Şimdi Ara

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi ÇOCUK BİLDİRİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ ÇOCUK BİLDİRİSİ

    Bu bildiri, çocuk komisyonlarında yaptığımız toplantılardaki görüşlerimizden oluşmaktadır. Biz çocuklar; haklarımızın farkındayız. Medyanın da bu haklarımıza saygı göstermesini bekliyoruz. Artık medya günlük hayatımızın her anında var. Medyanın hem olumlu hem de olumsuz etkilerinin farkındayız. Bazen olumsuz etkilerini daha çok hissediyoruz. Ama medyasız bir dünyanın da artık mümkün olmadığını biliyoruz. Bu nedenle medyanın olumsuz yönlerini azaltmak ve medyadan en iyi şekilde yararlanmamız için şunların yapılmasını istiyoruz:


    İlkokuldan başlayan, zorunlu ve biz çocuklara görsel ve işitsel medyayı yorumlamamızı sağlayacak, eğlenceli geçecek medya okuyazarlığı dersi istiyoruz.

    Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması, medyanın doğru anlaşılabilmesi için aynı zamanda toplumun da bilinçlendirilmesini, özellikle velilere yönelik eğitimler verilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda harekete geçmesini istiyoruz.

    Medya çalışanlarının (gazeteci, senaryo yazarı vb) da, çocukların haklarını koruyacak şekilde yayın yapabilmeleri için medya okuryazarlığı konusunda eğitim almasını öneriyoruz.

    Medyada engelli ve farklı kültürlere sahip arkadaşlarımıza duyarlı içerikler oluşturulmalıdır.

    Yayınlarda çocukların haklarının korunmasını istiyoruz. Televizyonlarda yaşımıza uygun olmayan programlar istemiyoruz. Yayınların eğitici ve öğretici olmalarını istiyoruz.

    Özellikle televizyon programlarında çocuk istismarına karşıyız. Proglarmların çocuk gelişimine ve psikolojisine uygun olmasını istiyoruz.

    Medya araçlarının dilimize saygılı olmasını, dilimizin yozlaşmaması için gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz.

    Medya kitap okumayı sevdirmenin olumlu sosyal yönler edinmemizin bir aracı olmalı.

    Çocuk programlarının sadece çocuk kanallarında değil tüm medya ortamlarında yer almasını istiyoruz.

    Medya kullanıcılarının birbirlerine saygı çerçevesinde davranmasını, birbimize hakaret, kötü söz içeren paylaşımların yapılmamasını ve medyanın amacı dışında kullanılmamasını istiyoruz.

    Bize ait bilgilerin başka amaçlarla kullanılmasından korkuyoruz ve buna yönelik önlemler alınmasını, güvenli ve çocuk dostu internet istiyoruz.

    Kamu spotlarında çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için yeterli değil. Çocukların çok zeki ve bilinçli olduğu düşünülerek daha akıllıca hazırlanmış kamu spotları oluşturulmalıdır.

    http://on.fb.me/1jgb6ru

    https://www.facebook.com/cocukvemedyahareketi

    http://www.cocukvemedyahareketi.org/tr/cocuk-ve-medya-hareketi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.