Şimdi Ara

12600KF 10NM mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Litografi bölümünde intel 7 yazıyor bu tam olarak nedir 7nm mi 10 nm mi bu işlemci?

    12600KF 10NM mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • konu hakkında bilgisi olan yok mu ?

  • 7nm yazmıyor intel bu eserine intel 7 ismini vermiş.10nm aslında ama neymiş tsmc'nin 7nm'si gibiymiş almanlar yenildi diye biz de yenilmiş sayılıyormuşuz.züğürt tesellisi derler bizim köyde.

  • al elıne cetveli ölç. çok önemliyse. 10 olsa size ne getirisi var 7 olsa ne getirisi var kullanıcı olarak ?



    aynı fabrikadan cıkmadıntan sonra siz 7nm 10 nm 40 nm bakmayın.


    verdiği performansa bakın. sıcaklık durumuna bakın. parasına bakın en onemlısı ihtiyaçmı ona bakın.

  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, nm bir pazarlama aracına döndü. Tabiki nanometre değerinin düşük olması belli başlı avantajlar sağlıyor teknik anlamda ama son kullanıcı için önemli olan şey sonuç. 5nm olan 100w ile 100 birim performans verip, 10nm olan 100w ile 120 birim performans veriyorsa nanometrenin kaç olduğunun kullanıcı için bir anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

    ben meraktan sordum :D neden kızdınız anlamadım yoksa dedikleriniz doğru elbette

  • Nm aslında pazarlama aracı değil, işlemcilerin daha güçlü olarak üretllmesine olanak tanırken, aynı zamanda da verimli olması için yapılması gereken bir zorunlulukdur. TSMC, Intel, Samsung bunların hepsi çip üreticisi ama elektron mikroskobu altında bakılırsa, hepsinin mm² bazında kullanılan transistor yoğunluğunun farklı olduğu ortaya çıkar. Sayısal karmaşayı ortadan kaldırmak için, Intel de artık kendi üretim teknolojisi için daha uygun isimlendirme yapmış, bu arada 7 nm euv Meteor Lake TSMC'nin 4 nm'sine denk olarak üretilecek. Zen 4, 5 nm olarak üretilirse, Meteor Lake serisi daha verimli işlemciler olarak ortaya çıkabilir.


    Sayısal ifadeler yanıltıcı olabilir, Intel kendi üretimine 10 nm ismini verirken, yoğunluk olarak 7 nm TSMC'ye dek geldiği görülür. Intel'in üretim teknolojisi birebir TSMC ile aynı olsaydı, 14 nm'de dev gibi çipler ortaya çıkardı, konularda IHS kapağı açılmış CPU resimleri paylaşılıyor, herşey ortada nasıl anladığınıza bağlı. acura07 hocamın da dediği gibi, tüketiciyi ilgilendiren kısmın düşük ısı, performans, güç tüketimi olması gerektiği konusunda hem fikirim. Üreticiler düşünsünler bunları, teknik terimler ile kafa yormaya gerek yok fazla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Ekim 2021; 11:10:36 >




  • sword6 kullanıcısına yanıt

    Merak etme normal hali o her şeye kızar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    Hocam peki sizce rtx 3070 ti ve 11400f kullanan biri 12. Nesil 12600kf e geçmeli mi geçerse bunu ddr4 Ramleri satmadan mı yapmalı komple ddr5 ve z690 a mı geçmeli?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sword6 kullanıcısına yanıt

    Gerek yok, Zen 4 veya Meteor Lake'e kadar götürür, onu yapmak yerine 11700K'ya yükseltirsiniz, DDR5'ler de o süreye kadar daha elverişli hale gelirler. Ayrıca yeni seriler çıktıkça ikinci elde eski işlemciler ucuzlayacaktır, bütçeyi daha çok ekran kartı tarafına ayırın. Mesela 5 nm 4060, 4070 P/W olarak çok iyi ekran kartları olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Ekim 2021; 10:41:40 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam peki 11700kf sizce aradaki farka değecek bir işlemci mi yoksa gereksiz masraf mı i5 den memnunum ama diğerini hic kullanmadım i7 i9 vs o yüzden aslında memnun olduğum performans aslında ekran kartımın ve sistemimin hakkını veriyor mu vermiyor mu bilmiyorum. Ben sadece oyun için sistem topladım i7 e gerek yok derseniz metero lake e kadar bekleyeceğim yoksw 11700kf alıp devam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.