Şimdi Ara

1000 km menzil sunan, katı hal bataryalı otomobil geliyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Bu anlattıklarınız, Muammer Yıldızın yaptığı onay almış manyetik monopol cihazını görünce acaba dedirtiyor.! Biliyorsunuzdur bundan yaklaşık yüz yıl kadar önce Nikola Tesla, 6 mil ötedeki bir alanı kablosuz olarak aydınlatmıştı. Belki bu tipte büyük bir batarya ya da araçlarda ihtiyaç yoktur!!

  • grafman09 kullanıcısına yanıt

    Muammer Yıldız'ın manyetik monopol motoru kamuoyuna tanıtılalı, neredeyse 15 yıl oluyor. Gerçekten çalışıyor olsaydı şimdiye çoktan ticari uygulamalarını kullanıyor olurduk. Yıldız'ın manyetik motoru elektrik üretebiliyor, iddia bu ama Muammer Yıldız evinde hala TEAŞ elektriğini kullanıp faturalarını dağıtım şirketine ödemeye devam ediyorsa, bilin ki icat ettiğini savladığı manyetik aparatı düzmecedir. Yakın tarih böyle yüzlerce icat iddiasına ve boş çıkışına tanık olmuştur. En basiti Erke Dönergeci.


    Tesla'nın böyle bir icadını duymadım, okumadım. Sadece buna benzer bir iddia var. Tesla güya Colorado'dayken 26 mil uzaklıktaki ampulü yakmayı başarmış. Bunu iddia eden Tesla'nın yakın dostu ve hayatını kaleme alan John O'neil adlı kişi. Fakat Tesla'nın neredeyse bütün patentlerini zamanında elinde tutan Amerikalı elektrik mühendisi Leland I. Anderson bunu kanıtlayacak hiç bir şey bulamadığını ve bunun doğru olmadığını söylemişti. Zaten Tesla'nın benim de gezdiğim Belgrad'daki müzesinde sergilenen kendi yazdığı anılarında da böyle bir şeyden bahsedilmez. Bu iddianın biricik kaynağı Tesla'nın hayatını yazan kişi ve başka hiç bir yerde bundan söz edilmiyor. Ne Tesla ortaya bunun teknik detaylarını, matematik hesaplarını koyabilmiş, ne de dostu O'neil dedikodudan daha öteye gidebilecek veri sunabilmiş.


    Tesla, üzerine bir çok efsane üretilmiş, gerçek mühendis kimliğinden koparılıp mistik bir karaktere dönüştürülmüş bir tarihi figür. İnsanlar gerçeklerden çok fantezilerle ilgilenirler. O yüzden Tesla üzerine sayısız fantezi üretilmiştir çünkü gizem, egzotizm ve mistisizm iyi satar. Tesla'nın hayatı ve kişiliği de bu tür efsaneler üretmeye uygundu.


    Ortalama her insan olağandışı, doğaüstü hikayelere inanmaya meyillidir çünkü zaten çocukluğumuzdan beri doğaüstüne ilişkin bir endoktrinasyonla yetiştiriliyoruz ve bunu ezici çoğunluğumuz aşamıyor. Aykırı şeyler her zaman dikkat çeker, daha fazla ilgi görür. İnsanın bu zaafından yararlanan çok sayıda uyanık karakter bu dünyadan geldi geçti. Benim açımdan en bilineni Eric Von Daniken. Bizde de Canan Karatay gibileri var.


    Bilim insanları heyecanladıran şeyleri nadiren söyler ama insanlar heyecanlanmaya bayılır. İnsanın bu zaafını kullananların sesi bilimin sesinden daha çok duyuluyor maalesef.


    Böyle şeylere inanıyorsanız yapacak bir şey yok. Daha fazla tartışmayalım.





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Düzmece bir sistem nasıl faydalı ürün kapsamında onay alabiliyor? Üstelik ticaret bakanlığından onay almış bu yıl satışa başlayacağını yazmış. Facebok dan HMSB Manyetik olarak kendiniz de bakın!!

    Tesla konusu elektrik konusunda daha çok araştırma yapınız.. Neleri bulduğunun farkında bile değilsiniz!!

  • grafman09 kullanıcısına yanıt

    Daha fazla tartışmayalım demiştim. Bunun neresini anlamadın?


    Senin gibileri iyi tanırım, forumda yüzlercesiyle karşılaştım. Sayısız delil sunulsa da ikna olmayacak kayıp vakalarsınız.


    Tesla, Muammer Yıldız dediğin an böyle biri olduğunu anladığım için bir daha tartışmayalım dedim. Nitekim şaşırtmadın, hala aynı teraneleri sürdürüyorsun.


    Sizin gibi iflah olmaz inançlılarla uğraşamam, bir daha yazma istersen, yoksa bloklar geçerim.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Tartışmayı başlatan çok bilmişlik yapan ben değilim.. Benim konuyu açmamdaki sebep bir temenni sadece!! Bugün mümkün olmayan bir durumun geçmişte veya gelecekte olmadığını, olamayacağını bilemeyiz!!

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.