Şimdi Ara

1 Yıldır bağlanmayan Fiber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Türk telekom 1 yıldır sözünü verdiği fiber kutuyu sıra gelmesini bekleyin diyerek binama kurmadı, şimdi ben bunları arasam fiber kutusunu getirmediğiniz taktirde tüketici hakem heyetine başvurup aboneliğimi sonlandıracağım desem binama fiber kurulumunu yaparlar mı? Yaptıktan sonra millenicoma gidip Fiber internet başvurusu yaparım.

  • Yarın ilk olarak türk telekomla konuşup fiber kutusunu bağlatmaya çalışacağım, yaparlarsa millenicoma başvuruda bulunacağım, yapmazlarsa hakem heyetinden cayma bedeli ödemeden ayrılıp millenicoma başvuracağım.

  • CheNuts kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi binada kutu yok ise sana fiber başka iss ler tarafından da verilemez, fakat altyapı sorgularında hızın 60-70-80-100 ler gibi seviyelerde ise sana vdsl üzerinden bu hızlar verilebilir (tabi port varsa) böyle bir durumda da sana 70-80 veririz diyen iss ile iletişime geçebilirsin onlar ttnet ten snn hattını alırlar (kiralarlar) ve sana o hızları vdsl üzerinden verebilirler ve dediğim gibi bu durum için kurulum gerekmez kısa bir kesinti olur (5-10dk gibi) ama tabiki modeminn vdsl desteklemeside şart.


    Adsl de hız max 24mbit tir, vdsl de hız günümüzde 17a üzerinden 100mbit e kadardır.


    Adsl heryeri bakır kablo ile gezerken, VDSL de hat, saha dolabına kadar fiber ile gelir, saha dolabından apartmanına bakır kablo ile gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Eylül 2021; 22:1:45 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Geçen yıl 15 metre ötemize fiber dolabı kurdukları zaman sevinmiştik ama eve bakır kablo ile geldikten sonra bir önemi kalmıyormuş.  

  • CheNuts kullanıcısına yanıt

    Valla bnm binama fiber kablosunu getirdi ttnet ama 4. ay a girdik, hâlen apartman içine bir kutu koyup sonlandırmadı.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Türk telekomun bayiisine gittik babamla senin fiberle bir alakan yok daha üst siyah modem al diyor, derdimi anlatıyorum hala yeni modem al deyip duruyor çıldırdık.   

  • CheNuts kullanıcısına yanıt

    Fiber ile âlâkalı derdini/şikayetini bayi ile değil de, yakınndaki santrale gidip müracatınla netleştirebilirsin belki, yakın zamanda binanıza bu kutuyu koymayı planmlamıyorlar sa, 15m mesafedeki saha dolabına gelen fiber ile vdsl üzerinden de yine yüksek hızlar (hatta mesafe o kadar kısa ise sana yapılan tekliflerinde üzerinde hızlar) alınabilir diye düşünüyorum fakat yinede santrale gidilir ve bu iş (fiber konusu) yakın zamanda olmayacağı cevabı alınırsa, vdsl port durumu sorgulatılabilir ve vdsl destekli bir modemin yoksa o halledilebilir, tabi bunlar tercih meselesi ama en azından alacağın bilgiye görede hareket etme durumlarıdır.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Hayır zaten bu internete geçtiğimizde Huawei HG658 V2 modem aldık fiber destekli diye, böyle adamları koyuyorlar mağazaya bildikleri bir kaç şey var onları söyleyip duruyorlar insan sinir oluyor. Cumartesi günü Bayrampaşa'da ki Telekom müdürlüğüne gidip halletmeye çalışacağım.

  • CheNuts kullanıcısına yanıt

    Anladım , öyleyse nediyelim, hakkında hayırlısı olsun. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 8 Eylül 2021; 22:1:3 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.