Şimdi Ara

1.9 TDI 2004 PASSAT MI? 1.4 D4 DİZEL COROLLA 2009 MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ben öğretmenim yani gelir durumum belli.
    Yılda 10.000 km yol yapıyorum. Yakıt da önemli benim için.
    Ama ailem var. Biraz da konfor istiyoruz.
    Bu belirttiğim arabalar fiyat olarak neredeyse aynı.
    Donanım olarak ta en dolusu.
    Biri HIGHLİNE biri ELEGANT
    Biri 2004 model, biri 2009 model.
    Passat fiyatını uzun yıllar koruyabilir, corolla da bir kaç yıl fiyatında düşüş yaşanır sonra sabitlenir.
    İkisinden birini alırsam 2-3 yıl satmayı düşünmüyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Ya da bunların haricinde Nasıl bir araç önerirsiniz.



  • bence passat alın ama corolla'da fikrim yok..
  • Passat daha konforludur,tasarım olarak daha iyi,benim de önerim passat olur.
  • 1.9 tdi highline II cok güzel bir araç . Yakıt tüketimi olarak toyotadan fazla yakar. Ama performansıda yerindedir. Toyotaya bin basar. Bunun dısında 150000 devirmiş 1.9 tdi bazı sorunlar verebilir. Başınızı agrıtır. 1.4 corolla ise sorunu az verir yakıtı az tüketir yası küçük bir aile arabası . Ama Passat kadar prestijli ve konforlu olamaz. Düşük km temiz 1.9 Tdi bulursanız alabilirsiniz. Yoksa Corolla cok güzel bir seçim olur .
    Alternatif olarak Dizel Fluence düşünebilirsiniz . Para biraz daha cıkarsa 2.0 tdi passat . 1.6 tdi 1.9 tdi jetta yüksek model .
  • Passat al yukaridaki arkadasin dedigi gibi sekiz yila yaklasmis olsa da prestij standart.

    Neyse saka bir yana, corolla ile passat araba arasinda 5 yil daha eski araba alacak kadar konfor ve "Prestij" farki yok. Azicik daha konforlu olacagim diye 8 yillik daha cok yakan ve de servisi de daha pahali olan bir araba almaya gerek yok. Evet bir mercedes yada prestij standart degil ama c sinifi arabadan bekleneni verir.

    Ben olsam biraz daha bakinmaya devam ederdim, mesela c4 ler de fena secim degiller bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Eylül 2011; 23:29:07 >
  • öğretmensinizde günümüz öğretmenleride öyl fakir insanlar değil 2 bin liaradan açıyorlar kapıyı bence kesinlikle corolla hem az yakar hem az sorun çıkarır hemde 5 aş genç bir araba
  • iki araç hakkında seçim yapmak oldukça güçdür. önemli olan otomobilden beklentiniz nedir.
    2004 ve 2009 model yıllarına ait olan iki otomobilden kendinize uyan bir otomobili tercih etmek için detaylara bakmak lazım

    vw passat 1.9 tdı hıgline serisi gerçekten donanım olarak aşırı tatmin edicidir. birde 1.9 tdı 130 hp lik motorun gücü ve ekonomikliğini hesaba katarsanız iyi bir seçim olur. otomobilin değerini uzun yıllar koruması konusuna gelince otomobil bir yatırım emtia yı deildir elbette belirli kayıplar söz konusu olacaktır lakin passatın bu anlamda iyi bir örnek olduğunu unutmamak gerekir.1.9 tdı motor 7 litre civarı bir tüketim ortalaması vardır.

    Toyota corolla japon ekolünün önde gelen araçlarındandır ve dünyanın en çok satan otomobilidir. 1.4 90 hplik dizel motor harika ötesi bir makinadır tatminkar performansı ve oldukça düşük yakıt tüketimiyle segmentinin yıldızlarından biridir.




  • passata binme yoksa bir daha kolay kolay başka bir araba seni tatmin etmez.passatın üstüne ancak merco,bmw,audi gibi premium markalar seni tatmin eder.ben 99 1.8 t passatın üstüne 2011 1.6 superbe binemedim 6 ayda sattım.kısacası corolla sıradan bir c segmenti araçtır passatsa d segmentinin zirvesinde olan harika bir araç.
  • VW KONFORUNA KAVUS TABIKI PASSAT
  • Arkadaşlar gerçekten cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Cevaplarınızı değerlendirdiğimde genel olarak Passattan yana bir tutum var.
    Temiz bir 2004-2005 km si az 1.9 passat highline almayı düşünüyorum.
    Değer kaybetmeyen aksine değer kazanan bir araç olduğunu düşünüyorum.
    Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • hocam bence corrolla alın 7 yaşındaki aracla 2 yaşındaki arac bir olmaz samimi arkadaşımda var ilk bir tane aldılar sonra çok begenip 3 tane dah aldılar şirketlerine çok konforlu ve rahat arızasız arac masrafları ve bakımı ucuz aracı almakla bitmiyor iş asıl ondan sonrası başlıyor eger passat çok bilindik ve temiz ise düşünülür yoksa uzak durun arıza çıkarttın mı devamı geliyor çünkü ..
  • Düşük kilometrede pasat bulmak zor olur sanırım. 150-200bin kmde bir pasat almaktansa 2009 model corolla daha iyi olur.

    Konfor filan hepsi güzel ama dağın başında motor arızası vs nedeniyle pasatla kalırsanız sorunsuzluğun ne demek olduğunu kötü yoldan öğrenmiş olursunuz.

    Ben 6 yıldır d4d corolla kullanıyorum. Boyuna göre son derece tatmin edici bir performansı ve düşük yakıt tüketimi var. Bende MMT olan versiyon var. MMT tavsiye etmem, düz vite olduğu sürece d4d corolla son derece iyi bir araç.

    2004 model pasatla macera aramaya gerek yok bence.
  • Hocam bence 1.9 tdi passat düşünülebilir. Yurt dışındaki bir akrabamda 250 bini deviren bir toledo var, 1.9 tdi 110 hp. Performansı tatminkar, tüketimi benim 1.5 crdi motordan uzun yolda daha düşük. Corolla söylenene göre gerçekten az yakan bir araç fakat ben sırf az yakıyor diye sevmediğim bir araca binmem. Nedense yeni kasa bana itici geliyor, sizin tercihiniz tabi.

    Akrabamın toledo'ya gelirsek. Çok iyi bakar aracına, saat gibi çalışır araç. Performansı hala ilk günkü gibi, tabloda 230 km hızı zorluyor yurt dışından gelirken. Önemli olan km değil, aracın kullanıcısı.

    Diğer arkadaşların dediği gibi bildiğiniz bir aracı alırsanız sorunsuz binersiniz. Benim aracım 110 bin kmye geldi, bugüne kadar turbo değişmemiş, bakımları aksatılmamış ve aile aracı. 2006 model bu arada, aldığımdan beri sadece bakım yaptırıyorum o kadar. Bakım masraflarını özel servise giderek halledebilirsiniz. Kia'nın servisi nispeten daha ucuzdur, fakat ben dışarıya gittiğimde orijinal parçalar kullanılarak yetkili servisten en az 200 TL kar elde ediyorum. Eğer passat alırsanız ve Sakarya'da oturuyorsanız size usta tavsiyesinde bulunabilirim. Şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç.




  • aradakı mazot tüketim farkı 100 kmde 4 lt olur bunuda unutmamak lazım şehir içinde bunun dışında corolla hıcbır alanda passatın elıne su dökemez
  • Her ikisini de almayın, daha farklı seçenekler oluşturun.

    İşin esprisi bir tarafa, 2011 D4D Corolla'nın performansından memnun değilim. Arac malesef ki hantal.
  • Öğretmen olduğunuzdan bahsetmişsiniz, passat'ın hem sürpriz bir arıza çıkarma olasılığı daha yüksektir, hem de olası bir arızanın onarım maliyeti çok yüksektir.Üstelik de 7-8 yaşında bir araç alacaksanız büyük riske girersiniz.Elegant Corolla'da işinize yarayacak tüm donanımlar var.2-3 yaşında arabalar.90 bg olması sadece ilk kalkışta sıkıntıdır, kullanmasını bilene performans da verir ekonomi de.10 km.de 6 lt yaktırabilirsiniz.
  • Değerli meslektaşım. Bence zaten siz Passat almaya girişseniz bile o yaşta bulacağınız Passat'ları almayacaksınız. Kilometreleri uçuk olacak.
    Passat'ın arkasına Corolla'yı bağlasak sürükleye sürükleye götürürdü.Ama bu herşey demek değildir. Şahsen ben genç olanı tercih ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

    Öğretmen olduğunuzdan bahsetmişsiniz, passat'ın hem sürpriz bir arıza çıkarma olasılığı daha yüksektir, hem de olası bir arızanın onarım maliyeti çok yüksektir.Üstelik de 7-8 yaşında bir araç alacaksanız büyük riske girersiniz.Elegant Corolla'da işinize yarayacak tüm donanımlar var.2-3 yaşında arabalar.90 bg olması sadece ilk kalkışta sıkıntıdır, kullanmasını bilene performans da verir ekonomi de.10 km.de 6 lt yaktırabilirsiniz.

    +1
  • Passat
  • sıfır olsa tartışması bile olmaz ama ikinci el diyorsanız az km az yaş daha az başa bela alma olasılığı demektir

    edit eksik yazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 21 Eylül 2011; 16:36:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.