Şimdi Ara

1.6 170hp SIDI Motorlu İnsignia'ya LPG olur mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
5
Favori
23.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Yusuf Bey, her kitte problem çıkacak diye bir şey yok. Bayi'de Mustafa Bey ve Ankara Bölgeden gelen kişiler dahil 2 ay boyunca 5 kez arıza tespiti yapıldı. Sonuç olarak basınç pompasından ses geldiği kanaatine varıldı.
    Bir tane basınç pompası göndermişlerdi 2-3 ay önce fakat o parça kite uyumlu çıkmadı ve geri gönderildi.

    sorunun detaylı açıklaması için Şikayetvar.com Basınç Pompası Arızası

    Dediğiniz gibi distribütör sorunu çözülünce benim iş de çözülür mü bilmiyorum çünkü bundan 2 ay önce Mustafa Bey'e dediler ki "Prins Hollanda, aracın çıkardığı sesin videosunu istiyor, çekin yollayın"


    "Sorun çıkınca ilgilenmiyorlar" diyen arkadaşa da şunu söyleyeyim: Ege Otogaz çalışanları ve Mustafa Bey bugüne kadar ilgilenmemezlik yapmamışlardır. Her zaman müşterinin yanında olmuşlardır. Bugüne kadar oraya çok gittim ve bir tek memnun olmayan bir müşteri görmedim.

    Bir sorun varsa o da İPRAGAZ'dan kaynaklıdır.


    Magicbass: performans kaybı yok denecek kadar az, benzinli mercedes c180'i olan arkadaşımın dediği "senin araba baya iyi gidiyor, ara hızlanmalarda benimkinden daha iyi olabilir"
    En çok kendini hissettiren farklılık ise (otomatik vitesli araç) yaklaşık saniyenin 4'te biri kadar geciken gaz tepkisidir. zamanla alıştım, sıkıntı yok yani.
    Gazı doğru yerden alırsanız tork sıkıntısı yaşamazsınız. ben tam 9 senedir LPG'li araç kullanıyorum, şu an için en iyi akaryakıt istasyonu Shell'dir diyebilirim. Aygaz da iyidir ama ara ara performans düşüklüğü yaşadım.
    Bayiden bayiye hatta bayinin gazı bile haftasonu haftaiçi değişik sonuçlar verebiliyor. Ankara Shell Gaz'da bunu yaşamadım.

    bir de sizden ricam MARJET konusunda bilgi verebilir misiniz?

    Firmanın menşei, uluslararası yaygınlığı, servis imkanları, uyumlu motor/otomobiller nelerdir?




  • Marjeti bende yeni duydum forumdan bir arkadaştan etiketleyim daha detaylı bilgi verebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @takintix Marjet Maraş merkezli yerli malı 2010 yılından beri geliştirilen 2015 2. çeyreğinde tam montajlara başlandı. Ama ilk Marjetler tek pompa ve sorun çıkarıyor stop edebiliyordu. Çift Pompa yeni yazılım stop vs sorunlar fln düzeltildi. Sadece kullanıcılar geç 2-3 marşta çalışıyor diyor ama sebebi LPG kiti kendini baştan aşağı konrtol edip marş basıyor buda 10-20 sn gibi süreyi buluyor.

    1.6 SIDI 170
    1.4 TSİ 122
    1.6 CGİ 156
    1.6 GDİ 135
    1.5 Ecoboost 160-180

    İstanbulda bayilikler verildi. Benim bildiğim kullanıcı olarak takip ettiğim. Malatya Gaziantep Maraş(Merkez) Ankara Mersin Kütahya. Daha yeni yayılıyor çünkü maraş kafası ile iş yapıyorlar(Maraşlılar yanlış anlamasın tok satıcı nasıl olsa yok çekiyor fabrika)

    Durum böyle. Marjetin ne satıcı ne montajcısıyım. Altımda direkt enjeksiyonlu motoru olan araba olucan 1 yılda her markanın LPG kitini ezberledim :D




  • o kadar yüksek rakamlara lpg kiti taktırıp çıkan sorunda yedek parça için 2 ay beklemek hiç hoş olmamış, bu işe giriliyo ve bu kadar para talep ediliyosa her yedek parçanın da yurtiçi hızlıca temin edilebilir olması lazım, her ne kadar siz servisten memnun olsanızda bence sorumlu hem distrubitör hem de kurulumu yapan servistir, siz ödemeyi 2 ay geciktirdiğinizde onların davranışları farklı olacaktır....

    bir de sıvı sistem lpg daha geçen sene 6000 tl idi, prins, ne ara 7500 oldu seneye 10000 olacakmı merak içerisindeyim, bu fiyatlara kaç bin km de amorti olacak bu araçlar?

    bu fiyatlara uygulama yapılıp sonrasında kit ile ilgili çıkan sorunda ne kadar yardımcı olunuyor, bu sistemin hep güllük gülistanlık yanları anlatılıyo, sorun yaşayanlar yazarsa seviniriz




  • Şahin getirene lpg kiti bedava diye bir kampanya yapsalar yeridir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu paralar verilmez, 1.6 atmosferik, eski sistem bir motor ile LPG işi en uygunu. mesela toyota nın 132ps motoru mükemmel bence.
  • Yüksek fiyatlar vermeye gerek yok hocam. Atiker de çıksa 4.000 den bir kuruş fazla verilmemeli. Şuan Atiker'in direkt enjeksiyonlar için olan karma sistemi zaten 2.000 TL iken sıvı lpg olanına 4.500 TL istemek mantık dışı ve tamamen fazla para koparma olayı.

    Sıvı sistemler için baya uzun araştırmalar yaptım ve çoğu forumu da okudum. Ford forumunda birisi Prins DLM yi 5.750 TL ye taktırmış fakat diğerleri 7.500 TL den aşağı olmaz diyor. Şimdi burada 5.750 TL ye takan kişi zarar mı etti? Adam hem bir gün bu iş ile uğraşacak hem de kendi cebinden 500 TL mi verecek sıvı lpg sistemini takmak için? Görünen o ki fahiş bir şekilde kar marjı var. Adam bedavaya taksa bile aradaki fark 1.750 TL, zaten kur bir senedir artmıyor neredeyse fakat sistem yaygınlaştığı halde fiyat artıyor. Neden ?

    Birde adam kitin gelmesi için aylarca beklemiş fakat kit gelmemiş, adam şu soruyu soruyor. Eğer benim yedek parça ihtiyacım olsa ne olacak diye? Aylarca beklenilen kit gelmezken yedek parçası ne kadar zamanda gelecek?

    Geçen sene Ağustos ayında Euro kuru 3.40 lara çıkmıştı bugün 3.20 lerde, geçen sene kitin fiyatı kaç paraydı şimdi kaç para? Geçen sene 7.000 TL olsa bile artık piyasada yaygınlaşacağı için fiyatın en fazla 6.000 TL olması gerekmez miydi?




  • Sorsan atiker hep diğer ay gelecek diyor ustalar 2 yıl böyle diye diye prins kaymağı yedi sıra atikere geldi gibi 4000 den de o kazanır. Bu herzaman böyle oldu. Ben daha aracı almadım 3 yılda amorti edecekse benzine o parayı verip sonra satarım daha mantıklı geliyor bana. İlanlara da bakarsanız satan 30bin km de satıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese 5750 tl ye Prins sıvısistem taktıran var ise ben enaz 10 tane araç var göndereyim taktırsın derim fiyat yalan çeşke fiyat 6000 olsa istemezmiyim daha çok takalım insanlar faydalansın ama kar imajı bu sistemde en az 500 tl yi geçmiyor bilginiz oksun arkadaşlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YUSUFPRİNSİZMİR

    Merhabalar herkese 5750 tl ye Prins sıvısistem taktıran var ise ben enaz 10 tane araç var göndereyim taktırsın derim fiyat yalan çeşke fiyat 6000 olsa istemezmiyim daha çok takalım insanlar faydalansın ama kar imajı bu sistemde en az 500 tl yi geçmiyor bilginiz oksun arkadaşlar

    Gece gece sırf sizin için açtım baktım.

    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/261620-kuga-için-direct-liquimax-sistemi/page-38

    Bu sayfada gözüküyor adam 5.600 TL ye taktirmis. Hatta size soruyorlar siz neden 7.000 TL istiyorsunuz diye sizde önerilen fiyat 7.000 TL diyorsunuz.



    Bu mesaja eklenen görseller:

     1.6 170hp SIDI Motorlu İnsignia'ya LPG olur mu? 1.6 170hp SIDI Motorlu İnsignia'ya LPG olur mu? 1.6 170hp SIDI Motorlu İnsignia'ya LPG olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpolat35 -- 12 Temmuz 2016; 1:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prins 5600 ise giderim oraya taktırırım net.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Bu araca bu sistemi ben yönlendirdim bu bayi ilk Kuga montajı yaptı ve yaklaşık 18 ay önce falan takıldı eski fiyatlar ve jest amaçlı kendisi reklam olması adına çok komik bir rakama yaptı rahmi beyin aracı hadi gidin taktırın bakalım şuan bu fiyata hemen bende size 10 tane takayım ben çokmu meraklıyım bu fiyatlara takmayı sanki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YUSUFPRİNSİZMİR

    Bu araca bu sistemi ben yönlendirdim bu bayi ilk Kuga montajı yaptı ve yaklaşık 18 ay önce falan takıldı eski fiyatlar ve jest amaçlı kendisi reklam olması adına çok komik bir rakama yaptı rahmi beyin aracı hadi gidin taktırın bakalım şuan bu fiyata hemen bende size 10 tane takayım ben çokmu meraklıyım bu fiyatlara takmayı sanki

    Diğer kişi İpragaz'ın tavsiye ettiği fiyat 6.300 TL pazarlık gücünüze göre alacağınız fiyat değişir diyor ve 2016 da bu fiyatı veriyor bayi. 6.300 TL 18 ay öncesinin değil yani.

    Şu sistemler bir yaygınlaşsın zaten Atiker bile bir kaç sonra 3.000-3.500 bandında olacaktır. 4.500 TL Atiker için çok fazla, zaten direkt enjeksiyonlar için olan karma lpg sistemi 2.000 TL
  • Bende iki yıldır sidi insignia için kit bekliyorum. Aramadigim firma kalmadı. Artık vazgeçtim.
    .
    Kit gelir fiyatı da uygun olursa takarım yoksa benzine devam. Zaten insignia da Lpg hep sıkıntı diye biliniyor. Eminim ki satarkende kitli araçta sıkıntı çıkaracaktır alıcılar.
    .
    Hem 5000 tl verecem hem satarken zarar edecem. Ne gerek var.
    .
    Umarım atikerde Prins gibi uçuk fiyatlarla çıkmaz piyasaya. İnsignia forumunda aracına sıvı sistem yaptıranların sayısı bir elin parmağını geçmez. Çünkü kullanıcılar fiyatlardan şikayetçi haklı olarak. Ortada kit yoktu. Şimdi birde yedek parça sorunu çıktı. Prins sıvı sistemin hiçbir cazibesi yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mpolat35 kullanıcısına yanıt

    Bu fiyata bu sistem yok yok yok efendim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum abim size diyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından izmirdeki arkadaşa taktırmayacağımızı öğrenmiş olduk. Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • magicbass kullanıcısına yanıt
    Sizin bana gelmeniz veya gelmemeniz çok önemli değil lütfen aman gelmeyin zaten şuan bu araç için benden haber bekleyen yaklaşık 15 insignia var siz benzinle devam edin derim selamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YUSUFPRİNSİZMİR kullanıcısına yanıt
    Kibirli ustalara Allahım düşürmesin inşallah.
    Edit: Sıdı motor çıkalı 4yıl olmuş toplam 4 adet montaj yapmışsınız şova devam diyorsunuz. Sizden neyin haberini bekliyorlar? Gelmeyen parçalar ne zaman gelecek onu bekliyorlar ya da şahin parası istenilen kitlerin fiyatının düşmesini bekliyorlardır. İyi akşamlar ustacım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicbass -- 15 Temmuz 2016; 22:18:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • magicbass kullanıcısına yanıt
    Allah kimsenin eline sizi düşürmesin bence bu cihazı Hollanda'dan ben getirmiyorum Türkiye de bu araca 4 adeti takabiliyorsam bu benim için şereftir siz benzinle binmeye devam edin derim bence inşallah yakın Zaman'da farklı bir proje içerisinde çalışacağım byyy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUFPRİNSİZMİR -- 19 Temmuz 2016; 11:17:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.