Şimdi Ara

1.9 TDI 2004 PASSAT MI? 1.4 D4 DİZEL COROLLA 2009 MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hem yakıt hem yaş hem sorunsuzluk COROLLA
  • motor sessizligi ve yeni oldugu için corolla.
  • kesinlikle passat bakımlı bir tdi passat 300 bin rahat yapıyor.
  • 1.9TDI birkaç farklı güçte satılıyor kaçlık Passat bu?
    Ayrıca araçlar manuel şanzıman mı yoksa otomatik mi?

    Şayet otomatikse Corolla performans olarak çok kötü, manueli çok güzel, 90beygir az gelebilir belki kulağa ama beni tatmin etmişti. Öte yandan Corolla da dar bir araç değil kesinlikle.

    Eğer 1.9TDI 90 lık ise ve araçlar düz vites olacaksa Corolla öbür türlü Passat düşünülebilir, yine de iyi düşünmek gerekir:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 21 Eylül 2011; 21:03:46 >
  • Hocam ben her türlü passat diyorum.8 yaşında olmasına karşın her türlü corolladan iyi gider, hele uzun yolda bariz fark olur.

    Yalnız 200.000 km nin altında passat bulmak çok zor.Olanlarda şüpheli.Gerçi km önemli değil temiz olsun yeter.Tabi açık yüreklilikle şunuda söylemek isterim.Araba yaşlı olunca insan ister istemez rahat olamıyor.Acaba arıza çıkaracak mı diye düşünmeden edemiyor.

    Eğer bu riski göze alıyorsanız passat, biraz daha garanti olsun diyorsanız corolla...
  • Arkadaşlar 200.000 km altında passat bulmak çok zor olsada 36-37 bin tl diyorlar
    Corolla 50.000 de 35-36 bin tl diyorlar.
    Ben engelliyim otomatik vites sürme zorunluluğum var. Corollanın otomatiği çok tutulmuyor araştırmalarıma göre.
    Zaten arkadaşlar yazmışlar otomatik alacaksan passat al demişler.
    Ben kararsız kaldım bir müddet daha beklemem gerek herhalde.

    CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
  • evet, corollaların otomatikleri pek iyi değil malesef. o zaman passat daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratulas

    Arkadaşlar 200.000 km altında passat bulmak çok zor olsada 36-37 bin tl diyorlar
    Corolla 50.000 de 35-36 bin tl diyorlar.
    Ben engelliyim otomatik vites sürme zorunluluğum var. Corollanın otomatiği çok tutulmuyor araştırmalarıma göre.
    Zaten arkadaşlar yazmışlar otomatik alacaksan passat al demişler.
    Ben kararsız kaldım bir müddet daha beklemem gerek herhalde.

    CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

    hocam 200 bn gelmiş arac bırakın 1 saniye vitesiniz gec deişsin 50 bindeki araca binin corolladaki sanjımanın tek kötülü yavaş vites degişimi oda konfora yönelik oldugu için tek kavramalı sanjıman yinede corolla diyorum 200 ömrünün yarısını tamamlayan aracla daha ömrünün 10/1 ni tamamlamış arac bir olmaz .. düşük model olsun yeni olsun hocam




  • AZ km 'de bulunursa Passat.

    Bulunmazsa Corolla.
  • Bence Ya mitsubishi lancer yada corolla passatla uğraşılmaz
  • Hocam Passat tabiki de konfor, performans olarak daha iyi gorunuyor ama ne kadar sans isi olsa da Passat'in sanzumani vs sorun cikarma olasiligi daha yuksek. Corolla almanizi oneririm.

    Her arabanin sorun cikarma sansi vardir ama masraf cikarmamasi onemli bir kriter ise 7yillik bir arabandansa 3yillik bir arabayi tercih etmek daha mantikli olur. Ama 3yillik Corolla alirken de kilometresine cok dikkat edin. Sonucta dizel ve 3 senelik bir araba. Her tarafina iyice baktirip oyle alin.
  • 2004 model yani B5,5 kasa Passat en beğendiğim kasası o modelin. 1.9 TDI kendini kanıtlamış bir motor, eski bir blok emin olun ki o motora kırsalda koyulmuştur zamanında. Problem çıkarma olasılığı düşük der herkes ancak belli bir km den sonra süprizlere açık olmak lazım. Corolla ise 1.4 90 bg ekonomi ön planda bir motora sahip ancak hiç kimseyi memnun edemeyen bir şanzımanı var. Açıkcası şuandaki corolla satışlar efsane kasa corollanın yüzü suyu hürmetine satılıyor(bence). Aracın hiçbir albenisi yok.

    Bu iki araç arasında kaldıysanız tavsiyem kesinlikle passattır. Ancak bu modellerin dışına çıkabiliyorsanız ve bütçeniz elveriyorsa tavsiyem fluence 1.5 dci edc dir.

    Açıkcası çok önyargılı olduğum bir modeldi(Tipinden dolayı). Ancak mart ayında 1300 km uzun yola çıktık, bir abimizin aracıydı. Tek kontakta gittik. İndiğimde kesinlikle yorulmamıştım ve aracın ergonomi-genişlik-performans ve ekonomisine hayran kaldım. Fakat privilege olmasına rağmen tipi kesinlikle berbat. Geçenlerde aynı araçla 10 dk lığına bir yere kadar gidip geldim. Gerçekten sınıfına göre harika bir araç olmuş. Çok yumuşak bir sürüşe sahip, yalıtımı ve konforu gerçekten çok iyi.




  • volkswagenin tartışması tabiki yapılmaz yalnız km ve yaşa bakmanız gerekir gerçi yaşnda önemi yoktur km daha önemlidir yapıcağnz km ve ne beklediğinzle alakalı passat az yakar corolla daha az yakar ama passat corolla dan daha performanslıdır lakin birisi eski diğeri yeni yapacağınız km yi göz önünde bulundururarak alın özellikle mesela 300 000 de bitiyo motorları diye biliyorm arakdaşlar gbi bence passatların kaç yıl kullnacaksınız kaç km yapıcaksınz onu hesaplamanızı öneririm önce şunu da eklemek lazm passat arıza yaptımı çok masraf çıkartır eski araç da arıza yapması muhtemel corolla pasat kadar masraflı değildir ve ben corolla kullanıyorum 2008 model bir kere bile motorunda herhangi bir problemle karşılaşmadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Prince -- 22 Eylül 2011; 0:44:10 >
  • 300.000 de motor bitecek diye bir kural yok.Süreklide söyleyip nazar değdirmek istemiyorum ama benim aracım 315 binde ve gayet iyi çalışıyor.Tabi benim araç alındığı günden beri neredeyse sürekli uzun yolda kullanılmış.Temiz olmasında bununda etkisi çok.

    Bu kasa passatların şanzımanı çok sağlam.Yeterki her 60 bin km de bir yağı değişmiş olsun.Özellikle toyoyanın şanzmanına göre kat kat sağlam.
  • Yeni her zaman daha iyidir - Barney Stinson
  • kesinlikle passat alın

    herşeyden önemlisi arada sınıf farkı var
    bizde 2000 model var 260,000 kmde tık yok yanlız 2001 model üstü 130 beygirmiş onu bilmiyorum nasıldır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.