Şimdi Ara

121.NCİ JANDARMA EGİTİM ALAY KOMUTANLIĞI SERİNYOL / HATAY (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
15
Favori
546.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander

    quote:

    Orijinalden alıntı: compitir


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusufpasa

    Arkadaşlar merhaba,

    337. Dönem Kısa Dönem Er olarak 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına düştüm.
    Pazar teslimim.

    Kısa dönem olarak serinyolda olmanın nasıl olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Sadece kötü şeyler duyuyorum ve okuyorum anlamadım pek :)


    Gittiğimiz gün zaten söyleniyormuş acemilikten sonra nereye dağıtılacağımız. Batıya düşmek de var sınır karakollara düşmek de var yine hatay da kalmak da var.
    Eğitimler biraz zorluymuş öyle duydum onun dışında yemekler,kantin vs. güzel diyorlar, komutanlar da iyiymiş.

    Bakalım hayırlısı olsun


    yanlışınız var kısa dönem erler hatayda kalıyor.çoğunluğu da serinyoldaki alayda yada hatay il jandarmada kalıyor.bir de yakında civar sınır karakollarında.ama sonuç olarak hataydasınız.
    kısa dönemlerin eğitimleri zorlu değil orada,15 aylık erlerden farklı eğitim alıyorsunuz zaten onların eğitimi 3 ayken sizinki 1 ay.


    üstte mstkbr yazmış işte 335. dönem giden kısa dönem erkek arkadaşı sınıra gitmiş yine ekşi sözlükde de var 2-3 kişi giden sınıra. (hakkari şırnak)
    İşte kısa dönemlerin yüzde kaçı kalıyor yüzde kaçı sınıra gidiyor onu bilmiyorum.




  • çok ilginç doğrudur.. ben ordayken hiç duymadım böyle birşey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander

    çok ilginç doğrudur.. ben ordayken hiç duymadım böyle birşey..


    siz hangi dönem gittiniz?
  • ben asteğmendim orada.
    2008 de..
  • benim araştırdığım kadarıyla 335. dönemden itibaren kısa dönemleri de sınıra göndermeye başlamışlar.
    Mesela bu konuda da 13. sayfaya kadar kısa dönem yok 335. dönemde kısa dönemler konuya mesaj atmış.
  • Bazı linkleri koyayım işimize yarayacak

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=121.+jandarma+er+e%C4%9Fitim+alay%C4%B1

    6 ve 8. entryler

    http://www.facebook.com/group.php?gid=6975126265&v=wall facebookda açılan grup




  • Ben de yarışmaya kısa dönem er olarak Antalya'dan katılıyorum. Görüşürüz millet, şimdiden hayırlı tezkereler.

    (DH'ye mesaj atmayalı da amma olmuş hee...)
  • +1 yarın 12:30 hareket.....

    msn: gokhansdf_4@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vural1967 -- 11 Aralık 2010; 0:05:09 >
  • Serınyolda Askerlik yapanlar,Bayraktepede çamlar varmı ?
    onları biz ekmiştik :))))
  • bizde kısa dönem askerliğim boyunca (335 ksd), 1.tabur atış alanını yaptık :) gören var mı orayı :D
  • ARKDAŞLAR 91/1 SERİNYOL HATAY 19 VEYA 20.Sİ İSTANBULDAN GİDİYORUM VARSA İSTANBUL GİDEN ARKADAŞLAR BURDAN YAZIŞALIM
  • 2011 ŞUBAT TERTİP UGUR KARDEŞ MSJINI ALDIM MAİL ADRESİNİ EKLEDİM GÖRÜŞMEK ÜZERE TERTİP DİYORUM ARTIK
  • Beyler bende bu gün öğrendim HATAY MERKEZ ANTAKYA 121.ALAY KOM.JAN. 21 SUBAT DA GİDİYORUZ İNS...

    letsgo_034@hotmail.com tertipler eklesin.... :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paşalı_034 -- 7 Şubat 2011; 23:36:31 >
  • Beyler 121. Eğitim alayı jandarma hatay serinyol askerik 91/1 tertip 21 şubatta teslim olacağız. tertipler msn eklesin görüşelim :) punqboyss@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetikci006 -- 8 Şubat 2011; 1:14:34 >
  • ARKADAŞLAR SERİNYOLA GİDEN 91/1 TERTİPLER OLARAK 5 KİŞİ OLDUK UGUR HASAN EMRAH MUSTAFA İNŞ ORDA BİRBİRİMİZİ BULURUZ BAKALIM kaaayraaa@hotmail.com ekleyin iletişim içim SANCAKTEPELİ
  • bekleyin bende geliyom 121.jandarma eği alay komutanlığı havancı 24teslim olcam bursa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 12 Şubat 2011; 12:11:38 >
  • ArkadaşLar 24.02.2011 tarihinde istanbuldan saat 6 da kurtköy sabihaGökçen Havaalanında Hatay gelicem Varsa bu saatte hatay gidecek tertipler ulaşsın kaaayraaa@hotmail.com yada 507 748 10 36 Gökhan AYDIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tekno moomce

    bekleyin bende geliyom 121.jandarma eği alay komutanlığı havancı 24teslim olcam bursa


    Bende 90/1.5 tertip olarak hatayda havancı olarak yaptım . hatayı çok özlüyorum gerçekten keşke usta birliğim orada olsaydı :(
    çok güzel bir dönemde çok güzel bir devrede gidiyorsun. eğitim den yana çok şanslısın yatış yeridir orası ot da yoldurmazlar bu dönem yürüyüşler dışında amfiden pek çıkmassınız bol bol yağmur yağar birde havancılara intikal yok (gece eğitimi var cuma geceleri 2-3 saat okadar) sen havancı olduğun için elinde kağıt kalem hep not alırsın havancılarda kendi içinde ayrılyor ileri gözetleyici atış idare bunlar havanın sadece hesap kitap kısmındalar buraya düşmeye çalış seçmeler olacak. birde düşeceğin yer %90 doğu bunu bil serbest dağıtım 22 tane il var diyorlar ama çok nadir batıya düşüyor aklımda kalanlar hakkari şırnak tunceli van ağırlıklı. maraş ağrı ığdır elazığı bursa tokat hatta 3 kişi orduya düşmüştü. oarada sizlerden 3 kişilk mangalar oluşturacaklar 1 manga komutanı 2 nişancı 3 nişancı yardımcısı. orada manga komutanı olmak çok güzel sadece t3 nişan aletini taşıyorun geri kalanını diğer 2 kişi paylaşıyor
    ama sen genede nişancı yardımcısı olmaya bak gerçi okul derecesine göre yapıyorlar usta birliğinde güzel yere düşme ihtimalin var çünkü mangayı bölüyorlar münferit olarak dağılıyorsunuz iyi öğren havanı usta birliğinde gerçekten lazım olacak yazın çok talim yaptırıyorlar sen havancı olduğun için seni göreve çıkartmazlar karakolda bırakırlar tabi istisna olabilir adam eksikse mecbur birde sen dağıtımda ktm ye katılmamaya çalış izin kağıdında il yazıyorsa direk ile git çünkü sen tim olarak gitmiyorsun seni almak istediklerinde kendini ifade et komutanlara ben öyle yapmıştım beni bırakmışlardı ktm ye katılanlar anlatıyorlardı çok zor şartlarda kalıyorlarmış . hatayda göreceksin sonradan çok rdm çıkıcak kollarını keseni sersemletici hap kullananı çok görecen batıya düşmek için yapıyorlar çoğu da düşüyor ama doğuya düşende çok bunları dış karakollara vermiyorlar il de tutuyorlar silahsız oldukları için nöbette yok rahat geçiyor bunlarda askerlik kantin yazıcı bulaşıkçı aşçı... oluyorlar birde refize diye birşey var vücudunda bir sakatlık falan olanlardan seçiyorlar bunlarda rdm gibi özellikle sınır bölüklerinde 5.6.7.8.9 bunlar time girmiyor ama rdm gibi batıya düşme ihtimalleri yok yani time girenlerden farkıyok aynı yerlere düşüyorlar hatayda düştüğünüz yerde tim dağılmaz diyorlardı ama bal gibi dağıta biliyorlar.

    Birazda hataydan bahsedeyim gezilecek çok güzel yerleri yiyilcek çok güzel yemekleri var (künefe kebap türleri kağıt kebabı misal )yemin töreninde aileni muhakkak çağır bir pansiyonda kalın hatta benim kaldığım pansiyonun ismini vereyim şekerpalas günlüğü kişi başı 15 tl idi galiba tam hatırlamıyorum.
    harbiye şelale buralarda uğra pişman olmassın biraz uzak kalıyor zaman alıyor ama gittiğinde gerçekten değiyor. Alay çok kalabalık 3000 küsür yemek kuyruğu 15 dk falan sürüyor yemekler genelde güzel tavuk çok çıkıyor bulgurda öyle içtimalar çok uzun sürüyor alay içtima pazartesi perşembe 7 den 9 kadardı birde tabur içtiması vardı akşam yemeğinden önce olurdu yat içtiması da var saat 8 de toplarlar sayarlar eksik çıkar yanlış sayarlar bekletirler birkeresinde bzim bölüğü 12 ye kadar bekletmişlerdi öffffff iyiki kalmamışım hatayda yazarken aklıma geldi bunlar zaten plakasından belli nasıl bir yer olduğu.




  • bidaha HATAYA düşmeyin arkadaşlar.:D doğru yolu bulun .hatayın %80 i hakkari veya şırnaga gonderiyi bilgi.
  • 121.jandarma eğitima alayından, 1991-1 tertip olarak dün acemi birliğim bitmiş bulunmaktadır. Darısı tüm arkadaşların başına. Şu anda İstanbul'dayım.
    Orada askerlik yapmış birisi olarak yeni gidecek arkadaşlara bazı bilgiler vermek istedim.
    Öncelikle şunu söylemekte fayda var; 121. Alay sınırcı yetiştirir. İki grup vardır birincisi havancı ikinciside sınır timi. Bu tertipte alayın %85'i ya Şırnak yada Hakkari'ye %8 Van'a, %6'sı diğer illere gitti kalan %1 ise orada kaldı. Yani ya Şırnak yada Hakkari.
    Acemilik on hafta sürmektedir. Dördü kısa dönem olmak üzere toplam oniki bölük var. Ben sınır timi olarak timler hakkında bilgi verebilirim. Timler onaltı kişiden oluşmaktadır. Şırnak yada Hakkari'den başka yere düşme ihtimali yoktur. Mesela ben tim olarak Şırnak Uludere'ye gidiyorum. Kendi bölüğüm adına konuşucak olursak (5. bölük) komutanlar on numaradır; bir taşkınlık yapmadığınız sürece. Yinede hepsi iyidir. Eğitimler ise ilk beş hafta askeri eğitim adına pek birşey yapılmaz. Paso yemin töreni için yürüyüş yapılır;saatlerce ve güneşin alnında. 1991-2 lerin Allah yardımcısı olsun. (Kavurucu sıcaklar yüzünden) Kalan beş hafta ise atışlar ve intikal başlar. İntikal dediğim elde silah sırtta çanta dağda yürüyüş. İlk intikalde saat on gibi çıkıp dağda yarım saat yürüdükten sonra bir yerde mola verip gece 3-4 gibi dönersiniz. Daha sonraki intikallerde perşembe akşamı çıkıp cumartesi sabaha karşı dönülüyor.Geceleri dört kişi olarak mevzilerde yatılıyor. Değişmeli olarak nöbet tutuluyor.Sonrada çarşı iznine çıkıyorsun. Çarşıda on nurara kızlar vardır. Yani o yönden İstanbul'u aratmaz. Çarşı izinleri epey güzel geçer. Zaten hep arkadaşlarınla takılıyorsun. Yemekler ise pekte iyi değil ama yinede yenir. Kantin bol ama baya sıra bekliyorsun. İnternet cafe var ama 7-8 tane bilgisayar var. Orada da baya sıra beklemen gerekiyor. İlk haftalar kimseye güvenmeyin. Sizi sömürmeye çalışanlar çıkacaktır. Şimdilik bu kadar bilgi yeter. Zaten gittiğinizde herşeyi görüceksiniz.
    HADİ HAYIRLI TEZKERELER




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.