Şimdi Ara

1 Ocak 2024 Değil; 1 Ocak 2025 İtibariyle E-Ticarette Kargo İade Ücretini Tüketiciler Ödeyecek !.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.724
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    çok doğru

  • İnternet satışları azalır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan siz ne zannediyorsunuz? Yüzde kaç iade gelecekse ona göre ürünün fiyatı artar, tüm masraflar fiyata dahil zaten.


    E-Ticaret siteleri ne yapacak önemli olan o aslında. Kargo ücretini karşılamayı kabul eden satıcılar bir anda ön plana çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGladio -- 12 Aralık 2023; 18:27:19 >
  • Haftada adresime ortalama dört beş internet siparişi kargosu geliyor. 2023 yılında sanırım iki tane iade yaptım.

    Ne alacağımı biliyorum sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu tamam mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Ocak 2024 Değil; 1 Ocak 2025 İtibariyle E-Ticarette Kargo İade Ücretini Tüketiciler Ödeyecek !..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • redkit_esk R kullanıcısına yanıt
    Meali: Böyle bir çalışmamız var ama çok tepki geldi. Seçmeni ürkütmemek için yerel seçim sonrasına erteledik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken, en sonunda.

    Nihayet…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Denemecilerden bahsedilmişken, ben de 150 lira üstü kargo beleş diye 50 liralık maldan 3 tane sipariş verip 2'sini iade ederek satıcıya hem zarar ettirip hem 2 kez kargo ücreti geçiren hırsızları da anmadan geçemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 12 Aralık 2023; 20:2:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama!


    Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "E-ticarette cayma hakkını kullanan tüketicilerin yılbaşından sonra kargo iade masraflarını ödeyeceğine ilişkin haberler yanlıştır.

    Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya paylaşımlarında, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak düzenlemeyle internet üzerinden yapılacak alışverişlerde satılan malın ayıplı olması dışında cayma hakkını kullanan tüketicilerin malın iadesine ilişkin kargo ücretini ödemek zorunda olduklarına ilişkin haber ve içeriklere yer verilmiştir.

    Elektronik ticaret işlemlerinin ve dolayısıyla mesafeli sözleşme hacminin büyümesi neticesinde oluşan yeni satış ve pazarlama tekniklerine karşı daha etkin bir tüketici koruma sisteminin oluşturulması ve mevcut tüketici mevzuatımıza kaynaklık teşkil eden Avrupa Birliği Direktifleri düzenlemelerine ve 1 Nisan 2022 tarihli ve 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişikliklere uyum sağlanması amaçları ile Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde 23.08.2022 tarihli ve 31932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeler ile bazı hususlarda değişiklikler yapılmıştır.

    Anılan düzenlemelerden, cayma hakkı kullanımında iade masraflarının ön bilgilendirmede belirtilmek ve ilk teslim masraflarını aşmamak kaydıyla tüketici tarafından da karşılanabileceğine dair düzenlemenin uygulanması 04/11/2023 tarih ve 32359 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği ile 1/1/2025 tarihine kadar ertelenmiş olup, söz konusu haberler gerçek dışıdır.

    Söz konusu düzenlemelerin uygulanmaya başlayacağı tarih olan 1/1/2025'e kadar mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı kullanımında kargo iade bedelini satıcı karşılamakla yükümlü olup, tüketicilerin iade kargo ücretlerini ödemesi kesinlikle söz konusu değildir. Başta e-ticaret olmak üzere, mesafeli sözleşmelerde cayma hakkını kullanan tüketicilerden iade kargo ücretini talep veya tahsil eden satıcılar için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca 2023 yılı için 1.371 TL idari para cezası uygulanacak olup, söz konusu ceza tutarı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


    kaynak https://www.donanimhaber.com/ticaret-bakanligi-kargo-iade-ucreti-haberlerini-yalanladi--171897


    yerel seçimler sayesinde 1 yıl kar ettik.1 Ocak 2024 Değil; 1 Ocak 2025 İtibariyle E-Ticarette Kargo İade Ücretini Tüketiciler Ödeyecek !.. 1 Ocak 2024 Değil; 1 Ocak 2025 İtibariyle E-Ticarette Kargo İade Ücretini Tüketiciler Ödeyecek !.. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 12 Aralık 2023; 20:1:43 >




  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    O sistem var zaten yeni şeyler bulmaları lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt

    Belirli sektörlerde getireydiler bunu daha mantıklı değil miydi? Giyim vb.

  • yine bir R ye canlı tanıklık etmiş olduk. böyle ileri-geri iktidar olmaz beya. sıfır ciddiyet..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet kargo bedava kampanyası için aynı üründen 3-4 tane alıp iade ediyor, Pelinsular aynı ürünün farklı bedenlerini alıp olmayanları iade ediyor diye bu düzenlemenin adil olduğunu savunmak mantık dışı bence.

    Bu durumda bir suistimal varsa, ürünün kişi başı alım adetini 1 ile sınırlarsın; aynı ürünün farklı bedenlerinin aynı anda alınmasını yasaklarsın v.b meseleyi halledersin. Tüketicinin ücretsiz iade hakkını tamamen elinden almak oldukça adaletsiz ve saçma bir uygulama.


    Genellikle giyim sektöründe küçük firmaların zarar etmesinden bahsedilmiş. Peki olaya bir de şu açıdan bakalım. Elimizde x marka bir gömlek var; iki firma bu ürünü toptancıdan 200 TL'ye aldı. Bunlardan a firması fiziki satış yapıyor; işlek bir yerde fahiş dükkan kirası ödüyor, eleman çalıştırıyor, reyon - manken v.b ek masraflar yapıyor, tabela vergisi ödüyor, elektrik, su, ışıklandırma v.b ek masraflara para veriyor ve ürünü 1000 TL'ye satıyor. Tüm bu masraflardan sonra a firmasının ürün kârı 200 TL civarı olsun. B firması ise mahalle arası köhne bir dükkanda, daha düşük bir kirayla, eleman çalıştırmadan, reyon - raf - manken masrafı olmadan, elektrik, ışıklandırma, tabela v.b masrafları olmadan bu ürünü internet üzerinden 900 TL'ye satıyor ama diğerinden belki 2-3 kat daha fazla kazanıyor. Sonra da iade ücreti bana zarar ettiriyor diye ağlıyor, işe bak sen.


    "Küçük firmacık" olarak nitelendirdiğiniz yurdum esnafının ağlaklığına kanmayın arkadaşlar. Bunlar üründen 2-3 kat para kazansa bile "kurtarmıyor" diye duygu sömürüsü yapar. İşler kesat der altına son model araba çeker. Dolar %10 artsa ürüne %30 zam yapar. İade ücretinin getirdiği zarardan yakınan esnaf da tam olarak bu kategoridedir. Sen minicik dükkandan tüm Türkiye'ye satış yap, internet satışının tüm nimetlerinden faydalan sonra iade bedeli canımı yakıyor diye isyan et, oldu canım. İade almak istemiyorsan gidip fiziksel dükkan açarsın, tüm masraflarını öder satışını yaparsın.


    Bu düzenlemenin hiçbir mantığı yoktur, büyük ihtimalle de iptal edilir.





  • Yalan habermiş Bakanlık açıkladı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kraldan çok kralcı olmayın arkadaşlar. Bir kıyafet veya ayakkabı ciddi indirime girmişse bir daha o fiyattan bulunamayacaksa tabii ki insanlar birkaç bedenini aynı anda sipariş edebilirler. Özellikle de bizimki gibi alım gücü düşük olan bir ülkede çok normal. Çünkü alıp deneyip olmadığında diğer bedenini tekrar aynı fiyattan almaya imkan olmuyor. Ya bitmiş oluyor ya da fiyatı yükselmiş oluyor. Normal bir ortam olsa alırsın uyarsa giyersin, büyük gelirse iade edip küçüğünü sipariş edersin, küçük gelirse iade edip büyüğünü sipariş edersin ama öyle bir ortam yok.


    Firmalar neden sürekli online mağazalarına özel indirim yapıyorlar sizce? Neden müşterileri fiziki mağazalara çekecek kampanyalar yerine internetten satışı teşvik etmeye çalışıyorlar? Demek ki ödedikleri kargo parası mağaza kiraları ve mağazada çalışanlara ödenen maaşların yanında devede kulak kalıyor. Ayrıca mağazaya gidince farklı renkleri ya da bedenleri denemeden ilk üstünüze geçirdiğiniz ürünü mü alıyorsunuz? İnternet üzerinden sipariş verince ne değişiyor da bu durum yanlışmış gibi aksettiriliyor?





  • silin bu konuyu yalan haber

  • Tüketicinin aleyhine olan gelişmeye bile seviniyoruz. Hanginiz kargodan gelen ürünlerin en az %10 unda sorun yaşamadınız. Kaldı ki kutulamayı doğru düzgün beceremeyen ucuza kaçıp kutulamayı dandik malzemelerle yapan satıcılar mı dersiniz kargoyu ordan oraya fırlatan kargo kuryelerimi dersiniz. Kargo kutusunu kargocunun yanında açabilme şansınız bile yok. Konuyu kadın giysisi ne bağlayıp herşey normalleştirmek farklı bir kafa algısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haberlerde 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak yazıyordu. Yalanlama sadece tarih için yapıldı. Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.