Şimdi Ara

11. Idefix Sanal Kitap Fuarı 2013 (2 Aralık-2 Ocak) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
3
Favori
10.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Banka kartıyla alışveriş yapılamaması dengesizlik bence.. Gözümün önünde eriyor kitaplar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Banka kartıyla alışveriş yapılamaması dengesizlik bence.. Gözümün önünde eriyor kitaplar


    Sadece İdefix üzerinden değil, kitap satışı yapan sitelerin hemen hemen hepsinde banka kartıyla ödeme (havale) yapılması mümkündür. Zaten ödememi ben de banka kartı aracılığıyla gerçekleştirmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Casper_C


    quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Banka kartıyla alışveriş yapılamaması dengesizlik bence.. Gözümün önünde eriyor kitaplar


    Sadece İdefix üzerinden değil, kitap satışı yapan sitelerin hemen hemen hepsinde banka kartıyla ödeme (havale) yapılması mümkündür. Zaten ödememi ben de banka kartı aracılığıyla gerçekleştirmiştim.

    İş Bankası Bankamatik ve Enpara var ama ikisinden de ödeme onayına basınca provizyon alınamadı hatası alıyorum. Havaleye de sıcak bakmıyorum açıkçası alışkanlıktandır heralde. Aradım idefix'i banka kartıyla ödeme alamıyoruz dediler.




  • Tamam ben sorunu buldum. Sen şu anda zaten İş Bankası banka kartının bilgileriyle kredi bölümünü dolduramazsın.

    Enpara kart’ın anlaşmalı olduğu siteler arasında İdefix yok.

    Banka kartıyla nasıl ödeme almazlarmış? Bir yanlış anlaşılma olmalı.

    Şu aşağıdaki resimden “havel ile alışveriş” seçeneğine tıkladığın an orada 4 adet hesap belirecek.

     11. Idefix Sanal Kitap Fuarı 2013 (2 Aralık-2 Ocak)


    Siparişinin ücretini ister bankanın online bankacılığına kaydolup EFT ya da mümkünse havale ile öde. İstersen o hesaplardan birine, atm üzerinden öde.

    Eğer bankanın online bankacılığı üzerinden ödemek istersen IBAN bilgisini girerek de ödeme yapabilirsin. ATM üzerinden ödemek istersen sanırım sadece hesap numarası üzerinden ödeyebiliyorsun.

    Mesela Garanti Bankası'ndaki hesaplarının nosu ve iban'ı şu şekildeymiş;

    Garanti Bankası, Esentepe Şubesi

    Hesap No: (347) 629 98 83

    IBAN: TR07 0006 2000 3470 0006 2998 83




  • Casper_C kullanıcısına yanıt
    Peki bu yolla ödeyince kargolamada vs herhangi bir gecikme filan oluyor mu Para onayından dolayı vs ? Birde bilginiz var mı acaba enpara ile %20 geri geliyor mu havale ile ?
  • Eğer online bankacılık ile ödeyecek olursanız, açıklama kısmına banka kartınızda yazan isminizle beraber sipariş numaranızı yazarsanız, tahminimce gün içersinde tahsilat gerçekleşir. Benim siparişimde saatler sonra tahsilatın gerçekleştiği bildiriliyordu; ama stoklarında olduğu yazdığı hâlde kitapların tümü ya da bir kısmı depolarında mevcut olmadığından ötürü gönderi bana 2 hafta sonra ulaşmıştı.

    Atm üzerinden ödemeyi tercih edecek olursanız, tam olarak şu adresten “İdefix’e E-posta gönderin” bağlantısına tıklayıp karşınıza gelecek seçeneklerden “Kredi kartı / havale işlemleri” bölümüne siparişinizin numarasını, hangi bankadan, hangi gün gönderdiğinizi vesâire yazın. Yetersiz bilgi vermişseniz bile size gönderecekleri e-posta ışığında kendilerine hangi bilgileri daha iletmeniz gerektiğini öğrenmiş olursunuz. Bu bilgilendirme adımının, siparişin işleme alınma süresini kısaltacağı söylenir. Doğruluk payı nedir bilmem; ama yine de ne olur ne olmaz diyerek bilgi vermekte fayda var…




  • İdefix canlı Destek açık oluyor mu hiç?

    Siparişime iki kitap eklemek istiyorum ama iptal etmeden. Yardımcı olurlar mi ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Peki bu yolla ödeyince kargolamada vs herhangi bir gecikme filan oluyor mu Para onayından dolayı vs ? Birde bilginiz var mı acaba enpara ile %20 geri geliyor mu havale ile ?

    Havale kabul etmiyor enpara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübemle biliyorum ki, mesajlara gün içersinde geri dönüş yaptıkları da oluyor, 3 gün, 5 gün boyunca geri dönüş yapmadıkları ve bu kadar süreden sonra aertık hiç geri dönüş yapmayacaklarını düşündürdükleri de...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Peki bu yolla ödeyince kargolamada vs herhangi bir gecikme filan oluyor mu Para onayından dolayı vs ? Birde bilginiz var mı acaba enpara ile %20 geri geliyor mu havale ile ?

    havale onayı için bayağı uğraşmıştım ben adamlar bir havaleyi 4-5 günde onayladılar.
  • Idefix'e hasarlı kitapları değişim için gönderdim, adamlar siparişi iptal edip parayı yatırmışlar. Hiçbir şey anlamadım ben bunlardan.
  • nasıl indirim yaptığını anlamadığım site.bu ülkede sadece popüler kitaplar olmadığı gibi popüler kültür kitapları okurları yok istediğim kitaplarda en fazla %5 indirimi olan site. d&r indirimsiz haliyle daha uygun.idefix bitmiştir benim için daha da olsa gelmem idefix'e



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 31 Aralık 2013; 20:57:55 >
  • Casper_C kullanıcısına yanıt
    benim durumum idefixle doğrudan alakalı değil, onun yan kuruluşu olan hesapkitap ile alakalı. bir konu açmıştım:http://forum.donanimhaber.com/m_82265778/f_//tm.htm#82265778 sipariş tarihi: 28 eylül, durumdan işkillenip bu konuyu açışım: 7 ekim. bu 10 günlük sürede siparişten hiçbir haber alamadım ve konuda belirttiğim üzere firmaya ulaşma girişimlerim defaatle sonuçsuz bırakıldı ve en sonunda da site kapandı. bundan sonra neler oldu? satım sözleşmesinde yazan, firmanın yasal edim süresi olan 1 aylık sürenin dolmasını bekledim. evet bir şeyler ters gitti, yaptığım alışveriş zehir oldu diyordum ama sonuçta hukuken hala zamanları vardı. derken süre dolmadan, 18 ekimde bana bir mail attılar:

    quote:

    Merhabalar,
    Öncelikle yaşanan aksaklık ve gecikme için özür dileriz.

    hesapkitap yapılandırma çalışmaları nedeniyle sipariş bilgilerine ulaşılamamaktadır. Ancak siparişinize ilişkin en kısa zamanda tarafınıza bilgi verilerek aksaklık giderilecektir.

    ​Anlayışınız için teşekkür ederiz.
    hesapkitap'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla,
    S***** G****


    ben de beklemeye devam ettim. tam umudumu kesmiştim ki 24 ekimde bir mail daha geldi:

    quote:

    Merhabalar,

    Öncelikle yaratmış olduğumuz aksaklık ve hayal kırıklığı için sizden özür diliyoruz. Bu konuda biz de en az sizin kadar üzgünüz.

    Geçtiğimiz günlerde hesapkitap sistemlerimizde altyapı çalışmaları nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanmıştır. Bildiğiniz üzere altyapı çalışmaları nedeniyle sitemiz şu anda kullanıma kapalı durumdadır. Bu nedenle altyapı çalışmaları öncesinde verilen siparişlerin teknik aksaklıklar nedeniyle tarafınıza gönderilemeyeceğini üzülerek belirtmek isteriz. Siparişinize ilişkin tarafınıza gönderilmeyen ürünler için ücret iadesi işlemi gerçekleştirilecektir.

    Siparişinize ilişkin iade işleminizi gerçekleştirebilmemiz için;
    IBAN No:
    Hesap Sahibi Adı:
    Banka Adı:
    Bilgilerini tarafımıza ulaştırmanızı rica ederiz. İade işleminiz en kısa zamanda tarafınıza yansıtılacaktır.

    Hesapkitap olarak en kısa zamanda avantajlı kampanyalarımızla ve yeni projelerimizle yeniden sizlere hizmet vereceğiz.

    Size yaşattığımız bütün aksaklıklar ve gecikmeler için tekrar özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

    hesapkitap'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla,
    C**** K****


    ben anında gerekli bilgileri yazıp cevabımı gönderdim.

    şimdi burada ne oldu? sözleşmede diyor ki: 4.2- Sözleşme konusu ürün / ürünler, ALICI'nın yasal olarak düzenlenmiş olan ürünün 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile teslimine ilişkin hakkı saklı kalmak kaydıyla, her bir ürün için ALICI'nın teslimat adresinin SATICI'ya olan mesafe uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde ürün bilgileri içinde açıklanan teslimat süresi dahilinde ALICI tarafından gösterilen adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.
    yani satıcının borcu 30 gün içinde ürünleri teslim etmektir. fakat benim siparişimde bunu yerine getirmedi. 24 ekimde atıkları mail ile, 30 gün henüz dolmadan sözleşmeyi ifa edemeyeceklerini kabul ettiler.

    devam edelim:
    4.7- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar teslimatın ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etme hakkını kullanması halinde ALICI'nın ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakten ve defaten ödenir.
    diyor ki, satıcı borcunu ifa edemezse bunu derhal bana bildirecek, ki attıkları 24 ekim tarihli mailin işlevi de budur. Ve ekliyor: ben siparişimin iptalini istersem 10 gün içinde ödediğim tutarı bana iade etmek zorunda! bunlar bir de olağanüstü haller için geçerli ha, oysa olayda ne mücbir sebep ne hava muhalefeti ne ulaşımın kesilmesi vs var! borçlarını ifa edememelerinin tek sebebi kendi beceriksizlikleri! buna rağmen 10 gün bekledim. ama tık yok. nihayet 23 kasımda (bir ay sonra yani) sert üslupla durumumu anlatan bir mail gönderdim. maili cumartesi günü atmıştım hemen pazartesi döndüler:

    quote:

    Merhabalar,

    Öncelikle tarafınıza yaşattığımız tüm bu aksaklık ve gecikmeler için özür dileriz.

    idefix, hesapkitap, prefix Müşteri Hizmetleri ve Operasyon Birimi sorumlusu olarak satisdestek@idefix.com mail adresine iletmiş olduğunuz şikayet maili tarafıma ulaştırılmıştır.

    Bildiğiniz üzere hesapkitap sitemiz kapanmış olup siparişinizin iptal edilmiş olması gerçekten üzgün olduğumuz ancak teknik sebepler nedeniyle işlem sağlayamadığımız bir durumdur. İade işleminize ilişkin gerekli takip işlemi tarafımca yapılacak olup, iadeniz tarafınıza sağlandığında tekrardan bilgilendirileceksiniz.

    Sizlere yaşattığımız bunca gecikme ve aksaklık için tekrardan özür dileriz. Sizi hayal kırıklığına uğrattığımız için gerçekten çok üzgünüz.

    Bundan sonraki siparişlerinizde beni bilgilendirmeniz durumunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.


    M***** C**** B***
    Müşteri Hizmetleri ve Operasyon


    bu sefer olacak sanırım desem de, işte bir ay daha geçti gitti, bugün 31 aralık ve hiçbir hareket olmadı.

    şu sıralar yoğunum ama rahatladığım zaman tüketici heyeti mi artık ne ise yapacağım gereğini, paramın miktarından ötürü değil fakat kazıklanmış hissetmekten nefret ettiğim için.

    üşenmemiş yazmışsınız teşekkür ederim, buradaki mesajımı unuttuğum için geç cevap veriyorum kusura bakmayın.




  • 2 gün kala dayanamadım verdim siparişi. 49,50 tuttu bir de hediye paketi yapıştırdım 2 lira kargo parası karındayım.


    Edit: Kitaplar stokta gözüküyor, Hediye paketi temin süresi 2-3 gün diyor. Formaliteden verilmiş bir süre mi yoksa cidden bi paket için mi bekleyeceğim ? Ek olarak Kitapyurdu gibi jestleri var mı -jest dediysem ayraç vs -? Eskiden sabit fikir dergisi yolluyolardı hala yolluyolar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 1 Ocak 2014; 1:36:36 >
  • Bu kadar okuduğum olumsuz yoruma rağmen ben de biraz önce 9 kitap sipariş verdim. Hepsi stokta görünüyor.
    Umarım sıkıntı yaşamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albatrosshigh

    Bu kadar okuduğum olumsuz yoruma rağmen ben de biraz önce 9 kitap sipariş verdim. Hepsi stokta görünüyor.
    Umarım sıkıntı yaşamam.

    Hemen hemen kitap satan her sitede aynı sorun var ya, ellerinde var olarak görünüyor,sonrasında işler karışıyor.Neler aldınız hocam?Ben hala kitapsihirbazından siparişi bekliyorum tedarik edilemeyen kitapları çıkardım şu an 30 tane kitap bekliyorum,kargoya verildi geçen gün ama tık yok:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikaya_219

    quote:

    Orijinalden alıntı: albatrosshigh

    Bu kadar okuduğum olumsuz yoruma rağmen ben de biraz önce 9 kitap sipariş verdim. Hepsi stokta görünüyor.
    Umarım sıkıntı yaşamam.

    Hemen hemen kitap satan her sitede aynı sorun var ya, ellerinde var olarak görünüyor,sonrasında işler karışıyor.Neler aldınız hocam?Ben hala kitapsihirbazından siparişi bekliyorum tedarik edilemeyen kitapları çıkardım şu an 30 tane kitap bekliyorum,kargoya verildi geçen gün ama tık yok:)

    Kitapsihirbazı'dan hala bekliyor musunuz? Yanlış hatırlamıyorsam en az 1 ay oluyor? Para iadesi yapmadılar mı?
    Ben idefix'ten Stephen King kitaplarından aldım ve bir de Monte Kristo Kontu'nu aldım.




  • Hocam iptal ettim siparişi baktım para iadesini 10 15 gün yapmadılar ne zaman arasam havaleyi yapacak yetkilimiz şu an yok ya da halledicez gibisinden cevaplar aldım.Baktım parayı da yatırmaya niyetleri yok dedim o zaman iptali iptal edin:))Kargoya verildi diyor ama takip falan yok ben çözemedim siteyi valla.Zaten 50 lira iade alacağım var ve e kitap okuyucusunu da sonra göndereceklermiş.Bekliyorum bakalım nolucak?
  • Kitapsihirbazı üçkağıtçıymış sanırım. Nasıl 10-15 gün havale yapacak kimse yok diyorlar?
    Geçmiş olsun. Umarım kitaplarınız ve e-kitap okuyucunuz da gelir fakat biraz üç kağıtçı bir site gibi görünüyordu.
    300TL üzerine yapan herkese kitap okuyucu gönderseler batarlar sanırım. Bu şekilde parayı alıp işletiyorlar heralde.
  • Sadece 1 hafta için geçerliydi 300 lira üstüne e kitap okuyucusu verilmesi valla umarım kitaplarda sıkıntı çıkmaz.E kitap okuyucuyu göndersinler ve 50 tl mizi de yatırsınlar başka da bir şey istemiyorum:)))
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.