Şimdi Ara

1915 Çanakkale Köprüsü Ücreti Belli oldu. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
1
Favori
11.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu Çanakkale Köprüsüyle ilgili 2 eleştirim var.

    1- bu köprünün de ortasından demiryolu geçmeliydi. öyle planlanmalıydı. Akdeniz ve Ege de yetiştirilen sebze-meyve demiryoluyla hızlı bir şekilde istanbul'a veya avrupaya ulaştırılabilirdi. bence bu çok büyük bir eksiklik.

    2- bu köprünün ayaklarını biraz daha sanatsal yapılabilirdi. Yüzüklerin Efendisi İki Kule bölümünde görmüşsünüzdür, boğazın iki tarafında iki büyük heykel vardır, kayalara oyulmuş. bu köprü ayakları da bu şekilde yapılabilirdi. her yıl binlerce turist bunları görmeye gelirdi. Türkiye'ye giriş kapısı böyle muhteşem ve etkili bir şekilde, turistlerin zihnine nakşedilebilirdi.

    1915 Çanakkale Köprüsü Ücreti Belli oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 23 Mart 2018; 14:11:56 >




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Tarafın o kadar belliyken nasıl tarafsızım diyorsun
  • yağni şimdi 15 ööyro diyorsun amaa avrupada bunun bir tanesini kaç öyroya alıyorlar bu domatesin biliyor musun sen?
  • Dış ticarette TL kullanımını zorunlu hale gelmemiş miydi? evet ama sadece vatandaşın zararına olan şeyler TL.
  • Ülke adamların kafalarına göre at koşturuyorlar kime ne yaşayın işte..

    Şuan seçim yapılsa kemiksiz %50.1..
  • Arkadaşlar köprüden geçemiyorsanız uçağa binin. Bu kadar basit.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    ya da yüzerek geçin. ne de olsa masrafsız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 23 Mart 2018; 14:35:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o hat dediğin yol bak tekrar söylüyorum,

    Benim en azından senede 10 defa gidip geldiğim yol, Otobüslü Balkan turu yaparken Mayıs - Eylül döneminde.

    Ege ve Akdeniz bölgesindeki Serbest bölgelerden, ticaret, ihracat, ithalat için uluslararası sefer yapan nakliyat firmalarının TIRlarının kullandığı yol.

    Allah aşkına hayatında kaç defa geçtin Çanakkale'den Eceabata veya Topçulardan karşıya? Yada coğrafyan mı kıt senin o yol kullanılmıyor diyorsun? yada neyine güvenerek ahkam kesiyorsun? Ben o yolu yıllardır kullanıyorum, ve o yol şimdiki zamanın kervan yolu gibi sık kullanılan bir yol. Zaten Çanakkale - Eceabat feribotunda otobüs ve TIR'dan geçilmiyor. sen hala herkesi kendin gibi binek araçla gidiyor sanıyorsun.

    üzerinden köprüyle 5 dakikalık bir geçiş süresi ile ilerlemek varken, en az 1 saat vakit kaybıyla karşıdan karşıya geçmek için cebelleşmek niye?

    Bunu bir ideolojiye, bir particiliğe bağlamanın anlamı ne? Devlet (bak Hükumet demiyorum) Vatandaşına köprü yapmakla mükelleftir. Bu net. Bunu ilk söyleyen kim, Rahmetli Recep Yazıcıoğlu.

    Burada seninle şu noktada aynı fikirdeyim zaten ama bunu sen görmek istemiyorsun; Devlet idaresindeki seçilmiş! hükumet, Vatdandaşına sunacağı kamu hizmeti olan Çanakkale boğaz köprüsünde, ihale, anlaşma, taahhüt ve köprü geçiş ücreti noktasında bir sürü hata, usulsüzlük, yandaşa peşkeş, fahiş fiyat, vatandaşa yük bindirmiştir.


    Bu hükumetin yanlış politikaları için eleştirilecek, tepki gösterilecek, karşı çıkılacak, itiraz edilecek bir durumdur.

    Ama ben AkaPe Hükümetinin vatandaşı değilim, Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyım, ve bir vatandaş olarak Güneydoğu, Akdeniz ve Ege Bölgelerinin dış ticaret ve ihracat ve dış turizmde karayolu üzerinde 2 kıtayı bölen bir boğazdan, bana vakit başta olmak üzere, bir çok açıdan kayıp yaşayacağım ve hava ve deniz muhalefetinde kullanamayacağım bir gemi ile geçmek yerine

    Sağlam bir köprü ile geçmeyi isterim, devlette bunu vatandaşına vermekle mükelleftir.

    ama kalkıp, devleti idare eden hükumet bu işi kaymağını yiyerek yapacak diye saçma sapan ve gerçek olmayan argümanlar ile (yok o hat kullanılmıyormuş, yok araç geçmezmiş) karşı çıkmak, kendini devletin sunması gereken bir hizmetten mahrum bıraktırmak

    bu saçmalıktır.

    Devlet Bahçelinin RTE'nin eteğini öpmeden önce bir sloganı vardı hatırlarmısın? Al paketi Vur tokadı diye

    İktidarın devletin imkanlarıyla yoksullara, gıda, giyecek, ısınma malzemeleri dağıttığını ve yoksulları istismar ettiğini belirten Bahçeli, “Yapılan yardımlar senin, benim vergimle toplanıyor. Bu yardımlar senin en doğal hakkın, utanmadan sıkılmadın al. Al paketi, vur tokadı.


    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bahceli-al-paketi-vur-tokadi-11209426


    Köprü zaten benim hakkım benim vergilerimle yapılıyor.

    Ama ben köprüyü AKP yaptı diye AKP'li olacağım diye bir şey yok, köprüden parası neyse öder geçerim

    demokratik zeminde de yapabildiğim 2 şey var 1 itiraz hakkım, 2 oy hakkım

    bunların 2 sini de aa bak köprü yaptı o yüzden itiraz etmeyeyim, oyumu da ona vereyim diye bir şey yok.

    Köprüyü bana AKP değil Devlet yapıyor,

    Köprünün yapım, ihale, ve diğer işlerini ise devleti idare eden hükumet.

    ben devletin AKP leşmesine karşı çıkarım, AKP hükumetinin ideolojisine karşı çıkarım

    ama devletten almam gereken hizmeti hükumet yüzünden istememezlik te yapmam.

    o yüzden olayı ideolojik açıdan değil gerçekten mantık çerçevesinde değerlendirmeni tavsiye ederim.




  • İyi de, söz konusu yerde karşıya geçiş ücreti 2015 yılında gittiğimde yanlış hatırlamıyorsam 15-20TL falandı. 15 Euro, Köprü bitene kadar 85TL olur. Feribot ücreti de olsun olsun 35TL olsun.

    Çanakkale'de acelen de yok ki zaten. Küfür küfür geçersin karşıya, sana bu vatanı kazandırmış vatan evlatlarına dua edersin falan...

    Bu ne kadar girecekmiş size? 5000 araç geçer mi günde? Size diyorum, zira memleketteki maddi varlığıma son veriyorum yavaş yavaş... Yakın gelecekte burada turist gibi yaşamaya başlayacağım...
  • echonia kullanıcısına yanıt
    Yani en az 5 yıl var. Fiyat nasıl belli oluyor şimdiden acaba ilginç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vapurla 40 liraya geçiyorum şuan. Hangi akla hizmet iki katını vereyim şimdi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    Yani en az 5 yıl var. Fiyat nasıl belli oluyor şimdiden acaba ilginç

    İhale yapılırken herşey bellidir, Yap-işlet-devret ihalesi olduğundan ihale teklif dosyalarında bunların hepsi yazar.

    Dosyalar incelenirken puanlamada bunlar da dikkate alınır.

    Öncelik en kısa işletme süresi veren dosyadadır ama tabi başka etmenler de puanlamaya etki eder.

    İhale sonrası sözleşme imzalandığında 15 Euro 3.90 civarındaydı, bugün 4.90, köprü açıldığında 2 lira da olabilir 10 lira da olabilir.
  • Yarım depo benzin parasına geçirelim derler açılınca, feribota devam yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak fetöyü devlete sokmayı hendeği, eğer bu garanti doğru ise sırf bu vatan hainliği bile dar ağacına götürmeye yeter.
  • Günde 45 bin araç öyle mi ? Bunun garantisini veren devlet yetkililerine konu ile ilgili hiç bir vasfı olmayan bir kişi dahi 45 bin aracın fantastik bir rakam olduğunu söyleyecek akla ve mantığa sahiptir. Haa birilerinin işi görülsün diye 45 bin denildiyse hayırlı işler.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Geçiyormuş öteki arkadaşta 1 senede Çanakkale de okumuştu ahkam kesiyordu en sonunda yazmaz oldu



    Bak benim memleketim, benim köyüm, Çanakkale İstanbul yoluna, köy evinden çıkıp 10 dk yürüyerek gelebiliyorum otobüse vs binebiliyorum. Akşam olunca tepeye çıkıp saroz körfezini, yolun ve Yunan adalarının manzarasında oturuyorum, piknik yapıyorum saatlerce izleyebiliyorum bak ben geçmiyorum orası benim memleketim!



    Tabi eminim kaz dağlarının olduğu, iki tırın yan yana zor geçtiği, tek geliş ve tek gidişi olan sarp uçurumları olan, çıkışının ayrı dert inişinin ayrı dert olan, üstüne tır otobüs çıkmasın diye olabildiğince yolun dibinden gitmek zorunda kaldığın yol kesinlikle eminim yaz kış sürekli çalışıyordur! Asıl senin coğrafyan ve yol bilgin kıt! Bide insanlarla nasıl konuşuyor. Öteki arkadaşa da yazdım sanada yazayım bu yollar yazın işlek olsada kışın boş hele gece bomboş 3 5 kamyon tir 3 5 otobüs 1 2 küçük araç geçer. Boş lan boş bildiğin boş top oynarsın yolda o derece boş, az araç geçiyor demiyorum araç geçmiyor diyorum. Anca 30 dk bir Gelibolu ya vapurla gelen 5 10 aracın oluştuğu konvoyu görürsün, Eceabat üstünden gelen 5 10 kamyonu tırı otobüsü görürsün o kadar.



    Hizmete hiç kimsenin itirazı yok ben köprü yapılmasını destekliyorum ancak bu köprünün ücreti niye euro, bu köprünün ücreti güncel kurla niye 75 tl +KDV, devlet verdiği hizmetlerin bedelini benden binbir çeşit vergi ile almıyor mu zaten, benim bu köprü için vereceğim tek bedel köprü yıpranma masrafindan doğan bana düşen kısımdır oda köprüyü kullandığım da 75tl ne, 45 bin araç garantisi neye göre veriliyor, bu köprünün ücreti 75tl+kdv ise otoyol kullanım ücretleri ile birlikte benden 100 120 lira para çıkacak bu ülkede bu parayı kim kaç insan verir? İnsanlar araçlarına yakıt alırken 5 kr 10 kr un hesabını yapıyor sen diyorsun hizmet bu veririm parasını geçerim. Eminim geçersin.

    Ha bu arada köprü senin verginle yapılsa köprü gecis ücreti alınmazdı. Garanti geçiş sayısı da olmazdı. Köprüyü özel şirket değil devlet yapardı. Köprü direk senin cebinde ki para ile yapılıyor. Bak verdiğin vergi ile demiyorum senin cebinde ki para ile yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kunt1903 -- 23 Mart 2018; 16:24:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reaktans kullanıcısına yanıt
    Televizyon izlediğim yok ama burada büyük bir gaf yapmış bu söz kime ve neden söylendi ? , itilaf devletlerine karşı , sen gelip burada çanakkale geçilmez diyip ardından işte böyle geçilir diyerek ve GUNLUK 45 BİN ARAC GARANTİSİ NEDİR bunun gerçekleşmesi çok zor istanbul da bile 20 bin zor geçerken bu fiyata bir de neyse okudukça deliriyorum özetle padişahım çok yasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echonia


    quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    Yani en az 5 yıl var. Fiyat nasıl belli oluyor şimdiden acaba ilginç

    İhale yapılırken herşey bellidir, Yap-işlet-devret ihalesi olduğundan ihale teklif dosyalarında bunların hepsi yazar.

    Dosyalar incelenirken puanlamada bunlar da dikkate alınır.

    Öncelik en kısa işletme süresi veren dosyadadır ama tabi başka etmenler de puanlamaya etki eder.

    İhale sonrası sözleşme imzalandığında 15 Euro 3.90 civarındaydı, bugün 4.90, köprü açıldığında 2 lira da olabilir 10 lira da olabilir.

    3. Köprü ve osmangazi köprüsü de bu şekilde açılmıştı ama sonradan güncellemeler oldu fiyatlarda. Sözleşmede adını koyuyorlardır. Gerisi araç geçişi kura göre değişiyor galiba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Suyundan da koyun bari

    Hamdolsun dolarda 4TL oldu.
  • 3. Köprüyü bilmiyorum Osman Gazi köprüsünde geçiş sayısı çok az olunca devlet geçiş ücretini vapur ücreti ile eşitledi, şirkete ödenecek olan aradaki fark devlet cebinden veriyor. Yani yapan şirket az araç geçiyor fiyatları indireyim demedi. Vapurla köprü geçiş ücreti eşitlenince, vapur işletmecisi konuyu mahkemeye taşıdı çünkü o şirkete de garanti verilmiş, durum mahkemelikti en son.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.