Şimdi Ara

121.NCİ JANDARMA EGİTİM ALAY KOMUTANLIĞI SERİNYOL / HATAY (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
15
Favori
547.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axib0y

    İlk yazan ben olayım 7 kasımda teslim oldum neyse ki 29 kasım 2013 yemin töreninde dağıtım iznine çıktım meslek ve şöför seçilenleri kalabalık nedeni ile bian önce göndermeye baktılar 6 aralık cuma günü ankara güvercinlik lojistik destek kom. teslim olacağım.

    Şimdi gidecek herkez düşünüyordur nasıl bir yer diye hani demişler ya kötü yola düş daha iyi diye bence tecavüzcü coşkunun kucağına düş daha iyi :)

    Daha önce 12 bölükten oluşan birlik (asayiş havan ve sınır olarak) şuan 6 bölükten oluşuyor 3 bölük kd 3 bölük uzun dönem olarak.Uzun dönem arkadaşlar 9. bölüğe düşerseniz coşkunu mumla ararsınız :) Özellikle Hakan Uzmana selamlar çok iyi adamdır ama terside pistir iyi geçinmeye çalışın.

    Limon portakal bahçesi içinde deniyordu bildiğin kuraklık alan yemin törenine kadar doğru düzgün eğitim vermezler hiçbiyerde hep yemin töreni hazırlığı yapılır ama burada yat kalk sürün modundadır hazırlıklı olun. Kasım ayında gitmeme rağmen sıcaktan su gibi olduğumuzu söyleyeyim yazın gidecek arkadaşlarıma allah yardım etsin.Uzun uzun anlatılacak çok şey var ama vaktimi bununla harcamak istemiyorum gidince herşeyi göreceksiniz kalın sağlıcakla :)



    peki kalan 6 bölüğe ve bölük binalarına ne oldu.ben 5.bölükteydim de..




  • Çok şükür bitirdim acemiliği :)) Allah kalanlara yardımcı olsun...
  • Eylül 2013 'te acemiliği burada yaptım. (kısa dönem) Sorusu olan özelden mesaj atabilir arkadaşlar.
  • 121.NCİ JANDARMA EGİTİM ALAY KOMUTANLIĞI HATAY-SERİNYOL

    Abilerim, kardeşlerim sizlerden bana yardımcı olmanızı istiyorum tabi bir rica olarak görürseniz sevinirim.

    1987 doğumluyum Şuanda 27 yaşımı yaşamaktayım. Meslek yüksek okul mezunuyum ve AÖF son sınıf öğrencisiyim, yaşım ilerlediği için askerliği aradan çıkarmaya karar verdim.AÖF son sınıfın ilk dönemini bir dönem uzattığım için artık daha çok geç olmadan askere gitmeye karar verdim. Celp dönemim 4 mayıs 2014 olarak askerlik yoklamamı oldum ve sülüsümü aldım , 8 mayıs son teslim olma tarihi olarak sivildeki son günlerimi geçirmekteyim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara birkaç sorum olacak ve acemilik sırasında bana yardımcı olabilecek cevaplara ihtiyacım var.

    1- Yaş sıkıntısı yaşayacağımı biliyorum, uzun dönem askerlik yapacagım ama beni yaş itibarı pek zorlayacagını sanmıyorum yani ordaki askerlik yapan arkadaşların benden ufak olmaları ve emir vermeleri pek koymayacak nedeni ise bunlar yaşanması gereken durumlar oldugunun felsefesiyle hareket edeceğim(Üst devrelerim). Yani yaşla alakalı ne gibi durumlardan uzak durmalıyım.

    2- Meslek yüksek okul mezunu olmamın benim tarafımdan ne gibi bir artısı olabilir. Yani bunu bir şekilde ön planda tutup kendime yarar sağlayabilirmiyim? Bana ne gibi bir artısı olabilir ?

    3- Sülüsümde 121.NCİ JANDARMA EGİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (SERİNYOL) Muv. Özellikleri = Karakol Eri yazıyor. Bazı arkdaşlarda Jandarma Er yazıyor bunların anlamı hakkında bilgi verirmisiniz ? Yani Karakol Eri ve Jandarma Eri arasında ki fark nedir ki ayrım yapılmış ?

    4- Hangi bölükte olacağımız oraya gitmeden zaten belli mi yoksa oraya gidince Komutanların görüşlerine bizim tepki ve duruşumuza öz geçmiş gibi konulara bağlı olarak orada sıcağı sıcağına mı belli oluyor ?


    Mayıs 2014 de Hatay Serinyolda Acemilik yapacak arkadaşlar varsa onlarlada irtibata geçmek isterim. //// İZMİT ////41 K ...

    Üşenmeyip cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. sizlerin yardımıyla orada geçen günleri kendi payıma artıya çevirmek sıkıntılara önlem alabilmek için tavsiyelerinizide esirgemeyin ;)




  • DnzGzm kullanıcısına yanıt
    Kardeş şimdiden kolay gelsin Allah yardımcın olsun.
    1. Yüzlerce kişiyle yüzlerce karakterle karşılaşacağın için yaşı kaç olursa olsun muhakkak anlaşacağın insanlar çıkacaktır. Yine de başlangıçta her ortama takılma. Özellikle Serinyol'un uzun dönemleri (iyilerini tenzih ediyorum) vukuatlarıyla tanınır. En azından benim askerliğim döneminde esrar vb kullanımı fazlaydı. Ama iyi insanlar da vardı uzun dönemler arasında. 2013 sonlarında binalardan birini kısa dönemler ve uzun dönemler ortak kullanıyordu.

    Açıkçası acemilikte iş yükü (eğitim vb) nedeniyle diğer insanlarla çok muhatap olamıyorsun. Asıl arkadaşlıklar usta birliğinde ediniliyor.

    3. Karakol eri - jandarma eri çok önemli tabirler değil. Usta birliğini yapacağın yer Eğitim birliği mi karakol mu, o önemli. Eğitim birlikleri ise aynı acemi birliği gibi çok kalabalık ortamlarda yorucu bir askerliğin olacaktır. İlçe karakollarına düşersen 10 ila 30 kişilik ortamda rahat askerlik yaparsın. İş yükü de o kadar azalır. Tabirde karakol eri geçse de senin görevin komutanlara bağlıdır. Yemeği iyi yapabiliyorsan aşçı sıkıntısı varsa mutfağa alınırsın. Şoförlük, kantincilik, bölük kom. haberciliği gibi değişik görevlendirmeler olabilir. İş senin askerdeki dürüstlüğüne ve komutanların güvenini kazanmana bakıyor. Sen iyiysen herkes iyidir. Ama çok da saf davranmamak gerek.

    4. Serinyol'a girerken senin kağıdını nizamiyede veriyorlar. Orada hangi bölükte kaçıncı postada (grup), kaç numaralı asker olduğun yazıyor. Ona göre giriş yapıyor, birkaç gün içinde kıyafet vb temin ediyor eğitimlere başlıyorsun.

    Başka soruların olursa cevaplarız inşallah. Hakkında hayırlısı olsun.




  • bahadir_12 B kullanıcısına yanıt
    Kardeş tuvaletler düştüğün bölüğe ve binaya göre değişkenlik gösteriyor. 1. Bölük kısa dönemler rahattı. 3. bölüğün bulunduğu binada komple sıkıntı vardı (tuvaletler üstten damlatıyordu.) o yüzden az sayıda tuvalette sıra bekleniyordu. Zaten günün belirli dakikalarında binayı kullanabiliyorsunuz, çoğunlukta dışarıda eğitimdesiniz. Tuvaletler alaturka, yani klozet yok.



    Cami mevcut, rahatlıkla kullanılabiliyor. Ancak eğitim saatlerinde 350 kişilik bölükten ayrılarak gidip namaz kılma gibi bir lüksü yok askerlerin maalesef. Onun dışında dilerseniz koğuşa karton sererek de vakit namazlarını eda edebilirsiniz. (Yanınızda seccade götürebilirsiniz.)
  • gokhan1422 G kullanıcısına yanıt
    Şunu hatırlatayım. Botlar ayağınıza vuracak, ayağı yaralayacak diye bir şey yok. 350 kişilik bölükte aldığı botta sıkıntı yaşayan 30-40 kişi anca vardır. Askeriyenin verdiği botlar da oldukça kullanışlıydı. 1 çift ile 6 ayı çıkardım. 1 numara büyüğünü almaya gayret edin. Fırsat bulursanız alır almaz deneyin. (Sadece bot için değil; şort, parke, gömlek, ÖZELLİKLE de pantolonu denemeye çalışın.) Askeri malzemeyi dağıtan binbaşı çok sinir bozucudur. Babasının malını dağıtır gibi tavırlar yapar. Aldığınız şey size uymazsa kolay kolay değiştiremezsiniz. Kendi aranızda halledin derler. Botlar uymazsa ve ayağınıza vurursa kantinde YDS botları mevcut. Yine ayakkabı içine koymak için vatka temin edebilirsiniz.
  • Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Birliğe erken katılmanın askerlik sonunda çok faydası var. Mesela 9'unda sülüs alıp 11'ine teslim olan birisi, 11'inde sülüs alıp 13'üne teslim olana göre 2 gün erken terhis olur. Ha başlarda aman ne olacak 2 günden bir şey olmaz diye düşünebilir, geç gitmeye çalışabilirsiniz ama askerliğin sonlarında, devreleriniz valizi alıp çıkarken size ağır gelir. Bilginize.
  • Dolun4y kullanıcısına yanıt
    Dolunay verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok az bir zaman kaldı gitmeme. Sanırım önce ortamı iyice izleyip kendime askerlikte yarar sağlayabilecek durum ve vaziyetler içinde olmam gerektigini aktardın bana. Artık lamisi cimisi yok gidip adam gibi askerliği yaşıycaz bu yaştan sonra bana çok şey katacagını düşünüyorum 20 yaşında yapılan askerlikle 27 yaşında yapılan askerliğin arasında bulunan 7 yaş oldukca iyi bir şekilde bana yansıyacagını düşünüyorum. Artık orada benden istenilen ve uymam gereken kurallara en iyi şekilde uyup acemiliği bitirip usta birliğinde biraz daha askerlik konusunda olgunlaşıp zaman geçirmeye başlayacağım. tekrar teşekkür ederim sormam gereken bir kaç şey daha olursa sana burdan tekrar ulaşabilirim umarım.
  • Arkadaşlar bende uzun dönen olarak gidiyorum devre kaybıyım 24 yasındayımm bana önerileri tavsiyeleri olan var mı 8 mayısta teslim oluyorumm :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnzGzm kullanıcısına yanıt
    Bir de vatan millet Sakarya havasında gitmeyin. Bazı terör tehlikesi bulunan yöreler haricinde o devir bitti gibi. Sadece klasik yorucu askerlik eğitimleri ve can sıkıcı bir tutsaklık içerisinde bulunacaksınız. Bu yorumum eleştirilebilir ama gerçekçi olmak lazım. %99 u böyle düşünüyor askerdeyken, er ya da geç. Özellikle usta birliğinde kendinizi geliştirmeye bakın, boş vakitlerinizde kitap okuyabilir, yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Değerlendirmesini bilene, sivilde yoğun tempoda çalışana askerlik tatil köyü gibi gelecektir (usta birliği).
  • mrt_kyr M kullanıcısına yanıt
    Mert bende ayın 8 inde teslim olucam kardeşim haberleşelim istersen. Nerelisin ben izmitliyim.
  • Dolun4y kullanıcısına yanıt
    ;) Valla bu yaştan sonra bana ilaç gibi gelicek askerlik tabi orda belli başlı bir çok sıkıntıyla mücadele vericem ama bunların hepsini kendime artı olarak yansıtmaya çalışıcam ilk hedef kpss sınavı onun için yanımda kitap falan götürücem ama acemilikte fırsatım olurmu onu bilmiyorum.. Birde Meslek yüksek okul mezunuyum bunu yararıma kullabilme gibi bir fırsatım olacak mı bu konuda aydınlatırsan beni sevinirim kardeşim.
  • DnzGzm kullanıcısına yanıt
    Acemi birliğini nerede yaparsan yap yorucu bir eğitim süreci olacaktır, sosyal alışkanlıklarına (kitap vb) zaman ayıramayabilirsin çünkü boş vakitleri insan dinlenmek için nimet olarak görüyor. Onun dışında usta birliği karakollara düşersen kpss ye rahatlıkla hazırlanabilirsin kitapları şimdiden götürme sonradan kargoyla yollattırmanı tavsiye ederim. MYO durumu hakkında bilgim yok, bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarlar umarım.
  • MAYIS 8 TESLİM TARİHİ İSTANBUL SİLİVRİDEN GELİYORUM BENDE DEVRE KAYBIYIM 24 YAŞINDAYIM ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşım 11. bölük komutanı adem gardaş ı tanıyormusun
  • Bir öncekini tanıyorum malüm 91/1 dim
  • Artik Bursada usta birligindeyim, rahatim cok sukur. Kaldi 8 ay :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle S.a Arkadaşlar Şöför Adayı Olarak Yazmışlar ama Bitek Ehliyet alırken kulandım arabayı yani araba süremiyorum testi geçemesek ne olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamme_t

    Öncelikle S.a Arkadaşlar Şöför Adayı Olarak Yazmışlar ama Bitek Ehliyet alırken kulandım arabayı yani araba süremiyorum testi geçemesek ne olur

    Hiç sorun olmaz sürmeyi bilmiyorsan zaten gittiğin zaman teste söylersin ben kullanmayı bilmiyorum diye kafana göre testi bitir zaten kalırsın kimsede sana bişi diyemez niye kaldın diye.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.