Şimdi Ara

1,6TDCI Focus 90 PS vs 109 PS Performans karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
59.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.6L Duratorq TDCi 90PS 5-ileri manuel 1560 Trend X / Collection 90/4000 215/1750
    1.6L Duratorq TDCi 109PS 5-ileri manuel 1560 Titanium 109/4000 240/1750


    bu iki dizel aracı karşılaştırmak bence anlamsız her şey yukarıdaki tabloda. hem tork yönünden hem de beygirgücü yönünden oldukça farklı.
  • ne kadar saçma bi konu olmuş. o bunu geçer bu bunu geçer. şehir içini yarış pistine çevirmey devam ederseniz, gazetelerin 3.sayfalarında haberlerinizi yakın zamanda görürüz.
  • Ben de 2 ay önce Collection Focus TDCI 90 ps aldım gerçekten mükemmel bi çekiş var. Daha önceki arabam 100 ps Ambiante Focustan sonra. TDCI sanki yokuşta uçuyor.
  • Hız muhabbetlerini bu tarz platformlarda tartışmayı pek sevmesemde;

    Temiz bir 100'lük focus 1 manuel,90'lık tdci focus 2 yi çok net ayırır.100 hp'lik zetec ile bence çok başarılı yürüyen bir makina f1.
  • yeni focus tdci 109 hp lik olanla 90 hp olan modellerin motorlarında ne gibi farklılıklar var açıklayabilir misiniz?yoksa sadece yazılım farkından dolayı biri 109 hp diğeri 90 hp?
  • 90 lıkta düz geometrili turbo daha küçük intercooler yazılım (bunlar barzi farkalr daha detayda da vardır)
    109 da değişken geometrili turbo büyük intercooler yazılım
  • daha yeni aldığım 10 günlük FOCUS 90 PS TDCİ COLLECTİON aracımdan bahsediyor dostlar, hemen atlayıverdim muhabbete:):)

    konuyla hiç mi hiç alakası yok ama yahu bana çok saçma gelen ve anlam veremediğim bir husus var.direksiyon üzerindeki müzik sistemi ve hız sınırlayıcı kumandaları gece sürüş modunda yani farlar açıldığında nasıl aydınlatılmaz ve bu düğmelere nasıl ışıklandırma yapılmaz hayretler içerisindeyim.gece bu düğmeler simsiyah.el yordamıyla buluyorsun.saçmalık ötesi bir durum..titaniumlarda da bu böyle mi?yorumlarınızı bekliyorum.

    dam başında saksağan vur beline kazmayı misali 90 PS 109 PS farkını kınuşuyordunuz ama ben yine de sormuş olayım.
  • bu arda eski 109 luklarda dpf (dizel partikül filitresi yoktu) yeni 109larda bu var ve pahalı bir parça emisyonun gözü kör olsun


    o direksiyon tuşları titanyum comfort collection hepsinde aynı ve aydınlatması yok. zamanla eliniz alışır :)
  • Sevgili Mustafa-T önce bu denemeleri tecrübe edip ve öyle yorumlarsan, sen de engin motor, performans, karoser vs bilgine yeni bir şeyler katmıs olursun yok ne işim var dersen tecrübe edenlerin '' tecrübe edilmis '' verilerini daha sağlam kaynaklarla çürütmelisin

    benim bu konudaki amacım sürat, yarıs vs değildi, insanların illa gidip daha ıyı performanslı, daha ıyı ceker diye 109 lukk dizel almasına gerek olmadıgı ve fordun hakikaten de cok basarılı bir 90 ps lik dizel motor yaptıgıydı ve bu veriler, denemelerde de özellikle son denemelerimizde geride kalan 109ps likler bile oldu, ha bunun niye tartısıyoruz, fiyat olarak daha fazla vermeye gerek yok; konunun özü budur, yoksa birsey ispatlamaya çalısmıyorum

    2- hız, tehlıke ve 3.sayfa olaylarına gelince haklısınız, ama biz cadde yarısından cok trafık bakımından cok ama cok nadir saatlerde, elverisli genıs caddelerde kısa denemeler yapıyoruz, yoksa yarıs, makas vs işim olmaz ve 3. sayfaya da bu sebepten cıkmam insallah

    son denemelerde 100 ps lik benzinli focus uzun yolda 90pslik dizeli göremedi, 1-2-3-4-5 uzamalarında da 4 den sonra bye bye oldu, kesinlikle hiç bir şekilde karşı koyamıyor, bir önceki denediğimiz araç en azından 3 e kadar önde gidebiliyordu yarım boy kadar ama bu son arac okadar da direnemedi

    ve klasik 109ps 90ps yi Tam tamına 19 Beygir+25nm fazla tork ve 134kg hafif olmasına ragmen sadece yarım boy önden beraberce maximuma ulasıyorlar..

    Bu forumda daha artık daha fazla kaynak sunmayacagım, dediğim gibi sadece 109 a fazla para bayılmaya gerek yok..

    saygılar herkeze,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahlep

    yeni focus tdci 109 hp lik olanla 90 hp olan modellerin motorlarında ne gibi farklılıklar var açıklayabilir misiniz?yoksa sadece yazılım farkından dolayı biri 109 hp diğeri 90 hp?



    Selamlar,

    En başta mekanik açıdan turbo ları farklı 90 lıkların 109 luklardan daha küçük bir turboları var.
    Daha tam incelemedim ama, yazılım dışında intercooler ölçütleride farklı olabilir.
    Yazılımsal tarafda da farklılık olabilir ama mekanik olarak farklar daha fazla.

    Şu an 2004 çıkışlı 2005 model c-max tdci ve 2010 90 hp hb kullanıyorum. C-max 68000 km de ve sürekli şehir içi kullanıldığından pedal tepkileri yavaş ancak 90 hp lik hb focus gerçekden ciddi derecede atak ve c-max den çok daha iyi ivmeleniyor.

    C-max la bir hafta önce Erzincan, Refahiye ye gittik 4 yetişkin + 1 çoçuk bagaj full dolu , amasya üstünden gittik gitmez olaydık yol berbat 10 km servis yolu var, diagonel olmuş, stablize vs. araçların canı okunuyor. Böyle rezil bir servis yolu olmaz yani.Yazık araçlara.
    Sabah 03:00 de çıktık (kartal dan) 17:10 Refahiye geldik 954 km YB deki ortalama 85 km , Ortalama yakıt 5 litre yakıt göstergesi son çeyreğin ortasının yarısında YB 155 km daha gidersin diyor. Yolda 3 defa mola verdik.

    Dönüş, 07:00 Sivas üstünden yol mükemmel bazı yerlerde arabada ses yok, lastikde en küçük sekme yok. Takriben 110 km daha uzun, yozgattan sonra, sapancaya kadar klima sürekli açık , Sapancaya gelmeden yakıt ikazı yandı, Sapancayı geçince ilk shell istasyonundan (mc-donald olan) mecburen 20 tl lik yakıt aldım. YB 55 km daha menzil vermişdi ama riske girmeninde anlamı yoktu. Bu ana kadar gidilen km 998 km
    yb ortalaması 4,7 lt ortalama sürat 91 km.
    Bir depo ile 1000 km yolu her iki seferde de tutturduk diyebilirim. Üstelik debriyajda hafifde olsa kaçırma söz konusu (Bu arada debriyaj değiştirmek için acil olarak iyi bir usta önerisi bekliyorum).

    Yeni 90 lık araç ile henüz uzun yol yapmadım ama sürekli her güm 75 km civarında yol yapıyorum, gördüğüm kadarıyla 109 lukdan çok az düşük tüketimi var . Gerçi motor daha 2200 km de olduğundan, ilerde 5000 ve 10000 km yi geçince bu farkın biraz daha artacağını düşünüyorum.
    Uzun yolda ise yine muhtemelen c-max yakın tüketimi olacakdır. Zira diesel motorlar ivmelenme dışında çok az yakıt tüketiyorlar. Sabit hızlarda
    tüketim çok düşüyor.

    Uzun yol dünüşünde ise toplamda 2600 km yaptığımız c-max ın gerek gaz pedel tepkileri ve taklaığı bariz şekilde arttı , gerçi 2000 d/d den önce yine tepki az ( hortumdan veya benzer bir basınç kaçağı olabilir) ama 2000 den sonra çılgın gibi hareket ediyor.
    Bu olay özellikle sürekli şehir içi kullanılan diesellerin gaz tepkilerine hantallaşdığı gerçeğinide bir ölçüde doğruluyor. Tabiki bunda, yazılım, yol ve hava şartlarının önemi ile kullanım tarzıda etken.

    Bu arada 90 hp liklerin atak olmalarında en büyük nedenlerden biride kuşkusuz aktarma sisteminde yapılmış olması muhtemel revizyonda olabilir.
    Benim c-max da DPF yok ve ilk aldığımda 2004 deki Dinamo ölçümünde 114 hp verdiğini kağıda döktük. Aradan geçen yıllar ile 2009 daki ölçümde 109 hp gerileme görmüşdük.
    Aslında bu ölçümlerde değinmek istediğim, nokta tork bandıdır. Etkin tork bandı her daim , düşük güçtedeki araca avantaj kazandırır.

    Bu nedenle bu karşılaştırmaları yapmak istiyorsanız araçlarınızı en azından, verilerinden emin olacağınız güvenilir bir ölçüm merkezinde test ettirin. Beygir ve tork çıkışlarına ve özelliklede lastiğin yere verdiği beygir miktarını kontrol edin.

    Bunun dışın 109 hp lik versiyon uzun yolda her zaman için 90 hp nin önünde olacakdır.Bu kaçınılamazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 13 Temmuz 2010; 15:10:57 >




  • bende 109 hb lik hb focus var motor performansından çok memnunum ,
  • Ben de tercihimi 109'dan yana kullandım. Yokuşta klimada yükte üzmesin diye.
  • Yapılan değerler hayal ürünüdür sakın inanmayın..Dizel focusun 6000 deviri zorlayacağına ilkokula giden çocuk bile inanmaz.
  • Selamlar,

    1,6 tdci c-max 4000 d/d 5. vites düz yol sürat max. 192 km dir . dişli oranlarına göre hesaplanırsa bulursunuz.
    Makyajlı kasaları bilmem ama öncekilerin tamamında (c-max-hb- sedan) km göstergesi hatalıdır. Bunu hem focus hemde c-max topiclernde bir çok kez yazdık. %4,5-5 oranında hata var.
    Araçların test menüsünda gerçek km değerleri gözüküyor , bunun dışında GPS ile deniz seviyesindeki (düz yollarda) yaptığım kontrolde de aynı durumu gördüm, normalde 90 km gördüğünüz kadran değeri gerçekde 86 km dir. Aynı şekilde 210-215-220 km gördüğünü söyleyen arkadaşlar bunu çok uzun düzlükde arkalarından rüzgar alarak yada normal veya çok eğim olduğunda görmüş olabilirler.
    Öncelikle , debriyajı kaçırmayan, (biraz fazla ısınmış focus debriyajları yüksek süratlerde çok az da olsa kaçırıyor) , ayarları düzgün bir araç 4000 d/d kadranda hata payı ile 200 km civarında bir değer görür.
    215-220 için devrin 4000 d/d devrin üstüne çıkması gerekir ki en az 4200 ile 4500 d/d aralığında değerlere ulaşmanız gerekir.
    Aksi durumda gördüğünüz değerler kesinlikle yanlışdır.
    Benim kendi c-maximde düzlükde (göz kararı eğimi bilemem))gördüğüm en fazla kadran değeri 195 km (gerçekde 185 km) dir. Yokuş aşağıya da 205 ile 215 km değerleri gördüm ama bunlar uzun ve eğimli , (bolu tünelinden çıktıkdan sonraki inişler gibi) yollardı.
    Bu benzeri yollarda 220 km gibi değer görmek belki ( diyorum zira aracın durumuna ve kullanana göre değişir) mümkün olabilir. Gerçekde ise 209 km ile gidiyor olacaksınız.
    C-max gibi bir araç içinde bu hız gerçekden çok fazladır.Bu araçda bence gerçek 180 km sürat fazlasıyla yeterlidir. Zira bu araç hız yapılacak 180 km nin üstü kullanılacak bir araç değil. Belki hb ve sedanlar 200 km ye kadar kabul edilebilir.
    Bunun dışında özellikle c-max hem ağır hemde yerden yüksekdir, yani rüzgar durumu bu araçda çok fark yaratır. Buna rağmen bir çok 1,3 -1,4-1,5 diesel araçdan daha iyi performans gösterir. Hb ve sedan kasaların daha iyi performans göstermesi doğal olacakdır.

    Bu değerlerin dışındaki değerler istisna araçlar (bazı araçların fabrikasyon olarak uyumluk oranları daha yüksek olduğu için güç çıkışları fazla olabilmektedir. Bu telorans değerleri içinde yapılan üretimlerde her zaman söz konusu olabilir.) veya modifiyeli araçlar için olabilir.
    Misal box power kullanan bir araç kullanmayana göre son hızda en az 7-8 km avantaj sağlar.




  • tüm arkadaşlara selam va saygılar...2011 ford focus 1.6TDCİ collection(90HP)ile forda devam dedim ...yorumları okuduğum kadarınca titanium alan titaniumu övmeye çalışıyor collection alan collectionu övmeye çalışıyor ben titanium alayım diye bir girişim yapmak istedim amma velakin fiyatta 5500TL lik bi fark olduğu için collection almayı uygun gördüm.EEE tabiki 109BG güçle 90BG aynı olmaz zaten hızlanma değerlerine bakınca bariz şekilde ortaya çıkıyor.Parasal sıkıntısı olmayan 43800TL ödeyip titanium alır ve 0-100kmyi collectiona göre 2,7sn daha erken hızlanır ki bana göre gereksiz çünkü ralli yarışçısı olmadığım için bana gereksiz gibi geliyor arabamı kaçgündür kullanıyorum canavar gibi güçlü bir araba Yüce RABBİM kazasız belasız sürüşler hepimize nasip eylesin.
  • 5500 tl fark olmasaydı yine da 109 luk almazsan samimiyetine inanırdım..

    İnsanoğlu ister :)
  • Bu arada küçük turbo daha erken etkin basınç üreteceğinden alt ya da orta devirlerde daha büyük turbolu motordan daha etkin bir performans sunabilir.
    (Muhtemelen bu yüzden de yeni nesil F III deki 109 Hp lik motor daha küçük turbo + daha hassas enjektörlerle 115Hp olarak karşımıza çıkacak.)

    Ancak büyük turbolu motor devrini aldığı zaman farkını gösterecektir, bu yüzden üst devirlerde,son süratte büyük turbolu ve Hp olarak üstün versiyon öne geçecektir.
  • Araç hızlanıyor ama ağır hızlanıyor. Vitesleri uzun oranlı. Birde yüksek hızda stabil olmasına rağmen sert girilen virajlarda biraz yana yatıyor. Arabadan memnunum ama eski aracım Astra Cdti'yi özlüyorum zaman zaman.
  • Arkadaşlar konuya çok hakim değilim. Araç alacağım ve kafam karıştı. Bildiğim kadarıyla 2009 ve sonrası modellerde motor seçenekleri arasında 109 bg. sadece titanium paket'te olabiliyor. Ancak internette gördüğüm araçlarda trend modelinde de 109 bg. olduğunu söylüyorlar. Doğrusu nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.