Şimdi Ara

1.6 tdci ~1.5 tdci focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
23.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.6 tdci 5,1-3,7lt.yakıt -115 beygir 270 tork
    1.5 tdci 4,3-3,4lt.yakıt -120 beygir 300 tork

    1.5 euro6 motora sahip,revize edilmiş vs vs vs yeni motor.

    1.5 trendx veya sytle focus mu
    1.6 titnium focus mu mantıklı bir hareket olur.

    (3,5 kasa ford focus için)



  • Sadece motorlar farklı ise 1.6 tdci daha mantıklı olur, hem uzun seneler kullanılmış ve kendini kanıtlamış peugeot-ford ortaklıgında geliştirilmiş bir motor.
  • ben olsam 1.5 tdci style paket alırdım.Hem donanım boş olmaz hem de güncel daha iyi bir motora sahip..Trendx alınacaksa gerek yok 1.6 tdci alınır..
  • 2018 1.5 tdci pws trend x aracım var. Bakım maliyetleri çok yüksek. Donanım çok zayıf. İç hacmi ve bagaj hacmi sınıfının baya gerisinde. Otomatik mi olacak?

    1.5 motorun bakım maliyetlerini bir araştırın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Nisan 2019; 11:51:3 >
  • 1.5 olanı daha güncel ve iyileştirme yapılmış motor. Ama 1.6 ile çok büyük fark da yok.
    Titanyum iyi olur, olmazsa style.
  • Türkiyede 1.5 tdci için uygun yağ yok yetkili servisler dahil.
  • 1.5 tdci için 0w30 wss950 A onaylı yağ olmalı, ama tabi çok bilinen ve yaygın değil.
    Total ineo 0w30 var bildiğimiz.
  • 1.5 düz vites mi ? Az sayıda da öyle araba var. Ama 1.6 düz, 1.5 otomatik ise bile otomatik muhtemelen pahalı kalacaktır. Alma kararı vitese bakar bence

    Titanium tabii ki geniş ekranı, ortada dokunmatik ekranı , park sensörleri vs çok daha kaliteli ve çekici ancak onun da eksiklikleri yok değil. Mesela geri görüş kamerası, mesela navigasyon vs.

    Bugün olsa temizliğe bakar hangisi daha ucuzsa onu alırım.

    (Ben alırken istediğim şekilde titanium yoktu (1.5 otomatik, kırmızı, HB) ben de mecburen style aldım. Sonra 700 TLye geniş ekran, 1400 TLye geri görüş kameralı multimedya taktırdım. 900 TLye de 2018 titaniumlarda standart olan LED gündüz farlı siyah zeminli halojen farları taktırdım. Fena olmadı, sonra 500 TL ye orijinal LEd stoplar , 350TLye orijinal ST spoileri taktırdım. Hakkaten hiç olmadı. Hoparlörleri ,iç havalandırma çıkışlarını, iç ampulleri , anteni şunu bunu da değiştirdim. İstediğim jantı bulamadığımdan çok gereken 17 jant modifiyesini yapamadım ama , ki zaten bulsam da o çok pahalı olacaktır - BBS SX kristal siyah . Neyse bu işleri tek seferde değil ufak ufak 2-3 yıl içinde yaptım bütçeyi de aşırı zorlamadı )

    Style veya trendX alınıp -biraz zor ama- geniş ekran bulunarak ve de multimedya değişimi ile de binilebilir hale gelir diye haddim olmayarak naçizane düşünüyorum. Ama stock halleri gerçekten çok can sıkıcı . Onun dışında her zaman Focusta en üst donanımı almak lazım.




  • 1.5 tdci de yağ için sesimizi duydular, ufak ufak getiren var artık.
  • İki motorlu Focus'u da kullandım. İkisi de manuel vitesti. 1.6 tdci'ın performansı gayet yeterlidir. 1.6'nın enjektörleri çabuk bozulur( 80bin-100bin gibi) 1.5'i bilmiyorum.

    Ancak 1.5'in alt devirlerdeki torku çok akıcı geliyor. 1.6'nın titrediği vites düşürmeniz gereken yerlerde, 1200-1300 devir civarında dahi çok güzel sürüklüyor aracı. 1.5'i çok uzun soluklu kullanmadım tüketim için net bir şey diyemeyeceğim ancak kağıt üzerinde daha az yaktığı görünüyor.
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Focus 3 MCA 1.6 tdci ortalama 4.8-5 lt karışık. %70 şehir dışı +%30 şehir içi sıkışık.
    1.5 tdci motor daha verimli bir tık daha az yakar.
    Bir de motor grafiğinde max tork 300 nm yi biraz daha uzun süre verebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 26 Nisan 2019; 16:59:30 >
  • Hocam 1.6 Tdci Focus kullanıyorum, 75 bine geliyor km.si.
    Bu enjektör mevzusu başınıza mı geldi yoksa duyum mu?

    Tanıdığım 2 arkadaşta daha aynı araçtan var, biri 140 binde daha enjektör turbo v.s. sorunsuz kullanıyor.
    Maaliyeti nedir falan bilgimiz var mı?
  • 1.5 daha sessiz, devirlenme ivmesi ve o devirde kalabilme kabiliyeti çok daha iyi, yakıt olarak ikisinin arasında hissedilir bir fark yok. 1.6 motorların bakım maliyeti daha düşük.
  • 100 cm3 motor hacminin neleri değiştirebileceğini anlatan otomobil o… Ford Fiesta 1.5 TDCi ECOnetic Technology, 1.5 litrelik dizel motoruyla ve şasisiyle Ford’un referans olarak görmesi ve üzerine yatırım yapması gereken bir modeli.

    Normalde küçük otomobilleri (A segmenti ve B segmenti otomobilleri) sevmek zordur. Küçük boyutlu olarak “bilinirler” ama artık oldukça büyükler: Örnek olarak güncel (5. kuşak) Volkswagen Polo (Mk5 6R) ilk Volkswagen Golf’den daha büyük boyutlara sahip. Ayrıca bu otomobiller artık kimlik bunalımı yaşıyorlar: Otoyollar için hem performansları ile hem de yere sağlam basamayan şasileriyle hala “küçük”ler. Şehirlerde ise kıvrak manevralar ve park yerleri için boyutları sınıra yaklaştı ve pratik olma özelliklerini kaybetmek üzereler. Bir de üzerlerine yapışan “içerisinde bayan var” etiketi işi daha da zora sokuyor.

    Ama bazen istisnalar oluyor. Hem de çok sağlam istisnalar: Ford Fiesta 1.5 TDCi ECOnetic Technology ise kendisine bu yazıyı yazdıracak istisnai özelliklere sahip bir B segmenti otomobil.

    2008 yılından beri yollarda olan Mk6 Ford Fiesta, 2013 yılındaki makyajla yeni bir 1.5 litre dizel motorla donatıldı. Bu motor ile, Fiesta 1.5 TDCi ECOnetic Technology, Ford’un “başyapıtı” olan bir üst sınıftaki Ford Focus dahil tüm modelleri için referans olarak alması gereken önemli özelliklere sahip.



    Aracın “en iyi” yerinden başlayalım. ve bunu yaparken, hikayeye birbiri ile bağlantılı 3 soruyu sorarak başlamak gerekiyor:

    1. “100 cm3 motor hacmi bir otomobilde neyi değiştirebilir?”

    2. “Ford, 1.6 ve 1.4 litrelik dizel motorlarının arasına 1.5 litrelik yeni bir dizel makineyi neden koyar?”

    3. “100 cm3 fark derken, hangi motorla karşılaştırmalı? 1.6 litrelik motorla mı? 1.4 litrelik motorla mı?”

    1.5 litrelik yeni dizel motor tek kelimeyle mükemmel.

    Kaputu açınca, gördüğünüz manzara etkileyici: 1.5 litrelik motor ve hemen önündeki turbo, kaput altında motor için ayrılan boşluğun tamamının doldurmuş. Küçük sınıf otomobillerde böyle bir manzaranın etkisini en iyi 1994 – 2002 arasında üretilen 1.9 litre turbo dizel motorlu 6N kasa Volkswagen Polo’yu kullanmış olanlar anlayacaktır.

    Buradaki “küçük ve hafif karoser + yüksek tork” kombinasyonu kulağa iyi geliyor. Ama daha fazlası var. Bunun için bu yeni 1.5 litrelik yeni TDCi motorun özelliklerine ve aracın bagaj kapağına yapıştırılan “ECOnetic Technology” yazısının anlamına bakmak, biraz daha derinlere inmek gerekiyor.

    Ford’un pazarlama konusundaki acizliğini ve teknolojileri için isim bulma konusunda ne kadar yaratıcı (!) olduğunu kimse inkar edemez. “TDCi” gibi aklıda kalması zor uzun bir kısaltma, benzinli motorlara “Duratec” dizel motorlara “Duratorq” denerek ne anlatılmak istendiği, şanzımanlara “Durashift” isminin verilmesi… gibi örnekler var elimizde. Ford pazarlama dünyasında bir kısır döngü içerisinde gidiyor (“süreklilik” anlamına gelen bir kelimenin (duration) hemen her Ford teknolojisine yapıştırılması güzel ama insanlarda bıraktığı etki ve akılda kalıcılığı aynı derecede iyi değil)

    Örnek olarak, herkes, çift kavramalı şanzımanı DSG olarak biliyor, modern Common Rail dizel motorları “TDI” kısaltmasından tanıyor. Hem de eski Yıldız Pompa (Pumpe Düse) teknolojisini bırakıp Common Rail’e en son geçen üreticinin Volkswagen olmasına rağmen. Akılda hep Volkswagen kısaltmaları kalıyor…

    Ford uzun zamandır PSA Grubu (Peugeot–Citroen) ile beraber geliştirilmiş “tiger” isimli dizel motorlar kullanıyor. Fiesta’da daha önce 1.4 litrelik bir dizel motor (DLD-414) kullanıyordu. Focus’da ise yine PSA Grubu (Peugeot–Citroen) ile beraber geliştirilmiş DLD-416 kodlu bir dizel motor sunuyordu.

    Yeni 1.5 litrelik motor, Focus’da bulunan 1.6 litrelik DLD-416’dan devşirme. 1.6 litrelik motorun çapı 75 mm x strok’u 88.3 mm. Ford bu motorun strok’unu değiştirmeden, silindir çapını 73.5 mm’ye düşürmüş.

    1.6 litrelik motorun Focus’da, yazılım ve turbo basınçlarına göre 95 HP ve 115 HP’lik 2 versiyonu var. Bu versiyonlar sırasıyla 230 Nm ve 270 Nm tork üretiyor. Co2 emisyonu ise 117 gr/km.

    1.5 litrelik küçültülmüş motor ise Fiesta’da 75 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. Ama azalan güç ve tork, kayıp değil kazanç olarak geri dönüyor. Ford Fiesta 1.5 TDCi ECOnetic Technology, 98 gr/km Co2 emisyonu ile 100 gr/km Co2 sınırının altına iniyor ve tüketimi de ortalama 3.7 litre / 100 km.

    Peki örnek alınacak ne var? Fiesta 1.118 kg ağırlığında ve hatchback hali ile 1.344 kg olan Focus’dan 200 kg daha hafif (sedan Focus 1.350 kg) Tasarrufun yolu sadece “downsizing” ile geliştirilmiş verimli motorlardan ve uzun şanzıman oranlarından değil, aynı zamanda hafif karoserden geçiyor. 1.5 litrelik dizel motor, 1.118 kg karoserin içerisinde hem çok ekonomik hem de fazlasıyla hareketli.

    Volkswagen’in MQB platformu ile (modularer querbaukasten) Golf’ü 100 kg hafiflettiği gibi, Ford’un ve diğer üreticilerin de kompakt modellerini benzer bir geliştirme ile hafifletmesi gerekiyor. İşte Fiesta bu hali ile bunu anlatıyor.

    Bu yeni 1.5 litrelik dizel motor ile daha önce sunulan 1.4 litre 67 HP’lik motor arasında dağlar var: Çalışma karakterinden, güç dağılımına ve daha önemlisi gürültü düzeyinden, tüketime ve Co2 emisyon değerlerine kadar motor bugüne kadar Ford’un sunduğu en harika dizel makine.

    Motor atmosferik gibi çalışıyor, hiç turbo boşluğu (turbo lag) yok. Hangi viteste olursanız olun uyumuyor, hareketlenmek için bir “bekleme süresi”ne ihtiyaç duymuyor, asla zayıflık hissettirmiyor, gaz pedalına dokununca dengeli şekilde hızlanmaya başlıyor. 2.000 devirin altında kullanıldığında inanılmaz yakıt ekonomisi sunuyor (zaten motor 2.000 devir’e ulaştığında gösterge panelinde vites değiştirme [yükseltme] önerisi görüntüleniyor)

    Şanzıman 5 ileri vitesli, kullanırken “6. vites de sunulabilirdi” diyorsunuz.

    1.118 kg ağırlığındaki bir otomobilde 185 Nm tork sunulması, her yol şartında mobilite garantisi getiriyor. Yalnız tek bir sorun var: Otomobilde çok belirgin bir “torque steering” var. Direksiyonu açıyla tutuyorken kalkış yaparsanız ön tekerkler “ileri mi gitsem sağa sola mı gitsem” diye bocalama yaşıyor, araç burnunu bir sağa bir sola çekiyor. Viraj içerisinde gaza basarsanız otomobilin burnu kendisini virajın dışına doğru atıyor.

    “100 cm3 motor hacmi bir otomobilde neyi değiştirebilir?” sorusunun cevabı burada: 1.4 litrelik DLD-414’e göre mükemmel verim ve performans, 1.6 litrelik DLD-416’ya göre güç kaybı yaşamadan tasarruf ve daha az emisyon.



    Biraz da motor dışında Fiesta’nın nasıl bir otomobil olduğundan bahsetmek gerekiyor: İşte burada, Ford’un hastalıkları ve ayrıca araştırma geliştirme paralarını nereye harcadığı ortaya çıkıyor.

    Ford, “kapaksız yakıt sistemi” isimli bir yakıt donanımı kullanıyor. Sistemin amacı aslında depoya farklı türde yakıt konulmasını engellemek. Çünkü, örnek olarak dizel modele benzin tabancası ile yakıt koymak mümkün değil. Ancak sistemin ne kadar kullanışlı olduğunu “sormak” gerekiyor. Aracın kitapçığında, yıkama sırasında, yıkama tabacasının depo kapağından uzak tutulması ve kapağın su alabileceği uyarısı yazıyor. Ayrıca, yakıtınız biter ve yolda kalırsanız, depoya bu sisteme zarar vermeden yakıt koymanın tek yolu, yine otomobil ile beraber verilen özel bir huniyi kullanmak.

    Otomobilin dikiz aynaları“rüzgar yemiş” gibi duruyor, dış uçları otomobilin arkasına doğru sivrildiğinden ve iç köşeleri daha önde kaldığından, aynaları ideal ayarlarına getirdiğinizde, ayna camları ile ayna kapağı arasından içerideki elektrikli mekanizma dışarıdan görülür halde kalıyor.

    İç mekana geçildiğinde araç ile ilgili motoru kaynaklı “pozitif” hisler “nötr” hale gelmeye başlıyor: Otomobilin iç mekanında zaman geçirme ve alışma gerektiren unsurlar var: Kapı içlerindeki dörtgen açma kolları bunlardan ilki. Orta konsolun tasarımı da öyle. Ters konumlandırılmış yakıt seviyesi göstergesi de öyle. Gösterge aşağıya doğru baktığından, ilk anda boş depoyu dolu sanabiliyorsunuz. Motor soğutma sıvısı göstergesi bu otomobilde de bulunmuyor, soğutma sıvısının sıcaklığı yol bilgisayarının ekranından takip edilebiliyor. Burada da maliyet tasarrufu yapılmış. Kumanda ve şalterler ile ilgili “olumlu olmayan” düşünceler direksiyon için geçerli değil, direksiyon simidinin çapı küçük, ele otuyor ve kullanımı “rahat”, ancak direksiyon simidi biraz ince kalıyor.

    Otomobilde sunulan “Ford Audio” isimli müzik sisteminden “güzel sesler” alabilmek için ayarlarıyla oynamak gerekiyor. (Örnek olarak sistemin standart ayarları “standart” değil ve iyi bir ses almak için Bass ayarını +7’ye, Treble ayarını da -7’ye çekmek gerekiyor) Sistemi biraz denemek, Audi Concert ya da BMW Business gibi sistemlerin ne kadar kaliteli olduğunu anlamanızı sağlıyor.

    Otomobilin göstergelerinde “yanıltıcı” olan sadece yakıt seviyesi değil. Hız göstergesi de “fazla” gösteriyor: Otomobilde 220 km’lik bir kadran var, otomobil hızlandıkça ve devir saati yükseldikçe hız göstergesi daha büyük bir aralıkla ilerlemeye başlıyor. Otomobil 5. viteste 1.500 devirde 75 km/h, 2.000 devirde 95 km/h 2.500 devirde 115 km/h yapıyor. 3.000 devire gelindiğinde ise gösterge 145 km/h’ye ulaşıyor.

    Göstergedeki bu sapma 120 km/h aşıldığında hissediliyor ve düşük viteslerde ve düşük hızlarda yok (Otomobil 3. viteste, 1.500 devirde 40 km/h, 2.000 devirde 55 km/h 2.500 devirde 70 km/h, 3.000 devirde 85 km/h yapıyor. 4. viteste ise, 1.500 devirde 40 km/h, 2.000 devirde 55 km/h 2.500 devirde 70 km/h, 3.000 devirde 85 km/h yapıyor.)

    Ford’un da bir verimlilik yönetimi, tasarruf ve çevre koruma donanımı var. Ford buna “ECOnetic Technology” adını veriyor. ECOnetic Technology de, BMW’nin “Efficient Dynamics” programı gibi bir dizi “tedbir”i kapsıyor ancak Fiesta’da bu sadece arka bagaj kapağının soluna yapıştırılan bir yazı olmaktan öteye gidemiyor. Bu donanımlar Fiesta’da yok.

    Diğer taraftan, otomobil bu haliyle bile çok ama çok tasarruflu. 5. Viteste 2.000 devir’de 95 km/h yapan otomobil, bu devri aşmadığınız sürece 3.4 litre / 100 km tüketiyor. Otoyol kullanımlarında ise tüketim 4.4 litre / 100 km’ye çıkyor.

    Otomobilin sürüş sırasında arka camları düşüyor. Başlayan rüzgar sesini farkedip arka camları kontrol ettiğimde 1 cm kadar aşağı indiğini gördüm. Kapatıp yola çıktıktan birkaç dakika sonra aynı şey yine oldu, ve yine oldu… (Belki de bu durum sadece bana verilen otomobilde vardı)

    Şimdi sıra geldi 2 önemli “acı gerçek”ten bahsetmeye:

    Birinci acı gerçek Ford Fiesta’nın mevcut ve potansiyel müşterilerinin yüzünü güldürecek türden: 195 mm tabanlı lastikleriyle bu otomobil, bir üst segmentteki bir çok araçtan, örnek olarak Toyota Auris ve Renault Megane’den daha iyi yol tutuyor. Otomobilin ve şasisinin size verdiği “yere basma” hissini görünce, Ford’un araştırma ve geliştirme bütçesini nereye harcadığını çok iyi anlıyorsunuz.

    İkinci acı gerçek ise üzecek türden: Tüm bu olumlu ilerlemelere rağmen, daha araca ilk bindiğiniz anda kontak anahtarı yuvasının Renault 12 (Toros)’den farklı olmadığını gördüğünüzde, amortisörü olmayan kaputu açıp kaputu sabitlemek için çubuğu aradığınızda, silecek suyu kabı kapağının pet şişe kapağından farklı olmadığını farkettiğinizde, 2. değil 3. sınıf plastikten üretilmiş yağ çubuğu ile yüzleştiğinizde ya da motor kaputu kapandığında çıkan “teneke” sesini duyduğunuzda, O’nun neden bir Ford olduğunu ve neden asla bir Audi ya da BMW olamayacağını anlıyorsunuz.

    Yine de: Ford Fiesta 1.5 TDCi ECOnetic Technology, üretim amacına ulaşmış, görevini çok iyi yerine getiren bir otomobil. Küçük sınıfın en etkileyici otomobili.




  • etusch kullanıcısına yanıt
    ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    2018 1.5 tdci pws trend x aracım var. Bakım maliyetleri çok yüksek. Donanım çok zayıf. İç hacmi ve bagaj hacmi sınıfının baya gerisinde. Otomatik mi olacak?

    1.5 motorun bakım maliyetlerini bir araştırın derim.
    Bende 2016 sw 1.5pws trend x var; benimki bagajdan affettiriyor.
    Bakımdaki fark sanziman yaginin(castrol dual trans oomasi lazim,) 3yil/45bin kmde degisimi ve motorun 0w30 yag ihtiyacindan kaynakli.
    Trendx e gelirsek, isitmali ayna ve bluetooth harici eksikligini cektigim bir sey yok. Biraz gelenekciyimdir, o anahtar cevrilecek, el freni cart diye cekilecek. Meganda olmayan( benzer donanimdaki) 4 cam tek tuş bunda var mesela.

    1.6daki krank kecesi ve motor takozu sorunlarini 1.5te pek duymadim. Ses konusunda da bayagi fark oluyor. Komsumda aynisinin(makyajsiz) 1.6si var, farki oradan goruyorum.

    Yakit konusunda mukayese yapamiyorum ama uzun yolda 90-100kms sabit 4.5lt gordum yuklu arac ile(bosu 1485kg). Ayninyolda 70hplik 1.4e-hdi pespese giderken 3.8 yakti. Biri at öbürü esek

    Alt devirlerini eski 1.5crdi lara benzetiyorum, surukleyip gidiyor
    Konu sahibi, manuel de bakabilir 1.5tdci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 26 Nisan 2019; 21:11:51 >




  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    O kadar doğru noktalara temas etmişsiniz ki, aynen ben de perde hava yastığı, bluetooth, park sensörü ve ısıtmalı ayna eksikliğini hissediyorum. Isıtmalı ayna 92 concorde'da 2003 megane I 'de 2000 rover 25'te vardı. (daha güncel araçları yazmadım) bu araçta olmamasını kabul edemiyorum. Donanım tam bir şirketline. Alüminyum jant sis farı gövde rengi ayna tampon şekil şemal iyi de bu şirket elemanının eli ayağı telefonu Ford kardeş. Bu adam günde 10 yere park edecek çıkacak. Park sensörünü bluetoorhu çok mu gördün?
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Hocam gomdunuz mu bilmiyorum ama perde hava yastigi aklima gelmemisti dogrusu; yandakilerle idare ediyoruz napalim

    Karartılmış arka camlar, alasim jant koy; bluetoothu pas gec. En buyuk avuntum; fasila araligi ayarlanabilen on silecekler, zira yagmurda zart zurt kuru calisan veya gec silip onumu goremedigim c3te cinnet seviyesine geliyorum

    Benimkine sonradan park sensoru takmislar da ordan kurtariyoruz
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Biz de alır almaz park sensörü taktırdık. Sonra güzel bir android multimedya taktırdık geri görüş kameralı hem iç görüntü baya toparlandı o fukara ekrandan kurtuldu hem de çok fonksiyonel oldu. Bir ara şirkette berlingo kullanmıştım manuel baz pakette yağmur ve far sensöri vardı. İyi alışmıştım. Bir önceki şirket aracım da corollaydı dizel otomatik touch paket. Kesinlikle sınıfının en başarısız aracıdır. Fordla iyiyiz şimdilik. 2 aya kalmaz 45.000 bakımına girer. Garantisi bitince değiştiririz gibi. Powershift şanzıman ürkütüyor beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Biz de alır almaz park sensörü taktırdık. Sonra güzel bir android multimedya taktırdık geri görüş kameralı hem iç görüntü baya toparlandı o fukara ekrandan kurtuldu hem de çok fonksiyonel oldu. Bir ara şirkette berlingo kullanmıştım manuel baz pakette yağmur ve far sensöri vardı. İyi alışmıştım. Bir önceki şirket aracım da corollaydı dizel otomatik touch paket. Kesinlikle sınıfının en başarısız aracıdır. Fordla iyiyiz şimdilik. 2 aya kalmaz 45.000 bakımına girer. Garantisi bitince değiştiririz gibi. Powershift şanzıman ürkütüyor beni.
    Onceki aracim kangooda yagmur sensoru vardi ama yine arada elle sensor aysrina mudahale gerekiyordu. Ne anladik o isten

    O fukara ekranla idare ediyoruz simdilik, kadrandakiyle kombini bozmadim

    Ps konusunda ise, bakima gittigim ford servisindeki teknik arkadas ile test surusunde lafladik(bunlarin eğitimlerine katilmis zamaninda). Ps tedarigi getragdan, kota az oldugu icin sorun oluyormus. Bu da uretim bandina yansiyor haliyle.
    Bu sanzimanda volant harici( belli bir yilda uretilen ve geri cagrilan) sorun duymadim. Simdilik kullanimindan cok memnunum; simdiye kadar kullandigim otomatik sanzimanlar geri zekaliymis tam anlamiyla,hele ki atmosferik ve 4 ileride zulümdü




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.