Şimdi Ara

15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.669
Cevap
390
Favori
897.780
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sametgfb S kullanıcısına yanıt

    yok hocam henüz yapmadım. yapmaya da korktum şimdi ilk 3 sene devlet desteği vs olduğu için. ödeme planı nasıl şekil alır bilemedim.

  • Kampanya 31.12 de bitecek bakalım sonra ne olacak
  • Arkadaşlar, bir evim var miras kaldı. Bu evi 4 milyona satıp, parayı vadeliye koysam, aylık faizi 150.000 TL. Aylık olarak bu faiz getirisinin sadece 50.000 TL'sini harcayıp, 100.000 TL'sini faiz'de tutsam sizce mantıklı olur mu? Ana paramı korumuş olur muyum, bu şekilde hayatımı sürdürebilir miyim hiç çalışmadan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 16 Şubat 2024; 16:57:38 >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Sakın yapma,

    1. Sattığın evi geri alamazsın aynı ücrete.
    2. faizler şuan yüksek ama 5-6 ay sonra düşürülür her şey normale döner uzun sürmez bu.
    3. eskiyi düşün bundan 5-6 sene önce ev 350-400K idi şimdi ne kadar o zaman da aynı faiz olsa idi elinde şuan ne kalırdı.
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapayım, değerlendireyim peki hocam? Ev var oturalım da, sadece kira parası vermeyeceğim diye hayatımda bir şey değişmeyecek ki. İyi bir gelir yok, yine aynı sefil hayat devam edecek. Ev olması bana bir mutluluk sağlamayacak. Ben daha rahat yaşamak istiyorum. Borsadan vs zerre anlamıyorum. Fon'a koymak, hisse almak hiç bilmediğim, anlamadığım işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 13 Aralık 2023; 10:5:39 >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Kiraya verebilirsin.

    Şuan millet kredi çıkmıyor diye evleri ucuzladı nakit ile ev alanlar var sistem düzeldiğinde yani krediler yolu açıldığında 3-4M ev olacak 1-2 sene kalmaz 10M olacak.


    Bu ekonomide satmayın, satmak yatırım değildir, ilerde pişman olursunuz ekonomi düzelince satarsınız. illede ihtiyacınız var ise satılacak yapacak bir şey yok.

  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Rahat hayat, huzurlu hayat, mutlu hayat bunlar bakış açısına göre değişen şeyler, parasız saadet olmaz ama para ile de olmaz, neyse felsefeyi geçeyim, orasını siz karar verin. Ben önce çocuğun sonra sonra kendinin eşinin sağlığın yerindeyse borcunda yoksa hiç uğraşma derim. Neyse bence ev fiyatları dolar bazından halen yüksek, ben satardım ama bu piyasada zor, satmak için fazla düşürmeyin fiyatı. Ancak satabilirseniz kısa dönem mevduat olabilir, hatta bir kaç ay sonra (maksimum 3 ay) daha iyi konumdan da alabilirsiniz ama fazla şansınızı zorlamayın ülkemizde her şey pamuk ipliğine bağlı, bir gecede tüm hesaplarınız çöp olabilir. YTD.

  • 3 sene kredi yok. Dolar bazında tarihi dipler gelecek
    Yanlış yönlendirme yapmayın.
  • Merhaba,


    Vakıfbank'dan kredi kullanmıştım. Bu sabah hesabımdan benim payımı ve mütahit katkısı olmadan çekmiş. Hesabı eksiye götürmüş. Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?

  • ayks A kullanıcısına yanıt
    Sonrasında tekrar hesaba yatıyor diye hatırlıyorum. Daha önceki taksitlerle yaşadınız mı bunu?
  • marcelo05 kullanıcısına yanıt

    Daha önce yaşamadım. Genelde ilk katkı payı yatar daha sonra kredi taksitini çekerdi.

  • Benden hep taksidin tamamını alıyor eksiye düşürüyor sonra katkıyı yatırıyor
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt

    Sizinki hangi banka?

  • ayks A kullanıcısına yanıt
    Halk
  • ayks A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu ay benim de böyle oldu. Sanıyorum normalde her ayın 16sında çekiyordu bu sefer hafta sonuna denk gelince pazartesi sabah erkenden krediyi çekmeye çalıştı. Gün içinde katkı payları da yattı normale döndü
  • 1.20 işi yattı sanırım.
  • Omara kullanıcısına yanıt

    Secime 4-2 hafta önceyi bekleyiniz. Secimden sonra kalırsa zaten çıkmaz, hala ümit var.

  • SeRo-34 kullanıcısına yanıt
    Bence orijinal ödeme planına göre faizleri gerçek gider yaz çok kurcalama
  • herkese merhabalar, malumunuz burda ki birçok kişi bu krediden yararlandı. üzerinden 1 yıl geçti, bankadan zorla yaptırdıkları sigortaların hepsine Türkiye Sigortadan yenilenecektir sms mesajı aldım. Geçen sene uğraşmamıştım ama artık buna bir dur demek lazım.Şu an 6 adet sigorta yapılmış gözüküyor ve 15 gün içerinde yenilenecekler. (DASK, konut sigortası, eşya sigortası, ziraat ailem güvende sigortası ve 2 adet te hayat sigortası gözüküyor.) . Dask zorunlu onu ödeyeceğiz, bankacı eşya ve ailem güvende sigortasının yenilenmesini iptali için başvuru yaptık size haber gelecektir dedi. Bilmiyorum iptal oldumu olmadı mı ? Fakat konut sigortası zorunlu diyor, ya yenileyeceksiniz ya da başka bir yerden yaptırıp geleceksiniz diyor.(9000tl çıkmış bu sene için). Yok öyle bişey diyorum kabul etmiyorlar, yasal zorunluluk bende ödüyorum fln diyor. 2 tane de hayat sigortası var diyorum, poliçelerini gösterdim . 1 tane olması lazım bizde anlamadık bir soralım sigorta birimine haber veririz fln dedi beni salladı. Ayrıca bankadaki temsilci hayat sigortası da her sene zorunlu ve banka dışarısından yaptırdığınızda kabul olmuyor dedi.


    Sonuç olarak iptal için ne yapacağız. Bilenler nasıl yapıldığına dair bilgilendirirse hepimizin işine yarar, seviniriz. Şimdi birçok kişi dask harici zorunlu değil yazacak ama pratikte oyle olmuyor. Sigorta firması Türkiye sigortada müşteri temsilcisine ulaşmak mümkün değil ve ulaştığımda da biz iptal yapamıyoruz kredi kullandığınız bankadan halledeceksiniz diyorlar. Bankada kabul etmiyor zorunlu diyor. hakkımızı almak için nereye nasıl bir başvuru yapacağız bilgilendirirseniz sevirim.





  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.