Şimdi Ara

10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım :) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
14
Favori
19.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağolun dostlar. Teşekkür ederim. Tekrar tekrar. Yorumları okudukça mutlu oldum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

    2002 üyesinden selam olsun. :))
    Bilgisayar konusunda altyapımı bu forumda sağladım. Ama artık yok bu tarz bilgiler. Çoğunluk ile laf dalaşı , olucu fırsatlar dolu filan.

    İnsan böyle oluncada isteyerek bir konu açmak istemeyebiliyor.

    Bir başka 2002 model üyeden de selamlar (ayrıca aleyküm selam @Holisticmax)

    Zamanında (sony Ericsson 520M) telefonumdan gprs ile 2-3 kb/sn hızla bağlanırken forumda gezinmekten acayip keyif alırdım. O zamanlar gerçekten bu forum çok güzel bir rehberlik yapıyordu bizlere. Şimdilerde ise ne konuda paylaşım yaparsan yap illa ki bir karşı atak (saldırı) var. Güzel günlerdi o zamanlar ve o ruhu taşıyan bu tür paylaşımları görmek, kendi adıma çok güzel. Konu sahibi @asyagrafik ayrıca tebrik ederim, hem paylaşım hem de emeğin için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nqs -- 9 Ekim 2020; 12:31:34 >




  • nqs kullanıcısına yanıt

    Baksan o kadar zamandır üye mesaj sayısı bu mu derler. Belki 3-5 sene 10 yorum atmışımdır foruma. Sadece okuyordum. Şimdi biraz daha konuşuyorum. :)

  • çok seviyorum böyle değişimleri ellerinize sağlık hocam çocuğunuza şimdiden eğitim hayatında başarılar 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • Bu konuda kızınıza armağan olsun öyleyse belki gelecekte bir gün bir şekilde bu konuya denk gelir ve babasının kendisi için nekadar uğraşmış emek vermiş olduğunu görür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @nqs


    Sende maşallah baya az girmişsin mesaj.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simone Simons

    Bu konuda kızınıza armağan olsun öyleyse belki gelecekte bir gün bir şekilde bu konuya denk gelir ve babasının kendisi için nekadar uğraşmış emek vermiş olduğunu görür

    AAa iyi fikir bu.


    Umarım, forum kapanmaz. :D sanmam ama ben yinede bir müddet sonra bu başlığın sayfalarını indireyim. Yandex disk üzerinden ona özel bi saklama alanı yapıyorum şimdiden.

  • asyagrafik kullanıcısına yanıt

    bizimkisi "az laf çok iş" düsturundan kaynaklanıyor, şaka şaka10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) . Okumayı daha çok seviyorum anlaşılan

  • Ben hala "okuyor" modundayım 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • Paylaşım budur işte elinize sağlık, forumda keşke 10 sene önceki haline dönse 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne babalar var be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfirullah.

    Her baba, evladına en iyisini yapmayı ister. Herkes yapabildiğini yapmalı. Konuşmak, iletişim bile onlar için büyük bir nimet.

  • Çok güzel iş olmuş elinize sağlık. 2008 yılındaki PC Modifikasyon bölümü geldi aklıma. Ne takılırdık orada. O bölümde gördüklerime özenip, elimdeki bir mouse'u boyamışlığım vardı.

  • Hocam dvd ve hdd sökülüp yerine 120 veya 240 gb ssd takilabilir.

    Ayrica win 10 home sürümü de kurulabilir oldukca hafif bir sürüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 9 Ekim 2020; 14:46:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim. Çok güzel olmuş :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeşim helal sana vallahi emek vermişsin fesatlık yapanlara bakma sen yalnız sağlam tamirat takımı yapmışsın dolap full çakılı tam baba dolabı :P

  • Böyle paylaşımların artması temennisiyle gerçekten çok güzel olmuş emeğinize sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet güzel olmuş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeFinger

    IBM hocam markası yazılar silinmiş hep arkada ki. Tasarımıda Thinkpad’e benziyor belkide Thinkpad bilmiyorum Harddisk IDE olduğu için Harddisk bulmak zor biraz kendisine. Harddisk bulup Windows 98 yükleyip bakmak lazım model ve özelliklerine :)

    Bir atölyeme bakayım sanki 30 gb bir ide olacaktı bende. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asyagrafik

    @Huseyin-ZST



    Ender 3 hep gözümde olan benim gibi ilk deneyim yapacak biri için listemde olan üründür. İkinci el temin etmenin vakti geldi.

    C5 aracımın ayna yönlendirmesi kırılmıştı ufak bir kazada. Kırılan parça temini imkansız. Komple ayna alınacaktı. Elektrikli olunca da yüksek rakam.

    Sağam aynadakini söküp birebir kopyasını dremel ile plastiğe işleyip takmıştım. O zaman 3D print cok ihtiyaç olmuştu.

    3D modelleme işim olduğundan da çizim kısmı problemim yok.

    Dışarıya ben bir çöpümü bile vermem. : )

    İşinizde ve emeğinizde başarılar dilerim. Keyif almak budur işte.

    Tezgah, çalışma alanı konusunda fikirler:


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)


    Bu arkadaş ofisimin ana PC'si. Dikkat ettiyseniz CD yuvasında 3 potlu bir zımbırtı var. O fan ayarı için değil. O bir ampli. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 100 liraya 2x50w + 1x100w çıkışı olan ampli devresi aldım. Uygun adaptörle besledim. Bu ampliyi de kasanın içine koydum. 3d yazıcıdan kasa kapağını bastım. Amplinin adaptörüne de röle bağladım. PC ile açılıp, PC ile kapanıyor. Hoparlör kabloları ve woofer kablosu bilgisayar kasasına giriyor. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Daha temiz. Derli toplu.


    -----------------------------


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)


    Bu arkadaş tablet tutucu. Bu eski tableti osiloskop olarak kullanıyorum. Hem tableti şarj ederken, hem de tabletin USB hub'ı olan bir aparat var bende. Tablet tutucuya onu yapıştırdım. Tablete bağladım. O hub'a 5v kablosu gidiyor. O hub'dan da usb osiloskopa usb kablo gidiyor. Bir de touchpadli klavye bağlı hub'a. Dolayısı ile bu tablet benim osiloskop tabletim. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Eskiden drone tabletimdi. Ondan önce tren kontrolcümdü. Ondan önce araba bilgisayarımdı. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) "Buradan çıkmanın tek yolu vardır dostum! O da ölmek!" 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    Bu da tablete bağlı olan usb osiloskop.


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    Bu düzenekte para verdiğim tek şey tablet tutucu oldu. 120TL idi sanırım. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Osiloskop eşimin hediyesi. Tablet 6 yıllık emektar tablet.


    -----------------------------


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    Logitech Z5500 wooferı ve uyduları kullanıyorum. Çok güçlü. Ama çamur gibi sesi var. Rezil bir alet. Sıfırdan beri tanırım. Arkadaşımındı. Hi-Fi açısından rezalet bir alet. Ama sonuçta beleşe woofer. Ampli katı arızalı olduğundan söküldü. Arkasına MDF montelendi. PC'nin içindeki ampli besliyor.


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    Alttaki hoparlör dandik bir uzakdoğu hoparlörü. İkinci elde 50-100TL'ye alınır çifti. Z5500 uydularından kat be kat daha iyi. Gene, çamur gibi sesi var; ama kat be kat daha iyi. Z5500 uydusunun tizler daha parlak. İkisini paralel kullanıyorum Amplide. Ampli ısınmıyor. O yüzden paralellemekte sakınca görmedim. Bu arada çamur gibi sesi var derken, Hi-Fi yaklaşımı ile konuşuyorum. 700TL'ye bir Dali al küçük. 600TL'ye de eski bir ampli al. Çok daha iyi sonuç alınır. Ama 100TL harcanarak kurulmuş bir sistem için muazzam ötesi bir ses var şu anda odada. Onu söyleyebilirim. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Dediğim gibi, ben çöpe para vermem. Evime gider 7000 liralık hoparlör alırım. THX sertifikalı diye çöpe 500 lira bile vermem. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    ---------------------------


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    Bu arkadaş manuel dizgi makinem. komponenti alıp, kartın üstüne bırakmak için. Vakum pompası ile çalışıyor. Bir ayak switchine basıldığında valf açılıyor ve vakum yok oluyor. Komponenti yerine bırakmış oluyorsun. Açılı duran arkadaş da bir kamera. İşlemi monitöre bakarak yapmak mümkün yani.


    -------------------


    Bu da genel görünüm:

    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)


    Köşedeki fırın reflow fırını olacak. Proje devam ediyor.


    -------------------------


    Veresiye satan, peşin satanım:


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    ----------------------------


    Dışarıya takım verilmez:



    -

    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)


    --------------------------------


    Bu da aydınlatmam. Basit ve sade diye beğenmiştim internetten. Büroya geldi. Taktım. Işığı açtım. O ana kadar "bir yerden bana tanıdık geliyor" diyordum. Kafamı kaldırmamla fark ettim: Svastika!! Nazi armatürü almışım iyi mi ?! 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Bunu fark etmeden dizayn eden tasarımcı, daha da iyisi, fark etmeden alıp ofisine takan ben. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.