Şimdi Ara

15 yıllık kiracıyı çıkartmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Kiracım yaklaşık 15 yıldır aynı kişi. Dükkandan çıkmasını istiyorum fakat pek yanaşmıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Dükkanı başkasına kiraya vermek istiyorum. Süreç nasıl işler? Ve ne kadar sürer?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Süreç için kimsenin şu an kesin bir şey diyebileceğini sanmıyorum. Yeni adli dönemde arabulucuk devreye gireceği için mahkemelerin yükü azalacaktır. Ama kesin bir şey söyleyemeyeceğim.


    kontratınız olduğunu varsayarak .


    11+1 sene dolduğu için sebep göstermeden kontratı sonlandırabilirsiniz. ama bu yola girecekseniz tek dikkat etmeniz gereken yeni kira dönemine girmeden en az 3 ay öncesinde kiracının eline geçecek şekilde ihtarnamenin çekilmiş olması gerektiği.


    açıkçası diğer önemli detaylara sadece google ve youtube araması ile ulaşabilirsiniz. Özellikle avukatlar artık youtube oldukça yaygın şekilde kullanıyorlar. detaylı anlatımlı videolar bir hayli fazla . En azından bir kaçını izlerseniz bir avukata danışmadan en azından aklınızda bazı fikirler oluşur.







  • bir tebligata bakar çok kolay 15 yıllıksa

  • 15 senedir orada olan bir esnaf, o bölgede tanınmış ve güvenirliği (sabitliği) ile nam salmıştır artık. Yani demem o ki, ortada haklı bir gerekçe yok ise bu tahliyeye karşı itiraz edebilir. Buna gerekçe olarak da söz konusu adreste çok uzun süredir bulunduğunu, bunun da ticari hayatı için önemlerini dile getirip tahliye için ek süre isteyebilir mahkemeden.


    Aslına bakarsanız mahkemeden herkes bir şeyler isteyebilir. Mesela siz boşaltmayı istersiniz o da boşaltmamayı ister. Önemli olan burada mahkeme heyetinin tasarrufudur.


    15 senedir kiracım demişsiniz. Kiralarda aksama yok ise, söz konusu kişinin ticari hayatı ile oynamaya gerek yok pek. He diyorsanız atıyorum bir liraya oturuyor ben on liraya başkasına vereceğim. Valla ne diyeyim, on beş senelik kiracı mı yoksa daha fazla paraya kiraya verilmiş ama yeni bir kiracı mı deseniz ben on beş yıllık kiracı derim doğrusu.


    Şahsi düşüncelerim elbette.





  • Kira sözleşmesi kaç yıllık yapılmıştı onu bilmemekle birlikte bir yıllık yapıldığı varsayımı ile 15 yıl geçtiğini hesap edersek 10 yıllık uzama süresi dolduğu için gerekçe göstermeksizin çıkarma hakkınız bulunmaktadır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.