Şimdi Ara

1.6 170hp SIDI Motorlu İnsignia'ya LPG olur mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
5
Favori
23.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • neredeyse 7-8 aydır insignia için kit gelmiyor, 3 aydır da ben parça bekliyorum. bunun sebebini öğrenirsem size aktaracağım arkadaşlar.
  • Geçmiş olsun. Bu kadar uzun süre yedek parça beklemek can sıkıcı olsa gerek.
    .
    Bu arada 170 lik insignia için landirenzo kit çıkarmış. Fiyatı da 3800 TL yanlış hatırlamıyorsam.
    .
    Sıvı sistem değil sanırım. Nasıl bir mekanizması var bende bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun, bayimle konuştuğumda İpragaz'ın Hollanda'dan parça siparişi verdiğini söylendi fakat İpragaz'daki Prins bölümü çalışanlarına henüz ulaşamadım. 2 ay sonra ilk defa aradılar onda da görmedim, beni arayan numara santral numarasıydı, sonra defalarca aradım, bir defasında bağladıkları telefondaki kadın azarlar gibi konuştu, başka bir yere aktardı onlar da açmadı.

    Evet, bir parça için 5 kere bayiye gitmek ve 4 ay parça beklemek hiç güzel değil. Bayiden yana hiçbir sıkıntı yok ama distribütör de önemli.

    İpragaz-Prins çalışanlarıyla görüştükten sonra konuştuklarımızı aktaracağım.


    Landi-Renzo'ya gelince de, sistem Türkiye'ye geleli 6-7 ay oluyor. Sıralı sistem LPG'dir. Sistemin ciddi miktarda benzin harcayacağını düşünüyorum. Özellikle kışın 1 depo lpg'yle birlikte 30-40 lira benzin gider (insignia'da gider!). Ama Landirenzo'nun diğer markalardan farkı bence daha az LPG yaktırmasıdır. Misal, bizde 1.6 otomatik yeni fiesta var (landirenzo sıralı) 50 liraya 320-330 km gidiyor (15 kuruş).

    Günlük mesafesi uzun olanlar için Landirenzo tavsiye ederim. Tabi hatasız montaj olmak kaydıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takintix -- 26 Temmuz 2016; 17:30:24 >




  • İpragaz Genel Müdürlükten beni aradıkları numaraya geri döndüm, defalarca aradım ama santral bir türlü beni ilgili birime aktaramadı. En sonunda başka bölümden birisiyle görüştüm.

    Arabanın modelini söyleyince hangi parça olayı olduğunu anladı. İlgili kişilerin parça temininde sıkıntı yaşadıklarını çünkü insignia için olan bazı parçaların diğer araçlar için olanlardan farklı olduğunu ve özel sipariş geçtiklerini, Ağustos ayı içerisinde de parçanın gelmesini beklediklerini söyledi.

    4 ay sürdü dedim ama karşımdaki kişi tam olarak olayın muhatabı olmadığı için net bir cevap alamadım. 10-15 güne gelir diyorlar bakalım.



    Bence İnsignia'ya montaj sayısı diğer araçlara göre çok az olduğu için (sadece Türkiye'de değil) fabrika orjinal kit ve yedek parça üretimine öncelik vermiyor.

    Artık Japon araçları bile direk enjeksiyon turboya geçiyor. Amerikan 8 silindirler 6 silindir turboya dönüyor. geleceğin sistemi bu, yüksek basınç ve düşük yakıt.
    Yılda en az 15-20bin km yapıyorsanız taktırın arkadaşlar. ben bunu ustalarıma hep söyledim, sistemden çok memnunum. (hiç aksini söylemedim dikkat edin.)


    "Parçası bozulan sistemin nesinden memnunsun?" diyecek olan arkadaşlara lafım şu;
    Hangi LPG sistemi arızasız parça değişimsiz 20-30 bin km yapıyor? Bu parçalar seri üretim olduğu için elbet bazılarımıza bir şeyler denk geliyor.

    Hiçbir şey olmasa bile mutlaka bir filtre değişir ve araç bir kaç kez marş almaz. bende bunlar yok mesela.

    Daha saymak gerekirse: Kendi kendine benzine geçenler, LPG'ye geçmeyenler, beyni bozulanlar, tekleyenler, gaz yemeyenler, boğulanlar, gücü düşenler, gaz ayarı kaçanlar, enjektörü bozulanlar, borusu çatlayanlar. LPG'de sorun bitmez ama çok şükür ben bunları yaşamadım. önceki prins sıralı sistem aracımda da yaşamadım. o aracı 7 yıl, bunu da 1 yıl 23 bin km'dir kullanıyorum.

    Bunun gibi hususları bir yandan bilgi olarak forumda bulunsun diye yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın.




  • takintix kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum İsmail abim değerli yorumların be objektif görüşlerin için Ankara'ya selamlar saygılar sunuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • takintix kullanıcısına yanıt
    Prinse yakıştıramadım bu yaşananlar hiç hoş değil... Derdini anlatacak muhatap bulmakta bile güçlük çekilmiş. Aslında sizin muhatabınız bu kiti takan bayidir bence... Onların uğraşması lazımdı siz değil.

    Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takintix kullanıcısına yanıt
    Atiker de sıvı sistem çıkarsın bakalım.
    .
    Landirenzo bana pek uymaz sanırım. Genelde 5 km gidip stop ediyorum. O zamana kadar tüpe geçmezse hiçbir anlamı olmaz.
    .
    Yusuf bey nasıl olacak insigniaların sıvı sistemi. Arızayı geçtik, kit bulamıyoruz. Müjdeli haberler bekliyoruz sizden.
    .
    İsmail bey geçmiş olsun tekrardan. Sizde Prins kitle ilgili gelişmeleri aktarirsiniz umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımlı İşsiz kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/baF_eFmivMY
    Teşekkür ederim abim değerli yorumların için inşallah az kaldı yakın Zaman'da bekliyorum az bir cihaz ayarlayacağım ama Atiker de az birzaman diye söyleniyor Yusuf koparan İzmir Prins'in prensi 05355595572

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bayiyle görüştüm. Siparişin çoktan verildiğini fakat parçanın geç geldiğini ve bugün geldiğini söyledi. nedenini halen öğrenemedim. Allah nasip ederse yarın halledicez. takip.
  • Diğer araç kitlerine göre çok daha az satan İnsignia/Astra sıvı sistem kitlerinin daha az üretilmesi,
    dolayısıyla yedek parça üretimine de öncelik verilmemesi gibi doğal sebeplerden dolayı parçanın geç geldiği anlaşıldı.

    Sonuç olarak parça geldi ve değişti ama bu süreç içerisinde müşterinin yani benim daha fazla bilgilendirilmem gerekiyordu.
    Kendi kafamdan mantık çerçevesinde senaryolar yazmam gayet normal.

    Tüm bunların yanında, Ege Otogaz çalışanları her aşamada ellerinden gelenin fazlasını yapmıştır. Zaten gecikmenin sebebini de onlardan öğrendim.
    Sanki kendi arabalarıymış gibi gelen gidenin arabası üzerine düştüklerine bir kez daha şahit oldum.

    Birçok markanın kiti konusunda, araçlara uyumluluk konusunda da çok bilgililer haberiniz olsun.
  • Bence geçerli bir açıklama değil.
    .
    Parça az üretiliyor diye yedek olmayacak mı? Her parçadan bir tane bulundurursun hiç degilse. Onu bozulanın yerine verir, Hollanda dan yenisini sipariş verirsin. Diyelim ki hiç kit bozulmadı 1 kitin parçaları ipragazin elinde kaldı. Batmaz ya ipragaz. Bu kadar büyük bir firma 1 kitin parasını dusunmemeli.
    .
    Bence Hollanda ipragaz anlaşmazlığı var. Parça ve kit teminindeki sıkıntının temelinde de bu var.
    .
    İsmail bey sizin adınıza sevindim. Umarım kısa zamanda çözülür sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YUSUFPRİNSİZMİR kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir yusuf bey atiker ile ilgili var mı gelişme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akbatutasarım A kullanıcısına yanıt
    Yusuf koparan hastalık nedeniyle ara verdi sanırım. Cevap gelmeyebilir.
    .
    Insignialara marjet sıvı sistem lpg takilabiliyor. Forumda konusu mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf hocam çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf ustam bende Niğde merkezde Star opel özel servisiyim, şahsıma ait kendi bindiğim 2015 cosmo 1.6 170 hp sıdı ınsıgnıa var, hayırlı güzel ekonomik haberlerinizi bekliyorum. gelip orada size taktıracağım,
  • Evet bütün değerli dost ve kullanıcı arkadaşlarımdan Allah razı olsun çok önemli bir ameliyat geçirdim ve yavaş yavaş sahalara dönmeye başlıyorum değerli dostlarım şuan için yavaş yavaş aralıklar ile döneceğim insignia kiti için Atiker den güzel haberi Ocak ayında başlayacağız inşallah Ömer Atiker ile son görüşmemde yaklaşık 15e yakın Sidi motor insignia kullanıcısı benden haber bekliyor inşallah montajlara başlayacağım siz değerli dostlarıma son durum ve haberleri buradan paylaşacağım herkese selamlar saygılar sunuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okii_06 lpg kullanıcısına yanıt
    Biz sıvısistem den bahsediyoruz siz her benim yazdığım bölüme sıralısistem kitinin reklamını yapıyorsunuz ve hep aynı yazıyı kopyalayıp bütün yorumlara yapıştırıyorsunuz insanlara biraz bilgi teknik destek ve tecrübe kazandırmak daha önemli diye düşünüyorum bence Landirenzo iyi çalışmalar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YUSUFPRİNSİZMİR

    Biz sıvısistem den bahsediyoruz siz her benim yazdığım bölüme sıralısistem kitinin reklamını yapıyorsunuz ve hep aynı yazıyı kopyalayıp bütün yorumlara yapıştırıyorsunuz insanlara biraz bilgi teknik destek ve tecrübe kazandırmak daha önemli diye düşünüyorum bence Landirenzo iyi çalışmalar

    Evet kesinlikle haklısın Yusuf abi. Burada sıralı sistemin yüzde 45 tasarruf oranının olması imkansız. Bu sistem hem benzin hem lpg tüketiyor. Çalışırken benzinle çalışıp bir müddet sonra lpg ye geçiyor ve araç yürürkende benzin kullanmaya devam ediyor nasıl yüzde 45 tasarruf oluyor. Sıvı sistem desen hadi tamam 45 tasarruf olur. Lpg ile çalışıyor hiç benzin tüketmiyor. Lütfen doğru düzgün bilgi istiyoruz. Sıralı direk enjeksiyon sistemde 30 35 tasarruf olur oda maksimum. İnsignia clupta bşr arkadaş hesaplamıştı 30 vivarıydı tasarruf, saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alp___ A kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim insanlara her başlığa aynı yazıyı yapıştırmak yanlış o cihaz o tasarrufu yapsın ben bütün araçlara bedava sıvısistem takarım teşekkür ediyorum kardeşim selamlar saygılar sunuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okii_06 lpg kullanıcısına yanıt
    Ben markanızı beğenmiyorum demedim konuyu çarpıtıyorsunuz cihaz güzel bir cihaz ama karma sistemde %45 tasarruf yapamıyor demeyin Allah aşkına ben ondan bahsettim ben kesinlikle hiçbir marka için şöyledir böyledir demedim abi selamlar saygılar sunuyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.