıntı. Ben çok terliyorum ve o şekilde akşama kadar çalışmak sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.