Şimdi Ara

1.2tsi BMT vw Polo/ 1.5tdci ford Fiesta - Yeni arac tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haziran ayinda Golf 5 aracimi sattim ve yakin zamanda da 1.5 crdi getz aracimi sattim. Uzun zamandir ikinci el Fiesta dusunmekteyim, alternatif olarak sadece Polo ve clio bakiyordum. B sinifi arac bakiyorum, daha buyuk sinif bir arac dusunmuyorum.

    getz ile 1.5 senede 25bin km yaptim ancak onumuzdeki bir kac sene icinde, yillik daha dusuk kilometreler yapacagimi ongoruyorum, isten eve evden ise kirk yilda bir de corlu-istanbul seyahatlerim olacak, yani senede 10bin km gecmem diye dusunuyorum. bu yuzden dizel mi benzinli mi konusunda kararsizim.

    suan alabilecegim 2 arac var;
    1. ilk sahibinden daha 5bin km'de 2015 1.2 tsi bluemotion Polo, hiz sabitleyici, on/arka park sensoru, sis fari ve ic dis boya/doseme koruma yaptirilmis bir arac 45.750 ye anlastik.

    2. GALERIDEN 26bin km'de 2013 model 1.5 tdci Fiesta. polodan fazla olarak jant, dijital klima ve usb girisi fazlasi var donanim olarak ve dizel ancak dokunmatik multimedyasi yok. ayrica aracin 30bin bakimi yaptirilmamis, en son 46.000 fiyat aldim. ve dedigim gibi az km yapacagim icin dizel almakta kararsizim. evim ve isim arasi 2 km civari, dizel motor isinip az yakmaya baslayana kadar varmis olacagim :)

    siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz? 2 aractan birini pazartesi alacagim ancak gercekten kararsiz durumdayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasaygili -- 12 Eylül 2015; 18:39:50 >







  • Klişenin dibi olacak belki ama dizel al kafan rahat olsun. Hele 3-4 bin lira pek zorlamayacaksa alırken benzinli alma.
  • basligi ve konuyu guncelledim, yorumlarinizi bekliyorum :)
  • Yakit olarak polo 6.5-7 yakar daha atik ve daha yeni bir arac istiyorsaniz poloya bakin derim.Az km yapacaginiz icin titanium 1.6 fiestalara da bakilabilir.
  • Fiesta
  • Polo aracım var memnunum. Yakıt olarak yol bossa 6.5 dur kalk varsa 8 litre rahat yakacaktır tsi motorlarda kısa mesafede çok yakıyor malesef . Ancak fiestada dizel olduğundan 2 km gibi bir yolda 6 lt nin asagisina düşeceğini sanmam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corluda pek trafik olmuyor o acidan bi sikinti yok. 6-6.5 lt yakmasi kabul edilebilir gibi duruyo, son aracim dizel oldugu icin kiyaslamakta zorlaniyorum gerci, unutmusum benzinin ne menem bisey oldugunu :)
    aracin gidisinden performansindan memnun musunuz?
    bir de araci almadan ozellikle dikkat etmem gereken veya sahibine sormam gereken bir soru var mi? (ornegin cliolarda direksiyon problemi vardi ve servis araclari geri cagirip ucretsiz degistirmisti bunun gibi sorular)
  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt
    1.6 fiestalarin fiyatlari cok yuksek ve atmosferik motor dusunmuyorum, ayrica bu motorda araclar otomatik geliyor, corluda otomatik arac cok sart degil. bu sebeplerle 1.4 ve 1.6 motorlari eledigimde elimde 1.0 ecoboost ve 1.5 tdci motorlar kaliyor fiesta'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasaygili -- 12 Eylül 2015; 18:58:54 >
  • 1.5 fiesta candır led farlar ic ambiyans isik ledleri cruse control baya dolu bir araçtir artı olarak bide dizel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 fiesta
  • 1.5 Fiesta .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Km ve yıl takıntınız yoksa fiesta tercih edilebilir.Bir de dediğiniz fiesta'nın donanım paketi hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 12 Eylül 2015; 20:53:09 >
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Arac titanium, bi kac ozellik haric full bi arac.
    km ve yil takintim yok ama fena halde galeri takintim var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monotaschak

    Arac titanium, bi kac ozellik haric full bi arac.
    km ve yil takintim yok ama fena halde galeri takintim var :)

    Sahibinden de o fiyata temiz Fiesta bulabilirsiniz.
  • 6 6.5 la rahat dolaşır o zaman . Gidiş olarak 1.5 tdci ye gore belirgin derecede performansı iyi olacaktır . Performans olarak yazlık yolu çok yokuşlu ve virajlı olmasına karşın 5 kişi full dolu bagaj 4 . Vitesten assagi düşmeden araç yürüyor. 3 . Vites sollamalarda hicbir 1.6 atmosferik motoru aratmıyor . Dikkat etmeniz gereken olarak motor titreme var mi devir gezme var mi şuan için kronik bir sorunu yok ancak fabrika çıkışlı en önemli parca motor a bakmak lazim . Garantilidir alacağınız araç zaten ufak tefek problem çıksa dahi çözüyorlar zaten .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    corluda oturuyorum daha once yazdigim gibi, istanbul buraya ne kadar yakin da olsa, bu is icin ayiracak 1-2 gunum maalesef yok is guc malum, o yuzden sadece corludaki araclara bakiyorum bu da secenekleri baya bi kisitliyor :)
  • aynen arac garantili hatta +2 yil garantisi uzatilmis. atmosferik degil turbolu bi arac bakmamin sebebini soylemissiniz :) dizelde torka o kadar alistim ki atmosferik kullandigimda motorda bi sorun mu var, niye gitmiyo oluyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.