Şimdi Ara

130.000 TL'ye Egea varken 2.el araba almak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
14.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 egaya bineceğime 2015 focusa corollaya binerm. Kalite farkı var kol gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt

    öncelikle ne mantık ama dediğinde senin de saydıklarını temellendirmen gerekir. öncelikle benim 130 bine saydığın araçları alın gibi bir önerim yok. ben arkada üçüncü kafalık konulmamış, arkada kampana fren konulmuş, iki hava yastığından fazlası yok diyorum sen tutmuş koltuk ısıtma, xenon far diyorsun. daha kapı fitilleri falan konusuna hiç girmiyorum. ayrıca bu fiyat aralığındaki araçların hepsine hurda diyebilmen için hepsini gidip, görmen gerekir. öte yandan bu aracın eski kasası ncap testinde 3 yıldız alabilmiş ama sonradan güvenlik asistanları eklenerek girdiği testte 4 yıldız almıştı. 6 hava yastığı olan ve güvenlik pakedi olmayan bu aracın 3 yıldız aldığı testte 2 hava yastıklı 2021 modelin kaç yıldız alabileceği ya da alamayacağı ortadadır. konuşacaksak testler ve katalog bilgileri üstünden konuşalım yoksa laflar havada kalır.


    2021 modelin bütün kasalarını yakından inceledim. iç malzeme kalitesi, yan sinyallerin aynalara alınmayışı, koltukların malzemesinin vasatlığı, cam su fıskıyelerinin kaputta oluşu, kampana sisteminde ısrar edilişi vs. gibi eksikleri dolu. otomatik vitesin olmadığını söylemeye gerek yok. bütün bunlar aracın gayet ucuz üretim mantığıyla tasarlandığını gösteriyor. kaldı ki bunlar görebildiğimiz yerler.


    sonuç olarak tercih edene saygı duyarım ama özellikle en boş olanın övülecek tarafı yok. ancak eski araçlardan geçenleri memnun edebilir. zaten daha iyi araç kullananları hiçbir versiyonu tatmin etmez.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lego95

    Yağ yakma muhabbeti artık geçmişte kaldı. Yağ yakma gibi sorunu yok. Arabalarda yağ soğutucu denilen bir mekanizma olur. genelde turbolu ya da yeni nesil araçlarda bunlardan vardır. Yağı soğutarak yağın belli dereceği aşması ve buharlaşması engellenir. Egea 1.4 motorda yağ soğutucu bulunmamakta. Opar marka yağ ise yüksek sıcaklıkta hızlıca buharlaşan bir yağ. LPG de kuru yakıt olunca yanma odası normalden fazla ısınır ve yağda doğal olarak çok ısınır. LPG'li araba bu yüzden çok yağ yakar. Bu aslında motorda sorun demek değil. Opellerden tutun birçok arabaya kadar lpgli olup yağ yakmayan araba nadirdir. Hondalar bile yağ yakar. Yağ buharlaşır demek daha doğru. benim egea benzinli ve 16.000 km de hiç yağı azalttığını görmedim. Soğuk bir memlekette yaşıyorum bunun etkisi de var.


    Ayrıca insanımız bilinçsiz. Egeanın yağ haznesi 3 litre , fakat yağ çubuğu sadece 1 litrelik alanı gösterir. Yani yağ çubuğundaki yağ yarım azaldığında vayy arabamın yağı bitmiş neredeyse diyorlar. Fakat azalan yağ sadece 500 ml . Bu da gayet kabul edilebilir çünkü araçta yağ soğutucu bulunmuyor. Yağ çubuğu komple 3 litreyi gösterseydi 500 ml yağın yandığını kimse seviyeden anlamazdı bile.


    Diğer nokta 1 litre yağ ortalama 50-60 tl civarında. 150.000 km de aldığın aracın yağ yakması ya da yakmaması önemli değil ki. En ufak arıza da zaten en az 100 tl işçilik ödersin. Vaktin ve zamanın gider



    Alıntıları Göster

    Müdür eline koluna sağlık. Çok güzel bir bilgi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet egeaya laf atmış yok teneke yok şöyle böyle diye e biz napalım 2010 symbole biniyoz 100le giderken bazen ne ara 160a çıktım diyom bi bakıyom araba 100de ama uçacak sanki mübarek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Territory

    2020 egaya bineceğime 2015 focusa corollaya binerm. Kalite farkı var kol gibi


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

    Egea satış rakamlarını bu cümleden daha iyi özetleyen başka bir şey olamaz. İzninizle alıntı yapıyorum


    insanların zorunluluklarını tercih diye yutturmak insanı aptal yerine koymaktan başka birşey değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Egea satış rakamlarını bu cümleden daha iyi özetleyen başka bir şey olamaz. İzninizle alıntı yapıyorum


    insanların zorunluluklarını tercih diye yutturmak insanı aptal yerine koymaktan başka birşey değil.

    tenk yu  

  • 1.4 motorlu 127 tork bom boş her yeri leğen plastiği Egea alacagima tabiki başka arabaya binerim


    Şuan ki arabam 1.6 dizel tek binerken bile beni zaman zaman kesmiyor 1.4 atmosferik 127 tork arabayı yükleyip ailecek uzun yola gitmeyi düşünemiyorum bile o mu beni taşır ben mi onu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek başıma yaşasam ve şehir içi kullansam bende Egea tercih ederdim. Ama aile kullanımı için 120 bine MPV,SW veya D segmenti bir araba alıp 10 kağıt harcayıp sıfır olarak binmek daha mantıklı geliyor bana.

  • Her türlü EGEA . Adamlar tüm opsiyonları da sunuyor.
    Cross al, bagaj lazımsa SW al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea sifir km araç alınacaksa fiyat olarak rakipsiz sayılır ama ben 10 yıllık aracı tercih ederim.

    Mevcut aracım sanırım urban paket egea ile aynı fiyat. 2012 dizel otomatik.

    1- ben otomatik konforu yaşayacağım. Egea sahibi yaşamayacak.

    2- ben 5 litre yakarken egea 7-8 litre yakacak.

    3- ben yokuşta full yüklü olsam bile turbo ile gelen 200 torkla hızlanabileceğim. Egea sahibi yapamayacak.

    4- ben turbo sayesinde 80-140 arası daha akıcı bir sürüşe sahip olacağım.

    5- aracım 100 binde ve 9 yaşında hala sıfır gibi. Bir kere dpf arızalandı. 1500 lira gitti. Egeada ise ya fazla yakıta katlanmaksın ya LPG taktırıp onla uğraşacaksın. 2 araç 300-400 bin olunca motor sağlamlığı benimkinde daha iyi olacak. Yok LPG taktırmam dersen bir araba parasını yakıta vermiş olacaksın.

    6- benim araçta diz havayastığı dahi var. Egeada esp. Egeayada gençlikte olacağından güvenlik eşit diyelim. Ama yinede kendininkini tercih ederim.

    7- benim aracımın oturumu da güzel değil ama egea, sembol ve türevleri tam tabure.

    8- egea nın trimler sıfır olsada Toyota gibi bir markaya kıyasla çok daha hızlı yaşlanacaktır. Bir süresonra döşemeler olsun plastikler olsun daha kötü duracak.

    9- egea en ucuz sıfır araç olsada 2 kat MTV vereceksin.

    10- garanti garanti diye diye çok da işine yaramayacak birşey için yetkili servise 2 kat para vereceksin. Yada sanayiye gidip garantiyi unutacaksın.

    Yani sağlam ikinci el bir aracınız varsa egea dan çok daha üstün bence. Sıfır araç kokusu var egeada. En büyük fark o sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 7 Şubat 2021; 14:7:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Aracını da yazsaydın bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 7 Şubat 2021; 14:9:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Toyota auris


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Toyota auris

    90 hp berbat şanzıman ile mi sürüş konforu yaşıyormuşun. Benim 92 hp dizel 301 im bile o konuda daha iyidir. 120hp eat6 dizel 3008 im den adam akıllı zevk alamıyorum. 90 hp mi adamı hemde saçma sapan şanzımanla zevk verecek.

    Evet atmosferik beş kuruş etmez. Lakin giydirmelerin hep bu yönde olmuş. O zaman 1.0 egea da sorunun kalmaz. 1.6 dizelle yolda zevkine önüne geleni tokatlarsın o zaman. Yalıtımı bile corolladan daha iyi araç üstelik.

    Ben 2012 dizel otomatik auris ile 2021 boş egea arasında kalsam

    Motoru, sağlamlığı ve azda olsa 2.el algısı için aurisi alırdım.
    Sıfır olması, daha yakışıklı olması ve daha iy yalıtımı için egea alırdım. Sırf lanzımandan dolayı auris almazdım çok net. Manuel olsa alabilirdim.

    Şahısların çok boş paket tercih ettiğini düşünmüyorum. Ben alacak olsam şu piyasada mirror, 1.0 turbo alırım.

    Not: 1. Turbo motorun fiyatı 10k daha düşük olsa f/p nin kralı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aserkang

    Her türlü EGEA . Adamlar tüm opsiyonları da sunuyor.
    Cross al, bagaj lazımsa SW al.
    Şahin tipo Kartal da sunuyordu bütün opsiyonları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Ama ben yarı otomatik araba kullanmayı bildiğim icin sanziman neredeyse hic sarsmıyor. Ki tam otomatik, dsg vs tecrübemde var. Hemde sahibi olarak.


    evet ilk 2 viteste uçan tenekeler 1000-1100 kiloluk ağırlıkları ile benim 1400 kiloluk aurisi gecer ama üst hızlarda belki sadece düzlükte gecer. Sonuçta şase, suspansiyon, güvenlik vs var benim aracta.


    yalitim desen benim arabada 130-140 yaptığını anlamıyorsun bile. Hemde kac yıllık arac. Yani misal bu konuda 301 çok keyiflidir. Benim hiçbir şey hissetmediğim yolda, virajda sen ne zevkler yasıyorsun.


    yani su kıyasladığın araçlar bile auris, corolla, focus, golf ve benzerlerine hakaret. Birine insan binsin diye yapılmış, diğeri direksiyon, 4 teker, 2 tabure, 1 bank.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 model 0 km Egea'ya karşılık 8-10 yaşında tenekeleri övenlerin tamamı 2020 yılı içinde tepe fiyatlardan öneride bulundukları 8-10 yaşındaki tenekeleri alıp kar ederek satacağını sanan ve terste kalan zavallılardır. Öfkeden deliriyorlar, ancak fiyatların daha da düşmesi ruh sağlıklarına etki etmiş durumda. Düşünsenize, 2015 model vosvos jettaya, fiyatlar nasıl olsa çıkacak diyerek 20-210K ödemiş. Ama şimdi 130K bedelle 0 km Egea var. Deliriyor tabi, saldırıyor..

  • Forum fikrini söyleyene al-satçı diyor.

    O zaman egeayı tercih edenlerin hepsi golfu, jettayı alamamış öfke nöbetleri geçiriyor, ruh sağlığı bozulmuş:)

    Not: herkesin tercihi kendine doğru. Üstteki cümleyi, yukarıdaki arkadaşa istinaden kurdum. Benim gerçek düşüncem değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 7 Şubat 2021; 18:15:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.